Įkraunama...
Įkraunama...

Čili pipirai, paprikos

QUOTE(Militux @ 2010 06 11, 12:03)
bigsmile.gif
Vot jelapeno ir aš norėčiau kitais metais pabandyt užsiauginti g.gif

Kai jau kalba apie adeniumu seklu siuntima - brukstelk man i a.z. - imesiu kelias seklytes mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(aaagnex @ 2010 06 11, 12:17)
Kai jau kalba apie adeniumu seklu siuntima - brukstelk man i a.z. - imesiu kelias seklytes mirksiukas.gif

Tai tada ačiū tau bus 4u.gif
Kai rašysiu adresiuką priminsiu tau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ne mama @ 2010 06 11, 11:17)
Edexa, o jei nepilant aliejaus tai ta stikline ipilt daugiau vandens? ar tiesiog nepilti nieko - na kad marinato isliktu proporcijos, ir ka aliejus duoda?

Ne, paprasčiausiai visai nepilt aliejaus į ruošiamą marinatą ir tiek. Marinato proporcijoms nepakenks. Bandžiau daryt kelis stiklainiukus ir su aliejum, nu man toookia riebaluota paprika nelabaaaai tongue.gif

Pačios pabandykit nors truputį įpilt aliejaus į vieną stiklainiuką, paragausit, gal jums patiks.

Čia visą skonį duoda medus.
Atsakyti
Sveikos, prinoko pas mane mazuciukes mini paprikutes (auginamos and palanges). Vienos geltonos, kitos raudonos, o trecios lab.idomios is pradziu violetines buvo, po to tapo orandzines. Gal jos turi spec. pavadinus ? ar valgomos? gal tik dekoratyvines? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(De Zavu @ 2010 06 11, 15:42)
Sveikos, prinoko pas mane mazuciukes mini paprikutes (auginamos and palanges). Vienos geltonos, kitos raudonos, o trecios lab.idomios is pradziu violetines buvo, po to tapo orandzines. Gal jos turi spec. pavadinus ? ar valgomos? gal tik dekoratyvinessmile.gif

lietuviai sėklų pardavėjai dažnai prideda dekoratyvios, nes... tiek aštrios, kad nevalgomos. Reiktų suprasti, kad vistik yra valgomos, tik labai labai aštrios. Tai tiek 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(De Zavu @ 2010 06 11, 15:42)
Sveikos, prinoko pas mane mazuciukes mini paprikutes (auginamos and palanges). Vienos geltonos, kitos raudonos, o trecios lab.idomios is pradziu violetines buvo, po to tapo orandzines. Gal jos turi spec. pavadinus ? ar valgomos? gal tik dekoratyvines?  smile.gif

O iš kur sėklutės? Gal ant pokelio info yra.
Pritarčiau, dažniausiai tos vadinamos dekoratyvios irgi valgomos. O kad nebūtų tokios aštrios, prieš kur nors jas dėdama išimk sėklutes, pipiriukai bus normalaus aštrumo.
Atsakyti
Kolege dave pasiseti, minejo, kad is Baltarusijos siustos smile.gif Gal geriau tik kaip grozi laikyti virtuveje smile.gif Aciu uz info 4u.gif
Atsakyti
Edexa, tos proporcijos yra litrui? Kažkaip marinato daugoka gaunasi g.gif Ir beje, ar ne per daug acto? Nebūna labai labai macnu?
Kažkas mane vaišino salstelėjusiom, būtent su aliejumi, tik kad jautėsi, jog mažai acto - buvo super pasakiškas skanumas. Visko gali būti, kad irgi su medumi.
Aš šiemet su paprikom proletela, nebent reiks nusipirkus pamarinuot bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Osvile: 11 birželio 2010 - 15:25
QUOTE(Osvile @ 2010 06 11, 16:25)
Edexa, tos proporcijos yra litrui? Kažkaip marinato daugoka gaunasi g.gif  Ir beje, ar ne per daug acto? Nebūna labai labai macnu?

Taip, vienam litrui vandens. Tai ir rašiau, kad šio marinato gaunasi 4 litrams paprikų užpilti, nes šiam kiekiui ir paprikų reikia 2-3 kg. Galit imti visko perpus mažiau.
Man nemacnu, gal tas medus numuša acto stiprumą....nesigilinau.

P.S. gali būti, kad tą patį pasakišką skonį ir ragavai kaip šiam recepte. Nu ir su aliejum neblogai gaunasi, tik gal jo mažiau reiktų, pusės stiklinės tikrai užtektų.
Papildyta:
Mergaičiukės, kuri šiais metais auginatės raudonos spalvos JALAPENĄ, norėčiau link rudens paprašyti keleto sėklyčių iš jūsų derliaus kai bus ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Edexa: 11 birželio 2010 - 15:52
Edexa, ne visi pažįsta skaičius blush2.gif doh.gif
Niam niam thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(aaagnex @ 2010 06 11, 07:34)
Pas mane Edexos dar tik zydet pradeda...  wub.gif

Beje - gavau seklu pasibaigusio galiojimo kajeno, tai pasejau 9 vnt (neseniai), 3 daigeliai jau normaliai islinde, 1 dar kalasi...  bigsmile.gif
Idomu kas auginat pipirus kambaryj - paliksit juos ziemot ar rudeni ismesit? ax.gif

nes as kitiems metams dar 6 veisles naujas turiu, tai jeigu sitie visi ziemos, tai kur reiks kitais metais sustatyt g.gif

Aj, nu nusikalbėjau aš žiauriau, Edexos čiliukai ir pas mane tik ruošiasi žydėti blush2.gif Ot sodininkė daržininkė aš blush2.gif

(jei pavyks kada suderinti, tai bent yelapeno sėklučių kitiems metams norėčiau wink.gif

Kokius kelis paprikiukus paliksiu kitiems metams, eksperimentui ( rašo, kad vienmetės, bet norisi išbandyti, ar kitais metais neves vaisių, ir kiek vaisių bus su naujai, kitais metais pasodintom wink.gif

Pasiskaičiau receptuką Edexos, tai seilė nutįso, kaip norėtųsi paragauti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Edexa @ 2010 06 11, 10:56)
Labai tikiuosi laimingai prasmukti su šiuo receptu neužpykdžiusi temos skaitytojų temos teršimu ax.gif

MARINUOTA PAPRIKA SU MEDUM

As praeitais metais dariau pagal jusu recepta, tai duodu 10 balu, labai liuks receptelis, o papriku skanumas thumbup.gif Labai paprasta ir greitai pagaminti, jokios terliones thumbup.gif Siais metais butinai vel darysiu rolleyes.gif
Atsakyti