o kažin kaip personalas žiuri į čiulptukus? Kiek girdejau tai kitur daktares pyksta ir nepataria duot naujagimiui čiulptuko
QUOTE(daisi @ 2006 11 13, 21:02)
o kažin kaip personalas žiuri į čiulptukus? Kiek girdejau tai kitur daktares pyksta ir nepataria duot naujagimiui čiulptuko
bent per paskaiteles II ligonineje sako, kad soskes nesivezti.
bet as isimeciau ja i tasyte.
*****, del tu paketu po gimdymo tai nebesuprantu...jauciu vaistinej pindosia norejo iskist tokius, kuriuos mazai perka...atidariau pazet pries kelias dienas - vos ne pampersai tokie tena ar kokie ten...reiks olwaysu da nusipirkti jauciu... kelnaites tai vienkartines pirkau tokias kur po gimdymo uz 5,9 lt atrodo - yra vaiku parduotuvese (kotrynoj, cipollino) o tuos savo didelius paketus atiduosiu seselei kokiai, kai nebereiks - panaudos kazkam
QUOTE(Lauriake @ 2006 09 06, 21:18)
As irgi pas ta pacia komanda gimdziau - pas gydytoja Silkaitiene ir akusere Rockiene. Tikrai teigiami prisiminimai, viskas buvo gerai. Bet apie naujagimiu skyriaus personala tai irgi nelabai turiu ka gero pasakyti. Po gimdymo buvau tiesiog isbadejusi, kazko, matyt, ne taip suvalgiau. Vaikas (turbut nuo mano pieno) klyke puse nakties. As soko busenoje pasikvieciau viena is seseliu, tai buvau aprekta, kad esu visai nenuovoki ir kazin ko prisivalgiusi ji maitinu. Na tikrai gal netiko tas maistas ir as kvaila, jauna, nepatyrusi, bet juk galima tai kazkaip zmoniskai pasakyti, o ne rekti, kaip ant kokios piemenes. Dar prigasdino, kad vaiko bambute TIKRAI ne tokia, kokia turi buti ir liepe kuo greiciau kreiptis i chirurga. Aciu Dievui, chirurgo neprireike, bambutei viskas gerai.
Gimdžiau II ligoninėj prieš savaitę ir tikrai nesutikčiau, kad naujagimiu skyrius prastai dirba. Leliuką puikiai žiūrėjo ir vis kas nors užsukdavo paklausti ar viskas gerai ar nieko netrūksta. Taigi bent jau man atrodė, kad dėmesio buvo netgi daugiau nei pakankamai. O kai mūsų lėlė vieną naktį stipriai įsiverkė ir vidury nakties vyras nuėjo pakviesti sesutės, iškart atėjo ir tikrai labai maloniai bendravo, davė visokių patarimų. Ir skyriaus vedėja, sakyčiau, labai šauni. Trumpai tariant, mano prisiminimai kuo geriausi .
Apskritai II ligoninėj personalas pasirodė aukščiausiam lygy. Labai džiaugiuosi, kad čia gimdžiau ir jei reikėtų rinktis dar kartą, net nedvejodama gimdyčiau tik II ligoninėj.
QUOTE(daisi @ 2006 11 13, 20:02)
Kaip gydytojos žiūri tai nežinau, bet "leliukų seselės" įvairiai. Vienos paklausiau kokie geriau, tai į mane pažiūrėjo kaip į ufonautę.. "Nu čia dabar, kam vaikui tie čiulptukai?!"... Bet aš vis tiek turėjau ir kai vieną naktį labai verkė atėjo kitą seselė ir ji pamačiusi čiulptuką pati paėmė ir įgrūdo į burnytę. "..jeigu vaikui taip ramiau, tai tegu čiulpia.."
Papildyta:
QUOTE(zuasta @ 2006 11 11, 22:15)
Jei tvarkingai apsikirpus, tai neskus, ....nebent extra cezario operacija
Ir tai ne visą, o tik tą vietą, kur pjūvį darys
QUOTE(daisi @ 2006 11 13, 15:09)
ačiū o kiek maždaug paketu reikia nusipirkti?Suprantu kad tai labai individualu. O kokius drabuželius savo leliukui vežiaisi ir maždaug po kiek?
Mna buvo geri paketai ABRISAN midi, nu kokia 10 pradžiai tai turėk, jei pritruks paprašysi gi, kas nors nupirks. ir dar gali vienkartines, vaistinėse paklausinėk, kelnaites nusipirkti, nes labai jau būna nepatogu kai velkasi tos palos iš ..... ka kai kokia uodega .o rūbelių pakako 4,5 šliauštukai,ir po tiek pat apatinių ir viršutinių baltinukų. Kepurytę, pirštinytes, dabar yra juk ir baltinukai iškart su pirštinukėm. Vilnones kojinytes ant nuogų kojyčių, ir dar vienas kojinytes ant šliauštukų. Nusivešk multi mam tepaliuką, kai kūdikis apgraužia spenelius, nes tie visi bepantenai tai ni figą nepadeda.
Sėkmės.
QUOTE(daisi @ 2006 11 13, 14:09)
ačiū o kiek maždaug paketu reikia nusipirkti?Suprantu kad tai labai individualu. O kokius drabuželius savo leliukui vežiaisi ir maždaug po kiek?
galiu ir aš atsakyti: turėjau 4 didelius ir 4 mažesnius. Pritrūkau. Nupirko dar visą poką didelių papildomai. Tada užteko. Šiaip man dideli buvo labai patogu. Jokių problemų
vaikui vežiausi tokiu drabužėlius: vilnones kojinytes(būtinai), 1 ploną kepurę, 4 siaustinukus(bodžiukų geriau nesivežti, ten jų nededa kol bambutė neužgyja), 4 viršutinius marškinukus, 4 šliaužtus ir 2 tuos kombinzoniukus. Ale va, pramyžo pampersus mūsų pipiras, tai vyrui teko važiuot namo paimt naujos drabužių partijos
QUOTE(Asta @ 2006 11 14, 16:39)
Kaip gydytojos žiūri tai nežinau, bet "leliukų seselės" įvairiai. Vienos paklausiau kokie geriau, tai į mane pažiūrėjo kaip į ufonautę.. "Nu čia dabar, kam vaikui tie čiulptukai?!"... Bet aš vis tiek turėjau ir kai vieną naktį labai verkė atėjo kitą seselė ir ji pamačiusi čiulptuką pati paėmė ir įgrūdo į burnytę. "..jeigu vaikui taip ramiau, tai tegu čiulpia.."
reiks nusipirkt ir pasiimti su savim, nieks per galva neduos jei prireiks tai panaudosiu o jei nebus naudingas tai vistiek ne karve kainuoja
QUOTE(Jurgulė @ 2006 11 14, 17:21)
Mna buvo geri paketai ABRISAN midi, nu kokia 10 pradžiai tai turėk, jei pritruks paprašysi gi, kas nors nupirks. ir dar gali vienkartines, vaistinėse paklausinėk, kelnaites nusipirkti, nes labai jau būna nepatogu kai velkasi tos palos iš ..... ka kai kokia uodega .o rūbelių pakako 4,5 šliauštukai,ir po tiek pat apatinių ir viršutinių baltinukų. Kepurytę, pirštinytes, dabar yra juk ir baltinukai iškart su pirštinukėm. Vilnones kojinytes ant nuogų kojyčių, ir dar vienas kojinytes ant šliauštukų. Nusivešk multi mam tepaliuką, kai kūdikis apgraužia spenelius, nes tie visi bepantenai tai ni figą nepadeda.
Sėkmės.
Sėkmės.
ačiukas
o aš jau planavau išviso tik kokius 4 nusipirkt o veliau always naudot, na bet jusu patirtis man pravers reiks visdel to daugiau nusipirkt spec paketu.
O koks čia tepaliukas multi mam tikriausiai vaistinej yra jo. O kiek reikia vienkartiniu kelnaičių?
QUOTE(Isila @ 2006 11 14, 17:32)
galiu ir aš atsakyti: turėjau 4 didelius ir 4 mažesnius. Pritrūkau. Nupirko dar visą poką didelių papildomai. Tada užteko. Šiaip man dideli buvo labai patogu. Jokių problemų
vaikui vežiausi tokiu drabužėlius: vilnones kojinytes(būtinai), 1 ploną kepurę, 4 siaustinukus(bodžiukų geriau nesivežti, ten jų nededa kol bambutė neužgyja), 4 viršutinius marškinukus, 4 šliaužtus ir 2 tuos kombinzoniukus. Ale va, pramyžo pampersus mūsų pipiras, tai vyrui teko važiuot namo paimt naujos drabužių partijos
ačiukas
o mergaites kokiu dydžiu jus pirkto drabužiukus? Ar visus drabužiukus kur vežetes i ligonine buvo 56 dydžio? o ant sliaužtu dar reikalingi marškinėliai?
Kol kas aš tik nusipirkau 2 komplektus 56 d( šliaužtai, siaustinukas, bodžiukas, kojinytes, kepuryte) bet kaip matau bus mažai.
skaitydama jusu zinutes, pasimeciau tarp vaikisku drabuzeliu
papasakokit kaip ligonineje aprengia vaika?
gimdysiu gruodi ir kazkaip masciau, kad uzteks uzdeti siaustinukus, vilnones kojinytes ir sliauztukus.
pasirodo klystu
gimdysiu gruodi ir kazkaip masciau, kad uzteks uzdeti siaustinukus, vilnones kojinytes ir sliauztukus.
pasirodo klystu
QUOTE(daisi @ 2006 11 14, 18:59)
reiks nusipirkt ir pasiimti su savim, nieks per galva neduos jei prireiks tai panaudosiu o jei nebus naudingas tai vistiek ne karve kainuoja
ačiukas
o aš jau planavau išviso tik kokius 4 nusipirkt o veliau always naudot, na bet jusu patirtis man pravers reiks visdel to daugiau nusipirkt spec paketu.
O koks čia tepaliukas multi mam tikriausiai vaistinej yra jo. O kiek reikia vienkartiniu kelnaičių?
ačiukas
o mergaites kokiu dydžiu jus pirkto drabužiukus? Ar visus drabužiukus kur vežetes i ligonine buvo 56 dydžio? o ant sliaužtu dar reikalingi marškinėliai?
Kol kas aš tik nusipirkau 2 komplektus 56 d( šliaužtai, siaustinukas, bodžiukas, kojinytes, kepuryte) bet kaip matau bus mažai.
ačiukas
ačiukas
always po gimdymo geriau nenaudoti, negerai. Plačiau apie tai temoje Kraitelis galit paskaityti Vienkartinių kelnaičių pirkau tiek, kad kasdien keisti.
56 dydžio turėjau mažiausiai, turbūt vos kelis. Su didesniais ne bėda - rankoves atraitojai, ant šliaužtų užmovei kojinytes ir viskas, geriau didesni nei mažesni
QUOTE(kkkrista @ 2006 11 14, 20:45)
skaitydama jusu zinutes, pasimeciau tarp vaikisku drabuzeliu
pasirodo klystu
pasirodo klystu
ligoninėj rengia taip: pampersas, siaustinukai, kojinytės, šliaužtai, marškinukai, jei kombinzoniukas nereikia šliautžtų ir marškinukų.
Siaustinukai kaip apatiniai marškinėliai, visada reikia viršutinių, nebent dėdi kombinzoniuką.
Dekui, Isila, uz paaiskinima.
o kiek pampersu reiktu isimesti?
o kiek pampersu reiktu isimesti?