vajej kai cia tiek groziu tai gal as geriau nesigedinsiu
namie kudikis, tai maisto ruosai isvis laiko nera, todel viskas pas mane, kad tik greiciau...
jei yra tokiu kaip as tuomet siulau savo patiekalus:
Vistienos UzkepeleReikes:
2 vistos ketvirciu
3 nedideliu svogunu
2 vs. grietines
siek tiek pieno
6-7 vid. dydzio bulviu
prieskoniu
surio
vistiena isverdama pasudytame vandenyje, veliau nukauliname smulkiais gabaliukais. Keptuveje pasikepame svoguna kol suminkstes ir sudedame paruosta vistiena, siek tiek pabarstom prieskoniais. viska patroskiname ir ant galo idedame grietine ir dar paliekama porai min. pasitroskinti. Puode turime issivirti bulves (jas viriau nuo vistos likusiame sultinyje), isvirus nupilame ir apibarstome prieskoniais (negailint krapu, petrazoliu; druskos, pipiru...) ipilame siek tiek pieno ir viska sutriname (as trinu su blenderiu). i skarda ispilame bulviu kose, ant virsaus patroskinta vistiena, o paty virsu apibarstome tarkuotu suriu. ir mazdaug 15min (iki kol suris apskrus) kisame i orkaite. karscio nezinau, nes pas mus dujine, bet galbut mazdaug 180...Skanaus!
Tarkuoti bulviniai blynai su lasisaReikes:
1kg bulviu
1 kiausinio
prieskoniu
grietines
sudytos lasisos
varskes (nebutinai)
Bulves sutarkuojame burokine tarka, imusame kiausini, pabarstome prieskoniais ir kepame blynus. Veliau juos pagardiname grietine su sudyta lasisa. (nuotraukoje 1 blynas pagardintas varske sutrinta su grietine ir lasisa), bet asmeniskai man skaniau buvo be varskes, o MB su varske. Skanaus!
Be pavadinimo (kotletas )reikes:
smulkiai malto kiaulienos farso
1 svoguno
1 kiausinio
prieskoniu (butinai baziliko...
)
1-2 morku
1 bulves
surio gabaliuko
farsa ismaisome su kiausiniu, smulkiai pjaustytu svogunu ir prieskoniais. i skarda dedame folgos ir susiformuojame "dubenelius", i juos dedame po nemaza gabala farso. zalia morka ir zalia bulve susipjaustome siaudeliais ir juos sudedame ant paruosto kotleto. folija uzdarome ir viska pasauname i orkaite kokiai 45min...veliau istraukiame ir apibarstome suriu ir dar pasauname porai min. Skanaus!
Kepta juros lydekareikes:
saldytos juros lydekos be galvos
1 citrinos
ivairiu zuvies prieskoniu (deje neparasysiu kokiu, nes nzn, kadangi gavau is vieno zmogaus spec misini, kuri naudoja prie traku esancioje upetakiu gaudymo sodyboje...
)
siek tiek aliejaus
daug cesnako
zuvy atsildome, apipilame aliejumi, apslakstome mazdaug puses citrinos sultimis, ispaudziame nemazai cesnako ir paprieskoniaujame ivairiais prieskoniais. visa esme, kad zuvy reikia pamarinuoti ne maziau paros, tuomet ji gausis labai sultinga ir skani. skanaus!
tikiuosi nenusibodau.iki