RAVESA, tau tiesiog baisingai nepasiseke. O ar vyras negalejo pastrojinti ligonines personala?
Kai po antro Cezario man ta pacia operacijos diena salia pagulde sunu ir "pamirso", tada saukiau, rekiau, meciau i duris sakutes, saukstus, kol galu gale mane isgirdo. O vat jau tada, tai niekam mazai nepasirode Bande sesute aiskint, kad pilnos palatos gimdyviu ir pan., o as sakiau, kad man tai nerupi ir jei ji nesusitvarko su savo darbu, tegul ieskosi kito Po to lakste kas valanda...
Taip kad nesvarbu kur gimdysi, aisku viena, savim ir savo leliuku reikia pasirupinti kuo anksciau: apsispresti kur gimdysi, apsiziureti, pasiteirauti kitu nuomoniu, susitarti su gydytoja, jei jau reikia ir apsimoketi.
RAVESA, tikkrai gaila, kad tavo prisiminimai tokie negeri apie gimdyma, tikrai tave suprantu... as pati ten gimdziau, bet viskas buvo ir prisiminimai tik geriausi..
aisku tariausi su gydytoju, taigi kalbintis seseliu, ar daktariu tikrai man nereikejo...
viska padare jis, nors dirbo ne tam skyriuje, kiekviena diena ateidavo, nes sav gulejau del cezario... sakydavo jei kas skriaudzia, tai sakyti jam nu bet nieko ten tokio ir nebuvo... buvau puikiai priziureta
tai jau sakiau ir sakysiu, jei nori kad tu ir vaikelis butumet puikiai priziureti, trkites su gydytojais... tokia jau tiesa...
sekmes visoms kas ruosiates gimdyti 2 ligoninej
aisku tariausi su gydytoju, taigi kalbintis seseliu, ar daktariu tikrai man nereikejo...
viska padare jis, nors dirbo ne tam skyriuje, kiekviena diena ateidavo, nes sav gulejau del cezario... sakydavo jei kas skriaudzia, tai sakyti jam nu bet nieko ten tokio ir nebuvo... buvau puikiai priziureta
tai jau sakiau ir sakysiu, jei nori kad tu ir vaikelis butumet puikiai priziureti, trkites su gydytojais... tokia jau tiesa...
sekmes visoms kas ruosiates gimdyti 2 ligoninej
Aš šioje ligoninėje gimdžiau du kartus ir abu buvo skirtingi. Nepriežiūra skųstis negaliu, bet nors abu kartus pinigėlių davėme, rūpestingumu džiaugtis galėjau tik antrą kartą ( skyriuje buvo pilna, todėl aš ne po operacijos gavau pooperacinę palatą ir taip būna). Labiausiai džiaugiausi susiradusi ne tiek puikią gydytoją, kiek nuostabią akušerę. Todėl manau svarbu ne tik susitarti, labai svarbu su kuo tariesi.
QUOTE(ravesa @ 2006 10 26, 08:30)
O mano atsiminimai patys blogiausi, po gimdymo sakiau, kad niekda gyvenime daugiau nebegimdysiu Padariau ta klaida, kad su niekuo nesitariau, pas kokia gydytoja papulsiu, pas tokia, tada jau ir tarsiuos. Papuoliau nakti, kokia 1:30 jau buvau gimdykloje, norejau pasirinkti- is anksto buvau apsiziurejusi, kurioj gimdysiu, bet tik isgirdau "cia jums ne pageidavimu koncertas". Gimdziau ta nakti tik as viena, tai atejo akusere ziovaudama, ir pajunge aparata vaikucio tonams matuot, ir isejo. Gydytoja net nepasirode (gal ir nepriklause jai, cia tai nezinau, nors vandenys jau 3 val nubege buvo). Ir paliko mane tu tonu matuot, tik nejudet liepe. O as jau nuo pat pirmu nestumo menesiu ant nugaros gulet negalejau- del inkstu uzdegimu buvusiu labai skaudedavo nugara. O pagulde mane ant nugaros ir atjo po 1,5 val akusere- iki to laiko niekas....pro praviras gimdyklos duris maciau, kaip koridoriuj tamsu... is pradziu buvo nepatogu saukti- bet tikejaus akusere prisisaukti- tai ir saukiau "prasau labai, ateikite kas nors!" O kai atejo, tai "ko cia rekaujate?". sakau, noriu epidurinio, tai akusere "bet jis zinokite mokamas. 100 litu" Tai sakau gerai, tik galima as [po to sumokesiu, nes neturiu jegu pinigu ieskot... Tada, pagaliau atvaziavo vyras, ne sjis komandiruotej buvo- tai jau ir magnetofona pasiule, ir kamuoli spyruokliuojanti, ir mineralinio is karto- ir tik tada atejo gydytoja- pakaraupo, kad vaisiaus tonu nesigirdi ir nuveze skubiai cezari daryti...... Palatos negavau pooperacines- pacia paprsciausia, tai staugdama eju i i WC "Visos uzimtos"- taip teisgirdau. O einant pro praviras duris tuscia matesi.... Niekada gyvenime negimdyciau sioje ligonineje- niekada negimdyciau ir nesusitarusi su gydoja ir jai is anksto nesusimokejusi....
Vargsiuke, bet svarbiausia kad jusu vaikutis atejo i pasauli!!!
O mano atsiminimai patys blogiausi, po gimdymo sakiau, kad niekda gyvenime daugiau nebegimdysiu Padariau ta klaida, kad su niekuo nesitariau, pas kokia gydytoja papulsiu, pas tokia, tada jau ir tarsiuos. Papuoliau nakti, kokia 1:30 jau buvau gimdykloje, norejau pasirinkti- is anksto buvau apsiziurejusi, kurioj gimdysiu, bet tik isgirdau "cia jums ne pageidavimu koncertas". Gimdziau ta nakti tik as viena, tai atejo akusere ziovaudama, ir pajunge aparata vaikucio tonams matuot, ir isejo. Gydytoja net nepasirode (gal ir nepriklause jai, cia tai nezinau, nors vandenys jau 3 val nubege buvo). Ir paliko mane tu tonu matuot, tik nejudet liepe. O as jau nuo pat pirmu nestumo menesiu ant nugaros gulet negalejau- del inkstu uzdegimu buvusiu labai skaudedavo nugara. O pagulde mane ant nugaros ir atjo po 1,5 val akusere- iki to laiko niekas....pro praviras gimdyklos duris maciau, kaip koridoriuj tamsu... is pradziu buvo nepatogu saukti- bet tikejaus akusere prisisaukti- tai ir saukiau "prasau labai, ateikite kas nors!" O kai atejo, tai "ko cia rekaujate?". sakau, noriu epidurinio, tai akusere "bet jis zinokite mokamas. 100 litu" Tai sakau gerai, tik galima as [po to sumokesiu, nes neturiu jegu pinigu ieskot... Tada, pagaliau atvaziavo vyras, ne sjis komandiruotej buvo- tai jau ir magnetofona pasiule, ir kamuoli spyruokliuojanti, ir mineralinio is karto- ir tik tada atejo gydytoja- pakaraupo, kad vaisiaus tonu nesigirdi ir nuveze skubiai cezari daryti...... Palatos negavau pooperacines- pacia paprsciausia, tai staugdama eju i i WC "Visos uzimtos"- taip teisgirdau. O einant pro praviras duris tuscia matesi.... Niekada gyvenime negimdyciau sioje ligonineje- niekada negimdyciau ir nesusitarusi su gydoja ir jai is anksto nesusimokejusi....
labai užjaučiu, kad jums šitaip nenuskilo. Stiprybės šeimynai
manon atveju viskas buvo atvirkščiai, bet gal todėl, akd tariausi, man pačiai taip ramiau buvo. Viskas būtų buvę gerai, jei ne viena naujagimių sesutė mums nervus gadinusi
QUOTE(Isila @ 2006 11 01, 12:04)
labai užjaučiu, kad jums šitaip nenuskilo. Stiprybės šeimynai
manon atveju viskas buvo atvirkščiai, bet gal todėl, akd tariausi, man pačiai taip ramiau buvo. Viskas būtų buvę gerai, jei ne viena naujagimių sesutė mums nervus gadinusi
Sveikute,
o kaip ta naujagimių sesutė nervus gadino Ar dar ir taip būna?Atrodo jau sunkiausia būna praeity, tai negi dar seutės ima išsidirbinėti?
QUOTE(Isila @ 2006 11 01, 11:04)
Viskas būtų buvę gerai, jei ne viena naujagimių sesutė mums nervus gadinusi
O kuri ir kaip gadino? Man pradžioj kelios nelabai patiko, paskui lyg ir nieko buvo...
Gerai, kad viskas gerai baigesi....As antra vaika gimdziau cia, bet prieziura buvo (gal, kad buvau susitarus)
sveikutes
as ruosiuos sitoj ligoninej gimdyt.
susitariau su Lesciova ir su akusere Linute kazkaip bus ramu, kai tariaus su abiem ir abi bus salia...geriau sumokesiu bet uztat turesiu garantijas, kad nepaliks is anksto apkalbejom uzmokesti - kad jei jau tariuos, tai ir mokesiu. ir sumas aptarem - pagal oficialu kainorasti, kuris nustatytas pritaikyt tada, kai tariamasi su gydytoju - nesvarbu, ar jo pamaina tuo metu, ar ne
Jau ir pries gimdyma vaikstau pas Lesciova i vilijampoles poliklinika, su Linute susiskambinu pasikonsultuot...labai kol kas smagu yra. o po gimdymo tikiuos, kad liks tik grazus prisiminimai
susitariau su Lesciova ir su akusere Linute kazkaip bus ramu, kai tariaus su abiem ir abi bus salia...geriau sumokesiu bet uztat turesiu garantijas, kad nepaliks is anksto apkalbejom uzmokesti - kad jei jau tariuos, tai ir mokesiu. ir sumas aptarem - pagal oficialu kainorasti, kuris nustatytas pritaikyt tada, kai tariamasi su gydytoju - nesvarbu, ar jo pamaina tuo metu, ar ne
Jau ir pries gimdyma vaikstau pas Lesciova i vilijampoles poliklinika, su Linute susiskambinu pasikonsultuot...labai kol kas smagu yra. o po gimdymo tikiuos, kad liks tik grazus prisiminimai
QUOTE(ruta_vyshnia @ 2006 11 07, 22:24)
sveikutes
Nuosirdziai tau to ir linkiu. Tik graziu prisiminimu. Tokius parsiveziau ir as. Taip pat gimdziau 2oje ligonineje.
QUOTE(Jurgulė @ 2006 11 01, 12:40)
Sveikute,
o kaip ta naujagimių sesutė nervus gadino Ar dar ir taip būna?Atrodo jau sunkiausia būna praeity, tai negi dar seutės ima išsidirbinėti?
QUOTE(Asta @ 2006 11 01, 20:06)
O kuri ir kaip gadino? Man pradžioj kelios nelabai patiko, paskui lyg ir nieko buvo...
na, viskas prasidėjo nuo to, kad baigiantis pirmai parai į vakarą, mano pipiras valgydamas ėmė rėkti. Žindo pastoviai, nepaleisdamas krūties ir vis rėkė. Pavakarėj įlėkė seselė ir piktai paklausė kodėl vaiką rikdom. Atėmė žadą. Patys pasimetę, nežinom, ką daryt, kodėl vaikiukas verkia. Gavau pamokslą kaip mamos nenori žindyt, liepė nieko neišsigalvot ir maitint vaiką. Išėjo. Apie 3 val nakties mane apėmė nerimas. Vaikas nemiegojo nuo 21val, vis žindo, 5 min žindžia, tada rėkia, keičiu krūtį ir vėl viskas iš naujo. Na, visokios mintys į galvą šovė: pirmas vaikas, gal ne taip paduodu, gal nemoka paimt, gal priešpienis nesigamina ir t.t. Vyras nuėjo pas akušerę. Papasakojo jai situaciją. Ši liepė iškart su vaiku eiti pas naujagimių seseles, nes tik jos turi mišinukų ir buteliukų. Čiupom vaiką ir lekiam. Koridoriuj sutikom tą pačią seselę... Ir praisidėjo. Pirmiausia, kodėl vaiką naktim tąsom. Ko čia vaiką rikdom? Ir išvis, ko čia norim? Kas per mesąmonės. Guli ir maitini, kokios problemos? Tos jaunos mamos visos tokios, joms tik nemaitinti. Susinervinau. Sakau, gal aš paduot nemoku, gal ne taip žindau. Viskas taip, nereik išsigalvot. Duodat vaikui valgyt ir vsio. Taigi sakau duodu, žindo nuo 21val iki 3val... toks jausmas, kad ji manęs nesiklauso ir toliau savo varo. Jokių patarimų neduoda, tik dar labiau sunervavo, pasijutau taip blogai. Ašaros akyse, vos nebliaunu balsu. Liepė eit mums atgal į palarą, nenervuot vaiko ir toliau maitint. Grįžom nieko nepešę... Vyras sūpavo vaiką, o aš blioviau.... Šiaip ne tiap nurimau, vėl maitinu. Po kokios val įlėkė ta sesutė, numetė žvilgsnį. VIskas čia gerai, nedarykit nesąmonių. Ir išėjo. Va taip va... NIeko neparodė, nei kaip maitint, nei kaip paduot. Dar išdėstė moralą, kad šiuolaikinėms mamos tik linksmybės rūpi, pilnos palatos lankytojų, valgo, ką nori ir t.t.
sveikos,moterys as ir gimdziau sioj ligoninj pries pora savaiciu.Man dare neplanuota cezari, nes gimda neatsidarinejo, o panele buvo didele.Operavo daktare Lauzikiene. Davem 100lt po operacijos ir viskas, pries iseinant akuserem nupirkom saldainiu ir likerio. O priziurejo tikrai nuostabiai daktare po 2-3 kart per diena ateidinejo apziuret ar viskas gerai.Akuseres irgi buvo labai malonios Tai as tik vieno nesuprantu, kam kai kurios moterys moka simtais. Palatoj gulejau viena, ten kitaip net ir nera, kartu buvo vyras, kelias naktis ir miegojo. Antra vaikeli ateiti vaziuosiu gimdyt tik i sia ligonine