Vakarykščiai pietūs. Labai patiko namiškiams, tad dalinuosi
Kiek kitokia lazanija
Mėsos padažui:
1 kg neriebaus jautienos, kalakutienos ar vištienos faršo (aš dėjau 700g, tai užteko tikrai)
balzaminio acto pora valg. šaukštų
3 svogūnai, smulkiai supjaustyti
3 skiltelės smulkinto česnako
skardinė trintų pomidorų tyrės (aš naudoju passatą, tai pyliau jos apie 300g)
smulkintų petražolių
truputis druskos
Baltajam padažui:
3 kiaušinių baltymai, išplakti iki standžių putų
150g rikotos (gaminau pati va taip)
125ml neriebaus pieno
1 a.š. garstyčių
truputis tabasco padažo (aš vietoj jo įbėriau šiek tiek kajeno pipiriuko)
Pradedame nuo mėsos padažo. Sudedame mėsą ant įkaitintos sausos nepridegančiu paviršiumi keptuvės (jokio riebalo). Pakepiname vis pamaišydami apie 6-7min kol mėsa pakeis spalvą. Pilame truputį balzaminio acto, sudedame svogūnus, česnakus, pamaišome. Tada pilame pomidorus, kuriuos, beje, galima naudoti ir šviežius, tik pasmulkinti vertėtų arba išvis naudoti cherry mažuliukus pomidoriukus, tokiu atveju reikėtų pilti dar ir sultinio, kad būtų iš ko troškintis mėsai. Pagardiname petražolėmis, druska ir troškiname apie 10min uždengtu dangčiu.
Toliau ruošiame neriebų baltąjį padažą. Į išplaktus baltymus dedame rikotą ir gerai išmaišome iki vientisos masės, pilame pieną, dedame pagardus ir vėl gerai išmakaluojam.
Toliau sluoksniuojame. Į karščiui atsparų indą pilame pusę mėsos padažo. Tada dedame vieną sluoksnį lazanijos lakštų, kad jie padengtų mūsų mėsytę, gali tekti šiek tiek aplaužyti lakštus, bet nieko tokio. Tada vėl pilame likusią mėsą, dėliojame lakštus ir galiausiai užpilame baltuoju padažu. Pabarstome parmezano, Džiugo ar kokiu kitu panašiu sūriu ir kepame 40min iki 200C įkait. orkaitėje. Skanaus Pirštelius apsilaižyti galima
O čia paprasti, bet gardūs pusryčiai
Imbieriniai blyneliai
150-200g miltų
2 valg.š. sviesto, tirpdyto
2 kiaušiniai
60g rudojo cukraus
1 a.š. kepimo miltelių
0,5 a.š. sodos
1 a.š. cinamono
1 a.š. sauso imbiero miltelių
0,25 a.š. maltų gvazdikėlių, muskato arba kardamono pasirinktinai
žiupsnis druskos
1 a.š. medaus
Kiaušinius išplakti kartu su cukrumi. Berti kepimo miltelius, sodą, druską, prieskonius, pilti sviestą, medų. Po truputį berti miltus, tešla neturi būti skysta, bet ir ne tiršta, sakyčiau, riebios riebios grietinės tirštumo, tad miltų gali pilnai užtekti ir 150g. Kepti blynelius ant nedidelio kiekio aliejaus. Patiekti su grietine ir medumi arba uogiene, kaip kam patinka. Gardžių ir kvapnių pusryčių!
Na, aš dabar Vokietijoje, tai nepasitikiu ko jie ten purškia tuos agurkus..
Lietuvoje turime savo sodą kur auginame agurkus, tai drąsiai valgau su žievele, bet čia man kažkaip alergijos visokios prasidėjo, kurių niekada nebuvo, tai dabar stengiuosi kaip įmanoma prisižiūrėti, ko nevalgyti
Lietuvoje turime savo sodą kur auginame agurkus, tai drąsiai valgau su žievele, bet čia man kažkaip alergijos visokios prasidėjo, kurių niekada nebuvo, tai dabar stengiuosi kaip įmanoma prisižiūrėti, ko nevalgyti
QUOTE(Guvile @ 2010 07 11, 10:41)
Vakarykščiai pietūs. Labai patiko namiškiams, tad dalinuosi
Kiek kitokia lazanija
[i]
Kiek kitokia lazanija
[i]
o lazanijos lakštus vienu sluoksniu dedat?
QUOTE(georgiana @ 2010 07 11, 10:30)
pastebejau kad temoje yra lupanciu agurkus, suprantu kad odeleje kaupiasi visas briedas, bet is esmes man su odele skaniau zymiai
As lupu ne tik del viso brudo, bet ir todel, kad man zieveles nevirskina
QUOTE(keistuole @ 2010 07 11, 10:50)
o lazanijos lakštus vienu sluoksniu dedat?
Taip. Nors galima sluoksniuoti taip, kaip pageidaujat. Aš nelabai mėgstu, kai daug makaronų jaučiasi. Vasara, nesinori miltinių sunkių patiekalų, tai čia gavosi toks neblogas gana lengvas variantas, o skonis manyčiau niekuo nesiskiria nuo tradicinės lazanijos.
Labai skanus nesaldus pyragas
Pievagrybių pyragas
3.5 lakštų šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos
360 g pievagrybių, supjaustytų riekelėmis
130 g fermentinio sūrio, tarkuoto
3 kiaušiniai
3 valg.š. natūraus jogurto
2 nedideli svogūnai, susmulkinti
2 skiltelės česnako, sukapotos
druska, pipirai
krapai
1. Kepimo indą (22 cm. skersmens) ištiesti kepimo popieriumi ir ištepti šlakeliu riebalų. Iškloti atitirpintą šaldytą sluoksniuotą tešlą taip, kad dengtų indo dugną ir kraštus, aukštesnius už indo sieneles (paskui tie kraštai bus užlenkiami ant pyrago viršaus).
2. Įkaitintoje keptuvėje pakepinti svogūnus ir česnakus, kol suminkštės. Sudėti pievagrybius ir dar pakepinti, kol pievagrybiai taip pat suminkštės.
3. Kiaušinius išplakti su natūraliu jogurtu, fermentiniu sūriu, druska, pipirais ir krapais.
4. Į kiaušinius įmaišyti pakepintus grybus.
5. Paruoštą įdarą supilti ant sluoksniuotos tešlos. Ant įdaro viršaus užlenkti tešlos kraštelius.
6. Kepti iki 180 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30 40 minučių. Prieš patiekiant bent 5 minutes atvėsinti. Skanaus! :
Pievagrybių pyragas
3.5 lakštų šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos
360 g pievagrybių, supjaustytų riekelėmis
130 g fermentinio sūrio, tarkuoto
3 kiaušiniai
3 valg.š. natūraus jogurto
2 nedideli svogūnai, susmulkinti
2 skiltelės česnako, sukapotos
druska, pipirai
krapai
1. Kepimo indą (22 cm. skersmens) ištiesti kepimo popieriumi ir ištepti šlakeliu riebalų. Iškloti atitirpintą šaldytą sluoksniuotą tešlą taip, kad dengtų indo dugną ir kraštus, aukštesnius už indo sieneles (paskui tie kraštai bus užlenkiami ant pyrago viršaus).
2. Įkaitintoje keptuvėje pakepinti svogūnus ir česnakus, kol suminkštės. Sudėti pievagrybius ir dar pakepinti, kol pievagrybiai taip pat suminkštės.
3. Kiaušinius išplakti su natūraliu jogurtu, fermentiniu sūriu, druska, pipirais ir krapais.
4. Į kiaušinius įmaišyti pakepintus grybus.
5. Paruoštą įdarą supilti ant sluoksniuotos tešlos. Ant įdaro viršaus užlenkti tešlos kraštelius.
6. Kepti iki 180 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30 40 minučių. Prieš patiekiant bent 5 minutes atvėsinti. Skanaus! :
Sauleta., na, ka tu ,kaip skaniai O grybus ilgai kepi, t.y. kol ju skystis visai isgaruoja, ar palieki kazkiek jo?
Naminiai Koldunai
I dideli inda suberiu miltus,padruskinu ir uzplikau verdanciu vandeniu.Ispradziu su saukstu,o poto su rankom minkau tesla.Ji gaunasi labai minksta.Idarui farsas su norimais prieskoniais ir daug svoguno bei krapu.
I dideli inda suberiu miltus,padruskinu ir uzplikau verdanciu vandeniu.Ispradziu su saukstu,o poto su rankom minkau tesla.Ji gaunasi labai minksta.Idarui farsas su norimais prieskoniais ir daug svoguno bei krapu.
QUOTE(brashke77 @ 2010 07 12, 01:06)
Sauleta., na, ka tu ,kaip skaniai O grybus ilgai kepi, t.y. kol ju skystis visai isgaruoja, ar palieki kazkiek jo?
Tikrai skanu buvo O pievagrybius kepu kol beveik visas skystis išgaruoja
QUOTE(Saulėta. @ 2010 07 12, 18:02)
Tikrai skanu buvo O pievagrybius kepu kol beveik visas skystis išgaruoja
aciu
Ingridukas, koldunai- pasakiski, vienas skaniausiu man patieklu
Noriu koldunu, labai skaniai atrodo
sauleta, us receptuka ir grazia nuotrauka tau
sauleta, us receptuka ir grazia nuotrauka tau
QUOTE(ingridukas @ 2010 07 12, 16:58)
Naminiai Koldunai
o tikrai nereik jokio kiausinio bei sviesto i tesla? vien miltai ir vanduo virintas?