Atnešu ant vakaro biškelį užvalgyt
Tarta su špinatais ir tunu
Tešlai:200 g rupių kvietinių miltų
50 g avižinių dribsnių
100 g sviesto
1 arb.š. kepimo miltelių
4-5 valg.š. vandens
Įdarui:1 skardinė smulkinto tuno, savose sultyse
1 svogūnas
2 skiltelės česnako
250 g šaldytų špinatų
100 g fermentinio sūrio, tarkuoto
2 kiaušiniai
2 nedideli pomidorai
druska, pipirai
1. Rupius kvietinius miltus sumaišyti su avižiniais dribsniais ir kepimo miltelais.
2. Sudėti šaltą, nedideliais kubeliais pjaustytą sviestą ir trinti tarp pirštų tol, kol susidarys trupiniai.
3. Supilti šaltą vandenį ir išminkyti vientisą tešlą.
4. Paruošta tešla iškloti kepimo popieriumi ištiestą kepimo indą (22 cm. skersmens) ir dėti pusvalandžiui į šaldytuvą.
5. Įdarui svogūną ir česnakus susmulkinti ir pakepinti kelias minutes įkaitintoje keptuvėje.
6. Sudėti šaldytus špinatus, įpilti truputį vandens ir šiek tiek patroškinti ant lėtos ugnies, kol špinatai atsileis.
7. Gautą mišinį šiek tiek atvėsinti. Kol vėsta, kiaušinius išplakti su 2/3 tarkuoto fermentinio sūrio ir prieskoniais.
8. Plakinį įmaišyti į pakepintas daržoves, taip pat įmaišyti smulkintą tuną ir paruoštą masę sudėti į kepimo indą, ant tešlos pagrindo.
9. Ant viršaus išdėlioti griežinėliais pjaustytus pomidorus, apibarstyti likusiu fermentiniu sūriu.
10. Kepti iki 180 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 35 40 minučių.
Sumuštinukai su sūriu, špinatais ir pomidorais12 riekelių ruginės sumuštinių duonos
6 riekelės fermentinio sūrio
1 pomidoras
sauja špinatų
Imame riekelę sumuštinių duonos, ant jos dedame fermentinį sūrį (patogiau jau perpjautą į trikampėlius, atitinkančius sumuštinių keptuvės formą), paskleidžiam smulkintų špinatų ir dedam po du gabalėlius pomidoro (taip pat ant kiekvieno trikampėlio, pagal keptuvės formą). Užvožiam antrą sumuštinių duonos riekelę. Kepam sumuštinių keptuvėje ir po kelių minučių skanaujam su karšta mėtų arbata. Skanaus!