QUOTE(Nova @ 2010 06 08, 11:41)
Galbut kai kurios zinote sita patiekaliuka, bet kurios ne - stai receptukas:
Kiaušinių-sūrio ir mėsos vyniotinis
4-5 kiaušiniai
250 gr. majonezo
350 gr. fermentinio sūrio
500 gr. faršo
1 svogūnas
1 morka
druskos, pipirų
Pasiruošiame faršą. Svogūnus smulkiai supjaustome, morką smulkiai sutarkuojame, ir viską apkepiname, kol gražiai pagels. Sudedame į faršą ir išmaišome. Įberiame druskos, pipirų, ar mėgstamų prieskonių. Druskos nepadauginame, nes pagrindas bus pakankamai sūrus nuo sūrio ir majonezo.
Kepame pagrindą. Dubenyje išplakame kiaušinius, sudedame majonezą, išmaišome iki vientisos masės. Stambia (burokine) tarka sutarkuojame sūrį, beriame į kiaušinių/majonezo masę, išmaišome. Orkaitės kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi (ant sienielių taip pat), supilame kiaušinių masę, paskirstome per visą skardą ir kepame 190 C orkaitėje 20 min. Tuomet vyniotinio pagrindą išimame, truputį atvėsiname (apie 5 min.). Sudedame ant jo faršą, paskirstome per visą pagrindo plotį, ir nuo trumpesniosios kraštinės suvyniojame į vyniotinį. Dedame atgal į 190C orkaitę, ir kepame dar 30-40 min. Skanaus!
P.S. Įdomaus skonio vyniotinis. Labai skanu su šviežių daržovių salotomis. Tinka valgyti ir kaip pagrindinį patiekalą, ir kaip užkandį. Taip pat skanus ir šiltas, ir šaltas
Kiaušinių-sūrio ir mėsos vyniotinis
4-5 kiaušiniai
250 gr. majonezo
350 gr. fermentinio sūrio
500 gr. faršo
1 svogūnas
1 morka
druskos, pipirų
Pasiruošiame faršą. Svogūnus smulkiai supjaustome, morką smulkiai sutarkuojame, ir viską apkepiname, kol gražiai pagels. Sudedame į faršą ir išmaišome. Įberiame druskos, pipirų, ar mėgstamų prieskonių. Druskos nepadauginame, nes pagrindas bus pakankamai sūrus nuo sūrio ir majonezo.
Kepame pagrindą. Dubenyje išplakame kiaušinius, sudedame majonezą, išmaišome iki vientisos masės. Stambia (burokine) tarka sutarkuojame sūrį, beriame į kiaušinių/majonezo masę, išmaišome. Orkaitės kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi (ant sienielių taip pat), supilame kiaušinių masę, paskirstome per visą skardą ir kepame 190 C orkaitėje 20 min. Tuomet vyniotinio pagrindą išimame, truputį atvėsiname (apie 5 min.). Sudedame ant jo faršą, paskirstome per visą pagrindo plotį, ir nuo trumpesniosios kraštinės suvyniojame į vyniotinį. Dedame atgal į 190C orkaitę, ir kepame dar 30-40 min. Skanaus!
P.S. Įdomaus skonio vyniotinis. Labai skanu su šviežių daržovių salotomis. Tinka valgyti ir kaip pagrindinį patiekalą, ir kaip užkandį. Taip pat skanus ir šiltas, ir šaltas
Labai skaniai atrodo
Kokie skardos apytiksliai ismatavymai kur kepat pagrinda? As viena karta seniai bandziau tai man per storas gavos, per maza skarda .
QUOTE(SaDa @ 2010 06 15, 17:25)
Labai skaniai atrodo
Kokie skardos apytiksliai ismatavymai kur kepat pagrinda? As viena karta seniai bandziau tai man per storas gavos, per maza skarda .
Kokie skardos apytiksliai ismatavymai kur kepat pagrinda? As viena karta seniai bandziau tai man per storas gavos, per maza skarda .
skarda per visa orkaites dydi
Braske,super skaniai atrodo pasidalink,jei dar liko
QUOTE(regna @ 2010 06 15, 09:53)
Aguonėle, -Žaviuosiu Tavo išradingumu virtuvės labirintuose -jie tau skirti už Tavo išmonę.
oi aciu as nieko stebuklingo nedarau, tik bandau bandau ir dalinuos... be to stengiuosi mazai visokiu maisytu prieskoniu naudoti, kuo naturalesnius naudoti
QUOTE(brashke77 @ 2010 06 15, 14:52)
Na, mano pietukai nebus tokie įspūdingi, kaip Aguonėlės ir Elenos, bet ,kad skanu buvo- tai faktas
na na nesikuklink geriau lekste arciau pastumk
QUOTE(Renatina @ 2010 06 15, 15:04)
oooooo,dorada druskoje..... nostalgie..., dieviškai skani žuvis
aguonele, gražios foto!
aguonele, gražios foto!
aciu
zuvis, pritariu nuostabi
brashke77 patiekaliukas super ir patiektas labai graziai
Kijevo kotletas.
Receptas is cia, tik truputi patobulintas Mesyte sutryniau su vistienos prieskoniais is anksciau ir mano vistienos file buvo be kaulo
http://giedrius-v.li....com/17388.html
Labas vakarelis atkeliauju ir as su savo siandienos pietum
Pacio pavadinimo patiekalo tiksliai nezinau,tik tiek zinau,kad tai is graiku virtuves ir ingridijantai gali nesutapti su orginaliu receptu,jai kas zinot pasidalinkit,nes manasis tai is lupu per lupas gautas
Graikiskas misinys:
Proporciju nerasau nes visada gaminu is akies,pagal zmoniu skaiciu ir ka turiu.
Vistienos file (galima naudoti ir kiaulienos kumpi)
MARINATUI:
3skilteles cesnako isspausto.
Sojos
Alyvu aliejaus.
Pipiru.
Imbiero (jai megstate).
Bulviu
Melynojo svoguno (tinka ir paprastas)
Pomidoru
Alyvuogiu
Fetos surio
Paprikos(ivariu galima spalvu)
Pievagrybiu(jai norit)
Druskos.
PADAZUI:jogurto naturalaus
Majonezo
Pipiru
Citrinos sulciu
Cesnako(nepagailim)
Mesa supjaustome gabaliukais ir dedame i maiseli kartu su marinato ingridijentais,paliekam pasimarinuoti.Bulves supjaustome kvadrateliais(greiciau iskepa) Visas darzoves supjaustom gabaliukais tik svoguna pusziedziais,sudedame i kepimo inda pirma bulves,mesa,darzoves,apibarstome fetos suriu.Kepame 220C apie 35-40min.Kol viskas kepa,sumaisome viska padazui ir leidziame pastoveti saldytuve.
Kaip pjaustyti galit pacios nuspresti,galima ir didesniais gabaliukais.
Pacio pavadinimo patiekalo tiksliai nezinau,tik tiek zinau,kad tai is graiku virtuves ir ingridijantai gali nesutapti su orginaliu receptu,jai kas zinot pasidalinkit,nes manasis tai is lupu per lupas gautas
Graikiskas misinys:
Proporciju nerasau nes visada gaminu is akies,pagal zmoniu skaiciu ir ka turiu.
Vistienos file (galima naudoti ir kiaulienos kumpi)
MARINATUI:
3skilteles cesnako isspausto.
Sojos
Alyvu aliejaus.
Pipiru.
Imbiero (jai megstate).
Bulviu
Melynojo svoguno (tinka ir paprastas)
Pomidoru
Alyvuogiu
Fetos surio
Paprikos(ivariu galima spalvu)
Pievagrybiu(jai norit)
Druskos.
PADAZUI:jogurto naturalaus
Majonezo
Pipiru
Citrinos sulciu
Cesnako(nepagailim)
Mesa supjaustome gabaliukais ir dedame i maiseli kartu su marinato ingridijentais,paliekam pasimarinuoti.Bulves supjaustome kvadrateliais(greiciau iskepa) Visas darzoves supjaustom gabaliukais tik svoguna pusziedziais,sudedame i kepimo inda pirma bulves,mesa,darzoves,apibarstome fetos suriu.Kepame 220C apie 35-40min.Kol viskas kepa,sumaisome viska padazui ir leidziame pastoveti saldytuve.
Kaip pjaustyti galit pacios nuspresti,galima ir didesniais gabaliukais.
Elena, Aguonele, brashke, visoms po uz grazias nuotraukas ir receptelius
Jei nieko pries neturite, tai atnesiu siandien Jums pietums Gyros su jogurtu
O mesytei reikia:
~ 450 g kiaulienos sprandines
1 a.s. dziovinto paprastojo raudonelio (oregano)
1 a.s. dziovinto baziliko
2 skilteliu cesnako
druskos, pipiru
1 smulkinto cili pipiriuko (pasitaike tokie astrus, kad ojojoj)
2 svogunu
Mesyte susipjaustyti plonomis juosteles paliekant riebaliukus. Suberti visus prieskonius ir palikti pora val pasimarinuoti ( geriausia per nakti).
Svogunus susipjaustyti plonomis riekelemis. Keptuveje ikaitinti ghee sviesta (Butterschmalz) ir jame apkepinti mesyte kartu su svogunu iki grazaus rudumo. Uztruks 20-25 min, vis aisku pamaisant.
O mesytei reikia:
~ 450 g kiaulienos sprandines
1 a.s. dziovinto paprastojo raudonelio (oregano)
1 a.s. dziovinto baziliko
2 skilteliu cesnako
druskos, pipiru
1 smulkinto cili pipiriuko (pasitaike tokie astrus, kad ojojoj)
2 svogunu
Mesyte susipjaustyti plonomis juosteles paliekant riebaliukus. Suberti visus prieskonius ir palikti pora val pasimarinuoti ( geriausia per nakti).
Svogunus susipjaustyti plonomis riekelemis. Keptuveje ikaitinti ghee sviesta (Butterschmalz) ir jame apkepinti mesyte kartu su svogunu iki grazaus rudumo. Uztruks 20-25 min, vis aisku pamaisant.
QUOTE(aguonele @ 2010 06 16, 13:17)
erzines, ar ne? Nieko ner geriau uz mesyte su siuo jogurteliu
Aciu visoms pagyrusioms mano vistiena su spinatu padazu
Dar partija spinatu jau paseta- laukite tesinio! To be continued....