Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

As del tu isgirtuju "Ules blynu" teiraujuosi,jei neturiu sodos ar gausis sitie blynai ar geriau nebandyti?
Atsakyti
QUOTE(wilioke_ @ 2010 07 28, 20:28)
siandien gaminau tarta pagal bea, tik as dejau dar prie viso to pievagrybiu, skonis thumbup.gif

1 šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos pokutis
300 g grietinės
4 kiaušiniai
350 g fermentinio sūrio

1 indelis pievagrybių
2 svogūnai ir gabalėlis cukinijos
200 g karšto rūkymo kiaulienos filė
druska, pipirai, prieskoninės žolelės (krapai, gelsvė, bazilikai), šiek tiek tarkuoto muskato riešuto

tešlą atšildom, svogūnus smulkiai sukapojam, cukiniją sutarkuojam, pievagrybius supjaustome. Svogūnus su cukinija ir pievagrybiais pakepinam. Tuo metu susitarkuojam sūrį, supjaustom kubeliais kiaulienos filė, šakute paplakam kiaušinius, tik tiek, kad tryniai išsileistų ir persimaišytų su baltymais. Viską gražiai sumaišom (sūrį, daržoves, grietinę, kiaušinius, kiaulienos filė, žoleles, muskato riešutą). Kepimo skardoje ar formoje, išklotoje kepimo popieriumi gražiai išdėliojame tešlą, kad neliktų tarpelių ir būtų krašteliai. Supilame įdarą (jis bus poskystis, neišsigąskite) ir kepame 180 laipsnių orkaitėje 45-55 min. arba kol masė nebebus liulanti ir bus šiek tiek apskrudęs viršus.

Vietoje kiaulienos filė galima dėti pievagrybius, vien tik daržoves, ar šiaip kas jums ateis į galvą. Skanu ir šalta, ir karšta!
user posted image

Isbandziau thumbup.gif Tik vietoj rukytos mesos dejau apkepinta farsa. Zodziu, lb visiems patiko thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(pumis @ 2010 08 02, 20:55)
As del tu isgirtuju "Ules blynu" teiraujuosi,jei neturiu sodos ar gausis sitie blynai ar geriau nebandyti?

kazkas gausis,bet ne tie blynai biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
Labas rytas, gal kuri esat dare paelija, jai turit receptuka parasykit. Busiu dekinga ax.gif
Atsakyti
QUOTE(pumis @ 2010 08 02, 19:55)
As del tu isgirtuju "Ules blynu" teiraujuosi,jei neturiu sodos ar gausis sitie blynai ar geriau nebandyti?


Nubek i parduotuve, kepimo milteliai pora lituku tekainuoja 4u.gif Bet iseis blynukai ir be sodos ax.gif
Atsakyti
[quote=Guvile,2010 07 11, 09:41]
Vakarykščiai pietūs. Labai patiko namiškiams, tad dalinuosi smile.gif

Kiek kitokia lazanija



user posted image

Mėsos padažui:

1 kg neriebaus jautienos, kalakutienos ar vištienos faršo (aš dėjau 700g, tai užteko tikrai)
balzaminio acto pora valg. šaukštų
3 svogūnai, smulkiai supjaustyti
3 skiltelės smulkinto česnako
skardinė trintų pomidorų tyrės (aš naudoju passatą, tai pyliau jos apie 300g)
smulkintų petražolių
truputis druskos

Baltajam padažui:

3 kiaušinių baltymai, išplakti iki standžių putų
150g rikotos (gaminau pati va taip)
125ml neriebaus pieno
1 a.š. garstyčių
truputis tabasco padažo (aš vietoj jo įbėriau šiek tiek kajeno pipiriuko)
Pradedame nuo mėsos padažo. Sudedame mėsą ant įkaitintos sausos nepridegančiu paviršiumi keptuvės (jokio riebalo). Pakepiname vis pamaišydami apie 6-7min kol mėsa pakeis spalvą. Pilame truputį balzaminio acto, sudedame svogūnus, česnakus, pamaišome. Tada pilame pomidorus, kuriuos, beje, galima naudoti ir šviežius, tik pasmulkinti vertėtų arba išvis naudoti cherry mažuliukus pomidoriukus, tokiu atveju reikėtų pilti dar ir sultinio, kad būtų iš ko troškintis mėsai. Pagardiname petražolėmis, druska ir troškiname apie 10min uždengtu dangčiu.

Toliau ruošiame neriebų baltąjį padažą. Į išplaktus baltymus dedame rikotą ir gerai išmaišome iki vientisos masės, pilame pieną, dedame pagardus ir vėl gerai išmakaluojam.

Toliau sluoksniuojame. Į karščiui atsparų indą pilame pusę mėsos padažo. Tada dedame vieną sluoksnį lazanijos lakštų, kad jie padengtų mūsų mėsytę, gali tekti šiek tiek aplaužyti lakštus, bet nieko tokio. Tada vėl pilame likusią mėsą, dėliojame lakštus ir galiausiai užpilame baltuoju padažu. Pabarstome parmezano, Džiugo ar kokiu kitu panašiu sūriu ir kepame 40min iki 200C įkait. orkaitėje. Skanaus smile.gif Pirštelius apsilaižyti galima bigsmile.gif

user posted image
]
Nerealiai skani lazanija,va dabar sedim su dukra ir valgom,negalim sustot tongue.gif

beje dariau su kiaulienos farsu mirksiukas.gif
Atsakyti
Atnešu paragauti cukinijos vyniotinio iš vakar dienos receptuko rolleyes.gif
žinoma,kaip visada gaminimo eigoj įnešiau savo "pataisymų" ir gavosi labai skanu smile.gif
Pataisymas nr. 1: cukinijos žiedus išskobiau ir mėsą sukišau į skyles smile.gif
Pataisymas nr. 2: pakepinau morkyčių, svogūnų ir grybų (viską susmulkinau ant burokinės tarkos) ir taip pat sukišau į cukinijų žiedus smile.gif (žiedukus sluoksniavau, vienas su daržovėm, kitas su mėsa ir t.t.)
Pataisymas nr. 3: kadangi skystokos daržovės gavosi, tai žiedus ne dėjau šonu, o stačiau ir gavosi ne vyniotisis, o šulinukai smile.gif
visa kita pagal receptą biggrin.gif, SKANAUS 4u.gif
http://4.bp.blogspot...00/SDC11183.JPG

http://1.bp.blogspot...00/SDC11181.JPG
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zhaliaakee: 03 rugpjūčio 2010 - 12:54
QUOTE(Ineta @ 2010 08 03, 13:12)
Nubek i parduotuve, kepimo milteliai pora  lituku  tekainuoja 4u.gif  Bet    iseis  blynukai  ir  be  sodos ax.gif

tai kepimo milteliu turiu,o kiek ju deti? ax.gif
Atsakyti
va dar ir isbandziau Ules blynus,viskas gavosi kuo puikiausiai thumbup.gif
parodysiu kaip gavosi tongue.gif
tik iskepus dejau ant serveteliu kad neprisigertu tiek aliejaus smile.gif
user posted image
user posted image
cia sitiek prisiskaicius receptu,uzejo kepimo manija lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(pumis @ 2010 08 03, 16:25)
tai kepimo milteliu turiu,o kiek ju deti? ax.gif

tas pakelis yra ant kilogramo miltu berods (kitoj pusej raso) tai ir skaiciuok kiek miltu naudosi rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Zhaliaakee @ 2010 08 03, 13:44)
Atnešu paragauti cukinijos vyniotinio iš vakar dienos receptuko  rolleyes.gif
http://4.bp.blogspot...00/SDC11183.JPG
http://1.bp.blogspot...00/SDC11181.JPG

hihihi.gif aš šiandien lygiai tokius pat šulinukus dariau tik į vidų dėjau faršą su kepintais svogūniukais,ant viršaus pomidorą,vėl sukinijos žiedą ir sūrį.
Vaikams labai patiko thumbup.gif
Atsakyti
Labuka visoms, skaitinejau temukes ir radau labai idomiai padarytas bulves su lupenomis Elenos berods gamintos, jas reikia apvolioti miltuose su druska bet gal kuri dariusi galetut pagelbet ir pasakyt kiek tos druskos ir tu miltu sumaisyti tarkim 1kg bulviu blush2.gif doh.gif
Atsakyti