Kiek nauju recepteliu
sauleta, aciu, kad priminei aviziniu dribsniu blynelius
QUOTE(ingridukas @ 2010 05 28, 19:37)
Čenakai
nelabai vykus nuotrauka,bet norejau idet,nes čenakus dariau pirma karta,bet gavosi super skaniai,pati nesitikejau
Pamarinavau kiaulienos kumpi pjaustyta nedidukais gabaliukais.I indelius dejau mesa,bulves,morkos,svogunai,cesnakai.Ir taip sluoksniais.dar idejau po lauro lapeli,apibarsciau viska pipirais,prieskoniais,siek tiek padruskinau ir pomidoru padaza sumaisius su vandeniu supyliau i indelius.Uzdengiau,kepe virs valandos.Valgant isidejom grietines.
nelabai vykus nuotrauka,bet norejau idet,nes čenakus dariau pirma karta,bet gavosi super skaniai,pati nesitikejau
Pamarinavau kiaulienos kumpi pjaustyta nedidukais gabaliukais.I indelius dejau mesa,bulves,morkos,svogunai,cesnakai.Ir taip sluoksniais.dar idejau po lauro lapeli,apibarsciau viska pipirais,prieskoniais,siek tiek padruskinau ir pomidoru padaza sumaisius su vandeniu supyliau i indelius.Uzdengiau,kepe virs valandos.Valgant isidejom grietines.
as kati uzstaciau kept tik dar pridejau saldytu darzoviu kazin nereikejo mesytes is pradziu apkept
Papildyta:
QUOTE(mergyte83 @ 2010 06 07, 15:38)
sauleta, aciu, kad priminei aviziniu dribsniu blynelius
tikrai super atrodo,reiks ziogui iskept,turetu patikti
QUOTE(skorpee @ 2010 06 07, 17:35)
as kati uzstaciau kept tik dar pridejau saldytu darzoviu kazin nereikejo mesytes is pradziu apkept
Aš tai apkepu...tada ji būna kaip iškepus, o ne išvirus... neabejoju, kad išsitroškins, tačiau skaniau, kai apkepi
QUOTE(ELlJA @ 2010 06 07, 18:38)
Aš tai apkepu...tada ji būna kaip iškepus, o ne išvirus... neabejoju, kad išsitroškins, tačiau skaniau, kai apkepi
pasinaudosiu kitą kart kepant,na bet ir privalgiau
ilgai čenakines dulkėjo,o šiandien ištraukus mb neleis atgal jų sudėt,nes jau rytoj bus kugelis čenakinėse
tikrai labai skanu
Aš šiandien valgiau kavinej kugeli cenakinesi, puikiai iskepes - ir as ta mintimi pasinaudosiu
QUOTE(ELlJA @ 2010 06 07, 20:15)
Aš šiandien valgiau kavinej kugeli cenakinesi, puikiai iskepes - ir as ta mintimi pasinaudosiu
Gerai, kad priminet, senokai kepiau kugeli ir dar cenakinese
Savaitgaliui reikes nepamirsti.
ir is kur man tas cenakines gauti vis neprisiruosiu lietuvoj nusipirkti ir parsivesti. o jau kugelio skanumelis buna
QUOTE(Sikste @ 2010 06 07, 20:56)
ir is kur man tas cenakines gauti vis neprisiruosiu lietuvoj nusipirkti ir parsivesti. o jau kugelio skanumelis buna
As tai Maximoje kazkada pirkau. Jeigu jus gyvenate ne LT, tai pabandykite pas save prekybos centruose paieskoti, gal atrasite.
QUOTE(Sikste @ 2010 06 07, 20:56)
ir is kur man tas cenakines gauti vis neprisiruosiu lietuvoj nusipirkti ir parsivesti. o jau kugelio skanumelis buna
gerai ieškant tikrai įmanoma rasti pabandykite pasiskaitynėti panašiuose puslapiuose: http://www.hartsofst..._Stoneware.html
sėkmės
Galbut kai kurios zinote sita patiekaliuka, bet kurios ne - stai receptukas:
Kiaušinių-sūrio ir mėsos vyniotinis
4-5 kiaušiniai
250 gr. majonezo
350 gr. fermentinio sūrio
500 gr. faršo
1 svogūnas
1 morka
druskos, pipirų
Pasiruošiame faršą. Svogūnus smulkiai supjaustome, morką smulkiai sutarkuojame, ir viską apkepiname, kol gražiai pagels. Sudedame į faršą ir išmaišome. Įberiame druskos, pipirų, ar mėgstamų prieskonių. Druskos nepadauginame, nes pagrindas bus pakankamai sūrus nuo sūrio ir majonezo.
Kepame pagrindą. Dubenyje išplakame kiaušinius, sudedame majonezą, išmaišome iki vientisos masės. Stambia (burokine) tarka sutarkuojame sūrį, beriame į kiaušinių/majonezo masę, išmaišome. Orkaitės kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi (ant sienielių taip pat), supilame kiaušinių masę, paskirstome per visą skardą ir kepame 190 C orkaitėje 20 min. Tuomet vyniotinio pagrindą išimame, truputį atvėsiname (apie 5 min.). Sudedame ant jo faršą, paskirstome per visą pagrindo plotį, ir nuo trumpesniosios kraštinės suvyniojame į vyniotinį. Dedame atgal į 190C orkaitę, ir kepame dar 30-40 min. Skanaus!
P.S. Įdomaus skonio vyniotinis. Labai skanu su šviežių daržovių salotomis. Tinka valgyti ir kaip pagrindinį patiekalą, ir kaip užkandį. Taip pat skanus ir šiltas, ir šaltas
Kiaušinių-sūrio ir mėsos vyniotinis
4-5 kiaušiniai
250 gr. majonezo
350 gr. fermentinio sūrio
500 gr. faršo
1 svogūnas
1 morka
druskos, pipirų
Pasiruošiame faršą. Svogūnus smulkiai supjaustome, morką smulkiai sutarkuojame, ir viską apkepiname, kol gražiai pagels. Sudedame į faršą ir išmaišome. Įberiame druskos, pipirų, ar mėgstamų prieskonių. Druskos nepadauginame, nes pagrindas bus pakankamai sūrus nuo sūrio ir majonezo.
Kepame pagrindą. Dubenyje išplakame kiaušinius, sudedame majonezą, išmaišome iki vientisos masės. Stambia (burokine) tarka sutarkuojame sūrį, beriame į kiaušinių/majonezo masę, išmaišome. Orkaitės kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi (ant sienielių taip pat), supilame kiaušinių masę, paskirstome per visą skardą ir kepame 190 C orkaitėje 20 min. Tuomet vyniotinio pagrindą išimame, truputį atvėsiname (apie 5 min.). Sudedame ant jo faršą, paskirstome per visą pagrindo plotį, ir nuo trumpesniosios kraštinės suvyniojame į vyniotinį. Dedame atgal į 190C orkaitę, ir kepame dar 30-40 min. Skanaus!
P.S. Įdomaus skonio vyniotinis. Labai skanu su šviežių daržovių salotomis. Tinka valgyti ir kaip pagrindinį patiekalą, ir kaip užkandį. Taip pat skanus ir šiltas, ir šaltas
QUOTE(Nova @ 2010 06 08, 10:41)
Kiaušinių-sūrio ir mėsos vyniotinis
sitas labai skanus man jis kaip desertas
QUOTE(indria @ 2010 06 08, 15:06)
sitas labai skanus man jis kaip desertas
O as siandien pietums su bulvem virtom ir darzoviu salotom valgiau. Gailejaus, kad daugiau neatsipjoviau