Įkraunama...
Įkraunama...

Čili pipirai, paprikos

Pas mane Edexos ciliukas isbujojo tiesiog- visas issisakojo, pazasteliu prileides, o pumpuru tai net neimanoma suskaiciuot- is kiekvienos pazasteles kruva biggrin.gif bet prasiskleides tai dar tik 1 ziedelis. cia tas kur iskart persodinau, nes kitus tai dar ilgokai tuose mazuose indukuose laikiau- tai ryskiai mates, kad nenori augt, tai savaitgali paziuresiu kaip jie pas mama laikos, ar paugeje smile.gif

Aaagnex, as tavo vietoj pasilikciau ciliukus ziemot pagal tai kaip tau ju derlius siemet patiks- gal pasirodys kad vienas visai nederlingas, ar siaip koks negrazus tau, tai to ir nepasilikciau smile.gif as tai kolkas planuoju visus pasilikt, bet pas mane ju liko tik 3 unsure.gif o kitamet irgi dar pasididint kolekcija planuoju, bet jau sesiuos pati vasario menesi, ne taip kaip siemet balandzio vidury atsibudau ir supratau kad sodininkaut noriu doh.gif o papriku tai galvoju kitamet pabandyt augint tas vazonines, kur tokie nedideli krumukai paprikom apkibe buna smile.gif del grozio labiau, nes nesu didele papriku gerbeja smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ne mama @ 2010 06 11, 09:37)
o papriku tai galvoju kitamet pabandyt augint tas vazonines, kur tokie nedideli krumukai paprikom apkibe buna smile.gif del grozio labiau, nes nesu didele papriku gerbeja smile.gif

As turiu turbut paprika, kuri pagal mano itikejima buvo cili biggrin.gif Tik neseniai pradejo aisket, kad ji bus paprika... Dar tiksliai issiaiskinsiu, kai koki vaisiu sunokins, bet, kad ja pasiliksiu kitiems metams, tai tikrai - labai man ji grazi... Gal ir dar viena kokia tokia pacia pasisesiu ax.gif

Neauginsiu kitais metais hungarian yellow wax hot, nes labai jis man nepatinka, nebent veliau pasitaisytu... O kiti fainuoliai... Gal dar tikiuosi ne visi ziemos doh.gif
Atsakyti
QUOTE(aaagnex @ 2010 06 11, 09:43)
As turiu turbut paprika, kuri pagal mano itikejima buvo cili  biggrin.gif Tik neseniai pradejo aisket, kad ji bus paprika... Dar tiksliai issiaiskinsiu, kai koki vaisiu sunokins, bet, kad ja pasiliksiu kitiems metams, tai tikrai - labai man ji grazi... Gal ir dar viena kokia tokia pacia pasisesiu ax.gif

Neauginsiu kitais metais hungarian yellow wax hot, nes labai jis man nepatinka, nebent veliau pasitaisytu... O kiti fainuoliai... Gal dar tikiuosi ne visi ziemos doh.gif

o kas blogai su siuo g.gif ? o tas cili kur atrodo kaip paprika tai gal koks habaneras rolleyes.gif ? tai atsargiai neparagauk taip drasiai, kaip cia jau rase kazkur ta istorija biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ne mama @ 2010 06 11, 09:37)
  o papriku tai galvoju kitamet pabandyt augint tas vazonines, kur tokie nedideli krumukai paprikom apkibe buna smile.gif del grozio labiau, nes nesu didele papriku gerbeja smile.gif

Aš tau kai pasakysiu vieną tokį internetinį paprikų konservavimo receptą, tai, manau, visą laisvą balkono plotą paprikom apsodinsi....gerbėja.... lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Edexa @ 2010 06 11, 08:28)
blink.gif tai bent.... mano čiliukai dar tik pirmus žiedelius rodyt pradeda, iš penkių krūmelių, tik vienas žiedelis prasiskleidęs... unsure.gif
AGNEX Jamaikinas irgi gal tuoj pražys, PURPLE TIGER pradeda rodyt pumpurėlių užuomazgas ax.gif
AISTEZ oražinis ir varpelis čiliukai sveiki gyvi, jau apsiprato su naujom sąlygom smile.gif

Pas mane irgi dar tik pumpureliai,pilnai neprasiskleide nei vienas schmoll.gif bet pumpuriuku daug thumbup.gif nors dar ne ant visu rusiu...kuriu turiu 6,bet nei vienas neturi pavadinimo blush2.gif Tiksliau turi,bet as nezinau... g.gif
Atsakyti
QUOTE(ne mama @ 2010 06 11, 09:51)
o kas blogai su siuo g.gif ? o tas cili kur atrodo kaip paprika tai gal koks habaneras rolleyes.gif ? tai atsargiai neparagauk taip drasiai, kaip cia jau rase kazkur ta istorija  biggrin.gif

tas cili ar ne cili, tai mini belle bordo
kaip zinom bel usienyje vadinamos paprasciausios paprikos ax.gif

Su situo viskas blogai. Visu pirma, kadangi palange uzstatyta is abieju pusiu (ta prasme ir is balkono puses ir is kambario), tai truksta augalams kambaryj sviesos. Todel Sis isbego kiek galejo. Visiskai nesisakoja. Meta visus ziedus... Nu zodziu kol kas jame nematau nieko gero... schmoll.gif
Papildyta:
QUOTE(Edexa @ 2010 06 11, 09:52)
Aš tau kai pasakysiu vieną tokį internetinį paprikų konservavimo receptą, tai, manau, visą laisvą balkono plotą paprikom apsodinsi....gerbėja.... lotuliukas.gif

Sakyk ir man. Gal pro koki mamos ar anytos darza prasinesiu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Edexa @ 2010 06 11, 08:52)

Apie konservavima...Rimtai,o ka jus darote su tom paprikytem savo,nes as iki siol tik del grozio auginau... ax.gif Sakau skanu butu kaip jelapenai buna parduotuvej konservuoti rolleyes.gif
Papildyta:

Aaagnex,tu cia rasei,kad turi jelapeno seklyciu...ir as perku kitam forume adenium,tai gal kai siusi tas sekliukes imestum kelias ir jelapeno? blush2.gif Ar dar kokiu groziu? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Edexa @ 2010 06 11, 09:52)

laukiu recepto biggrin.gif

o siaip idomu butu kad visos pasidalintumet receptais, ka darot su ciliukais? ar tik dziovinat g.gif as tai astrumynu megeja, idomu butu pasidaryt koki namini cili padaza, nes dabar tai perku gatavus tuos skystus tabasco, ar panasius smile.gif
Atsakyti
QUOTE(AisteZ @ 2010 06 11, 10:02)
Apie konservavima...Rimtai,o ka jus darote su tom paprikytem savo,nes as iki siol tik del grozio auginau... ax.gif Sakau skanu butu kaip jelapenai buna parduotuvej konservuoti rolleyes.gif
Papildyta:

Aaagnex,tu cia rasei,kad turi jelapeno seklyciu...ir as perku kitam forume adenium,tai gal kai siusi tas sekliukes imestum kelias ir jelapeno? blush2.gif Ar dar kokiu groziu? ax.gif

O kas man uz tai biggrin.gif
Gerai idesiu... mirksiukas.gif Tik primink, kai jau zadesiu siust seklytes...
Is to, ko turiu siek tiek daugiau, tai:
1. Cayene Long Red Thin
2. Jalapeno Tam hot pepper
3. habanero orange

Ju ten ne simtai, bet koki 10-20 seklyciu tai tureciau laisvu atrast ax.gif

Beje, jei kas noresit, kad surinkciau kurio nors ciliuko seklyciu (is savo auginamu), tai sakykit, nes jau gal teiksis koks ir sunokt biggrin.gif
Tik tiek, kad 100 proc. autentiskumo garantuot negaliu, nes auga visi ant vienos palanges, tai gali but truputeli ir issiveise ax.gif Gali tipo apsidulkint nuo salimais stovincio kitokio cilio ax.gif (kokius dar turiu, ieskokit parase - ten keliu menesiu fotkinimai matosi... Pavartykit - rasit)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aaagnex: 11 birželio 2010 - 09:19
QUOTE(aaagnex @ 2010 06 11, 09:13)
O kas man uz tai biggrin.gif
Gerai idesiu... mirksiukas.gif Tik primink, kai jau zadesiu siust seklytes...
Is to, ko turiu siek tiek daugiau, tai:
1. Cayene Long Red Thin
2. Jalapeno Tam hot pepper
3. habanero orange

Ju ten ne simtai, bet koki 10-20 seklyciu tai tureciau laisvu atrast ax.gif

Beje, jei kas noresit, kad surinkciau kurio nors ciliuko seklyciu (is savo auginamu), tai sakykit, nes jau gal teiksis koks ir sunokt biggrin.gif
Tik tiek, kad 100 proc. autentiskumo garantuot negaliu, nes auga visi ant vienos palanges, tai gali but truputeli ir issiveise ax.gif Gali tipo apsidulkint nuo salimais stovincio kitokio cilio ax.gif (kokius dar turiu, ieskokit parase - ten keliu menesiu fotkinimai matosi... Pavartykit - rasit)

O ko noretum uz tai? 4u.gif man nereikia daug tik po kokias 2-3 sekliukes,kad jei kokia neisdygtu,nors siaip juk ciliukai beveik 100proc. sudygsta paprastai smile.gif Galesiu kai mano visi ciliukai prinoks idet nuotraukytes,gal tau reiks kokiu,atsiusciau mirksiukas.gif Nors idomesnis pas mane tik vienas,tas kur varpelio formos rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(AisteZ @ 2010 06 11, 10:31)
O ko noretum uz tai? 4u.gif man nereikia daug tik po kokias 2-3 sekliukes,kad jei kokia neisdygtu,nors siaip juk ciliukai beveik 100proc. sudygsta paprastai smile.gif Galesiu kai mano visi ciliukai prinoks idet nuotraukytes,gal tau reiks kokiu,atsiusciau mirksiukas.gif Nors idomesnis pas mane tik vienas,tas kur varpelio formos rolleyes.gif

To varpelio formos, tai noreciau blush2.gif Nieko nereikia - tik pajuokavau mirksiukas.gif
Kokiu noresi? Is kur tu esi?
Atsakyti
Labai tikiuosi laimingai prasmukti neužrūstinusi skaitovių temos teršimu....

MARINUOTA PAPRIKA SU MEDUM

l stiklainiukui:

šaukštelis medaus
maža skiltelė česnako

marinatui:

l vandens
stiklinė aliejaus galima mažiau arba visai nepilti kas nemėgsta. Aš nepilu.
stiklinė acto
stiklinė cukraus
šaukštai druskos galima ir tris, aš tiek dedu

Šio marinato kiekio užtenka lpaprikų užpilti.

papriką supjaustyti į dalis, jas sudėti į verdantį vandenį ir pavirti min. Dėti į iškaitintus stiklainius, kur jau turi būti sudėta medus ir česnakas. Užsukame dangtelius.

Ir jums ir svečiams....jei liks smile.gif

Atsakyti