Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

QUOTE(GAGA @ 2010 07 27, 22:04)
KOTLETAS ANT IEŠMO biggrin.gif
Kiaulienos faršas 0,5 kg
Kiaušiniai 2 vnt.
Druskos
Pipirų
Dėjau 1 š. krakmolo.
Viską išminkom ir formuojam pailgą dešrelę,įspaudžiam į vidurį iešmą ir apvoliojame džiūvėsiuose.kepam ant silpnos ugnies 10-15 min.
SKANAUS 4u.gif
user posted image

pasakykit o orkaitei jeigu kepti tai kiek minučiu ir kokioje temperaturoje?Ačiu už atsakyma.
Atsakyti
QUOTE(Monalyza @ 2010 07 29, 09:17)
o kiausini i karsta kefyra deti? nesutraukia?
cia as apie blynus jeigu ka  mirksiukas.gif



QUOTE(*sweet* @ 2010 07 29, 09:40)
Aga man irgi idomu, nes uzsimaniau toki blynu wub.gif

as labai atsiprasau,kad gal ne visai tiksliai rasau receptukus blush2.gif

na as nuemus nuo ugnies issukau ta kefyra gerai taj jis kazkiek praveso ir tada kefyra maisiau ir plona srovele imaisiau kiausinio plakini,nesutrauke 4u.gif 4u.gif

Atsakyti
Bet kai kefyra uzkaitini,tai juk varske gaunasi.Tai kaip ji tada ismaisyti?
Atsakyti
QUOTE(wilioke_ @ 2010 07 28, 19:28)
siandien gaminau tarta pagal bea, tik as dejau dar prie viso to pievagrybiu, skonis thumbup.gif

1 šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos pokutis
300 g grietinės
4 kiaušiniai
350 g fermentinio sūrio

1 indelis pievagrybių
2 svogūnai ir gabalėlis cukinijos
200 g karšto rūkymo kiaulienos filė
druska, pipirai, prieskoninės žolelės (krapai, gelsvė, bazilikai), šiek tiek tarkuoto muskato riešuto

tešlą atšildom, svogūnus smulkiai sukapojam, cukiniją sutarkuojam, pievagrybius supjaustome. Svogūnus su cukinija ir pievagrybiais pakepinam. Tuo metu susitarkuojam sūrį, supjaustom kubeliais kiaulienos filė, šakute paplakam kiaušinius, tik tiek, kad tryniai išsileistų ir persimaišytų su baltymais. Viską gražiai sumaišom (sūrį, daržoves, grietinę, kiaušinius, kiaulienos filė, žoleles, muskato riešutą). Kepimo skardoje ar formoje, išklotoje kepimo popieriumi gražiai išdėliojame tešlą, kad neliktų tarpelių ir būtų krašteliai. Supilame įdarą (jis bus poskystis, neišsigąskite) ir kepame 180 laipsnių orkaitėje 45-55 min. arba kol masė nebebus liulanti ir bus šiek tiek apskrudęs viršus.

Vietoje kiaulienos filė galima dėti pievagrybius, vien tik daržoves, ar šiaip kas jums ateis į galvą. Skanu ir šalta, ir karšta!
user posted image

1 indelis pievagrybiu? Cia gal marinuotus dejote? Kokios talpos tas indelis?
Atsakyti
Ulė. gal gali nuoroda ikelti is kur si recepta pasiemei. Nes kiek bandziau ziureti, visur raso, kad seip kefyra sumaiso 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*sweet* @ 2010 07 29, 10:50)
Ulė. gal gali nuoroda ikelti is kur si recepta pasiemei. Nes kiek bandziau ziureti, visur raso, kad seip kefyra sumaiso 4u.gif

kaip seip?
nelabai suprantu kas neajsku? rasau kad uzkaitinus reik gerai ismaisyt,taj cia skaitos seip ar ne? lotuliukas.gif
receptukas
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2010 07 29, 11:39)
kaip seip?
nelabai suprantu kas neajsku? rasau kad uzkaitinus reik gerai ismaisyt,taj cia skaitos seip ar ne? lotuliukas.gif
receptukas


smile.gif ne tiesiog perziurejau keleta rusu forumu su blynu receptais, ir ten nesakoma kad kefyras turi buti karstas smile.gif labai aciu uz nuoroda 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*sweet* @ 2010 07 29, 11:47)
smile.gif  ne tiesiog perziurejau keleta rusu forumu su blynu receptais, ir ten nesakoma kad kefyras turi buti karstas smile.gif  labai aciu uz nuoroda 4u.gif

taj buten tas karstas kefyras ir padaro turbut tuos blynus visai kitokius bigsmile.gif

man primine mokyklos laikus ..tokie budavo pusti ir vos vos guminiai su dzemu wub.gif
Atsakyti
Labutis visoms virėjoms 4u.gif

Noriu paklausti: esu iš žemaitijos Rietavo turguje valgom labai skanius dešrainius, kuriuos kepa vietoje ta prasme dešrelė apsukama kažkokia tešla ir verdama riebaluose, gal kas darote ką panašaus ir turite receptuką ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2010 07 28, 20:24)
Blynai

receptuka radau rusu forume,atsiliepimu begale ir visi kuo geriausi,nutariau pabandyti ir as ir tikrai nenusivyliau,labai drasiai rekomenduoju.
Blynai gaunasi labai panasus i mielinius bet be mieliu,paprasti gaminti  thumbup.gif
visa paslaptis yra karstas kefyras!! ir blyneliai tobuli.

0.5 kefyro
1kiausinis
4saukstai cukraus
ziupsnelis druskos
3stiklines miltu.

tesla turetu grietines tirstumo,gal vos tirstesne 4u.gif

kefyra ant ugnies ikaitinti iki uzvirimo,tuomet gerai maisant supilti kiausini isplakta su cukrumi,ideti gesinta soda,druska ir miltus,sluotele iswplakti ir kepti
Skanaus wub.gif



O kefyro tai cia kiek? 0,5 litro? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Bananamio @ 2010 07 29, 12:22)
O kefyro tai cia kiek? 0,5 litro? g.gif


viskas cia normalu 0.5 kefyro pats tas rolleyes.gif
Atsakyti
Kai saldytuvas apytustis... arba "sunaudoti likucius" biggrin.gif

user posted image

user posted image

1 porcijai reikes:
1 medziotoju desrele,
puse morkos,
1 didele bulve,
1 pievagrybis,
keli gabaliukai lasinuku
truputis smulkiai pjaustyto svoguno

Viska susmulkinam, dedam ant folijos, apibarstom prieskoniais. Folija "uzdarom" ir kepam orkaitej, kol suminksteja bulves. Jei nenoresit deti lasinuko, tai ant visko reikia uzlsinti lasa aliejaus smile.gif
Tikrai skanu mirksiukas.gif
Atsakyti