as irgi tokius kepsnelius kepu kaip Perrin ,tik suri ne tarkuoju o supjaustau kubeliais,jis kuo puikiausiai isilydo,o cia musu paprasti,bet neprasti pietus.Reikes:svieziu bulviu,svieziu voverusku,svoguno,svogunu laisku,krapu,sonines,grietineles,pipiru,druskos.Grybus isvirti,keptuveje pakepinti sonine ir svoguna,tada prideti virtas voveruskas,berti zalumynus,skaninti druska,pipirais,pilti grietinele,dar truputi pakaitinti ir valgyti su virtomis bulvemis.
QUOTE(jurga r @ 2010 06 27, 23:43)
as irgi tokius
Jurga r,
Tavame recepte voveruškos su bulvėmis,o ką,tu dar dėjai be šių produktų{koks ingridijantas juodos spalvos?}
Juk keptos-troškintos voveruškos nejuoduoja?
O,gal aš klystu?-pataisyk
QUOTE(regna @ 2010 06 27, 23:39)
Jurga r,
Tavame recepte voveruškos su bulvėmis,o ką,tu dar dėjai be šių produktų{koks ingridijantas juodos spalvos?}
Juk keptos-troškintos voveruškos nejuoduoja?
O,gal aš klystu?-pataisyk
Tavame recepte voveruškos su bulvėmis,o ką,tu dar dėjai be šių produktų{koks ingridijantas juodos spalvos?}
Juk keptos-troškintos voveruškos nejuoduoja?
O,gal aš klystu?-pataisyk
Aš atsakysiu Ten tamsūs matosi svogūnų laiškai
jurga r, fantastiškas patiekalas
aš voveraičių niekada neverdu, visada tiesiai į keptuvę ir pasitroškina trupučiuką. Joms pakanka, kaip ir baravykams, pievagrybiams arba žvynabūdėms. Taip spalva ir forma tvirtesnė lieka
aš voveraičių niekada neverdu, visada tiesiai į keptuvę ir pasitroškina trupučiuką. Joms pakanka, kaip ir baravykams, pievagrybiams arba žvynabūdėms. Taip spalva ir forma tvirtesnė lieka
QUOTE(SiVidz @ 2010 06 28, 08:19)
jurga r, fantastiškas patiekalas
aš voveraičių niekada neverdu, visada tiesiai į keptuvę ir pasitroškina trupučiuką. Joms pakanka, kaip ir baravykams, pievagrybiams arba žvynabūdėms. Taip spalva ir forma tvirtesnė lieka
aš voveraičių niekada neverdu, visada tiesiai į keptuvę ir pasitroškina trupučiuką. Joms pakanka, kaip ir baravykams, pievagrybiams arba žvynabūdėms. Taip spalva ir forma tvirtesnė lieka
SiVidz -aš,nenorėčiai sutikti,kad būtent voveraičių nereikia apvirti.
Dėl spalvos taip,bet dėl sveikatos{aš,buvau apsinuodijusi grybais-voveraitėmis}labai gerai žinau,kodėl reikia apvirti.
Čia mano nuomonė.
QUOTE(Makra @ 2010 05 31, 12:34)
SAUSAI KEPTI BULVIU SU VARSKE PAPLOTELIAI
Si recepta radau senoje ir labai retai varstomoje mamos knygu spintoje. Knyga "Gardus valgiai" isleista 1992m.
Taigi reikes:
250g varskes
3-4 virtos bulves
kiausinis
sviesto
prieskoniu (vegetos)
druskos (raso saukstelis)
cukraus ziupsnelis
miltu apvoliojimui
Padazui:
sviestas
grietine
prieskoniai
Varske sudedama i dubeni ir ant jos stambiai sutarkuojamos bulves. Bulviu turi buti tiek pat kiek ir varskes. Imusamas kiausinis, sudedami prieskoniai ir ismaisoma iki vienalytes mases.
Imame teslos mazdaug sauksta, ranka suspaudziama i kamuoleli, gerai apvoliojame miltuose ir kiek suplota dedame i skarda patepta sviestu. Tada paploteliu virsuje padaroma maza duobute ir i ja dedama po maza gabaleli sviesto. Karstoje orkaiteje kepama kol graziai pagels apie 20 min.
Toj knygoj buvo rekomenduota valgyti su svieziu morku salotomis, taigi sutarkavau keleta morku ir sumaisiau su majonezu (rinkausi Kedainiu majoneza su medumi ir garstyciomis, tai jokiu papildomu prieskoniu ir nereikejo)
Jei atvitrai, tai nezinau ar man buvo labai skanu, bet vaikai surijo godziai, o ir vyras nesiskunde
Si recepta radau senoje ir labai retai varstomoje mamos knygu spintoje. Knyga "Gardus valgiai" isleista 1992m.
Taigi reikes:
250g varskes
3-4 virtos bulves
kiausinis
sviesto
prieskoniu (vegetos)
druskos (raso saukstelis)
cukraus ziupsnelis
miltu apvoliojimui
Padazui:
sviestas
grietine
prieskoniai
Varske sudedama i dubeni ir ant jos stambiai sutarkuojamos bulves. Bulviu turi buti tiek pat kiek ir varskes. Imusamas kiausinis, sudedami prieskoniai ir ismaisoma iki vienalytes mases.
Imame teslos mazdaug sauksta, ranka suspaudziama i kamuoleli, gerai apvoliojame miltuose ir kiek suplota dedame i skarda patepta sviestu. Tada paploteliu virsuje padaroma maza duobute ir i ja dedama po maza gabaleli sviesto. Karstoje orkaiteje kepama kol graziai pagels apie 20 min.
Toj knygoj buvo rekomenduota valgyti su svieziu morku salotomis, taigi sutarkavau keleta morku ir sumaisiau su majonezu (rinkausi Kedainiu majoneza su medumi ir garstyciomis, tai jokiu papildomu prieskoniu ir nereikejo)
Jei atvitrai, tai nezinau ar man buvo labai skanu, bet vaikai surijo godziai, o ir vyras nesiskunde
Siand isbandziau sita, niam kaip skanu, dziaugiuosi, kad atradau sia temike
QUOTE(regna @ 2010 06 28, 01:39)
Jurga r,
Tavame recepte voveruškos su bulvėmis,o ką,tu dar dėjai be šių produktų{koks ingridijantas juodos spalvos?}
Juk keptos-troškintos voveruškos nejuoduoja?
O,gal aš klystu?-pataisyk
Tavame recepte voveruškos su bulvėmis,o ką,tu dar dėjai be šių produktų{koks ingridijantas juodos spalvos?}
Juk keptos-troškintos voveruškos nejuoduoja?
O,gal aš klystu?-pataisyk
ten melynasis svogunas,paprasto neturejau tai toki naudojau
Papildyta:
QUOTE(magistrante @ 2010 06 28, 01:05)
jurga r,ar dar liko kas nors? greitai atlėkčiau pasivaišinti tokiu skanumynu
deje labai greitai buvo sunaikinta
Jurga na tu čia ir įdėjai,naktį nemiegosiu grybus sapnuosiu
QUOTE(skorpee @ 2010 06 28, 23:42)
Jurga na tu čia ir įdėjai,naktį nemiegosiu grybus sapnuosiu
QUOTE(jurga r @ 2010 06 27, 23:43)
paprasti,bet neprasti pietus.Reikes:svieziu bulviu,svieziu voverusku,svoguno,svogunu laisku,krapu,sonines,grietineles,pipiru,druskos.
o kas ten juoda? nes vakar irgi kepaiu voveruškas su parūkyta mėsyte žalumynais ir greitine ir nieko juodo nebuvo......