Tilapija su apelsinų sutimis
Reikės:
Tilapijos file (kartais naudoju Pengasiją, bet šita kažko skanesnė ir ne tokia riebi)
Džiuvesėlių
2-3 apelsinų sulčių (priklauso nuo dydžio ir žuvies kiekio)
Druskos, pipirų, dž.bazilikų ar kitų mėgiamų prieskonių žuviai
Džiovintos trintos paprikos šiek tiek
Aliejaus kepimui
Ryžių
Garnyrui valgėm morkas su česnakais bei majonezu
Tilapijos file šiek tiek pamušti, apibarstyti prieskoniais, druska bei čili pipirais (mes mėgstam taip aštriau).Palikti šiek tiek pastovėti.
Į dubenį įsiberti džiuvesėlių. Dar į kitą įsispausti apelsino sultis. Poros valgomų šaukštų reikės pabaigoj.
Įkaitinti keptuvę su aliejumi, imti žuvį, ją gerai pamirkyti apelsinų sultyse, tada merkti į džiuvesėlius ir kepti keptuvėje gerai iš abiejų pusių, kol paliks auksinės spalvos ir traškus paviršius.
Išsivirti ryžių, pasidaryti mėgiamų salotų ar kt. garnyro. Mes valgom žuvį dažniausiai su tarkuotom morkom su česnaku bei majonezu.
Kai viskas iškepa, ryžiai išverda, patiekti į lėkštę ir dar apšlakstyti apelsino sultimis žuvį ir ryžius.
Skanaus!
Uau, kokia foto
Tilapija tai man irgi skanesne uz skorpionzuve, nors ta pati chemija
Tilapija tai man irgi skanesne uz skorpionzuve, nors ta pati chemija
sveikos gal kuri prisimenat,kažkada mačiau čia darė kažkuri mergaitė,tokius kotletukus,vištienos filė supjaustyta gabaliukais,tada krakmolo,majonezo ten lygtais deda ir gaunasi kaip kepsniukai nepamenu
QUOTE(skorpee @ 2010 07 19, 22:16)
sveikos gal kuri prisimenat,kažkada mačiau čia darė kažkuri mergaitė,tokius kotletukus,vištienos filė supjaustyta gabaliukais,tada krakmolo,majonezo ten lygtais deda ir gaunasi kaip kepsniukai nepamenu
ZENTO BLYNAI
QUOTE(brashke77 @ 2010 07 19, 21:21)
Kaip tik siandien kepiau Tik vietoj cesnako visada naudoju svoguna,ir niekada nededu jokiu vegetu,aplamai niekur Druska,pipirai Labai skanu vietoj vistienos,zuvis,tik tada dedu daug poru,skanumynas
Ir dar recepte raso,kad laikyti 12h nesamone,jau valanda palaikai,ir pradeda vandenyt,nuo majonezo,tai tiek palaikius kas ten gautusi
scorpee, o gal sito ieskojote recepto http://www.supermama...howtopic=553498
Antras receptas
Antras receptas
QUOTE(skorpee @ 2010 07 19, 21:36)
man įdomu ką duoda krakmolas?
manau kaip rišamoji medžiaga
ir as manau, kad krakmolas tam, kad suristu esu vietoj vistienos naudojusi zuvi, labai skanu
QUOTE(Agniska @ 2010 07 19, 22:43)
Kaip tik siandien kepiau Tik vietoj cesnako visada naudoju svoguna,ir niekada nededu jokiu vegetu,aplamai niekur Druska,pipirai Labai skanu vietoj vistienos,zuvis,tik tada dedu daug poru,skanumynas
Ir dar recepte raso,kad laikyti 12h nesamone,jau valanda palaikai,ir pradeda vandenyt,nuo majonezo,tai tiek palaikius kas ten gautusi
Ir dar recepte raso,kad laikyti 12h nesamone,jau valanda palaikai,ir pradeda vandenyt,nuo majonezo,tai tiek palaikius kas ten gautusi
sito sh.. as irgi nededu. Parodziau recepta tik kaip gaires, nes man atrodo, kad niekas tos vegetos nebenaudoja
As ir nelaikyciau tiek valandu, ir nelaikiau- sumaisiau ir kepiau
QUOTE(sann @ 2010 07 19, 22:50)
ir as manau, kad krakmolas tam, kad suristu esu vietoj vistienos naudojusi zuvi, labai skanu
taip, cia zuvis irgi tinka
as laikau apie 1,5 valandos
QUOTE(sann @ 2010 07 19, 23:08)
as laikau apie 1,5 valandos
aisku, tada cesnakiukas geriau atsiskleis bet laikyti BUTINAI 12 val- tikrai nera jokio tikslo