Na jei as iskarto suvalgysiu ciliuku tiek kiek uzauginau,tai manau uzdusiu nuo astrumo.
Vakar pasižiūrėjau į savo čilius ir neištvėriau, nuskyniau keletą saujų ir supjausčiusi užpyliau šaltu marinatu. Naudojau raudono vyno actą, česnaką, svogūnus, daug šviežių prieskonių ir dėjau truputi medaus.. Laikau lengvai uždengtą šaldytuve. Po kelių dienų, kai šiek tiek prisitrauks, ragausiu kas gavosi
Pjaustei virksteles ar tik seklas isemei.
QUOTE(Edexa @ 2010 08 30, 09:06)
Vakar pasižiūrėjau į savo čilius ir neištvėriau, nuskyniau keletą saujų ir supjausčiusi užpyliau šaltu marinatu. Naudojau raudono vyno actą, česnaką, svogūnus, daug šviežių prieskonių ir dėjau truputi medaus.. Laikau lengvai uždengtą šaldytuve. Po kelių dienų, kai šiek tiek prisitrauks, ragausiu kas gavosi
Laukiam kartu su tavim,kol praeis tos kelios dienos ir paragausi
QUOTE(Edexa @ 2010 08 30, 09:06)
Vakar pasižiūrėjau į savo čilius ir neištvėriau, nuskyniau keletą saujų ir supjausčiusi užpyliau šaltu marinatu. Naudojau raudono vyno actą, česnaką, svogūnus, daug šviežių prieskonių ir dėjau truputi medaus.. Laikau lengvai uždengtą šaldytuve. Po kelių dienų, kai šiek tiek prisitrauks, ragausiu kas gavosi
tikslų receptuką prašau
Ir pasakyk, ar galima žalius čili marinuot. Pas mane lauke daaaaug čili, bet nežinau, ar sunoks tokiais orais, ar nuseks paskui pomidorus į daržovių rojų.
QUOTE(saintlina @ 2010 08 30, 10:24)
tikslų receptuką prašau
Ir pasakyk, ar galima žalius čili marinuot.
Ir pasakyk, ar galima žalius čili marinuot.
Nu tikslaus nepasakysiu...čia tokį "na ura" dariau, pagal Giedriaus internetinį receptą, tik su savom improvizacijom... Pjausčiau žiedeliais ir su sėklom, aštriau gaunasi.
Žalius irgi galima marinuot, jokiu problemų.
QUOTE(Edexa @ 2010 08 30, 14:37)
Ragavau jau šiandien...vieną arbatinį šaukštelį to čilių mixo įdėjau į sriubą.... ...ilgai išsižiojusi sėdėjau... mano vyrukams nieko, sakė liuks sriuba, nors kartą normalią padarei...
super Ir as darysiu. Gal nors karta diedui itiksiu.
Nors ne, vienakart buvau itikusi. Is piktumo baklazanus geroookai ciliais idariau. Tai viena baklazana savaite valge. O siaip amzinai nejaucia anas astrumo, nors ir kiek bedeciau. Visi prie stalo ugnim spjaudosi, o maniskis nei mirkt.
QUOTE(Edexa @ 2010 08 30, 14:37)
Ragavau jau šiandien...vieną arbatinį šaukštelį to čilių mixo įdėjau į sriubą.... ...ilgai išsižiojusi sėdėjau... mano vyrukams nieko, sakė liuks sriuba, nors kartą normalią padarei...
Nu super tada
Mergičkos, pipirinčikės, kurios auginat čilius balkone ar kur kitur vazonuose, atsiliepkit. Ar jums neatrodo, kad šitiems išlepėliams lauke jau per šalta? Ar dar jūsiškiai "grūdinasi"?
Kai kuriuos saviškius jau parsitempiau namo bent nakčiai kojas apšilt.. Šiltnamyje keli mano jalapenai ir dar kai kurie čili "kaimietukai" kenčia sibirines sąlygas.. Mano manymu tokia temperatūra ne jų nosiai..
Kai kuriuos saviškius jau parsitempiau namo bent nakčiai kojas apšilt.. Šiltnamyje keli mano jalapenai ir dar kai kurie čili "kaimietukai" kenčia sibirines sąlygas.. Mano manymu tokia temperatūra ne jų nosiai..
nu nieko sau - sibirines salygos siltnamy Maniskiai cili lauke auga. Nuskabiau daug, bet daugybe dar ir liko. Darysiu ir as pagal Giedriu. Jei spesiu iki krepsinio, gal net siandien uzsiimsiu.
QUOTE(Edexa @ 2010 09 01, 18:24)
Mergičkos, pipirinčikės, kurios auginat čilius balkone ar kur kitur vazonuose, atsiliepkit. Ar jums neatrodo, kad šitiems išlepėliams lauke jau per šalta? Ar dar jūsiškiai "grūdinasi"?
Kai kuriuos saviškius jau parsitempiau namo bent nakčiai kojas apšilt.. Šiltnamyje keli mano jalapenai ir dar kai kurie čili "kaimietukai" kenčia sibirines sąlygas.. Mano manymu tokia temperatūra ne jų nosiai..
Kai kuriuos saviškius jau parsitempiau namo bent nakčiai kojas apšilt.. Šiltnamyje keli mano jalapenai ir dar kai kurie čili "kaimietukai" kenčia sibirines sąlygas.. Mano manymu tokia temperatūra ne jų nosiai..
Mano dar balkone kol kas,bet vat galvoju,kad jau gal laikas namo...bet gi dar neradau vietos jiems Rytoj bus laisvo laiko,reiks ziuret ka daryt