Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

QUOTE(ELlJA @ 2010 06 13, 19:15)
TORTILIJOS: reikės tortiliju, salotu, surio. Idarui: jautienos farso, meksikietisku prieskoniu,provanso zoleliu, cesnako, svogunu, grybu, marinuotu kukuruzu, saukstas astraus ir saukstas klasikinio pomidoru padazo. paprasta, greita, skanu  4u.gif


o tai jų nebekepi, taip iš pakelio tiesiai ir valgai, nei pašildai? ir sūris nepasilydo? g.gif
Atsakyti
Sveikos merginos,

turiu labai didelį prašymą:
praeitos temos antraštėje puikuojasi nuostabi lazanijos nuotrauka, kurios receptą lyg buvau mačiusi blush2.gif , tačiau nepasilikau ir niekaip nepavyksta jo rasti sad.gif. Gal kuri turite to stebuklo receptuką? Būčiau labai dėkinga ax.gif
Atsakyti
QUOTE(LadyStorm @ 2010 06 14, 09:41)
Sveikos merginos,

turiu labai didelį prašymą:
praeitos temos antraštėje puikuojasi nuostabi lazanijos nuotrauka, kurios receptą lyg buvau mačiusi blush2.gif , tačiau nepasilikau ir niekaip nepavyksta jo rasti sad.gif. Gal kuri turite to stebuklo receptuką? Būčiau labai dėkinga  ax.gif

g.gif tai kad nemanau jog ten buvo kurios narės foto, foto iš interneto, nebent buvo kitos lazanijos receptas.
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2010 06 14, 11:46)
g.gif  tai kad nemanau jog ten buvo kurios narės foto, foto iš interneto, nebent buvo kitos lazanijos receptas.


Tai va, kažkoks nesudėtingas receptėlis tikrai buvo.....bet niekaip jo nerandu doh.gif ...
Baisiausia tai, kad kartelį pagal jį gaminau, bet neberandu verysad.gif
MB paprašė pakartoti šedevrą biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(LadyStorm @ 2010 06 14, 09:54)
Tai va, kažkoks nesudėtingas receptėlis tikrai buvo.....bet niekaip jo nerandu  doh.gif ...
Baisiausia tai, kad kartelį pagal jį gaminau, bet neberandu  verysad.gif
MB paprašė pakartoti šedevrą  biggrin.gif

nu aš galiu įdėt kaip aš darau, man nesudėtinga, nžn koks ten buvo prieš tai...

foto aiišku toli gražu iki anos kur buvo doh.gif

user posted image

Pirmiausia pasidarau raudoną padažą

Pakepinu faršą irgi be aliejaus, darau per pusę jautienos, ir kiaulienos, bet čia ne esmė. Sudedu svogūnus, morkas dedu labai retai, kai jau mėsa beveik pilnai iškepta, dedu koncervuotų pomidorų skardinę, pas mane jie būna jau be skūros ir smulkiai pjaustyti, jei dėsi su skūra, turi gerai suminkyti, supjaustyti, kad pasidalintų į mažiukus gabaliukus, ir dar dedu aštraus kečupo šiek tiek, na prieskonių aišku - druska, pipirai, džiovintos paprikos aš dar dedu. VIską gerai pakepinu, kad patirštėtų tie pomidorai.
Viskas, tą palieku.

Imu kitą keptuvę daryti Bešamelio padažui.

Dedu šiek tiek sviesto, išlydau, beriu druskos, pipirų ir būtinai muskato riešuto miltelių. tada dedu porą šaukštų miltų, gerai išmaišau ir pilu pieną tiek, kad tas padažas gautųsi toks kaip skystų blynų tešla. Svarbu gerai išsukti, kad neliktų guzuliukų. pirmą kart teko košt per sietelį, nes pridariau daug guzulų, bet dabar beriant miltus gerai maišau tai nesusidaro niekas. šiek tiek pakepinti ir jungti lauk, kad nepradėtų tirštėt.
Tada imu skardą, kur darysiu lazaniją.
Į dugną pilų balto padažo, ant viršaus raudono su mėsa, dedu lakštus (dažniausiai naudoju tuos žalsvus, su špinatais, bet čia aišku nebūtinai, tinka ir paprasti). tada ant lakštų eina vėl baltas padažas, mėsa ir vėl lakštai. Ir taip dėti, kokio dydžio nori, kad būtų lazaniją ir kiek vietos turi. Paskutinis sluoksnis turi gautis mėsa, ir tada beri sūrio ir į orkaitę apie 40 min. (dabar paskutinį sluoksnį kai padariau mėsą, žiūriu liko keli lakštai kaip tik skardai, bet nebebuvo mėsos, tai dėjau lakštus, ir ant viršaus tik pyliau balto padažo ir sūrį, irgi gavos gerai. Svarbu, kad nebūtų vien lakštai ir sūris, nes bus kieta).Duri su peiliu, jei minkštai eina ir sūris išsilydęs gražiai, iškepus. Kitą dieną pjaustos idealiai gabaliukais, matos gražiai sluoksniai.

Atsakyti
kai kepat picą ar ant kepimo popieriaus dedat ar tiesaii skardoj?
Atsakyti
QUOTE(Daiber @ 2010 06 14, 11:30)
kai kepat picą ar ant kepimo popieriaus dedat ar tiesaii skardoj?



ant kepimo popieriaus, neprilimpa, lengva isplauti
Atsakyti
QUOTE(Lekker Kontje @ 2010 06 14, 11:42)
ant kepimo popieriaus, neprilimpa, lengva isplauti

o kepimo popieriaus jau patepti alieju ar sviestu nereikia?
Atsakyti
QUOTE(Daiber @ 2010 06 14, 11:52)
o kepimo popieriaus jau patepti alieju ar sviestu nereikia?


Aš tai dažnai patepu pačią skardą aliejumi, nes jei to nepadarau, tai iškepus picai vos atlupu jos padą nuo popieriaus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kibekė: 14 birželio 2010 - 11:05
QUOTE(Kibekė @ 2010 06 14, 12:02)
Aš tai dažnai patepu pačią skardą aliejumi, nes jei to nepadarau, tai iškepus picai vos atlupu jos padą nuo popieriaus.

Ačiūų tau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Daiber @ 2010 06 14, 12:30)
kai kepat picą ar ant kepimo popieriaus dedat ar tiesaii skardoj?

ant kepimo popieriaus 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Daiber @ 2010 06 14, 12:52)
o kepimo popieriaus jau patepti alieju ar sviestu nereikia?

aš niekuo netepu, nes pribėga riebalų nuo picos viršaus... smile.gif
Atsakyti
[quote=grange,2010 06 14, 12:11]
nu aš galiu įdėt kaip aš darau, man nesudėtinga, nžn koks ten buvo prieš tai...


AČIŪ JUMS LABAI mirksiukas.gif . Jūsų receptas ir nuotraukytė puikūs smile.gif.
Atsakyti