sveikos, gal galite patarti koki siuvinejimo rinkini ( kokios firmos ) rinktis pradedanciajai?
Svetlana, atsakysiu labai paprastai - išsirink siuvinėti tokį, kuris labiausiai patinka Iš to puslapio, kuris užsikrauna, visos schemos labai paprastos, nes mažai pavienių kryželių ir dideli tos pačios spalvos plotai - pats tas treniruotis dailius kryželius dėlioti. Mano pačios pirmieji du darbukai buvo po 60x60 kryželių - išsirinkau pačius pigiausius bet kartu ir labiausiai patikusius piešinukus. Taip pat pirkau rinkinius dėl to, kad juose viskas sudėta - nieko nebereikėjo man, absoliučiai žaliai, papildomai pirkti ir spręsti, kas geriau. Todėl siūlyčiau pirkti, ten kur parduodama po vieną schemą ir parašyta, kad rinkinys pilnai sukomplektuotas ir nesigundyti tom schemom, kur parduodamos iš karto po 6 ir 9. Pigu, tačiau tai tik nudažyta kanva - siūlus ir adatą reiktų pirktis atskirai. Taip pat apie juos parašyta, kad didelės skylės. Kokio dydžio? Čia buvo besiskundžiančių merginų, kurios bandė net šešiom gijom siuvinėti, ir vis tiek švietėsi didelės skylės. Kai šitokios siūlų sąnaudos, tai toks toks pirkinys tikrai pigiai neatsieis (lyg tais tam naudojami kitokie, storesni siūlai). Taip pat neaišku, kaip piešinukas uždėtas ant kanvos. Jei piešinukas ne kampuotas kaip schema, o tiesiog užpieštas, tai tau, žaliai pradedančiajai, labai daug reikės sukti galvą, kokiai spalvai priskirti tuos kryželius, kurie eina ant dviejų spalvų susidūrimo, ypatingai tose vietose, kur smulkios detalės. Vienu žodžiu, tokį dalyką geriau apžiūrėti parduotuvėje.
QUOTE(Donalita @ 2010 06 12, 01:01)
Svetlana, atsakysiu labai paprastai - išsirink siuvinėti tokį, kuris labiausiai patinka Iš to puslapio, kuris užsikrauna, visos schemos labai paprastos, nes mažai pavienių kryželių ir dideli tos pačios spalvos plotai - pats tas treniruotis dailius kryželius dėlioti. Mano pačios pirmieji du darbukai buvo po 60x60 kryželių - išsirinkau pačius pigiausius bet kartu ir labiausiai patikusius piešinukus. Taip pat pirkau rinkinius dėl to, kad juose viskas sudėta - nieko nebereikėjo man, absoliučiai žaliai, papildomai pirkti ir spręsti, kas geriau. Todėl siūlyčiau pirkti, ten kur parduodama po vieną schemą ir parašyta, kad rinkinys pilnai sukomplektuotas ir nesigundyti tom schemom, kur parduodamos iš karto po 6 ir 9. Pigu, tačiau tai tik nudažyta kanva - siūlus ir adatą reiktų pirktis atskirai. Taip pat apie juos parašyta, kad didelės skylės. Kokio dydžio? Čia buvo besiskundžiančių merginų, kurios bandė net šešiom gijom siuvinėti, ir vis tiek švietėsi didelės skylės. Kai šitokios siūlų sąnaudos, tai toks toks pirkinys tikrai pigiai neatsieis (lyg tais tam naudojami kitokie, storesni siūlai). Taip pat neaišku, kaip piešinukas uždėtas ant kanvos. Jei piešinukas ne kampuotas kaip schema, o tiesiog užpieštas, tai tau, žaliai pradedančiajai, labai daug reikės sukti galvą, kokiai spalvai priskirti tuos kryželius, kurie eina ant dviejų spalvų susidūrimo, ypatingai tose vietose, kur smulkios detalės. Vienu žodžiu, tokį dalyką geriau apžiūrėti parduotuvėje.
Donalita labai Jus aciu uz atsakyma - daug maz supratau.. kaip ir supratau Dimensions firmos siuviniu rinkiniai sudetingesni nes shema nenupiesta ant kanvos o tik pridedama prie rinkinio tad reikia surasti centra ir skaiciuoti spalvas ( kryzelius) be to dar kaip man paaiskino kad vienus kryzelius reikia siusti su 2 siulom o kitus ir su 3 - vienu zodziu kad piesinis atrodytu vos ne kaip D3. - man pasirode tikrai sunku... o Vervaco labai patiko nes piesinys gana tiksliai nupiestas be to paprasta siuvineti ... isrinkau pagalve.kai issiuvinesiu butinai idesiu nuotrauka.. o dar isrinkau kilimeli tik ji reikia ne issiuvineti o traukti siulus su tokiu irankiu... http://artkatalog.lt...;category_id=48 o irankis toks : http://www.stitchsho...roducts_id=6917 - gal galite pasakyti kaip vadinamas toks traukimas kad galeciau rasti atskira tema supermamoj.aciu!!!
QUOTE(Meka @ 2010 06 11, 21:00)
pasinaudojau pauksciuko schemu kolekcija ir surezgiau viena metrikiuka
nes prie didziojio sunkiau prieit , o maziuka ir lauek su viakais bunant galima issiuviet
nes prie didziojio sunkiau prieit , o maziuka ir lauek su viakais bunant galima issiuviet
Labai gražu, bet ar mano akis neapgauna, kad matosi blogojoje pusėje palikti juodi siūlai siuvinėjant ūgį ir svorį
QUOTE(SheMe @ 2010 06 12, 11:09)
Labai gražu, bet ar mano akis neapgauna, kad matosi blogojoje pusėje palikti juodi siūlai siuvinėjant ūgį ir svorį
Aš manau, kad ten siūlo tempimas. Kai aš tokį siuvinėjau, tai irgi padariau klaidą ir tempiau siūlą ten, kur tos žvaigždutės su širdelėm. Bet siūlas šviesesnis buvo ir ne taip matėsi. Pasimokiau iš savo klaidos-daugiau taip nedarysiu
QUOTE(svetalana @ 2010 06 12, 08:07)
Donalita labai Jus aciu uz atsakyma - daug maz supratau.. kaip ir supratau Dimensions firmos siuviniu rinkiniai sudetingesni nes shema nenupiesta ant kanvos o tik pridedama prie rinkinio tad reikia surasti centra ir skaiciuoti spalvas ( kryzelius) be to dar kaip man paaiskino kad vienus kryzelius reikia siusti su 2 siulom o kitus ir su 3 - vienu zodziu kad piesinis atrodytu vos ne kaip D3. - man pasirode tikrai sunku... o Vervaco labai patiko nes piesinys gana tiksliai nupiestas be to paprasta siuvineti ... isrinkau pagalve.kai issiuvinesiu butinai idesiu nuotrauka.. o dar isrinkau kilimeli tik ji reikia ne issiuvineti o traukti siulus su tokiu irankiu... http://artkatalog.lt...;category_id=48 o irankis toks : http://www.stitchsho...roducts_id=6917 - gal galite pasakyti kaip vadinamas toks traukimas kad galeciau rasti atskira tema supermamoj.aciu!!!
Pradėti siuvinėti nesunku - medžiagą perlenki į keturias lygias dalis - štai ir centras linijų susikirtime. Schemos maigyti ir glamžyti geriau nereikia, galima ir vizualiai centrą nusistatyti. Tai daroma tam, kad paveiksliukas išsisiuvinėtų medžiagos centre ir liktų normalūs kraštai darbeliui sutvarkyti - ar įrėminti, ar ką nors iš jo pasiūti. Bet yra ir kitas pasiruošimo darbui būdas. Jis reikalauja laiko ir kruopštumo, tačiau labai patogus dalykas. Galima rankdarbių parduotuvėse nusipirkti specialų išplaunamą markerį ir juo susižymėti, arba tiesiog adata ir siūlu sudaigstyti megžiagą kas 10 kryželių.
http://donalita.gall...Nn-b7cOq&zoom=8
Dauguma schemų irgi būna paryškintos kas 10 langelių arba galima susibraižyti pačiai. Pvz.:
http://i076.radikal....579fb066cc1.jpg
Kai turi taip paruoštą schemą ir medžiagą, gali siuvinėti nuo kurios tik nori vietos, nes visą laiką turi orientyrą, pagal kurį tikriniesi - sunumeruotus kvadratėlius 10x10 kryželių. Taip pat orientuojantis pagal kvadratėlius labai lengva sekti schemą ir sunkiau "nusigrybauti".
Šitaip išsiplėčiau apie pasiruošimą siuvinėjimui, nes tai iš tiesų patogus būdas, be to, čia jau buvo merginų, kurios kažkaip neapsižiūrėjo, ir gavosi, kad siuvinio vieno krašto beveik neliko (ką dar įmanoma sutvarkyti), taip pat vienai pasitaikė, kad pritrūko medžiagos siuvinėjimui pabaigti! Gali įsivaizduoti, kaip apmaudu.
Apie tavo klaustą traukimą specialiu kabliuku nežinau. Belieka skaityti rankdarbių temų pavadinimus vieną po kito ir tikėtis, kad atrasi
QUOTE(svetalana @ 2010 06 12, 11:07)
o irankis toks : http://www.stitchsho...roducts_id=6917 - gal galite pasakyti kaip vadinamas toks traukimas kad galeciau rasti atskira tema supermamoj.aciu!!!
Yra tema apie tokias adatas, kuriomis siuvinėjant, gaunasi panašus rezultatas (bent jau man taip pasirodė, gal aš ir klystu)
http://www.supermama...?...546631&st=0
Dar radau, kad šis įrankis vadinamas Įrankiu kilimėliams rišti
http://www.kasiulai.lt/prym-611866-irankis-kilimeliams-risti-p-389.html
Donalita,ispudingas namukas!!!!nu ne namukas o jau cielas namas!!!!!!!!!!
Meka,grazus ir mielas metrikiukas ,bet sviecia tie juodi siulai.....gal megink nukirpti ir galus uzkamsyti
Meka,grazus ir mielas metrikiukas ,bet sviecia tie juodi siulai.....gal megink nukirpti ir galus uzkamsyti
Visiska beda muza grizo, laiko nerasta siandien nustumus visus darbus sedziu ir su irisais kaifuoju beje, uz pilnaverti kaifavima esu be galo dekinga Metijai ir jos vyrui oi ka ten balionelis...... visas glebys nuosirdziausios padekos jiems abiems- ir uz nuosirduma begalini, ir uz rema- turiu ji jau visa savaite, bet tiek "uzsimusus" su darbais ir siaip visokiu rupesciu pilna, tai siandien nustumiau viska ir isbandziau.... uauuu...... labai maloniai dirbasi, ir audeklas istemptas, ir schema "ant akiu", nereikia blaskytis, na tiesiog super super super o dviem rankom siut iprast tai pakako gal kokiu 20 kryziuku ir atrodo kad visa laika jau taip esi dares- va sitos dvirankystes as labiausiai bijojau ir dar kas smagu- ardyt irgi geriau nei be remo jau spejau prisidirbt bet esu laaaabai patenkinta Metijos vyro sumeistrautu remu buciau zinojus kad taip bus smagu, tai jau senai buciau juo apsirupinus.....
Gaila fotikas issikroves, tai procesiuka ant remo kita diena ikelsiu
Gaila fotikas issikroves, tai procesiuka ant remo kita diena ikelsiu
QUOTE(Gytė @ 2010 06 12, 17:25)
niu kaip šaunu, o kaip paprastai siuvinėdavai?
Aš taip pat išmėginau siuvinėt, bet dar negaliu nei pasigirti, nei pasidžiaugti. Labai lėtai einasi, nesigauna dviem rankom siuvinėti Tikriausiai reikia daugiau laiko pasiuvynėt, kad persilaušti
QUOTE(paukščiukas @ 2010 06 12, 18:49)
As paprastai siuvinejau arba be lankelio arba su juo- priklausomai nuo audinio kietumo. Ir visada durdavau per 2 skylutes...
Aš BS tai visada darau per dvi, kad tik greičiau, bet kryžiukai šitaip daryt tai man negražūs gaunasi, gijų įtempimas skirtingas. Tas pats jei plonutę adatą pasiimu - jinai per visur lenda laisvai, o siūlo gijos jai iš paskos kažkaip negražiai susitampo. O jei surinkti bet kaip išsiblaškę kryžiukai, tai labai reikia pataikyti šalia jų durti, nes susikreivina