Vištienos krūtinelė ant grotelių Marinatui reiks: garstyčių, citrinos sulčių, Vorčesterio padažo, peletrūno, grūstų juodųjų pipirų,druskos medaus Viską sumaišome ir supilame ant mėsos.Paliekame marinuotis. Kepame iš abiejų pusių ant grotelių. Pateikiau su trešnių salsa (receptą neseniai įdėjau) o kas norėjo su šviežiomis bulvėmis. Šviežios bulvės gerai išplaunamos,apibarstomos česnakinė druska.Ant keptuvės išlydomas sviestas,dedame biški medaus ir išmaišome kol medus ištirpsta.Bulvės sudedame į kepimo indą ir užpilame medaus/sviesto mišiniu.Kepame orkaitėje maždaug 40 min.
Su bulvėmis įdėsiu ryt...nesigauna kažkas
Gerumo neįmanoma atiduoti, nes jis visada sugrįžta...
Kuskuso aš neverdu.Užpilu karštu vandeniu,pasūdau,uždengiu ir palieku.Po to įdedu sviesto ir išmaišau.
Vištienos gabaliukus apkepiname ant sviesto kartu su morkomis ir svogūnais.Sudedame supjaustytus šampinionus.Paskaniname druska,pipirais ir troškiname kol suminkštėja vištiena. Pabaigoje dedame krapus ir grietinę.
O šitas patiekaliukas man labai patiko.Kas mėgsta balandėlius galit drąsiai bandyti...nenusivilsit Gal lai būna kopūstų lazanija čia Viską ruošiam kaip balandėliams. Faršas: sumalame mėsą,dedame daug svogūno,pipirų,druskos,česnako.Dedame ryžius (aš apverdu), išmaišome. Kopūstų lapus apverdame. Morkas supjaustome stambiais gabaliukais.Ant Šampinionus su smulkintais svogūnais apkepiname ant sviesto.Dedame miltų, vėl trumpai apkepiname.Pilame grietinėles,paskaniname druska,pipirais,išmaišome.Turi būti toks tirštas grybų padažas.
Imame kepimo indą.Dedame ant dugno morkas,lauro lapus.Sudedame kopūstų lapus.Aš net po du sudėjau,kad būtų toks sluoksnis.Ant lapų gražiai išdėliojame faršą,ant faršo padažą grybų.Vėl kopūstai,faršas,padažas.Virųus iš kopūstų lapų. Įpilame šiek tiek sultinio. Reikia būtinai uždengti su foliją,nes viršus gali greit sudegti. Dedame į orkaitę ir kepame maždaug 30/40 minučių, temp 200. Morkos ant dugno irgi būtinos,kad lapai kopūstų neprisviltų. Valgome su grietinę.Galima dar kopūstų lapus sutepti su pomidorų padažu.
Skanaus mergaitės
Gerumo neįmanoma atiduoti, nes jis visada sugrįžta...
aš voveraičių niekada neverdu, visada tiesiai į keptuvę ir pasitroškina trupučiuką. Joms pakanka, kaip ir baravykams, pievagrybiams arba žvynabūdėms. Taip spalva ir forma tvirtesnė lieka