[quote=Elena,2010 06 14, 13:31]
Greitas žuvies pyragas
Greitas nes pagamintas iš pirktos bemielės sluoksniuotos tešlos.
Dar reiks žuvies,morkų,svogūnų,špinatų ir kiaušinio sutepimui.
Iš tešlos išpjauname žuvį.Kraštus sutepame su kaiušinio plakiniu ir dedame ant jų juostelės iš tešlos,kad gautųsi toks kaip bortas,taip patogiau įdėti įdarą.
Šauname į orakaitę 10 minučių 180 laisp kad kraštai pakiltu.
Ruošiame įdarą.Keptuvėje apkepiname svogūnus ir morkas,paskaniname druska,pipirais.
Žuvį (pas mane pangasijos filė) apibarstome apelsininiais pipirais,druska ir išspaudžiame citrinos sulčių.Patroškiname.
Išimame pyragą,dedame žuvį,ant viršaus morkas o ant morkų smulkintus špinatus.
Iš likusios tešlos išspaudžiame rutuliukus ir formuojame pyrago viršų.Sutepame kiaušiniu ir kepame orkaitėje dar maždaug 15-20 minučių.Skanus ir karštas ir šaltas.
Skanaus
Elena,patiekalas-tiesiog fantastinis... Žaviuosi Jūsų kulinariniais sugebėjimais.
Norėjau Jūsų paklausti,o jei šį pyragą kepti iš mielinės tešlos???Gal skonis labai nepasikeistų???
QUOTE(LadyStorm @ 2010 06 14, 13:22)
Papildyta:
Taip, ačiū, pastebėjau...Bet va ieškojau "tooooo" .
Bet nieko, mane išgelbėjo
Taip, ačiū, pastebėjau...Bet va ieškojau "tooooo" .
Bet nieko, mane išgelbėjo
aš pati lazanją begaminau gal prieš 100metų..... ir gaminu pagal savo "iš akie" ir "pagal skonį"... bet mačiau merginos gyrė Beatos (bloge matyt...o gal knygoj išrašytą) klasikinįjį receptuką.
Pagaminus prašom nešt čia, bus pravartu prisiminti gerą patiekaliuką
QUOTE(vikka @ 2010 06 14, 15:53)
Elena,patiekalas-tiesiog fantastinis... Žaviuosi Jūsų kulinariniais sugebėjimais.
Norėjau Jūsų paklausti,o jei šį pyragą kepti iš mielinės tešlos???Gal skonis labai nepasikeistų???
Manau tikrai galima bandyti...taigi kepami mieliniai pyragai su įvairiais įdarais.O čia įdaras žinokit labai skanus gaunasi....tik gal kitą kartą kai kepsiu ant špinatų padėsiu grietinės pora šaukštų...manau bus dar skaniau
Man įdaro liko suvartojau šiandien pietums su bulvėmis
QUOTE(Renatina @ 2010 06 14, 17:08)
aš pati lazanją begaminau gal prieš 100metų..... ir gaminu pagal savo "iš akie" ir "pagal skonį"... bet mačiau merginos gyrė Beatos (bloge matyt...o gal knygoj išrašytą) klasikinįjį receptuką.
Pagaminus prašom nešt čia, bus pravartu prisiminti gerą patiekaliuką
Pagaminus prašom nešt čia, bus pravartu prisiminti gerą patiekaliuką
Mielai atnešiu jei tik pavyks, nes į Jus visas čia man lygiuotis dar oj kaip anksti
Nugalejau baime ir issikepiau zuvi druskoje
2 doradas ( auksaspalviai sparai, mano siu metu atradimas! Nu nuostabi zuvis, beveik be jokiu kauliuku & asaku!!! ) ~ 800 g
1,5 kg stambios juros druskos
1 kiausinio baltyma
~ 100 ml vandens
keliu stiebeliu petrazoliu
2 mazesnes rozmarino sakeles
pora citrinos riekeleliu
didesne cesnako skiltele
druskos su zolelemis bei pipiru
Pasiruoskime zuvyte: ja nusiplauti ir gerai nusausinti. Itryniau druska su zolelemis bei pipirais. I vidu sudejau kelias riekeles cesnako, rozmarino sakele, petrazoles stiebelius bei citrinos riekeles ir palikau pora val pasimarinuoti.
Pasiruoskime druska: kiausinio baltyma pasiplakti ir pilti i druska. Vandens reikia tiek, kad druska kaip toks slapias smelis gautus. As irgi nezinojau kaip tai turi jaustis, tai tiesiog pyliau vis vandenuko ir ziurejau ar jau man patinka. Tai kazkur ~ 100 ml buvo.
Kepimo skarda issikloti folija. Druska daugmaz atsiskirti i 4 dalis ir kloti pirma pagrinda ~ 1cm storio, ant jo deti zuvyte ir vel viska uzkloti druska. Man gavos ~ 1 cm plutele. Uodega liko neuzdengta, bet jos ir nevalgome gi dar skaiciau, jog galima aliejumi apslaksyti zuvyte pries uzdedant druska, bet as to nedariau ir jo man tikrai netruko. Dabar belieka pasauti i ikaitinta 180° orkaite 30 min, nes mano zuvytes ne dideles buvo. Iskepusia palikau 5 min pailseti ir tik tada griebiaus darbo. Ir velgi skaiciau, jog druska buna tokia kieta, kad net plaktuko reikia. Man ji gavos kieta, bet atsargiai pirma peiliu stuburo virsu "prasipjoviau" ir taip toliau darbavaus. Lengvai ejo po to nuimti druskos luitukus ir issiimti filiukes. Skanaus!
2 doradas ( auksaspalviai sparai, mano siu metu atradimas! Nu nuostabi zuvis, beveik be jokiu kauliuku & asaku!!! ) ~ 800 g
1,5 kg stambios juros druskos
1 kiausinio baltyma
~ 100 ml vandens
keliu stiebeliu petrazoliu
2 mazesnes rozmarino sakeles
pora citrinos riekeleliu
didesne cesnako skiltele
druskos su zolelemis bei pipiru
Pasiruoskime zuvyte: ja nusiplauti ir gerai nusausinti. Itryniau druska su zolelemis bei pipirais. I vidu sudejau kelias riekeles cesnako, rozmarino sakele, petrazoles stiebelius bei citrinos riekeles ir palikau pora val pasimarinuoti.
Pasiruoskime druska: kiausinio baltyma pasiplakti ir pilti i druska. Vandens reikia tiek, kad druska kaip toks slapias smelis gautus. As irgi nezinojau kaip tai turi jaustis, tai tiesiog pyliau vis vandenuko ir ziurejau ar jau man patinka. Tai kazkur ~ 100 ml buvo.
Kepimo skarda issikloti folija. Druska daugmaz atsiskirti i 4 dalis ir kloti pirma pagrinda ~ 1cm storio, ant jo deti zuvyte ir vel viska uzkloti druska. Man gavos ~ 1 cm plutele. Uodega liko neuzdengta, bet jos ir nevalgome gi dar skaiciau, jog galima aliejumi apslaksyti zuvyte pries uzdedant druska, bet as to nedariau ir jo man tikrai netruko. Dabar belieka pasauti i ikaitinta 180° orkaite 30 min, nes mano zuvytes ne dideles buvo. Iskepusia palikau 5 min pailseti ir tik tada griebiaus darbo. Ir velgi skaiciau, jog druska buna tokia kieta, kad net plaktuko reikia. Man ji gavos kieta, bet atsargiai pirma peiliu stuburo virsu "prasipjoviau" ir taip toliau darbavaus. Lengvai ejo po to nuimti druskos luitukus ir issiimti filiukes. Skanaus!
O kaip jums nusiima ta druska nuo doradu. Man tai buvo siek tiek nepatogumo. Siaip iskepe jos toje druskoje tikrai skaniai, tik jau niekaip normaliai nenulupau tos druskos, gavosi kieta pluta kaip ir normaliai, tik kad ta druska emesi su oda. Tai norint graziau patiekti, gaunas reik su druska, o tada jau nepatogumas. Dar ir nelabai graziai visur nusivalo nuo druskytes. Aisku skoniu tai ji man labai buvo skani.
Visiskai nenusilupo oda imant druska graziai pirma sone peiliu prapjoviau ir atsargiai nuemiau virsutini sluoksni. Tada dideliu peiliu issiemiau filiukes be jokiu drusku
Aguonėle, -Žaviuosiu Tavo išradingumu virtuvės labirintuose -jie tau skirti už Tavo išmonę.
...mmm, butinai pasidarysiu
Na, mano pietukai nebus tokie įspūdingi, kaip Aguonėlės ir Elenos, bet ,kad skanu buvo- tai faktas
Vištienos file su špinatų-grietinėlės padažu
Vištienos krūtinėlę supjaustyti platesnėmis juostelėmis išilgai ir truputi pamušti.
Marinatui: šaukštas alyvų aliejaus, vorčesterio arba sojų padažo pagal skonį (aš dėjau kokius keturis v.š.), šaukštelis medaus, pusė a.š. rytietiškų griliaus kepsniu prieskoniu (Saldva,pvz), druskos, pora skiltelių spausto česnako. Marinatą gerai išmaišyti, tepti juo mėsos gabalėlius. Pamarinavau keletą minučių ir iškepiau grilinėje keptuvėje.
Padažui: diiidelė sauja špinatų, šaukštelis sviesto, šaukštas miltų, indelis grietinėlės (kavai, liesesnė ), pieno, druskos, pipirų.
Špinatus patroškinau svieste, dėjau miltus, dar pakepiau, po truputį pyliau grietinėlę, paskui dar skiedžiau pienu iki norimo tirštumo. Druskytė, pipirai- ir dieviškas padažiukas paruoštas :
Mėsytė gavosi aštroka, intensyvesnio skonio, o padažas- švelnus, tad neužgožė vienas kito. Tikrai fantastiškas derinukas
Vištienos file su špinatų-grietinėlės padažu
Vištienos krūtinėlę supjaustyti platesnėmis juostelėmis išilgai ir truputi pamušti.
Marinatui: šaukštas alyvų aliejaus, vorčesterio arba sojų padažo pagal skonį (aš dėjau kokius keturis v.š.), šaukštelis medaus, pusė a.š. rytietiškų griliaus kepsniu prieskoniu (Saldva,pvz), druskos, pora skiltelių spausto česnako. Marinatą gerai išmaišyti, tepti juo mėsos gabalėlius. Pamarinavau keletą minučių ir iškepiau grilinėje keptuvėje.
Padažui: diiidelė sauja špinatų, šaukštelis sviesto, šaukštas miltų, indelis grietinėlės (kavai, liesesnė ), pieno, druskos, pipirų.
Špinatus patroškinau svieste, dėjau miltus, dar pakepiau, po truputį pyliau grietinėlę, paskui dar skiedžiau pienu iki norimo tirštumo. Druskytė, pipirai- ir dieviškas padažiukas paruoštas :
Mėsytė gavosi aštroka, intensyvesnio skonio, o padažas- švelnus, tad neužgožė vienas kito. Tikrai fantastiškas derinukas
QUOTE(aguonele @ 2010 06 15, 09:22)
oooooo,dorada druskoje..... nostalgie..., dieviškai skani žuvis
aguonele, gražios foto!