Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

QUOTE(Bitulka @ 2010 06 01, 13:58)
Cia labai manasu i "svilpikus", mano vyro mociute kepdavo kaime krosnyje, o paskui mirkydavo spirgiuku,grietines padaze  doh.gif  oi kaip skanu budavo

O Dieve kaip skanu močiutės 'švilpikai', kaip užsinorėjau...primena vaikystę rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(dosa @ 2010 05 30, 10:17)
Na zali lapai turi tokio pipirinio, garstyciu ir ridkeliu skonio puoskte, bet nera labai jau atsrus. Zalius lapus labai sekmingai smulkinu i pikantiska misraine vietoje cesnako-dabar kitaip ir neisivaizduoju tos misraines  be reziuku  bigsmile.gif
O sriuba turi vos vos to astrumo, jei desite dideni kieki reziukiu-bus astresne-bet skanus tas astrumas, svelnus  mirksiukas.gif 
Cia placiau apie reziuka, kas skaitote angliskai 
Ir dar radau kaip namie galima uzsiauginti sito gerio 4u.gif



Tai man labai panasu i pipirne wink.gif is jusu aprasyto skonio

Ir is sios foto, kur parasyta kaip uzsiauginti. Skanu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vivaflame: 01 birželio 2010 - 13:38
Atnešu ant vakaro biškelį užvalgyt laugh.gif

Tarta su špinatais ir tunu

user posted image

Tešlai:

200 g rupių kvietinių miltų
50 g avižinių dribsnių
100 g sviesto
1 arb.š. kepimo miltelių
4-5 valg.š. vandens

Įdarui:

1 skardinė smulkinto tuno, savose sultyse
1 svogūnas
2 skiltelės česnako
250 g šaldytų špinatų
100 g fermentinio sūrio, tarkuoto
2 kiaušiniai
2 nedideli pomidorai
druska, pipirai

1. Rupius kvietinius miltus sumaišyti su avižiniais dribsniais ir kepimo miltelais.
2. Sudėti šaltą, nedideliais kubeliais pjaustytą sviestą ir trinti tarp pirštų tol, kol susidarys trupiniai.
3. Supilti šaltą vandenį ir išminkyti vientisą tešlą.
4. Paruošta tešla iškloti kepimo popieriumi ištiestą kepimo indą (22 cm. skersmens) ir dėti pusvalandžiui į šaldytuvą.
5. Įdarui svogūną ir česnakus susmulkinti ir pakepinti kelias minutes įkaitintoje keptuvėje.
6. Sudėti šaldytus špinatus, įpilti truputį vandens ir šiek tiek patroškinti ant lėtos ugnies, kol špinatai atsileis.
7. Gautą mišinį šiek tiek atvėsinti. Kol vėsta, kiaušinius išplakti su 2/3 tarkuoto fermentinio sūrio ir prieskoniais.
8. Plakinį įmaišyti į pakepintas daržoves, taip pat įmaišyti smulkintą tuną ir paruoštą masę sudėti į kepimo indą, ant tešlos pagrindo.
9. Ant viršaus išdėlioti griežinėliais pjaustytus pomidorus, apibarstyti likusiu fermentiniu sūriu.
10. Kepti iki 180 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 35 – 40 minučių.


Sumuštinukai su sūriu, špinatais ir pomidorais

user posted image

12 riekelių ruginės sumuštinių duonos
6 riekelės fermentinio sūrio
1 pomidoras
sauja špinatų

Imame riekelę sumuštinių duonos, ant jos dedame fermentinį sūrį (patogiau – jau perpjautą į trikampėlius, atitinkančius sumuštinių keptuvės formą), paskleidžiam smulkintų špinatų ir dedam po du gabalėlius pomidoro (taip pat ant kiekvieno trikampėlio, pagal keptuvės formą). Užvožiam antrą sumuštinių duonos riekelę. Kepam sumuštinių keptuvėje ir po kelių minučių skanaujam su karšta mėtų arbata. Skanaus!
Atsakyti
TROSKINYS.Reikes:kiaulienos kumpio,bulviu,morku,didelio svoguno,kopusto,prieskoniu,pipiru,druskos,krapu,grietineles riebesnes.Mesa supjaustyti ,barstyti pipirais,troskiniu prieskoniais,pamarinuoti kelias val.,bulves stambiai supjaustyti,morkas griezineliais,svoguna kubeliais,kopusta juostelem stambesnem.Mesa gerai apkepinti vis permaisant,i puodo dugna deti morkas ir svogunus,kresti bulves,kopusta,padruskinti,pilti vandens ir troskinti.Kai darzoves suminksteja,sudeti i puoda kepta mesyte,siek tiek patroskinti,baigiant sudeti smulkintus krapus,uzpilti grietinele,patroskinti dar apie 5min.user posted image
Atsakyti
QUOTE(Daiber @ 2010 06 01, 14:01)
O Dieve kaip skanu močiutės 'švilpikai', kaip užsinorėjau...primena vaikystę rolleyes.gif

Bet man atrodo, švilpikai be varškės g.gif Gėris tikras, jaučiu visoms vaikystę primena bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(jurga r @ 2010 06 01, 22:22)
TROSKINYS.

Mmm kaip mėgstu tokias "marmaliozes" biggrin.gif
O kodėl netroškinate mėsos kartu su daržovėm? Man atrodo, dar skaniau būtų blush2.gif
Atsakyti
sauleta, tau 4u.gif uz puikius patiekalus thumbup.gif
Atsakyti
Trinta brokolių sriuba
Reiks:
brokolių,
morkų,
sultinio,
grietinėles
malto muskato riešuto,
druskos,
pipirų

Brokolius ir morkas nuplauname, nusausiname ir verdame sultinyje apie 20 min.
Kai daržovės suminkštės išimame ir sublenderuojame.
Supilame sultinį iki reikiamo tirštumo, pagal skonį dedame druskos,pipirų,muskato malto.
Gerai išmaišome ir užviriname.
Paskaniname grietinėle.
Sriubą patiekiame su skrebučiais.

user posted image


Kiauliena su ananasais



Jums reiks: kiaulienos,morkų,ananasų konservuotų, pipirų,česnako,svogūno,šviežio imbiero,druskos,cukraus,sezamo sėklų,sojos padažo,miltų/krakmolo,pomidorų padažo.

Kiaulieną supjaustome gabaliukais.Įpilame sojos padažo ,dedame miltų,krakmolo,išmaišome ir paliekame pasimarinavimui.
Vėliau kiaulieną apkepiname aliejuje.
Morkas supjaustome kubeliais.Susmulkiname česnakus,svogūną,imbierą.Sudedame viską į keptuvę su aliejumi ir apkepiname.Sudedame ananasų gabaliukus ir pomidorų padažą.Suberiame sezamą.Ragaujame,jei reikia,pagal skonį dedame druskos,cukraus,pipirų...
Sumažiname ugnį ir į padažą dedame kiaulieną.Patroškiname.Jei padažas tirštas galima įpilti sulčių nuo ananasų.Aštrumui galima dėti maltos paprikos.
Garnyrui ryžiai.

user posted image

Keptas erškėtas su krevečių padažu

Eršketo kepsnelius apibarstome druska,pipirais,išspaudžiame citrinos ir kepame keptuvėje.

Padažui virtas krevetės susmulkiname blenderyje.
Į keptuvę dedame sviesto gabaliuką, sudedame smulkintą svogūną, dedame miltų ir pilame grietinėlės.
Paskaniname baltais pipirais ir druska.
Sudedame krevetės ir gerai išmaišome.
Dedame smulkintus krapu.

user posted image


Atsakyti
As visada pirma pakepinu mesa ant keptuves,o paskui kartu dar patroskinu,man taip skaniau o ir mesyte buna minkstesne.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jurga r: 02 birželio 2010 - 10:57
QUOTE(jurga r @ 2010 06 02, 11:56)
As visada pirma pakepinu mesa ant keptuves,o paskui kartu dar patroskinu,man taip skaniau o ir mesyte buna minkstesne.

drinks_cheers.gif ir aš taip darau, man skaniau apkepta mėsytė ax.gif
Atsakyti
Na aš irgi apkepinu 4u.gif Parašyta recepte...
Atsakyti
Dar norėjau paklausti, kaip pilat sojų padažo tai aju druskų jokių nereikia, nes jis sūrus.?Aš kažkaip neturiu supratimo kiek jo pilti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2010 06 02, 13:38)
Na aš irgi apkepinu  4u.gif Parašyta recepte...

Elena as cia apie savo receptuka kalbejau,kad visada pakepinu mesyte,o jusu kiauliena su ananasais thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti