kepta bulviu kose.
2kg. bulviu
1litras pieno
2 kiausiniai
2svogunai
prieskoniai
kepti spirguciai su svogunais.
sulves sutarkuoti,itarkuoti svogunus,nuplikyti verdanciu pienu,sudeti isplaktus kiausinius,prieskonius ir spirgucius.
QUOTE(Ulė @ 2010 07 10, 08:51)
kepta bulviu kose.
2kg. bulviu
1litras pieno
2 kiausiniai
2svogunai
prieskoniai
kepti spirguciai su svogunais.
sulves sutarkuoti,itarkuoti svogunus,nuplikyti verdanciu pienu,sudeti isplaktus kiausinius,prieskonius ir spirgucius.
2kg. bulviu
1litras pieno
2 kiausiniai
2svogunai
prieskoniai
kepti spirguciai su svogunais.
sulves sutarkuoti,itarkuoti svogunus,nuplikyti verdanciu pienu,sudeti isplaktus kiausinius,prieskonius ir spirgucius.
Kiek laiko ir kokioj temperaturoj kepti?
Cia kitas pavadinimas - kugelis?
QUOTE(*Passion* @ 2010 07 10, 09:49)
kepti apie 2val. 190laipsniu temperaturoj.
panasiai kaip kugelis,tik skystas
Kotletai su voveruškomis
Faršą kotletams dariau iš kiaulienos sprandinės.
Į faršą dedame kiaušinį,tarkuotą žalią bulvę,druskos,pipirų,smulkinto svogūno/česnako ir gerai išmaišome.Formuojame kotletus,įstatome į juos apvirtas voveruškas,dedame kotletus į kepimo indą,ant viršaus dedame sviesto gabaliukus,užklojame su foliją ir kepame orkaitėje maždaug 30/40 min.Prieš kepimo pabaigą foliją nuimame.
Garnyrui bulvės apvirtos ir apkeptos orkaitėje.
Padažas: voveruškos apvirtos,smulkintas svogūnas apkepinami svieste.Paskaniname druska,pipirais,dedame grietinės ir krapų.
Šalta sriuba Atgaiva
* Švieži agurkai
* Krapai
* Ridikėliai
* Česnakai (skiltelės)
* Varškė rūpi
* Kefyras 7% šaltibarščiams
* Vanduo virintas
* Druska pagal skon5
Agurkus,ridikėlius supjaustome.Dedame į indą ar puodą kuriame gaminsime sriubą,išspaudžiame česnako pagal skonį,dedame smulkintus krapus,druskos ir išmaišome. Sudedame varškę rūpią,pilame kefyrą.Jei reikia dar pasūdome. Jeigu sriuba gaunasi per tiršta,pilame šalto virinto vandens. Pateikiame su bulvėmis. Šį sriuba puikiai tinka karštai diena...
Faršą kotletams dariau iš kiaulienos sprandinės.
Į faršą dedame kiaušinį,tarkuotą žalią bulvę,druskos,pipirų,smulkinto svogūno/česnako ir gerai išmaišome.Formuojame kotletus,įstatome į juos apvirtas voveruškas,dedame kotletus į kepimo indą,ant viršaus dedame sviesto gabaliukus,užklojame su foliją ir kepame orkaitėje maždaug 30/40 min.Prieš kepimo pabaigą foliją nuimame.
Garnyrui bulvės apvirtos ir apkeptos orkaitėje.
Padažas: voveruškos apvirtos,smulkintas svogūnas apkepinami svieste.Paskaniname druska,pipirais,dedame grietinės ir krapų.
Šalta sriuba Atgaiva
* Švieži agurkai
* Krapai
* Ridikėliai
* Česnakai (skiltelės)
* Varškė rūpi
* Kefyras 7% šaltibarščiams
* Vanduo virintas
* Druska pagal skon5
Agurkus,ridikėlius supjaustome.Dedame į indą ar puodą kuriame gaminsime sriubą,išspaudžiame česnako pagal skonį,dedame smulkintus krapus,druskos ir išmaišome. Sudedame varškę rūpią,pilame kefyrą.Jei reikia dar pasūdome. Jeigu sriuba gaunasi per tiršta,pilame šalto virinto vandens. Pateikiame su bulvėmis. Šį sriuba puikiai tinka karštai diena...
Sudėtis (dviems porcijoms) :
2 menkės filė;
3 vidutinės morkos;
100 g. šaldytų špinatų (galima ir šviežių, bet man po ranka buvo šaldyti);
1 vidutinis svogūnas;
4 skiltelės česnako;
200 ml griteinėlės 30%;
druska, pipirai, žolelių žuvies prieskoniai pagal skonį;
aliejaus kepimui;
100 gr. ryžių;
daržovių, kuriomis mėgstate prisikąsti.
Eiga:
1. Supjaustome menkės filė kąsnio dydžiais, susmulkiname česnako skilteles. Įtriname pipiriukais, česnaku, žolelių žuvies prieskoniais, druska. Palaikome 15 min.
2. Tuo tarpu sutarkuojame morkas, susmulkiname svogūnus, bei špinatus.
3. Žuvies gabaliukius apvoliojame miltuose ir dedame į įkaitintą keptuvę su aliejumi. Kepame apie 10 min ant vidutinės ugnies, kol žuvis pagels/paruduos.
4. Išimame žuvį, ir į tą pačią keptuvę dedame sutarkuotas morkas, susmulkintus svogūnus bei špinatus, pilame grietinėlę ir paliekame tušintis 15 min.
5. Tuo tarpu užkaičiame ryžius.
6. Po 15 min dedame į keptuvę žuvytę ir dar pakepame apie 5 minutes.
7. Viskam iškepus ir išvirus, dedame į lėkšę su mėgiamomis daržovėmis ir mėgaujamės:)
Skanaus!
Uploaded with ImageShack.us
2 menkės filė;
3 vidutinės morkos;
100 g. šaldytų špinatų (galima ir šviežių, bet man po ranka buvo šaldyti);
1 vidutinis svogūnas;
4 skiltelės česnako;
200 ml griteinėlės 30%;
druska, pipirai, žolelių žuvies prieskoniai pagal skonį;
aliejaus kepimui;
100 gr. ryžių;
daržovių, kuriomis mėgstate prisikąsti.
Eiga:
1. Supjaustome menkės filė kąsnio dydžiais, susmulkiname česnako skilteles. Įtriname pipiriukais, česnaku, žolelių žuvies prieskoniais, druska. Palaikome 15 min.
2. Tuo tarpu sutarkuojame morkas, susmulkiname svogūnus, bei špinatus.
3. Žuvies gabaliukius apvoliojame miltuose ir dedame į įkaitintą keptuvę su aliejumi. Kepame apie 10 min ant vidutinės ugnies, kol žuvis pagels/paruduos.
4. Išimame žuvį, ir į tą pačią keptuvę dedame sutarkuotas morkas, susmulkintus svogūnus bei špinatus, pilame grietinėlę ir paliekame tušintis 15 min.
5. Tuo tarpu užkaičiame ryžius.
6. Po 15 min dedame į keptuvę žuvytę ir dar pakepame apie 5 minutes.
7. Viskam iškepus ir išvirus, dedame į lėkšę su mėgiamomis daržovėmis ir mėgaujamės:)
Skanaus!
Uploaded with ImageShack.us
Elena,super
jau bulves kokios!! kaip jas tajp apkept nesuprantu,pas mane isdziuna orkaitej o pas Jus tokios dregnos
jau bulves kokios!! kaip jas tajp apkept nesuprantu,pas mane isdziuna orkaitej o pas Jus tokios dregnos
QUOTE(Ulė @ 2010 07 10, 16:48)
Elena,super
jau bulves kokios!! kaip jas tajp apkept nesuprantu,pas mane isdziuna orkaitej o pas Jus tokios dregnos
jau bulves kokios!! kaip jas tajp apkept nesuprantu,pas mane isdziuna orkaitej o pas Jus tokios dregnos
o jus jas pries kepima ismaisote inde su trupuciu aliejaus? As kai taip padarau- buna blizgios ir neisdziuve, dar dedu kmynu, druskos....
Elena, super patiekalai. Sriubyte pacios isgalvota? Labai gaiviai atrodo
Semike, patiekalas labai skanus , bet foto mazoka
brashke77, Tai pirmą kartą kėliau nuotraukytę, taip kaip ir su blynais, pirmą kartą prisvilęs..
Bet paspaudus ant nuotraukos ji padidėja
Bet paspaudus ant nuotraukos ji padidėja
QUOTE(Semike @ 2010 07 10, 18:11)
brashke77, Tai pirmą kartą kėliau nuotraukytę, taip kaip ir su blynais, pirmą kartą prisvilęs..
Bet paspaudus ant nuotraukos ji padidėja
Bet paspaudus ant nuotraukos ji padidėja
taip tikrai Dievinu ir zuvi, ir spinatus
QUOTE(Ulė @ 2010 07 10, 08:51)
kepta bulviu kose.
2kg. bulviu
1litras pieno
2 kiausiniai
2svogunai
prieskoniai
kepti spirguciai su svogunais.
sulves sutarkuoti,itarkuoti svogunus,nuplikyti verdanciu pienu,sudeti isplaktus kiausinius,prieskonius ir spirgucius.
2kg. bulviu
1litras pieno
2 kiausiniai
2svogunai
prieskoniai
kepti spirguciai su svogunais.
sulves sutarkuoti,itarkuoti svogunus,nuplikyti verdanciu pienu,sudeti isplaktus kiausinius,prieskonius ir spirgucius.
o kaip padažiuką darėt? labai jau gardžiai atrodo
QUOTE(brashke77 @ 2010 07 10, 17:04)
o jus jas pries kepima ismaisote inde su trupuciu aliejaus? As kai taip padarau- buna blizgios ir neisdziuve, dar dedu kmynu, druskos....
nezinojau,aciu labai
QUOTE(Šiandien @ 2010 07 11, 00:26)
o kaip padažiuką darėt? labai jau gardžiai atrodo
aciu.
kepinti svogunai,kepintas farsas,200ml. grietineles,100ml. pieno
apkepti mesyte
suberti svogunus,apkepti
supilti grietinele su pienu,permaisyti,uzdengti dangciu ir palikti 3-5 min. kad sutirstetu
pastebejau kad temoje yra lupanciu agurkus, suprantu kad odeleje kaupiasi visas briedas, bet is esmes man su odele skaniau zymiai