SAUSAI KEPTI BULVIU SU VARSKE PAPLOTELIAISi recepta radau senoje ir labai retai varstomoje mamos knygu spintoje. Knyga "Gardus valgiai" isleista 1992m.
Taigi reikes:
250g varskes
3-4 virtos bulves
kiausinis
sviesto
prieskoniu (vegetos)
druskos (raso saukstelis)
cukraus ziupsnelis
miltu apvoliojimui
Padazui:
sviestas
grietine
prieskoniai
Varske sudedama i dubeni ir ant jos stambiai sutarkuojamos bulves. Bulviu turi buti tiek pat kiek ir varskes. Imusamas kiausinis, sudedami prieskoniai ir ismaisoma iki vienalytes mases.
Imame teslos mazdaug sauksta, ranka suspaudziama i kamuoleli, gerai apvoliojame miltuose ir kiek suplota dedame i skarda patepta sviestu. Tada paploteliu virsuje padaroma maza duobute ir i ja dedama po maza gabaleli sviesto. Karstoje orkaiteje kepama kol graziai pagels apie 20 min.
Toj knygoj buvo rekomenduota valgyti su svieziu morku salotomis, taigi sutarkavau keleta morku ir sumaisiau su majonezu (rinkausi Kedainiu majoneza su medumi ir garstyciomis, tai jokiu papildomu prieskoniu ir nereikejo)
Jei atvitrai, tai nezinau ar man buvo labai skanu, bet vaikai surijo godziai, o ir vyras nesiskunde