As del tu isgirtuju "Ules blynu" teiraujuosi,jei neturiu sodos ar gausis sitie blynai ar geriau nebandyti?
QUOTE(wilioke_ @ 2010 07 28, 20:28)
siandien gaminau tarta pagal bea, tik as dejau dar prie viso to pievagrybiu, skonis
1 šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos pokutis
300 g grietinės
4 kiaušiniai
350 g fermentinio sūrio
1 indelis pievagrybių
2 svogūnai ir gabalėlis cukinijos
200 g karšto rūkymo kiaulienos filė
druska, pipirai, prieskoninės žolelės (krapai, gelsvė, bazilikai), šiek tiek tarkuoto muskato riešuto
tešlą atšildom, svogūnus smulkiai sukapojam, cukiniją sutarkuojam, pievagrybius supjaustome. Svogūnus su cukinija ir pievagrybiais pakepinam. Tuo metu susitarkuojam sūrį, supjaustom kubeliais kiaulienos filė, šakute paplakam kiaušinius, tik tiek, kad tryniai išsileistų ir persimaišytų su baltymais. Viską gražiai sumaišom (sūrį, daržoves, grietinę, kiaušinius, kiaulienos filė, žoleles, muskato riešutą). Kepimo skardoje ar formoje, išklotoje kepimo popieriumi gražiai išdėliojame tešlą, kad neliktų tarpelių ir būtų krašteliai. Supilame įdarą (jis bus poskystis, neišsigąskite) ir kepame 180 laipsnių orkaitėje 45-55 min. arba kol masė nebebus liulanti ir bus šiek tiek apskrudęs viršus.
Vietoje kiaulienos filė galima dėti pievagrybius, vien tik daržoves, ar šiaip kas jums ateis į galvą. Skanu ir šalta, ir karšta!
1 šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos pokutis
300 g grietinės
4 kiaušiniai
350 g fermentinio sūrio
1 indelis pievagrybių
2 svogūnai ir gabalėlis cukinijos
200 g karšto rūkymo kiaulienos filė
druska, pipirai, prieskoninės žolelės (krapai, gelsvė, bazilikai), šiek tiek tarkuoto muskato riešuto
tešlą atšildom, svogūnus smulkiai sukapojam, cukiniją sutarkuojam, pievagrybius supjaustome. Svogūnus su cukinija ir pievagrybiais pakepinam. Tuo metu susitarkuojam sūrį, supjaustom kubeliais kiaulienos filė, šakute paplakam kiaušinius, tik tiek, kad tryniai išsileistų ir persimaišytų su baltymais. Viską gražiai sumaišom (sūrį, daržoves, grietinę, kiaušinius, kiaulienos filė, žoleles, muskato riešutą). Kepimo skardoje ar formoje, išklotoje kepimo popieriumi gražiai išdėliojame tešlą, kad neliktų tarpelių ir būtų krašteliai. Supilame įdarą (jis bus poskystis, neišsigąskite) ir kepame 180 laipsnių orkaitėje 45-55 min. arba kol masė nebebus liulanti ir bus šiek tiek apskrudęs viršus.
Vietoje kiaulienos filė galima dėti pievagrybius, vien tik daržoves, ar šiaip kas jums ateis į galvą. Skanu ir šalta, ir karšta!
Isbandziau Tik vietoj rukytos mesos dejau apkepinta farsa. Zodziu, lb visiems patiko
QUOTE(pumis @ 2010 08 02, 20:55)
As del tu isgirtuju "Ules blynu" teiraujuosi,jei neturiu sodos ar gausis sitie blynai ar geriau nebandyti?
kazkas gausis,bet ne tie blynai
Labas rytas, gal kuri esat dare paelija, jai turit receptuka parasykit. Busiu dekinga
QUOTE(pumis @ 2010 08 02, 19:55)
As del tu isgirtuju "Ules blynu" teiraujuosi,jei neturiu sodos ar gausis sitie blynai ar geriau nebandyti?
Nubek i parduotuve, kepimo milteliai pora lituku tekainuoja Bet iseis blynukai ir be sodos
[quote=Guvile,2010 07 11, 09:41]
Vakarykščiai pietūs. Labai patiko namiškiams, tad dalinuosi
Kiek kitokia lazanija
Mėsos padažui:
1 kg neriebaus jautienos, kalakutienos ar vištienos faršo (aš dėjau 700g, tai užteko tikrai)
balzaminio acto pora valg. šaukštų
3 svogūnai, smulkiai supjaustyti
3 skiltelės smulkinto česnako
skardinė trintų pomidorų tyrės (aš naudoju passatą, tai pyliau jos apie 300g)
smulkintų petražolių
truputis druskos
Baltajam padažui:
3 kiaušinių baltymai, išplakti iki standžių putų
150g rikotos (gaminau pati va taip)
125ml neriebaus pieno
1 a.š. garstyčių
truputis tabasco padažo (aš vietoj jo įbėriau šiek tiek kajeno pipiriuko)
Pradedame nuo mėsos padažo. Sudedame mėsą ant įkaitintos sausos nepridegančiu paviršiumi keptuvės (jokio riebalo). Pakepiname vis pamaišydami apie 6-7min kol mėsa pakeis spalvą. Pilame truputį balzaminio acto, sudedame svogūnus, česnakus, pamaišome. Tada pilame pomidorus, kuriuos, beje, galima naudoti ir šviežius, tik pasmulkinti vertėtų arba išvis naudoti cherry mažuliukus pomidoriukus, tokiu atveju reikėtų pilti dar ir sultinio, kad būtų iš ko troškintis mėsai. Pagardiname petražolėmis, druska ir troškiname apie 10min uždengtu dangčiu.
Toliau ruošiame neriebų baltąjį padažą. Į išplaktus baltymus dedame rikotą ir gerai išmaišome iki vientisos masės, pilame pieną, dedame pagardus ir vėl gerai išmakaluojam.
Toliau sluoksniuojame. Į karščiui atsparų indą pilame pusę mėsos padažo. Tada dedame vieną sluoksnį lazanijos lakštų, kad jie padengtų mūsų mėsytę, gali tekti šiek tiek aplaužyti lakštus, bet nieko tokio. Tada vėl pilame likusią mėsą, dėliojame lakštus ir galiausiai užpilame baltuoju padažu. Pabarstome parmezano, Džiugo ar kokiu kitu panašiu sūriu ir kepame 40min iki 200C įkait. orkaitėje. Skanaus Pirštelius apsilaižyti galima
]
Nerealiai skani lazanija,va dabar sedim su dukra ir valgom,negalim sustot
beje dariau su kiaulienos farsu
Vakarykščiai pietūs. Labai patiko namiškiams, tad dalinuosi
Kiek kitokia lazanija
Mėsos padažui:
1 kg neriebaus jautienos, kalakutienos ar vištienos faršo (aš dėjau 700g, tai užteko tikrai)
balzaminio acto pora valg. šaukštų
3 svogūnai, smulkiai supjaustyti
3 skiltelės smulkinto česnako
skardinė trintų pomidorų tyrės (aš naudoju passatą, tai pyliau jos apie 300g)
smulkintų petražolių
truputis druskos
Baltajam padažui:
3 kiaušinių baltymai, išplakti iki standžių putų
150g rikotos (gaminau pati va taip)
125ml neriebaus pieno
1 a.š. garstyčių
truputis tabasco padažo (aš vietoj jo įbėriau šiek tiek kajeno pipiriuko)
Pradedame nuo mėsos padažo. Sudedame mėsą ant įkaitintos sausos nepridegančiu paviršiumi keptuvės (jokio riebalo). Pakepiname vis pamaišydami apie 6-7min kol mėsa pakeis spalvą. Pilame truputį balzaminio acto, sudedame svogūnus, česnakus, pamaišome. Tada pilame pomidorus, kuriuos, beje, galima naudoti ir šviežius, tik pasmulkinti vertėtų arba išvis naudoti cherry mažuliukus pomidoriukus, tokiu atveju reikėtų pilti dar ir sultinio, kad būtų iš ko troškintis mėsai. Pagardiname petražolėmis, druska ir troškiname apie 10min uždengtu dangčiu.
Toliau ruošiame neriebų baltąjį padažą. Į išplaktus baltymus dedame rikotą ir gerai išmaišome iki vientisos masės, pilame pieną, dedame pagardus ir vėl gerai išmakaluojam.
Toliau sluoksniuojame. Į karščiui atsparų indą pilame pusę mėsos padažo. Tada dedame vieną sluoksnį lazanijos lakštų, kad jie padengtų mūsų mėsytę, gali tekti šiek tiek aplaužyti lakštus, bet nieko tokio. Tada vėl pilame likusią mėsą, dėliojame lakštus ir galiausiai užpilame baltuoju padažu. Pabarstome parmezano, Džiugo ar kokiu kitu panašiu sūriu ir kepame 40min iki 200C įkait. orkaitėje. Skanaus Pirštelius apsilaižyti galima
]
Nerealiai skani lazanija,va dabar sedim su dukra ir valgom,negalim sustot
beje dariau su kiaulienos farsu
Atnešu paragauti cukinijos vyniotinio iš vakar dienos receptuko
žinoma,kaip visada gaminimo eigoj įnešiau savo "pataisymų" ir gavosi labai skanu
Pataisymas nr. 1: cukinijos žiedus išskobiau ir mėsą sukišau į skyles
Pataisymas nr. 2: pakepinau morkyčių, svogūnų ir grybų (viską susmulkinau ant burokinės tarkos) ir taip pat sukišau į cukinijų žiedus (žiedukus sluoksniavau, vienas su daržovėm, kitas su mėsa ir t.t.)
Pataisymas nr. 3: kadangi skystokos daržovės gavosi, tai žiedus ne dėjau šonu, o stačiau ir gavosi ne vyniotisis, o šulinukai
visa kita pagal receptą , SKANAUS
http://4.bp.blogspot...00/SDC11183.JPG
http://1.bp.blogspot...00/SDC11181.JPG
žinoma,kaip visada gaminimo eigoj įnešiau savo "pataisymų" ir gavosi labai skanu
Pataisymas nr. 1: cukinijos žiedus išskobiau ir mėsą sukišau į skyles
Pataisymas nr. 2: pakepinau morkyčių, svogūnų ir grybų (viską susmulkinau ant burokinės tarkos) ir taip pat sukišau į cukinijų žiedus (žiedukus sluoksniavau, vienas su daržovėm, kitas su mėsa ir t.t.)
Pataisymas nr. 3: kadangi skystokos daržovės gavosi, tai žiedus ne dėjau šonu, o stačiau ir gavosi ne vyniotisis, o šulinukai
visa kita pagal receptą , SKANAUS
http://4.bp.blogspot...00/SDC11183.JPG
http://1.bp.blogspot...00/SDC11181.JPG
QUOTE(Ineta @ 2010 08 03, 13:12)
Nubek i parduotuve, kepimo milteliai pora lituku tekainuoja Bet iseis blynukai ir be sodos
tai kepimo milteliu turiu,o kiek ju deti?
va dar ir isbandziau Ules blynus,viskas gavosi kuo puikiausiai
parodysiu kaip gavosi
tik iskepus dejau ant serveteliu kad neprisigertu tiek aliejaus
cia sitiek prisiskaicius receptu,uzejo kepimo manija
parodysiu kaip gavosi
tik iskepus dejau ant serveteliu kad neprisigertu tiek aliejaus
cia sitiek prisiskaicius receptu,uzejo kepimo manija
QUOTE(pumis @ 2010 08 03, 16:25)
tai kepimo milteliu turiu,o kiek ju deti?
tas pakelis yra ant kilogramo miltu berods (kitoj pusej raso) tai ir skaiciuok kiek miltu naudosi
QUOTE(Zhaliaakee @ 2010 08 03, 13:44)
Atnešu paragauti cukinijos vyniotinio iš vakar dienos receptuko
http://4.bp.blogspot...00/SDC11183.JPG
http://1.bp.blogspot...00/SDC11181.JPG
http://4.bp.blogspot...00/SDC11183.JPG
http://1.bp.blogspot...00/SDC11181.JPG
aš šiandien lygiai tokius pat šulinukus dariau tik į vidų dėjau faršą su kepintais svogūniukais,ant viršaus pomidorą,vėl sukinijos žiedą ir sūrį.
Vaikams labai patiko
Labuka visoms, skaitinejau temukes ir radau labai idomiai padarytas bulves su lupenomis Elenos berods gamintos, jas reikia apvolioti miltuose su druska bet gal kuri dariusi galetut pagelbet ir pasakyt kiek tos druskos ir tu miltu sumaisyti tarkim 1kg bulviu