Maniskiai cili irgi lauke sala Zali zaluteliai, teks tokiais tenkintis, o taip norejau raudonu... Siltnamyje paprikos - bet nemanau, kad joms ten labai salta Ar jus manot, kad jau joms kaput, reikia isskinti visas?
nu neee, as neskinsiu. Paziurejau prognoze, kita visa savaite +23-24. Tegu dziaugiasi siluma. O dar ir baklazanu pilna nediduku.
Oh, nuraminai Neturejau galimybes oru pasiziureti.... nors silumos dar tikejausi Tai ciliai irgi gali dar lauke buti Bet paziurejau naktimis iki 5 tik Jauciu savaitgali nuskinsiu jau ciliukus
gal reik agroplevele kol kas pridengt? Gal dar sugalvos veliau kuris prinokt?
QUOTE(madmuazele @ 2010 09 01, 22:30)
Maniskiai cili irgi lauke sala Zali zaluteliai, teks tokiais tenkintis, o taip norejau raudonu... Siltnamyje paprikos - bet nemanau, kad joms ten labai salta Ar jus manot, kad jau joms kaput, reikia isskinti visas?
o ka darote su neprinokusiomis paprikomis ir ciliais?
QUOTE(madmuazele @ 2010 09 01, 20:30)
O tavo ciliukai tiesiai i zemes pasodinti?Neiseina kazkaip graziai ju iskast ir i vazoneli,kambari pabaigs nokti
Papildyta:
QUOTE(ausra.ryte @ 2010 09 02, 07:08)
o ka darote su neprinokusiomis paprikomis ir ciliais?
Manau,kad prinokt turetu,kaip ir zali pomidorai nuskinti Ar nea?
Jei uzauge pilnai, tai tikrai sunoktu...
Dėl prinokimo, tai neaišku, kiek pastebėjau, stambesnių veislių čiliai prinoksta ir nuskinti, tokie kaip CAYENNE, JALAPENAI ir pan. Bandžiau prinokint žalius nuskintus smulkiavaisius - nesigavo, tiesiog suvyto...
Šiuo metu vaisius nuskinti dar tikrai ankstoka, pagalvojau ir pritarsiu SAINTLINAI, geriau dar agroplėvele pridengt, rugsėjo mėnesį čiliai dar turėtų atlaikyt.
Vazonus, kuriuos partempiau namo, kai truputį atšils, tempsiu atgal....
Mano "varpeliai" šiltnamyje tiesiai į žemę pasodinti, tai extra atveju kasiu ir į vazoną ar kokį kibiriuką sodinsiu
Šiuo metu vaisius nuskinti dar tikrai ankstoka, pagalvojau ir pritarsiu SAINTLINAI, geriau dar agroplėvele pridengt, rugsėjo mėnesį čiliai dar turėtų atlaikyt.
Mano "varpeliai" šiltnamyje tiesiai į žemę pasodinti, tai extra atveju kasiu ir į vazoną ar kokį kibiriuką sodinsiu
Mano čiliukai tiesiai žemėje auga...Yra jau ir didesnių, bet dar keli nedidukai.. Gal tikrai pasinaudosiu patarimu ir i vazonelius susodinsiu Gaila būtų Žalių nenoriu...
Aš kelis čiliukus dėjau kai marinavau agurkus, į salotas įpjaustydavau, o šiaip tai džiovinu... Suveriu ant siūlo kaip karolius, ir virtuvėje puošmena ir gardu į sriubą ar troškinį kokį įmesti. Šiaip tie kurie lauke auga, tai nedaug jų ten, daugiausia vaisių užaugino anytos duotas kažkoks, kurį auginau balkone
Aš kelis čiliukus dėjau kai marinavau agurkus, į salotas įpjaustydavau, o šiaip tai džiovinu... Suveriu ant siūlo kaip karolius, ir virtuvėje puošmena ir gardu į sriubą ar troškinį kokį įmesti. Šiaip tie kurie lauke auga, tai nedaug jų ten, daugiausia vaisių užaugino anytos duotas kažkoks, kurį auginau balkone
QUOTE(Edexa @ 2010 09 02, 08:40)
Dėl prinokimo, tai neaišku, kiek pastebėjau, stambesnių veislių čiliai prinoksta ir nuskinti, tokie kaip CAYENNE, JALAPENAI ir pan. Bandžiau prinokint žalius nuskintus smulkiavaisius - nesigavo, tiesiog suvyto...
Tai siltnami juk uzdarineji,nemanau,kad susals ten jie Ir siaip as dar tikiu,kad bus geresniu oru
QUOTE(AisteZ @ 2010 09 02, 10:52)
Tai siltnami juk uzdarineji,nemanau,kad susals ten jie Ir siaip as dar tikiu,kad bus geresniu oru
Tai taip, šiltnamyje... Ai, žinai..baisiai branginu savo gražuolius vienetinius...jei galėčiau, tai ir po sijonu dar pakiščiau.. ..jie man tokie dekoratyvūs, spalvoti, įvairių konfigūracijų, kad norisi kuo ilgiau jais pasidžiaugt
Kažkaip "užtrumpino" man, tai net nepagalvojau, kad galiu agroplėvele užklot, kol tokie orai... Gerai, kad SAINTLINA "išblaivino"... Rugsėjis dar visai neblogas mėnuo būna, šiltas.