Įkraunama...
Įkraunama...

Čili pipirai, paprikos

va ir aš pasigirsiu savo užderėjusiu Jalapenu smile.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo HoRuS: 05 rugpjūčio 2010 - 17:06
tai kad nerodo foto g.gif
Atsakyti
ot tai tau užbokavo efoto... nieko iš kitur įkelsiu
user posted image
Atsakyti
Dailus, bet koks miniatiūrinis jalapenukas...Ar aukšti auga jų krūmeliai? Ir kur augini, kambary, balkone ar šiltnamyje..
Atsakyti
QUOTE(Edexa @ 2010 08 06, 10:00)
Dailus, bet koks miniatiūrinis jalapenukas...Ar aukšti auga jų krūmeliai? Ir kur augini, kambary, balkone ar šiltnamyje..

auga šiltnamyje, o dėl aukščio tai skirtingai - kur gavo trašų ištįso iki ~ 1m, o kur ne tai visų rūšių nedideli užaugo.
Atsakyti
Gal kas kokia auginimo technika ar dar koki pastebejima, triuka ar dar ka nors gali papasakot. ka daryt, kad pipirai neisaugtu iki lango virsaus, turedami 3 ltr vazoneli...
Kas cia toki augima itakoja - sviesos trukumas? Tai, kad vienas prie kito auga? Na, aisku veisle, bet pas mane tikrai nedideli turintys but isaugo milzinais...

Cia kitiems metams dirva ruosiu, nes vel priplanuota virs 15 rusiu pipiru ax.gif
Ir nesinori tokiu gigantu kaip siemet ax.gif

Gal balkone augdami tokie auksti neaugtu?
Atsakyti
QUOTE(aaagnex @ 2010 08 06, 11:17)
Gal kas kokia auginimo technika ar dar koki pastebejima, triuka ar dar ka nors gali papasakot. ka daryt, kad pipirai neisaugtu iki lango virsaus, turedami 3 ltr vazoneli...
Kas cia toki augima itakoja - sviesos trukumas? Tai, kad vienas prie kito auga? Na, aisku veisle, bet pas mane tikrai nedideli turintys but isaugo milzinais...

Cia kitiems metams dirva ruosiu, nes vel priplanuota virs 15 rusiu pipiru  ax.gif
Ir nesinori tokiu gigantu kaip siemet  ax.gif

Gal balkone augdami tokie auksti neaugtu?

as manau kad tik del sviesos trukumo istyso g.gif o tai aaagnex, situ neplanuoji pasilikt per ziema, kad priplanavus dar 15 smile.gif ?
Atsakyti
QUOTE(ne mama @ 2010 08 06, 12:08)
as manau kad tik del sviesos trukumo istyso g.gif  o tai aaagnex, situ neplanuoji pasilikt per ziema, kad priplanavus dar  15 smile.gif ?

kai kuriuos pasiliksiu, bet tikrai ne visus... Kol kas zadu pasilikt Purple tiger, jamaican red, Bolivian Rainbow (o gal ir atsesiu kitais metais su tikimybe uzsiaugint zemesni augala)... Del kitu net nzn
Atsakyti
Nu mano jalapenas daugiau negu pusė metro,tįsta tikrai ne dėl saulės trūkumo,nes jalapenų sočiai.Augalas grąžus.Nu gavo pas mane jie visokių arbatų ir tt,tai grąžu žiūrėti.Tobasco irgi pusė metro minimum, sodinti,balandžio gale.Nors buvo ,net nukirpti.Kai grįžau po atostogų pagalvojau,kad kapiut jiem,bet nieko jau bujoja biggrin.gif
Kaip minėjau,jeigu kas mėgstate aštrius pipiriukus,tai būtinai jalapenus auginkite,nes jie nereguoja į jokias temperatūra kaitas.Nemeta žiedų.
Atsakyti
dar įdomus dalykas, kad pvz ant jalepeno nors ir ištįsę ir išaugę į lapus, bet pilna pipirų, o va ant peperhot tik pora pipirų, o ant Jamaica Red nė vieno sad.gif Gal tie jalapenai kokie savidulkiai tai ir lapai netrukdo , o kitiems būtinai bičių reik, o bitės per lapus neįskrenda ir neapvaisina...?
Atsakyti
Mano čiliai meta lapus g.gif Čia gal kokia liga užpuolė ar kaip čia?
Atsakyti
QUOTE(HoRuS @ 2010 08 08, 13:43)
o ant Jamaica Red nė vieno sad.gif

Ot būtent mano Jamaikinas pipiriukų pilnas pilnutėlis, kaip motina didvyrė, nors medalį užkabink...krūmelis neaukštas, ant kiekvienos šakelės tiek, kad vos telpa vienas šalia kito...kartais ir pati stebiuosi, prižiūriu kaip ir visus, auginu šiltnamyje. Čia nelabai ir suprasi kas vienam gerai, o kitam netinka..
Atsakyti