Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

QUOTE(jurgav.. @ 2010 07 12, 21:26)
thumbup.gif o tikrai nereik jokio kiausinio bei sviesto i tesla? vien miltai ir vanduo virintas?

Tikrai ne,as taip pat galvojau imust kiausini ir tesla daryt su saltu vandeniu,ir kaip tik tuo metu mama uzsukus buvo,tai ji man si recepta ir pasake. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ingridukas @ 2010 07 12, 15:58)
Naminiai Koldunai
I dideli inda suberiu miltus,padruskinu ir uzplikau verdanciu vandeniu.


O kiek reikia miltu ir kiek vandens? Ar cia viskas is akies?
Atsakyti
QUOTE(Herrera @ 2010 07 13, 12:30)
O kiek reikia miltu ir kiek vandens? Ar cia viskas is akies?

Ne manes klausia, bet atsakysiu ax.gif . As 3 stiklines miltu uzpilu 1 stikline verdancio vandens, dedu truputi druskos ir ipilu 3 saukstus aliejaus.
As is sitos teslos kepu ceburekus - labai skanus gaunasi thumbup.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Egluotė: 13 liepos 2010 - 11:45
QUOTE(Herrera @ 2010 07 13, 12:30)
O kiek reikia miltu ir kiek vandens? Ar cia viskas is akies?

Tiesa sakant beveik viska darau is akies smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Egluotė @ 2010 07 13, 13:44)
Ne manes klausia, bet atsakysiu ax.gif . As 3 stiklines miltu uzpilu 1 stikline verdancio vandens, dedu truputi druskos ir ipilu 3 saukstus aliejaus.
As is sitos teslos kepu ceburekus - labai skanus gaunasi thumbup.gif .

aciu uz ideja, megstu paprastus -bet -ne- prastus receptukus 4u.gif
Atsakyti
thumbup.gif Aš pritariu tešla stebuklinga tik reikia proporciju laikytis ir miltu papildomai nereikia thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(cius @ 2010 07 13, 15:25)
thumbup.gif Aš pritariu tešla stebuklinga tik reikia proporciju laikytis ir miltu papildomai nereikia thumbup.gif

as, kaip suprantu ,reikia laikytis principo 3:1, nes ta 'stikline' pas kiekviena skirtinga , ar ne taip? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Egluotė @ 2010 07 13, 12:44)
Ne manes klausia, bet atsakysiu ax.gif . As 3 stiklines miltu uzpilu 1 stikline verdancio vandens, dedu truputi druskos ir ipilu 3 saukstus aliejaus.
As is sitos teslos kepu ceburekus - labai skanus gaunasi thumbup.gif .


Aciu 4u.gif , o koldunus kociojant dar turbut beri miltu ant stalo, as taip bekociodama ir vis barstydama miltu, ju netyciom padauginu ir tesla gaunasi truputi per kieta:oh
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Herrera: 13 liepos 2010 - 15:26
Nepamenu, ar šitoj temoj radau patarimą į varškėčius dėti per pusę miltų su manais g.gif
Tai tikrai labai skanūs varškėčiai gaunasi - purūs, minkšti bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Herrera @ 2010 07 13, 16:25)
Aciu 4u.gif , o koldunus kociojant dar turbut beri miltu ant stalo, as taip bekociodama ir vis barstydama miltu, ju netyciom padauginu ir tesla gaunasi truputi per kieta:oh

As neberiu kociodama nei miltu, nei tepu stala aliejumi, nes tesla visiskai nelimpa.
Atsakyti
Pas mane šaltų sriubų manija lotuliukas.gif

Saldi sriuba 4u.gif

* Kisieliaus milteliai - g
* Džiovinti vaisiai (abrikosai, persikai, obuoliai, kriaušės) - g
* Vanduo virintas - g
* Cukrus pagal skonį - g
* Miltai - g

Užverdame pasaldintą vandenį. Į jį sudedame džiovintus vaisius.Vaisius renkamės pagal skonį.Savo sriubai naudojau: abrikosus,razinas,slyvas ir džiovintas spanguolės. Paverdame 10 min. Gaminame leistinukus (taip mama mano vadindavo tokius kleckus iš miltų). Sumaišome miltus,biški druskos ir vandenį.Tešlą turi būti skystą.Imame burokinę tarką,apverčiame ją kitą pusė ir su šaukštu imdami tešlos braukiame per tarką.Tai darome virš puodo su vaisiais.Pasidaro tokie mažyčiai kleckiukai kurie krenta tiesiai į verdantį vandenį.Pavedame dar kokias 3/5 minutės. Kisielių ištirpiname šaltame vandenyje ir suleidžiame maišydami į sriubą. Sriubos tirštumas darome irgi pagal skonį. Sriubą atšaldome ir pateikiame. Puošiame grietine.

user posted image



Rusiška Okroška

* Kefyras 7% šaltibarščiams - g
* Šaltas virintas vanduo - g
* Virti kiaušiniai - g
* Virtos bulvės - g
* Krapai,svogūnų laiškai - g
* Agurkai - g
* Ridikėliai - g
* Daktariška dešra - g
* druska pagal skonį - g


Susmulkiname svogūnų laiškus (gali būti su galvutėmis),dedame į puodą kuriame gaminsime sriubą,padruskiname ir kočelu biški patriname. Agurkus ir ridikėlius supjaustome plonais šiaudeliais,arba sutarkuojame. Sudedame smulkintus krapus. Virtas bulvės,kaišinius,daktarišką dešrą supjaustome smulkiais kubeliais. Viską sudedame į puodą,užpilame kefyru, jei reikia dedame dar druskos,išspaudžiame citrinos sulčių. Jei sriuba gaunasi tiršta,praskiedžiame su šaltu virintu vandeniu. Dabar apie pateikiama.Jau seniai norėjau išbandyti pasidaryti iš ledo dubėnelius. Pabandžiau.Gavosi puiki. Pasigaminti visai nesunku.Galima naudoti ledams pvz,tik tada parinkti kitus papuošimus,uogas ar vaisių gabaliukus. Imame pvz dvi salotinės skirtingų dydžių.Pilame į vieną vandens, į vidų įstatome kitą ir irgi įpilame vandens.Reikia taip padaryti kad būtų sienelės iš vandens ir dugnas.Dugno storį reguliuojame vandens kiekiu salotinėje kurį įstatyta į vidų.Į tarpus su vandeniu tarp sienelių dedame agurko griežinius ir petražolės.Dedame į šaldymo kamerą ir paliekame kol užšąla.Ištraukiame ir trumpam dedame į karštą vandenį kad išimti indus.Lieka salotinės iš ledo. Į ją supilame šaltą sriubą. Dar galima kitaip bandyti.Tiesiog į didesnę salotinę įpilame biški vandens,čia bus dugnas ir užšaldome. Kai užšąla dedame per vidurį mažesnį indą ir pilame vandens kad gautųsi šonai. Tik reikia kad šonai būtų nelabai ploni,nes po to bus sunku išimti.

user posted image


user posted image

user posted image





Atsakyti
oho kiek čia puikių receptu doh.gif daug kas bus išbandyta drinks_cheers.gif
Atsakyti