Įkraunama...
Įkraunama...

Čili pipirai, paprikos

o as nesuprantu kas nutiko siltnamyje augo puikiai parikos ir dera jau, taciau vienas krumas vakar blinkt ir nuvyto visas, kiti salimai auga grazus, chm g.gif nesuprantu kas gi nutiko doh.gif
Atsakyti
QUOTE(aaagnex @ 2010 07 13, 08:17)
Edexa, o tu savo pipiriukus jau valgai?

nea schmoll.gif dar žali. Ant krūmelio irgi po keletą pipiriukų, bet, man atrodo, kad greit nokt dar nežada. Bet jei jei marinuojant agurkus, tai pipiriukus galima dėt ir nesunokusius.
Bet kad mano ir agurkai šiltnamyje baigia nukvakt.....reiks laukt lauko derliaus ax.gif

O pas CASUAL aš irgi matau, kad pagal lapus bus habanerai... smile.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(murkavt9 @ 2010 07 13, 03:49)
Labutis merginos. As kadangi gyvenu uzsienyje tai cia nepriimta sodinti darzu ir siltnamiu nelabai kas stato, nebent savo atskiri namai. Bet kadangi siais metais turiu daug laisvo laiko tai pasidariau kelias lysves ir MB pastate siltnami. Tai zinoma pirkausi seklu kuriu ir per penkis metus nesunaudosiu kadangi vietos nedaug, todel norejau pasiulyti saldzios paprikos seklu Chocolate beauty ir dar tikiuosi kad turesiu penio formos astrias paprikas kuriu pokelyje buvo tik 5 seklos, ir kolkas auga gerai. Tai ka turiu is sito skyrelio. ax.gif

Ir as labai noreciau penio formos ciliuku... ax.gif Kaip galetume susitart? g.gif
Atsakyti
[quote=AisteZ,2010 07 13, 06:41]
Ir as labai noreciau penio formos ciliuku... ax.gif Kaip galetume susitart? g.gif
Aciu uz siulomus keitimus aaagnex, bet istiesu neturiu kur sodinti savu seklu ne tik pipiru. O peniu seklas manau surinksiu rudeni, nes auga kolkas gerai tik kad velai pamaciau sias seklas ir velai pasodinau. Gal dar kas nores sokoladines spalvos saldziu papriku, nes uzsienio saituose rasoma kaip naujove, gerai deranti, ankstiva veisle, pradeda dereti po 67 dienu. O del penio seklu rasykite i mail po to issiusiu paprastu laisku. 4u.gif
Papildyta:
[quote=murkavt9,2010 07 13, 22:06]
[quote=AisteZ,2010 07 13, 06:41]
Aciu uz siulomus keitimus aaagnex, bet istiesu neturiu kur sodinti savu seklu ne tik pipiru. O peniu seklas manau surinksiu rudeni, nes auga kolkas gerai tik kad velai pamaciau sias seklas ir velai pasodinau. Gal dar kas nores sokoladines spalvos saldziu papriku, nes uzsienio saituose rasoma kaip naujove, gerai deranti, ankstiva veisle, pradeda dereti po 67 dienu. O del penio seklu rasykite i mail po to issiusiu paprastu laisku. 4u.gif
[/quote]
Tik parasykite ir saito vardus kad zinociau kur kuri, nes vardus jau uzsirasiau i savo sodinimo sasiuvinuka.
Atsakyti
AGNEX, kaip tavo kambarinukai čiliai, prieskoniai laikosi, ar bandei dar kokias priemones prieš kenkėjus? Skalbimas, virinimas....Gal kokį atradimą padarei, pasidalink paslaptimis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Edexa @ 2010 07 14, 07:14)
AGNEX, kaip tavo kambarinukai čiliai, prieskoniai laikosi, ar bandei dar kokias priemones prieš kenkėjus? Skalbimas, virinimas....Gal kokį atradimą padarei, pasidalink paslaptimis smile.gif

Na puskiau kalio permanganato tirpalu tokiu gan stiproku. Ir dar su muilu maisiau ir ploviau. Tada asiukliais purskiau, tada degtine, tada degtine maisyta su tavo tuo duotu skysciu...
Daugiau nieko nebandiau - kol kas pavargau kovot su vejo malunais - niekas nepadeda - tik laikinai ju apmazeja ir viskas...
Spjoviau kol kas ir laukiu kas bus toliau... negrazius naujai atsiradusius lapus nuskinu ir viskas... ax.gif
Virtuvej vakar ismeciau bazilikus, siandien eisiu ismesiu melisa ir krumine perile - cili lapelius nuo to brudo erkes valysiu - gi tik 2 ciliukai yra... O kitka i siuksliu deze ir viskas - ne beda atsiset ax.gif
Atsakyti
QUOTE(aaagnex @ 2010 07 11, 23:12)
O tai nezydi visai ar ziedelius meta? Gal trasu jokiu nenaudojot?

Nezydi visai ir neauga i virsu, tokios mazytes. tresiam meslu, kaip ir visa siltnami. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(ievakata @ 2010 07 14, 07:27)
Nezydi visai ir neauga i virsu, tokios mazytes. tresiam meslu, kaip ir visa siltnami.  schmoll.gif

Tai raukit lauk - tokias niekadejas. Dar toks variantas dabar pamasciau - o tai gal jos velai pasetos? Nes paprikos velokai po pasejimo vaisius augina...
o jeigu ne, tai raukit lauk - tokias niekadejas. Mano ant palanges keliom eilem zydi ir trasu praktiskai negauna... Tik, kad su vaisiu uzmezgimu, tai cia jau kita kalba ax.gif
Beje, kur is maximines paprikos seta seklos, tai irgi dar nezydi - matyt visgi ne musu klimato augalas biggrin.gif Bet dar nemetu - lyg ir matau ziedeliu uzuomazgas cool.gif
Atsakyti
QUOTE(aaagnex @ 2010 07 14, 07:26)
pavargau kovot su vejo malunais - niekas nepadeda - tik laikinai ju apmazeja ir viskas...
Spjoviau kol kas ir laukiu kas bus toliau...

Hm..o ką manai apie INSECT SPRAY?
Taigi aš nuo seniai jo turėjau nusipirkusi... blush2.gif visai pamiršau, kol neperskaičiau forume... doh.gif Ekologiškas, mano augalams padėdavo 100% Vakar iš tolimiausio kampo išsitraukiau... blush2.gif reiks išbandyt ant ko nors, tik va nerandu jokio vabalo....
Atsakyti
QUOTE(aaagnex @ 2010 07 14, 07:40)
Tai raukit lauk - tokias niekadejas. Dar toks variantas dabar pamasciau - o tai gal jos velai pasetos? Nes paprikos velokai po pasejimo vaisius augina...
o jeigu ne, tai raukit lauk - tokias niekadejas. Mano ant palanges keliom eilem zydi ir trasu praktiskai negauna... Tik, kad su vaisiu uzmezgimu, tai cia jau kita kalba  ax.gif
Beje, kur is maximines paprikos seta seklos, tai irgi dar nezydi - matyt visgi ne musu klimato augalas  biggrin.gif  Bet dar nemetu - lyg ir matau ziedeliu uzuomazgas  cool.gif

KAd daigus pirkau kartu su pomidorais, nu ne velai, nes pomidorus jau pora savaiciu valgom, nu gi gail raut, gal dar ka sukrautu jei kokiu priemoniu imciausi?
Atsakyti
QUOTE(Edexa @ 2010 07 14, 07:49)
Taigi aš nuo seniai jo turėjau nusipirkusi... blush2.gif visai pamiršau, kol neperskaičiau forume...  doh.gif Ekologiškas, mano augalams padėdavo 100% Vakar iš tolimiausio kampo išsitraukiau... blush2.gif reiks išbandyt ant ko nors, tik va nerandu jokio vabalo....

Manau, kad man jo reikia - tik kur jo nusipirkt - zalioj stotelej? Nelytu, tai vaziuotumem su mazaja nusipirkt. Nors gal ir taip vaziuosim, nes taip norisi to gaivaus oro...
Atsakyti
QUOTE(aaagnex @ 2010 07 14, 07:54)
Manau, kad man jo reikia - tik kur jo nusipirkt - zalioj stotelej?

Aha, aš pirkau ŽALIOJ ST. Nu, nepigus, choliera.... Rašo, kad ir skruzdėles naikina, bet kai tokia jo kaina, man per didelė prabanga purškaliot....
Papildyta:
QUOTE(Edexa @ 2010 07 14, 07:49)
Taigi aš nuo seniai jo turėjau nusipirkusi... blush2.gif visai pamiršau, kol neperskaičiau forume...  doh.gif Ekologiškas, mano augalams padėdavo 100% Vakar iš tolimiausio kampo išsitraukiau... blush2.gif reiks išbandyt ant ko nors, tik va nerandu jokio vabalo....

Pamiršau tik pridurti, kad naudojau tik kambariniams augalams. Lauko augalams naudoti net neatėjo į galvą vien dėl kainos...
Atsakyti