Balandėlius, lietinius, koldūnus aš ir žalius šaldau, o kotletus ar karbonadą, tai iškepu, nes greičiau - kitą dieną išėmei, pašildei, sūrio užtarkuoji ir į stalą
Oi , kiek čia skanumynų prisižiūrėjau, šaunuolės - mamos auksarankės
QUOTE(aguonele @ 2010 07 26, 17:49)
Bet kaip idomiai as visada kai darau balandelius, ju man gaunas begale, uzsisaldau nei apkeptus nei troskintus, tiesiog zalius. tada dar uzsaldytus traukiu lauk ir kepu bei troskinu. Niekada nebuvo beskoniai ar pan. Tai kodel su kotletais turi nesigauti gi tik nereikia atsildyti, paprasciausiai deti keptuven saldytus ir kepti ant letos ugnies kol iskpes. Cia mano teorija
Tai gal jei troškini dar neatšilusius, gal ir gerai, bet jei kotletus ar maltinukus atšildyt ir tada kept keptuvėj-bus negerai Ai nežinau...kaip kiekvienai išeina tai ir darom,man viskas išbėgo ir liko neskani masė....
man irgi labai pasikeicia skonis vistiek kazkiek ledas paskui atitirpsta,mesa pasiskiedzia vandeniu
Cibulinė
Silkės filė
Svogūnai
actas arba citrinos sultys
Cukrus
Šaltas virintas vanduo
Druska,pipirai
Paruošimas
1 Silkės filė dedame ant grotelių ir kepame grilyje iš abiejų maždaug 10-15 minučių kol gražiai apskrus.Galima naudoti silkė su galvomis. Svogūnus supjaustome plonais pusiau griežinėliais. Kai silkės filė apkepa, dedame į puodą kur ruošime mūsų sriubą,sudedame svogūnus ir su šakutė gerai viską išmaigome.Jei kepate silkė su galvomis, reiks viską išvalyti,nuimti nuo kaulų. Toliau dedame viską pagal skonį,ragaudami.Jei nenaudojate acto,galima panaudoti citrinos sultys. Pilame actą,dedame druską,cukrų,pipirus ir įpilame vandens.Viską išmaišome,dedame krapus.Ragaujame,jei ko trūksta papildome. Sriubą valgome su virtomis bulvėmis.
Šalta kivių sriuba
Kiviai
citrinos sultys
Medaus
Mėta
Paruošimas
1 Kivius nuvalome ir supjaustome. Išspaudžiame citrinos sultys. Dedame į blenderį kivius,medų,mėtų šakelės, įpilame citrinų sultys ir sutriname. Papuošiame mėtomis ir dedame ledukus. Jei sriuba per rūgšti medaus galima daugiau įdėti.
Lašišos kepsnys
Labai greitai pagaminamas patiekalas.
Kol dega malkos, išverdame laukinius ryžius garnyrui.
Žuvies gabaliuką aplaistome su citrinos sultimis.
Iš turimų prieskoninių žolelių paruošiame tokią mažą puokštę,surišame ją.
Pas mane puokštė iš: krapų,baziliko,mėtų ir petražolių.
Puokštė merkiame į alyvuogių aliejų ir gausiai sutepame žuvies gabaliuką iš abiejų pusių.
Vėliau apibarstome žuvį su rupią druska.
Dedame ant grotelių ir kepame iš abiejų pusių kol žuvis gražiai apskrus.
Pateikiame su laukiniais ryžiais.
Kotletai su šparagais
Šparagus apverdame pasūdytame vandenyje.
Paruošiame faršą kotletams.
Maždaug pusei kg faršo jums reiks:
1 svogūnas
3 riekės baltos duonos
Susmulkintų krapų/ petražolių
Druskos/pipirų pagal skonį
1 a.š. sausų garstyčių
2 kiaušiniai (trynius atskirti nuo baltymų)
2-3 v.š. šalto vandens
aliejaus kepimui
Svogūną stambiai supjaustyti. Duoną pamirkyti vandenyje ir nuspausti. Duoną, svogūną ir žalumynus su blenderio pagalba sutrinti į vientisą masę.
Viską sudėti į faršą, įdėti druskos pagal skonį, pipirų, garstyčių ir trynius. Maišyti iki vientisos masės. Jei reikia, įpilti šalto vandens.
Baltymus išplakti,ir dalimis atsargiai sumaišyti su faršu.
Imame faršo gabaliuką, suplojame,į vidų dedame šparagus ir drėgnomis rankomis formuojame kotletus.
Kepame gerai įkaitintoje keptuvėje arba orkaitėje.
Šparagai su kukuliais
Liko faršo tai dabar kitas patiekalas iš tų pačių ingridientų
Formuojame kukulius,apkepiname keptuvėje,dedame smulkinto svogūnus ir prieš kepimo pabaigą sudedame apvirtus šparagus.
Galima paskaninti pomidorų padažu,arba grietinė
Silkės filė
Svogūnai
actas arba citrinos sultys
Cukrus
Šaltas virintas vanduo
Druska,pipirai
Paruošimas
1 Silkės filė dedame ant grotelių ir kepame grilyje iš abiejų maždaug 10-15 minučių kol gražiai apskrus.Galima naudoti silkė su galvomis. Svogūnus supjaustome plonais pusiau griežinėliais. Kai silkės filė apkepa, dedame į puodą kur ruošime mūsų sriubą,sudedame svogūnus ir su šakutė gerai viską išmaigome.Jei kepate silkė su galvomis, reiks viską išvalyti,nuimti nuo kaulų. Toliau dedame viską pagal skonį,ragaudami.Jei nenaudojate acto,galima panaudoti citrinos sultys. Pilame actą,dedame druską,cukrų,pipirus ir įpilame vandens.Viską išmaišome,dedame krapus.Ragaujame,jei ko trūksta papildome. Sriubą valgome su virtomis bulvėmis.
Šalta kivių sriuba
Kiviai
citrinos sultys
Medaus
Mėta
Paruošimas
1 Kivius nuvalome ir supjaustome. Išspaudžiame citrinos sultys. Dedame į blenderį kivius,medų,mėtų šakelės, įpilame citrinų sultys ir sutriname. Papuošiame mėtomis ir dedame ledukus. Jei sriuba per rūgšti medaus galima daugiau įdėti.
Lašišos kepsnys
Labai greitai pagaminamas patiekalas.
Kol dega malkos, išverdame laukinius ryžius garnyrui.
Žuvies gabaliuką aplaistome su citrinos sultimis.
Iš turimų prieskoninių žolelių paruošiame tokią mažą puokštę,surišame ją.
Pas mane puokštė iš: krapų,baziliko,mėtų ir petražolių.
Puokštė merkiame į alyvuogių aliejų ir gausiai sutepame žuvies gabaliuką iš abiejų pusių.
Vėliau apibarstome žuvį su rupią druska.
Dedame ant grotelių ir kepame iš abiejų pusių kol žuvis gražiai apskrus.
Pateikiame su laukiniais ryžiais.
Kotletai su šparagais
Šparagus apverdame pasūdytame vandenyje.
Paruošiame faršą kotletams.
Maždaug pusei kg faršo jums reiks:
1 svogūnas
3 riekės baltos duonos
Susmulkintų krapų/ petražolių
Druskos/pipirų pagal skonį
1 a.š. sausų garstyčių
2 kiaušiniai (trynius atskirti nuo baltymų)
2-3 v.š. šalto vandens
aliejaus kepimui
Svogūną stambiai supjaustyti. Duoną pamirkyti vandenyje ir nuspausti. Duoną, svogūną ir žalumynus su blenderio pagalba sutrinti į vientisą masę.
Viską sudėti į faršą, įdėti druskos pagal skonį, pipirų, garstyčių ir trynius. Maišyti iki vientisos masės. Jei reikia, įpilti šalto vandens.
Baltymus išplakti,ir dalimis atsargiai sumaišyti su faršu.
Imame faršo gabaliuką, suplojame,į vidų dedame šparagus ir drėgnomis rankomis formuojame kotletus.
Kepame gerai įkaitintoje keptuvėje arba orkaitėje.
Šparagai su kukuliais
Liko faršo tai dabar kitas patiekalas iš tų pačių ingridientų
Formuojame kukulius,apkepiname keptuvėje,dedame smulkinto svogūnus ir prieš kepimo pabaigą sudedame apvirtus šparagus.
Galima paskaninti pomidorų padažu,arba grietinė
Kiek aš čia grožių visokių prižiūrėjau, kad dėsti savo, naujokės, "šedevru" nebelabai norisi... Bet tiek to Gaminti visada megau. Tačiau nebūdavo reikalo, nes sau gaminti - neįdomu ir ūpo nėra. Todėl netobulėjau ir tas gaminimas būdavo toks studentiškas . Tačiau atsirado mano gyvenime vyras, kuris mielai ragauja ir degustuoja mano "ant smūgio" padarytus patiekaliukus . Pasidalinsiu šiandieniniais savo pietumis, kuriuos tikrai bet kuri, net nepatyrusi šeimininkė, pasigamins be vargo.
MAKARONAI[B] iš to, ką turime
Makaronai: bet kokie, kokie patinka. Kaip virti - žinote visos (padruskuotas vanduo, truputį aliejaus).
Visa kita: iš vakarykščios vakarienės liko apkepinto ir patroskinto faršo su daržovėmis. O buvo gaminamas taip: 300-400g kiaulienos faršo apkepta keptuvėje, po to sumesti svogunas (kubeliais), tarkuota morka, ant galo - žalioji paprika. Prieskoniai pagal skonį (pipiriukai, druska, ciberžolė, kmynai, smulkinti krapai). Išsitroškino skaniai, savo sultyse. Vakarienei būtent toks troskinukas su apekptom bulvėm ir šviežiom salotom buvo pateiktas (foto nėra, labai alkani buvom).
Pietums kitai dienai: išviriau makaronus, nupyliau vandenį ir sudėjau į puodą, kuriame troskinukas buvo. Įdėjau porą šaukštų grietinės. Pagal skonį įdėjau dar prieskonių. Truputį dar patroškinau, kad viskas perkaistų. Patiekiau dubenėlyje su šviežios salotos lapu ir pjaustytu svogūnlaiškiu.
MAKARONAI[B] iš to, ką turime
Makaronai: bet kokie, kokie patinka. Kaip virti - žinote visos (padruskuotas vanduo, truputį aliejaus).
Visa kita: iš vakarykščios vakarienės liko apkepinto ir patroskinto faršo su daržovėmis. O buvo gaminamas taip: 300-400g kiaulienos faršo apkepta keptuvėje, po to sumesti svogunas (kubeliais), tarkuota morka, ant galo - žalioji paprika. Prieskoniai pagal skonį (pipiriukai, druska, ciberžolė, kmynai, smulkinti krapai). Išsitroškino skaniai, savo sultyse. Vakarienei būtent toks troskinukas su apekptom bulvėm ir šviežiom salotom buvo pateiktas (foto nėra, labai alkani buvom).
Pietums kitai dienai: išviriau makaronus, nupyliau vandenį ir sudėjau į puodą, kuriame troskinukas buvo. Įdėjau porą šaukštų grietinės. Pagal skonį įdėjau dar prieskonių. Truputį dar patroškinau, kad viskas perkaistų. Patiekiau dubenėlyje su šviežios salotos lapu ir pjaustytu svogūnlaiškiu.
Jau Elenos cibuline Man,kaip silkes megejai,tai kabai apetitnai atrodo,turetu buti taip pat ir skanu .Reiks greitu laiku isbandyti
Galima keptuvėj, galima orkaitėj, o dar skaniau ant grotelių kepsninėj
jei sudrėkintom rankom formuosit faršą, tai gausis išvis labai graži forma, o krakmolas neleidžia jai pasileisti
man asmeniškai labai patinka su sezamo sėklom apvoliotas
jei sudrėkintom rankom formuosit faršą, tai gausis išvis labai graži forma, o krakmolas neleidžia jai pasileisti
man asmeniškai labai patinka su sezamo sėklom apvoliotas
QUOTE(cius @ 2010 07 27, 20:16)
kur kepam ar ant keptuves ar orkaitei?
Aš kepiau keptuvėje,bet kaip Indre sako galima ir kitur ,tik neaišku ant grotelių ar nepabirtų, jei prikibtų prie grotelių reikėtų gal daugiau pacementuoti
Reikės pabandyt su sezamu ,kažkaip pas mane virtuvėje jo nerasta
Elena, kaip suprantu tai Jūs naudojot ne šparagus, o šparagines pupeles, ar taip?
QUOTE(AkvileZ @ 2010 07 28, 10:04)
Elena, kaip suprantu tai Jūs naudojot ne šparagus, o šparagines pupeles, ar taip?
Nu tikrai Ot tundra...parašiau šparagus
Šparaginės pupelės