QUOTE(Edexa @ 2010 07 06, 12:46)
AGNIUTE, kaip tavo čiliai laikosi. Bandei dar juos ten vėdint, skalbt ir dezinfekuot?
Nu pavadinciau taip - ne geriau - bet kol kas neblogeja...
svarstau dar viena galimybe kas jiems galejo nutikt... O gal vis gi trasu trukumas - tiksliau maisto medziagu Auga pakankamai mazuose vazoneliuose, o trest, tai as praktiskai ju netresiu O tos musytes vabaliukai ar kas ten - gal visai nepiktybiniai Beje - ju kelinta diena diena nesimato, bet lapeliu keli nauji nurude yra
pas mane siltnamyje ciliuku lapai irgi geltonuoja ir krenta. Visgi pipiriuku brandina nemazai. Tuo tarpu lauke pasodinti auga puikiai - zaluteliai, jokio vargo nemato. Pagalvoju nebuciau, kad jiems lauke taip gerai bus. Issodinau ten likusius, kurie nebetilpo po stogu.
QUOTE(aaagnex @ 2010 07 08, 08:04)
Nu pavadinciau taip - ne geriau - bet kol kas neblogeja...
Tai ir tiek jau neblogai, šioks toks laimėjimas...Tuos vabaliukus gal jau pravaikei su permanganatu, todėl ir nesimato jų. Gal dabar pradės naujus gražius lapelius leisti, atsigaus čiliukai.
dėl maisto medžiagų trūkumo irgi tiesa gali būti...Iš tavo rodytų nuotraukų neatrodo, kad vazonėliai jiems būtų super maži Nu bet jei jie nuo "gimimo"
tuose pačiuose auga, tai gal ir sunku jiems be vitaminų....
Aš savo čiliukus dažnai persodinu į vos vos didesnį vazoną, gražiai išsiima, nesusijudina šaknys... Tai nuolat iš šonų pasipildo naujomis žemėmis, manau jiems patinka gaut šviežienos. Be to, kartais palaistau raugintomis dilgėlėmis su karvės š...
Tai šiuo metu jie pas mane auga 4-5 ltr vazonuose, gražūs, rubuiliai kol kas. Paskui bus matyt kaip jiems seksis. Dar gi per žiemą kai kuriuos bandysiu išlaikyt, tai vasaros pabaigoje žadu juos patręšti rudeninėmis trąšomis, chemijos truputį duosiu
Į didesnius vazonus daugiau nepersodinsiu, užteks ir šiuose vietos.
Papildyta:
QUOTE(saintlina @ 2010 07 08, 08:59)
Tuo tarpu lauke pasodinti auga puikiai - zaluteliai, jokio vargo nemato.
Taip, lauke jie tikrai puikiai jaučiasi, netgi vazonuose augdami. Matyt visi mėgsta gryno oro įkvėpt
o mano paprika, kur buvo geltona ir visi valge apsilaizydami, laikydami ja sunokusia, vis delto nutare pradet raudonuot
QUOTE(saintlina @ 2010 07 08, 16:51)
o mano paprika, kur buvo geltona ir visi valge apsilaizydami, laikydami ja sunokusia, vis delto nutare pradet raudonuot
kas čia zo monai?... keista... šiaip raudona tiesiai iš žalios būna, kiek esu mačiusi....nu jei tokią pusžalę apsilaižydami valgė, tai raudoną net nekramtydami turėtų nuryti....
Vabaliukai atsinaujino
Rytoj o gal dar ir siandien vel purksiu
Rodau kiek siandien derliaus nuskyniau
Rytoj o gal dar ir siandien vel purksiu
Rodau kiek siandien derliaus nuskyniau
QUOTE(aaagnex @ 2010 07 08, 18:43)
Rodau kiek siandien derliaus nuskyniau
nu AGNIUŠA, tu ir pavarai....tau ne kenkia, o padeda tie vabalai...
Tooooks fotogeniškas derliuuus
O aš savo paprikų dar neragavau. Kai kurios po šuns šunybių nukeipo arba styro užsimarinavę, kitos dar žalios. Čiliai irgi žali, stovi stati....
Foto matom ilgaji jelapena tas smailiais galiukais kairej pusej, Meedi fuszer Csipic - viduriniai, Pepper hot mix - tie kur dar siek tiek zalsvas galiukas matosi... ir mini belle bordo - tie rudi
Beje, dabar visi pasiuto nokt - nezinau ka su jais ir daryt...
kai sunoks visi, kurie pradejo - bandysiu persodint, nes vazoneliai, tai tikrai daugumos mazi... Gal atsigaus - ir vel puksiu visokiom nesamonem
Gal kas koki marinavimo receptuka pasakysit? O tai dar vos ne tiek irgi jau tuoj reiks skint...
Beje, dabar visi pasiuto nokt - nezinau ka su jais ir daryt...
kai sunoks visi, kurie pradejo - bandysiu persodint, nes vazoneliai, tai tikrai daugumos mazi... Gal atsigaus - ir vel puksiu visokiom nesamonem
Gal kas koki marinavimo receptuka pasakysit? O tai dar vos ne tiek irgi jau tuoj reiks skint...
Receptas paprastas, be jokių įmantrybių.
MARINUOTI ČILI PIPIRAI
1 l vandens
200 gr. cukraus
1 valg. š. druskos
200 gr. acto
Viską užvirinti. Atšaldytu marinatu užpilti sudėtus į stiklainius pipirus, nuplautus, bet nevalytu vidum, su uodegytėm, tada sterilizuoti apie 20 min. Kai pipirai pradeda keisti spalvą, tada užsukti.
P.S. Jei pipiriukų turite nedaug, tai kad marinato didelio kiekio nereiktų veltui išpilt, visas skirtas dozes galit sumažinti.
MARINUOTI ČILI PIPIRAI
1 l vandens
200 gr. cukraus
1 valg. š. druskos
200 gr. acto
Viską užvirinti. Atšaldytu marinatu užpilti sudėtus į stiklainius pipirus, nuplautus, bet nevalytu vidum, su uodegytėm, tada sterilizuoti apie 20 min. Kai pipirai pradeda keisti spalvą, tada užsukti.
P.S. Jei pipiriukų turite nedaug, tai kad marinato didelio kiekio nereiktų veltui išpilt, visas skirtas dozes galit sumažinti.
Jeigu kazkas noretumet mano auginamu ciliuku seklyciu, tai rasykit dabar, nes veliau jau kazkoks derlius neaisku ar bus...
Kam idomu pavartykit sia nuoroda - ten ivairiais augimo laipsniais (deja nuorodoj ne tik pipirai, bet ir visa siumetine darzininkyste)
http://www.public.fo...ininkyste-2010/
Kam idomu pavartykit sia nuoroda - ten ivairiais augimo laipsniais (deja nuorodoj ne tik pipirai, bet ir visa siumetine darzininkyste)
http://www.public.fo...ininkyste-2010/
QUOTE(aaagnex @ 2010 07 09, 09:51)
Kam idomu pavartykit sia nuoroda
Beje, taviškis MINI BELLE BORDO yra šimtaprocentinė paprika, nei pagal skonį, nei pagal kvapą į čili nepanašu. Net šalia čilių augindama BELLE BORDO, aštrių iš jų nepadarysi.
REKLAMA :
Bet man ji patinka, skani kaip obuoliukas, labai dekoratyvūs vaisiukai ir, kiek matau, labai derlinga net kambaryje auginama. O jei dar balkone atviram augintum.....derlius butų išvis