Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymas Kauno II ligoninėje.

QUOTE(carramele @ 2007 07 03, 20:52)
Man tai iki šiol nesmagu žiūrėt pirmąsias nuotraukas, kur lelius šios ligoninės palatoj nufotografuotas  schmoll.gif  Na, buvo gražios vertikalios žaliuzės, plastikiniai langai. Bet žiūrint į kitą pusę, tai vaizdas ne ypač žavingas. Dažai apsilupinėję, kai kurie stalčiai įlūžta patraukus, nuo lubų kažkoks neaiškios paskirties nutrauktas laidas maskatuoja  doh.gif Rozetė tik aukštai virš vystymo stalo, kas irgi neitin patogu. Patalynė dar sovietinius laikus mena - rusiški užrašai "Minzdrav" - suprask - "ministerstva zdravachranienija"  blink.gif Vietos daiktams visiškai nebuvo, kur susidėt, tašėse laikėm, tai paskui valytoja burbuliuodavo, kad čia tašių prisikrovę, jai mat plaut trukdom.
Nu bet čia tai nieko, palyginus su tualetais. Girdėjau nuomonių, kad juos su kabliukais iš kitos pusės daro dėl to, kad gimdyvės neapalptų užsitrenkusios. Tebūnie taip, bet ką tik pagimdžius nėra labai malonu šliaužt per visą koridorių iki tualeto. O šiaip taip nuropojus iki tikslo, bandyt po visų kirpimų ir siuvimų isitaisyt ant klozeto be jokių plastmasinių dangčių ir dar viena ranka laikyt neužsidarančias duris. Nekalbu apie estetinį vaizdą.
Dar prisiminimas iš po gimdymo. Praėjus kelioms valandoms atėjo seselė kraujo paimt iš venos. Paėmė. Aš jos išeinančios ir klausiu, kokį čia kraujo tyrimą darys. Įsivaizdavau, kad hemoglobiną, leukocitų kiekį ir pan. Kad rūpinasi, ar nepašlijo pagrindiniai rodikliai po tokio krūvio organizmui, ar uždegimo nėra kur nors. O pasirodo, sugalvojo ištirt, ar aš nesergu ŽIV ir sifiliu blink.gif Tai paskui dar kelias savaites gydžiaus mėlynuojančią ranką - venoj kažką pridirbo ph34r.gif
Nejaučiu aš sentimentų šiai ligoninei nė per kur  schmoll.gif

Jau dabar tulikai II suremontuoti ir dusines labai tvarkingos thumbup.gif
Atsakyti
O gal zinote kada pinigus reikia duoti, po gimdymo ar pries gimdyma? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Rambonda @ 2007 07 16, 15:42)
O  gal zinote kada pinigus reikia duoti, po gimdymo ar pries gimdyma? biggrin.gif

Aš daviau po gimdymo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rambonda @ 2007 07 16, 15:02)
Jau dabar tulikai II suremontuoti ir dusines labai tvarkingos thumbup.gif

eik tu,nesitiki bigsmile.gif dušai tai buvo tvarkingi,kai aš buvau,bet tualetai....tai neeee.
o palatos vaizdelis man irgi akyse stovi-lova suklypus ir dar man tą paklojo doh.gif tai vos neiškritom abi su mažyle,teko pasiklot kitą....spintelės sulūžusios,razetę vos radau šiaip ne taip veikiančią....nenorėčiau antrą kartą taip nusivilt,tik tiek ,jei gyd.nenuvilia,tai gali atkentėt kelias dienas.Aš kuo greičiau prašiausi namo,nes ta aplinka mane neigiamai veikė.Pati dirbu ligoninėje,tai žinau,kad tikrai yra tvarkingiau eilinėje rajono ligoninėje.Bet čia,kiek girdėjau problema su vyr.gydytoju,jis skriaudžia visą akušerijos korpusą.
Atsakyti
Gulėjau lapkričio gale, tai tuo metu remontavo koridorių ties naujagymių skyriumi. Girdėjau, kad pačios akušerės ir gydytojai net piktinosi, kad verčiau palatų ar tualeto remontui pinigų skirtų. Nors man tikrai dzin kokia ta palata, tiesa pasakius nebuvo kada žiūrėt į tas sienas ar lubas. Negi geriau suremontuotos palatos, nukabinėtos paveikslais ir nulis dėmesio iš personalo jei tik litais nemojuosi? Kalbu apie klinikas.
Atsakyti
man irgi svarbiausia geras personalo aptarnavimas nei paveikslai ant sienu...tik deja kaip tycia paskutiniu metu isgirdau labai daug negeru atsiliepimu apie slauga po gimdymo II ligonineje... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(kristulis22 @ 2007 07 17, 12:35)
man irgi svarbiausia geras personalo aptarnavimas nei paveikslai ant sienu...

paveikslų turbūt mažai kam norisi,bet nors tie trys pagrindiniai dalykai,esantys palatoje,būtų tvarkingi-lova nesvyruotų į šonus,rozetė veiktų ir spintelės durys nekliūtų už kojų.Tiek nedaug.Būtų galima tuos dalykus atleist,jei slauga viską atpirktų,bet,deja,aš ir to pasigedau verysad.gif
Atsakyti
Tikiuosi, kad kai as gimdysiu rugsejo pradzioje ax.gif tikiuosi ne anksciau,nes ir gydytojai ir beveik visas personalas atostogauja iki rugpjucio 28 dienos doh.gif Kad jau bus grize mano sutartas personalas ir manimi normaliai pasirupins mirksiukas.gif As del tos lovos ir sienu tikrai isgyvensiu g.gif
Atsakyti
Mano akimis ziurint normali ten ta slauga mes pragulejom dvi savaites po gimdymo su maziuke tai elgesi taip kaip ir pridera elgtis, vienos sesutes save kele i virsunes uztat kitos pasikeitus pamainai atpirkdavo anu grubuma savo siluma, tas pats ir su gydytojais juk yra visokiu zmoniu ir visokiu reikia 4u.gif
O del palatu normalios tos palatos tai gi merginos juk ne i sanatorija ar viesbuti vaziuojam mirksiukas.gif
Va man ten valgis tai buvo baisus doh.gif bet isejo tik i nauda numecau visa svori priaugta nestumo metu thumbup.gif
Juk nepamirskim kur gyvenam cia Lietuva cia lietus lyja smile.gif
Atsakyti
na cia matyt kaip kam pasitaiko ir visos skirtingai reaguojam. bet mano drauge pries 2 savaites gimde II ligonineje tai kai papasakojo kokiais zodziais slaugytojos kalba ir kaip demonstratyviai rode savo nepasitenkinima viskuom tai as pakraupau... verysad.gif ir as manau kad kuo daugiau zmoniu neleis su savim ir savo artimaisiais taip elgtis o ne kentes...tai gal ir saule pasirodys toj Lietuvoj... bigsmile.gif
Atsakyti
Dėl blogos nuotaikos ne visada personalas kaltas. Kol pati su mažuliu gulėjau jetus kokios rukšnos mamos aplink buvo, susiraukusios, piktais žvilgsniais nužvelgia kad net pačiai nuotaika dingsta. Vieną dieną atjusi sesutė net pasidžiaugė kad pasitikau ją su šypsena, nes sakė kitose palatose tai tik bumbejimų sulaukia. Taip kad labai svarbus ir paciento nusiteikimas mirksiukas.gif Jetus juk džiaugsmas gimus leliukui, na aišku skauda, nuovargis, bet ar dėl to kaltas personalas? Jie irgi žmonės.
Atsakyti
na cia toks pokalbis jau gaunas apie nieka...gincai be argumentu...
aisku as ir suprantu kad visu pirma reikia zmogu pasitikt su sypsena kad tau atsakytu tuo paciu...bet tu tikrai nezinai mano drauges situacijos, jos budo ir kaip ten buvo...

visoms linkiu geros nuotaikos ir gero personalo aptarnavimo...
Atsakyti