Įkraunama...
Įkraunama...

Čili pipirai, paprikos

QUOTE(Edexa @ 2010 08 09, 11:46)
Lipnūs tikrai nebūna. Nupurškusi nelaikyk saulėtoje ir pernelyg šviesioje vietoje, tai ir dėmių neatsiras. Nepurkšk labai šlapiai. Geriau procedūrą po kelių dienų pakartoti. Kol pilnai nudžius drėgmė, augaliuką laikyk didesniame šešėlyje ir kur vėsiau.

nu aisku viskas, jei siandien nusipirksiu reiks vakare nupurkst, kad per nakti suveiktu 4u.gif
o gal pries tai reiktu nuplaut lapus? nes nezinau ar nuo to decio, ar nuo paciu amaru jie man dabar tokie lipnus ir blizgantys pasidare, kaip apsinese kazkuo g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ne mama: 09 rugpjūčio 2010 - 11:33
Lapai lipnūs būna nuo amarų išskyrų. Gali po dušu nuplaut lapus, kai išdžius, nupurkšk.
Atsakyti
pas mane pariku neatlaiko stiebai net nezinau ka daryti, kiekviena daiga risau ale vis tiek svyra doh.gif
Atsakyti
O aš radau paprikas saldžias po brokoliais biggrin.gif , buvau pamiršusi, kad kai nebetilpo 2 daigai į šiltnamį, tai ir įkišau tarp lysvėje . Odabar aproviau brokolius , žiūriu, stovi gražuolės paprikos .Na ,nemaniau, kad jos lauke augs ir dar bus paprikų thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2010 08 09, 18:34)
pas mane pariku neatlaiko stiebai net nezinau ka daryti, kiekviena daiga risau ale vis tiek svyra doh.gif

aš irgi rišau nes išaugę, tai pririšti dabar laikos
Atsakyti
kiek skaitau, visi augina raudonus cili. o as auginu misini (zalsvi, geltoni, oranziniai), manieji pipiriukai panasaus ilgio kaip cili, bet per puse platesni. tai kas cia per rusis? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(ausra.ryte @ 2010 08 19, 08:42)
kiek skaitau, visi augina raudonus cili. o as auginu misini (zalsvi, geltoni, oranziniai), manieji pipiriukai panasaus ilgio kaip cili, bet per puse platesni. tai kas cia per rusis? blush2.gif

Labai jau mazai informacijos...O pasakymas,kad "panasaus ilgio kaip cili" visiskai nieko nesako schmoll.gif Nes tu paciu cili buna ivairiu ilgiu, storiu ir net formu smile.gif Bent jau nuotraukeles reiktu butinai,norint kazka placiau suzinoti mirksiukas.gif O kokias seklytes sejote,nepamenat? g.gif
Atsakyti
QUOTE(AisteZ @ 2010 08 19, 10:01)
Labai jau mazai informacijos... O kokias seklytes sejote,nepamenat? g.gif

info tikrai labai jau mažoka, bet kažkodėl įtariu, kad gali būti hungarian wax hot... Jie irgi iš pradžių žalsvi, gelsvi, paskui oranžiniai, ankštelės ilgis apie 12-15 cm, platoki, tarsi truputį "paspausti". "Eiliniai" panašūs čiliai apvalios pailgos formos. Čia mano spėjimas... smile.gif
Atsakyti
butent, jie tokie kaip paspausti.ten seklyyes nebrangios, apie 2 lt, tai nieko ypatingo. jei nepamirsiu pasiziureti, tai ryt parasysiu. bet jie is ciliu gimines? ir gaminami kaip cili? o sudvejojau, nes kiek ziurejau receptu, tai visur minima raudona spalva, tai ir pagalvojau kas cia pas mane auga
Atsakyti
QUOTE(ausra.ryte @ 2010 08 19, 16:18)
butent, jie tokie kaip paspausti.ten seklyyes nebrangios, apie 2 lt... bet jie is ciliu gimines?

Taip, iš čilių, bet nėra labai aštrūs. Pradedantiesiems kaip tik. Aš juos skinu ir dar nesunokusius, žalsvus, ir raustančius, visokius...greitam valgymui bet kokie tinka smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Edexa @ 2010 08 19, 18:16)
Taip, iš čilių, bet nėra labai aštrūs. Pradedantiesiems kaip tik. Aš juos skinu ir dar nesunokusius, žalsvus, ir raustančius, visokius...greitam valgymui bet kokie tinka smile.gif

aciu uz informacija. as kelis idejau i konservuojamus pomidorus, tai skanumelis...
o ka patartumete auginti ateityje? gal yra kokiu idomiu ar gerai deranciu? essen.gif
Atsakyti
QUOTE(ausra.ryte @ 2010 08 20, 08:13)
aciu uz informacija. as kelis idejau i konservuojamus pomidorus, tai skanumelis...
o ka patartumete auginti ateityje? gal yra kokiu idomiu ar gerai deranciu? essen.gif

visgi vienpusio patarimo nera... Idomumas - skonio reikalas... Skonis, man beveik visu vienodas - astru ir tiek blush2.gif O vat derejimas priklauso nuo auginimo salygu...
Be to - klausimas - kur ketini isigyt seklu, kiek astriai megsti, kur auginsi - vazone ar siltnamyj/darze. Auginsi tik valgymui ar ir del grozio?

Rekomenduoju jalapenus - tie man rodos visiems patinka biggrin.gif
Atsakyti