Ryžiai su krevetėmis
(Proporcijos dviems daug valgantiems )
2 puodeliai ryžių, nelimpančių. Ryžiai pagrindinis šio patiekalo ingredientas, geriausiai tinka basmati. Bet tiks ir kiti ilgagrūdžiai nelimpantys ryžiai
800g krevečių (galima ir mažiau, skaniau didesnės su uodegomis, uodegas nuimti)
Geros saujos džiovintų krapų (būtinai), galima petražolių
Druskos, pipirų, česnako miltelių.
Krevetes atšildyti, nuimti uodegas, ir kepti be aliejaus gerai įkaitintoj keptuvėj. Susidariusį vandenį vis nupilti (krevetės turi kepti, o ne virti). Kai jos nustoja leisti vandenį, įpilti šiek tiek aliejaus, apibarstyt druska ir pipirais ir nemažinant ugnies kepti kol apskrus. Atidėti į šalį.
Ryžius nuplauti, virti dideliame kiekyje vandens, gerai pasūdyto. Basmati ryžiai verda labai greitai, per maždaug 5min. Ryžiai turi būti vos vos kieti iš vidaus. Jeigu ryžius išvirsit iki galo, jie tolesniame procese sulips. Jeigu nepasitikit savo ryžiais, baigus virti, perplaukit šaltu vandeniu.
Imti puodą nelimpančiu dugnu (aš turiu tam skirtą ryžių puodą, bet tiks bet koks tvirtas tefloninis plačiadugnis puodas). Į dugną pilti aliejaus, galima įdėti plonais griežinėliais supjaustytas bulves į dugną. Jos skaniai apkeps, gausis kaip bulvių traškučiai, ir bus lengviau puodą valyt po gaminimo . Tada dėti sluoksniais ryžius, pabarstyti džiovintais krapais/kitais džiovintais žalumynais, dėti krevetes, vėl ryžius, tt. Uždengti dangčiu, galima ir virtuvinį rankšluostį įtiesti tarp puodo ir dangčio dėl sandarumo, ir ant LABAI lėtos ugnies garinti apie 45min. Tada puodą apversti ant lėkštės, palikti minutei (dugne susirinkęs aliejus vėl padengs ryžius, ir jie patiekti ant stalo nebesulips), nuimti puodą, apkeptas bulves/kietą ryžių sluoksnį, padėti atskirai, ryžius permaišyti ir tiekti į stalą.
Jeigu gaminu dviems, valgom tiesiog su salotomis. Jeigu darau svečiams, dedu daug daugiau ryžių (pagal svečių skaičių) ir šalia tiekiu keptą žuvį. Ryžiai labai šventiškai atrodo . Galima šalia padėti citrinos, arba sumaišyti ryžius su šafranu.
Reportažas bus skurdus, nes negaliu įdėti didesnių nuotraukų. Nors turiu žingsnis po žingsnio nuotraukas
Labai idomus Jeegar receptukas, bet kazkaip sudetingai atrodo. Man tikriausiai ir nepavyktu
Ules blynai labai skanus .Aciu
Ules blynai labai skanus .Aciu
[quote=wilioke_,2010 07 28, 21:28]
siandien gaminau tarta pagal bea, tik as dejau dar prie viso to pievagrybiu, skonis
wilioke isbandziau vakar tavo ikelta receptuka, labai skanu
siandien gaminau tarta pagal bea, tik as dejau dar prie viso to pievagrybiu, skonis
wilioke isbandziau vakar tavo ikelta receptuka, labai skanu
QUOTE(Ulė @ 2010 07 29, 20:10)
fuuu...aciukas nes jau gailejaus kam as cia ikeliau
Ir man puikiai gavosi, ačiukas tau didelis. Ryt šeštadienio pusryčiams vėl užsiprašė tokių blynukų
[quote=Indre,2010 07 29, 16:35]
Pats greičiausias variantas - nusipirkti bemielės ar mielinės šaldytos tešlos (kokia jums labiau patinka), man arčiau dūšios mielinė ir paprasčiausias pieniškas dešreles (o jei norisi, tai ir kt.rūšių) apsuki tos tešlos juostelėmis ir kepi beje irgi kur nori - arba orkaitėj (man taip rodosi yra sveikiau, neprisigeria riebalų) arba įkaitintuose riebaluose (tipo fritiūrinėj) ir viskas, skanauji aš prie tokio patiekalo pateikiu šviežių daržovių, bet vaikai kažkaip dažniau nori pomidorų padažo
Papildyta:
Jo galima apsukti bet gaunasi visai kas kita, o aš norėčiau tokios tešlos, kad iškepus galėtum perpjaut pridėt daržovių ir gautūsi tikras dešrainis , bet labai ačiū už patarimus
Pats greičiausias variantas - nusipirkti bemielės ar mielinės šaldytos tešlos (kokia jums labiau patinka), man arčiau dūšios mielinė ir paprasčiausias pieniškas dešreles (o jei norisi, tai ir kt.rūšių) apsuki tos tešlos juostelėmis ir kepi beje irgi kur nori - arba orkaitėj (man taip rodosi yra sveikiau, neprisigeria riebalų) arba įkaitintuose riebaluose (tipo fritiūrinėj) ir viskas, skanauji aš prie tokio patiekalo pateikiu šviežių daržovių, bet vaikai kažkaip dažniau nori pomidorų padažo
Papildyta:
Jo galima apsukti bet gaunasi visai kas kita, o aš norėčiau tokios tešlos, kad iškepus galėtum perpjaut pridėt daržovių ir gautūsi tikras dešrainis , bet labai ačiū už patarimus
QUOTE(pienia @ 2010 07 30, 07:37)
Labai idomus Jeegar receptukas, bet kazkaip sudetingai atrodo. Man tikriausiai ir nepavyktu
Na terlionės yra, bet jeigu turi gerus ryžius ir gerą puodą, sėkmė garantuota
Sudėjau nuotraukas čia
Ryžiai su krevetemis
Bulviniai blynai su lasisa
tesla-bulves,kiausinis,prieskoniai.Iskepam blynus,ant ju dedam varskes padaza(varske grietine cesnakas prieskoniai)o ant padazo sudytos lasisos gabalelis.
Papildyta:
Bus tikrai isbandyta,na labai jau skaniai ir gundanciai atrodo
tesla-bulves,kiausinis,prieskoniai.Iskepam blynus,ant ju dedam varskes padaza(varske grietine cesnakas prieskoniai)o ant padazo sudytos lasisos gabalelis.
Papildyta:
QUOTE(Jeegar @ 2010 07 30, 11:05)
Na terlionės yra, bet jeigu turi gerus ryžius ir gerą puodą, sėkmė garantuota
Sudėjau nuotraukas čia
Ryžiai su krevetemis
Sudėjau nuotraukas čia
Ryžiai su krevetemis
Bus tikrai isbandyta,na labai jau skaniai ir gundanciai atrodo
QUOTE(ingridukas @ 2010 07 30, 11:30)
Lauksiu atsiliepimų
kokie bulviniai blyneliai noriu jau dabar
ULE didelis dekui uz receptuka blynuku Super gavosi
QUOTE(ingridukas @ 2010 07 30, 11:30)
Bulviniai blynai su lasisa
tesla-bulves,kiausinis,prieskoniai.Iskepam blynus,ant ju dedam varskes padaza(varske grietine cesnakas prieskoniai)o ant padazo sudytos lasisos gabalelis.
tesla-bulves,kiausinis,prieskoniai.Iskepam blynus,ant ju dedam varskes padaza(varske grietine cesnakas prieskoniai)o ant padazo sudytos lasisos gabalelis.
mmm net seiles tysta ziurint bus isbandyta, bet kita diena, kai Mb bulviu svieziu nupirks, nes dabar ne vienos nera
o siandien isbandysiu ules blynukus, begu tik kefyro pirkti