Galbut kai kurios zinote sita patiekaliuka, bet kurios ne - stai receptukas:
Kiaušinių-sūrio ir mėsos vyniotinis
4-5 kiaušiniai
250 gr. majonezo
350 gr. fermentinio sūrio
500 gr. faršo
1 svogūnas
1 morka
druskos, pipirų
Pasiruošiame faršą. Svogūnus smulkiai supjaustome, morką smulkiai sutarkuojame, ir viską apkepiname, kol gražiai pagels. Sudedame į faršą ir išmaišome. Įberiame druskos, pipirų, ar mėgstamų prieskonių. Druskos nepadauginame, nes pagrindas bus pakankamai sūrus nuo sūrio ir majonezo.
Kepame pagrindą. Dubenyje išplakame kiaušinius, sudedame majonezą, išmaišome iki vientisos masės. Stambia (burokine) tarka sutarkuojame sūrį, beriame į kiaušinių/majonezo masę, išmaišome. Orkaitės kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi (ant sienielių taip pat), supilame kiaušinių masę, paskirstome per visą skardą ir kepame 190 C orkaitėje 20 min. Tuomet vyniotinio pagrindą išimame, truputį atvėsiname (apie 5 min.). Sudedame ant jo faršą, paskirstome per visą pagrindo plotį, ir nuo trumpesniosios kraštinės suvyniojame į vyniotinį. Dedame atgal į 190C orkaitę, ir kepame dar 30-40 min. Skanaus!
P.S. Įdomaus skonio vyniotinis. Labai skanu su šviežių daržovių salotomis. Tinka valgyti ir kaip pagrindinį patiekalą, ir kaip užkandį. Taip pat skanus ir šiltas, ir šaltas
Vakar vakare dariau si skanumeli. Pavyko labai skanu buvo. Aciu uz receptuka