Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

Balandėlius, lietinius, koldūnus aš ir žalius šaldau, o kotletus ar karbonadą, tai iškepu, nes greičiau - kitą dieną išėmei, pašildei, sūrio užtarkuoji ir į stalą ax.gif

Oi , kiek čia skanumynų prisižiūrėjau, šaunuolės - mamos auksarankės 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juračiuks: 26 liepos 2010 - 17:31
QUOTE(aguonele @ 2010 07 26, 17:49)
Bet kaip idomiai  g.gif  as visada kai darau balandelius, ju man gaunas begale, uzsisaldau nei apkeptus nei troskintus, tiesiog zalius. tada dar uzsaldytus traukiu lauk ir kepu bei troskinu. Niekada nebuvo beskoniai ar pan. Tai kodel su kotletais turi nesigauti  g.gif  gi tik nereikia atsildyti, paprasciausiai deti keptuven saldytus ir kepti ant letos ugnies kol iskpes. Cia mano teorija  blush2.gif



Tai gal jei troškini dar neatšilusius, gal ir gerai, bet jei kotletus ar maltinukus atšildyt ir tada kept keptuvėj-bus negerai 4u.gif Ai nežinau...kaip kiekvienai išeina tai ir darom,man viskas išbėgo ir liko neskani masė....
Atsakyti
man irgi labai pasikeicia skonis ax.gif vistiek kazkiek ledas paskui atitirpsta,mesa pasiskiedzia vandeniu g.gif 4u.gif
Atsakyti
Cibulinė

Silkės filė
Svogūnai
actas arba citrinos sultys
Cukrus
Šaltas virintas vanduo
Druska,pipirai


Paruošimas
1 Silkės filė dedame ant grotelių ir kepame grilyje iš abiejų maždaug 10-15 minučių kol gražiai apskrus.Galima naudoti silkė su galvomis. Svogūnus supjaustome plonais pusiau griežinėliais. Kai silkės filė apkepa, dedame į puodą kur ruošime mūsų sriubą,sudedame svogūnus ir su šakutė gerai viską išmaigome.Jei kepate silkė su galvomis, reiks viską išvalyti,nuimti nuo kaulų. Toliau dedame viską pagal skonį,ragaudami.Jei nenaudojate acto,galima panaudoti citrinos sultys. Pilame actą,dedame druską,cukrų,pipirus ir įpilame vandens.Viską išmaišome,dedame krapus.Ragaujame,jei ko trūksta papildome. Sriubą valgome su virtomis bulvėmis.

user posted image




Šalta kivių sriuba

Kiviai
citrinos sultys
Medaus
Mėta



Paruošimas
1 Kivius nuvalome ir supjaustome. Išspaudžiame citrinos sultys. Dedame į blenderį kivius,medų,mėtų šakelės, įpilame citrinų sultys ir sutriname. Papuošiame mėtomis ir dedame ledukus. Jei sriuba per rūgšti medaus galima daugiau įdėti.


user posted image


Lašišos kepsnys

Labai greitai pagaminamas patiekalas.
Kol dega malkos, išverdame laukinius ryžius garnyrui.
Žuvies gabaliuką aplaistome su citrinos sultimis.
Iš turimų prieskoninių žolelių paruošiame tokią mažą puokštę,surišame ją.
Pas mane puokštė iš: krapų,baziliko,mėtų ir petražolių.
Puokštė merkiame į alyvuogių aliejų ir gausiai sutepame žuvies gabaliuką iš abiejų pusių.
Vėliau apibarstome žuvį su rupią druska.
Dedame ant grotelių ir kepame iš abiejų pusių kol žuvis gražiai apskrus.
Pateikiame su laukiniais ryžiais.


user posted image


user posted image



Kotletai su šparagais

Šparagus apverdame pasūdytame vandenyje.
Paruošiame faršą kotletams.
Maždaug pusei kg faršo jums reiks:

1 svogūnas
3 riekės baltos duonos
Susmulkintų krapų/ petražolių
Druskos/pipirų pagal skonį
1 a.š. sausų garstyčių
2 kiaušiniai (trynius atskirti nuo baltymų)
2-3 v.š. šalto vandens
aliejaus kepimui

Svogūną stambiai supjaustyti. Duoną pamirkyti vandenyje ir nuspausti. Duoną, svogūną ir žalumynus su blenderio pagalba sutrinti į vientisą masę.
Viską sudėti į faršą, įdėti druskos pagal skonį, pipirų, garstyčių ir trynius. Maišyti iki vientisos masės. Jei reikia, įpilti šalto vandens.
Baltymus išplakti,ir dalimis atsargiai sumaišyti su faršu.
Imame faršo gabaliuką, suplojame,į vidų dedame šparagus ir drėgnomis rankomis formuojame kotletus.
Kepame gerai įkaitintoje keptuvėje arba orkaitėje.


user posted image


user posted image



Šparagai su kukuliais

Liko faršo tai dabar kitas patiekalas iš tų pačių ingridientų hihihi.gif

Formuojame kukulius,apkepiname keptuvėje,dedame smulkinto svogūnus ir prieš kepimo pabaigą sudedame apvirtus šparagus.
Galima paskaninti pomidorų padažu,arba grietinė 4u.gif

user posted image

Atsakyti
Kiek aš čia grožių visokių prižiūrėjau, kad dėsti savo, naujokės, "šedevru" nebelabai norisi... Bet tiek to smile.gif Gaminti visada megau. Tačiau nebūdavo reikalo, nes sau gaminti - neįdomu ir ūpo nėra. Todėl netobulėjau ir tas gaminimas būdavo toks studentiškas smile.gif . Tačiau atsirado mano gyvenime vyras, kuris mielai ragauja ir degustuoja mano "ant smūgio" padarytus patiekaliukus wub.gif . Pasidalinsiu šiandieniniais savo pietumis, kuriuos tikrai bet kuri, net nepatyrusi šeimininkė, pasigamins be vargo.

MAKARONAI[B] iš to, ką turime smile.gif

Makaronai: bet kokie, kokie patinka. Kaip virti - žinote visos wink.gif (padruskuotas vanduo, truputį aliejaus).

Visa kita: iš vakarykščios vakarienės liko apkepinto ir patroskinto faršo su daržovėmis. O buvo gaminamas taip: 300-400g kiaulienos faršo apkepta keptuvėje, po to sumesti svogunas (kubeliais), tarkuota morka, ant galo - žalioji paprika. Prieskoniai pagal skonį (pipiriukai, druska, ciberžolė, kmynai, smulkinti krapai). Išsitroškino skaniai, savo sultyse. Vakarienei būtent toks troskinukas su apekptom bulvėm ir šviežiom salotom buvo pateiktas (foto nėra, labai alkani buvom).

Pietums kitai dienai: išviriau makaronus, nupyliau vandenį ir sudėjau į puodą, kuriame troskinukas buvo. Įdėjau porą šaukštų grietinės. Pagal skonį įdėjau dar prieskonių. Truputį dar patroškinau, kad viskas perkaistų. Patiekiau dubenėlyje su šviežios salotos lapu ir pjaustytu svogūnlaiškiu.

user posted image
Atsakyti
Jau Elenos cibuline wub.gif Man,kaip silkes megejai,tai kabai apetitnai atrodo,turetu buti taip pat ir skanu wub.gif .Reiks greitu laiku isbandyti biggrin.gif
Atsakyti
KOTLETAS ANT IEŠMO biggrin.gif
Kiaulienos faršas 0,5 kg
Kiaušiniai 2 vnt.
Druskos
Pipirų
Dėjau 1 š. krakmolo.
Viską išminkom ir formuojam pailgą dešrelę,įspaudžiam į vidurį iešmą ir apvoliojame džiūvėsiuose.kepam ant silpnos ugnies 10-15 min.
SKANAUS 4u.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GAGA: 27 liepos 2010 - 20:05
kur kepam ar ant keptuves ar orkaitei?
Atsakyti
mirksiukas.gif Galima keptuvėj, galima orkaitėj, o dar skaniau ant grotelių kepsninėj thumbup.gif
jei sudrėkintom rankom formuosit faršą, tai gausis išvis labai graži forma, o krakmolas neleidžia jai pasileisti mirksiukas.gif
man asmeniškai labai patinka su sezamo sėklom apvoliotas thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Indre: 27 liepos 2010 - 20:27
QUOTE(cius @ 2010 07 27, 20:16)
kur kepam ar ant keptuves ar orkaitei?

Aš kepiau keptuvėje,bet kaip Indre sako galima ir kitur ,tik neaišku ant grotelių ar nepabirtų, jei prikibtų prie grotelių g.gif reikėtų gal daugiau pacementuoti lotuliukas.gif
Reikės pabandyt su sezamu ,kažkaip pas mane virtuvėje jo nerasta biggrin.gif
Atsakyti
Elena, kaip suprantu tai Jūs naudojot ne šparagus, o šparagines pupeles, ar taip?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AkvileZ: 28 liepos 2010 - 09:05
QUOTE(AkvileZ @ 2010 07 28, 10:04)
Elena, kaip suprantu tai Jūs naudojot ne šparagus, o šparagines pupeles, ar taip?



Nu tikrai doh.gif Ot tundra...parašiau šparagus blush2.gif
Šparaginės pupelės 4u.gif
Atsakyti