QUOTE(LadyStorm @ 2010 06 14, 09:54)
Tai va, kažkoks nesudėtingas receptėlis tikrai buvo.....bet niekaip jo nerandu
...
Baisiausia tai, kad kartelį pagal jį gaminau, bet neberandu
MB paprašė pakartoti šedevrą
nu aš galiu įdėt kaip aš darau, man nesudėtinga, nžn koks ten buvo prieš tai...
foto aiišku toli gražu iki anos kur buvo
Pirmiausia pasidarau raudoną padažą
Pakepinu faršą irgi be aliejaus, darau per pusę jautienos, ir kiaulienos, bet čia ne esmė. Sudedu svogūnus, morkas dedu labai retai, kai jau mėsa beveik pilnai iškepta, dedu koncervuotų pomidorų skardinę, pas mane jie būna jau be skūros ir smulkiai pjaustyti, jei dėsi su skūra, turi gerai suminkyti, supjaustyti, kad pasidalintų į mažiukus gabaliukus, ir dar dedu aštraus kečupo šiek tiek, na prieskonių aišku - druska, pipirai, džiovintos paprikos aš dar dedu. VIską gerai pakepinu, kad patirštėtų tie pomidorai.
Viskas, tą palieku.
Imu kitą keptuvę daryti Bešamelio padažui.
Dedu šiek tiek sviesto, išlydau, beriu druskos, pipirų ir būtinai muskato riešuto miltelių. tada dedu porą šaukštų miltų, gerai išmaišau ir pilu pieną tiek, kad tas padažas gautųsi toks kaip skystų blynų tešla. Svarbu gerai išsukti, kad neliktų guzuliukų. pirmą kart teko košt per sietelį, nes pridariau daug guzulų, bet dabar beriant miltus gerai maišau tai nesusidaro niekas. šiek tiek pakepinti ir jungti lauk, kad nepradėtų tirštėt.
Tada imu skardą, kur darysiu lazaniją.
Į dugną pilų balto padažo, ant viršaus raudono su mėsa, dedu lakštus (dažniausiai naudoju tuos žalsvus, su špinatais, bet čia aišku nebūtinai, tinka ir paprasti). tada ant lakštų eina vėl baltas padažas, mėsa ir vėl lakštai. Ir taip dėti, kokio dydžio nori, kad būtų lazaniją ir kiek vietos turi. Paskutinis sluoksnis turi gautis mėsa, ir tada beri sūrio ir į orkaitę apie 40 min. (dabar paskutinį sluoksnį kai padariau mėsą, žiūriu liko keli lakštai kaip tik skardai, bet nebebuvo mėsos, tai dėjau lakštus, ir ant viršaus tik pyliau balto padažo ir sūrį, irgi gavos gerai. Svarbu, kad nebūtų vien lakštai ir sūris, nes bus kieta).Duri su peiliu, jei minkštai eina ir sūris išsilydęs gražiai, iškepus. Kitą dieną pjaustos idealiai gabaliukais, matos gražiai sluoksniai.