Įkraunama...
Įkraunama...

Čili pipirai, paprikos

AGNIUTE, kaip tavo čiliai laikosi. Bandei dar juos ten vėdint, skalbt ir dezinfekuot?
Atsakyti
QUOTE(Edexa @ 2010 07 06, 12:46)
AGNIUTE, kaip tavo čiliai laikosi. Bandei dar juos ten vėdint, skalbt ir dezinfekuot?

Nu pavadinciau taip - ne geriau - bet kol kas neblogeja...

svarstau dar viena galimybe kas jiems galejo nutikt... O gal vis gi trasu trukumas - tiksliau maisto medziagu g.gif Auga pakankamai mazuose vazoneliuose, o trest, tai as praktiskai ju netresiu blush2.gif O tos musytes vabaliukai ar kas ten - gal visai nepiktybiniai ax.gif Beje - ju kelinta diena diena nesimato, bet lapeliu keli nauji nurude yra doh.gif
Atsakyti
pas mane siltnamyje ciliuku lapai irgi geltonuoja ir krenta. Visgi pipiriuku brandina nemazai. Tuo tarpu lauke pasodinti auga puikiai - zaluteliai, jokio vargo nemato. Pagalvoju nebuciau, kad jiems lauke taip gerai bus. Issodinau ten likusius, kurie nebetilpo po stogu.
Atsakyti
QUOTE(aaagnex @ 2010 07 08, 08:04)
Nu pavadinciau taip - ne geriau - bet kol kas neblogeja...

Tai ir tiek jau neblogai, šioks toks laimėjimas...Tuos vabaliukus gal jau pravaikei su permanganatu, todėl ir nesimato jų. Gal dabar pradės naujus gražius lapelius leisti, atsigaus čiliukai.

g.gif dėl maisto medžiagų trūkumo irgi tiesa gali būti...Iš tavo rodytų nuotraukų neatrodo, kad vazonėliai jiems būtų super maži g.gif Nu bet jei jie nuo "gimimo"
tuose pačiuose auga, tai gal ir sunku jiems be vitaminų....

Aš savo čiliukus dažnai persodinu į vos vos didesnį vazoną, gražiai išsiima, nesusijudina šaknys... Tai nuolat iš šonų pasipildo naujomis žemėmis, manau jiems patinka gaut šviežienos. Be to, kartais palaistau raugintomis dilgėlėmis su karvės š...

Tai šiuo metu jie pas mane auga 4-5 ltr vazonuose, gražūs, rubuiliai kol kas. Paskui bus matyt kaip jiems seksis. Dar gi per žiemą kai kuriuos bandysiu išlaikyt, tai vasaros pabaigoje žadu juos patręšti rudeninėmis trąšomis, chemijos truputį duosiu rolleyes.gif
Į didesnius vazonus daugiau nepersodinsiu, užteks ir šiuose vietos.

Papildyta:
QUOTE(saintlina @ 2010 07 08, 08:59)
Tuo tarpu lauke pasodinti auga puikiai - zaluteliai, jokio vargo nemato.

Taip, lauke jie tikrai puikiai jaučiasi, netgi vazonuose augdami. Matyt visi mėgsta gryno oro įkvėpt smile.gif
Atsakyti
o mano paprika, kur buvo geltona ir visi valge apsilaizydami, laikydami ja sunokusia, vis delto nutare pradet raudonuot biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2010 07 08, 16:51)
o mano paprika, kur buvo geltona ir visi valge apsilaizydami, laikydami ja sunokusia, vis delto nutare pradet raudonuot  biggrin.gif

blink.gif kas čia zo monai?... keista... g.gif šiaip raudona tiesiai iš žalios būna, kiek esu mačiusi....nu jei tokią pusžalę apsilaižydami valgė, tai raudoną net nekramtydami turėtų nuryti.... biggrin.gif
Atsakyti
Vabaliukai atsinaujino doh.gif
Rytoj o gal dar ir siandien vel purksiu unsure.gif

Rodau kiek siandien derliaus nuskyniau ax.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(aaagnex @ 2010 07 08, 18:43)

Rodau kiek siandien derliaus nuskyniau  ax.gif

blink.gif nu AGNIUŠA, tu ir pavarai....tau ne kenkia, o padeda tie vabalai...
Tooooks fotogeniškas derliuuus doh.gif
O aš savo paprikų dar neragavau. Kai kurios po šuns šunybių nukeipo arba styro užsimarinavę, kitos dar žalios. Čiliai irgi žali, stovi stati.... doh.gif
Atsakyti
Foto matom ilgaji jelapena tas smailiais galiukais kairej pusej, Meedi fuszer Csipic - viduriniai, Pepper hot mix - tie kur dar siek tiek zalsvas galiukas matosi... ir mini belle bordo - tie rudi

Beje, dabar visi pasiuto nokt - nezinau ka su jais ir daryt... blush2.gif
kai sunoks visi, kurie pradejo - bandysiu persodint, nes vazoneliai, tai tikrai daugumos mazi... Gal atsigaus - ir vel puksiu visokiom nesamonem ax.gif

Gal kas koki marinavimo receptuka pasakysit? O tai dar vos ne tiek irgi jau tuoj reiks skint... ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aaagnex: 08 liepos 2010 - 18:03
Receptas paprastas, be jokių įmantrybių.

MARINUOTI ČILI PIPIRAI

1 l vandens
200 gr. cukraus
1 valg. š. druskos
200 gr. acto

Viską užvirinti. Atšaldytu marinatu užpilti sudėtus į stiklainius pipirus, nuplautus, bet nevalytu vidum, su uodegytėm, tada sterilizuoti apie 20 min. Kai pipirai pradeda keisti spalvą, tada užsukti.

P.S. Jei pipiriukų turite nedaug, tai kad marinato didelio kiekio nereiktų veltui išpilt, visas skirtas dozes galit sumažinti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Edexa: 09 liepos 2010 - 06:43
Jeigu kazkas noretumet mano auginamu ciliuku seklyciu, tai rasykit dabar, nes veliau jau kazkoks derlius neaisku ar bus...

Kam idomu pavartykit sia nuoroda - ten ivairiais augimo laipsniais (deja nuorodoj ne tik pipirai, bet ir visa siumetine darzininkyste) ax.gif
http://www.public.fo...ininkyste-2010/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aaagnex: 09 liepos 2010 - 08:53
QUOTE(aaagnex @ 2010 07 09, 09:51)
Kam idomu pavartykit sia nuoroda

Beje, taviškis MINI BELLE BORDO yra šimtaprocentinė paprika, nei pagal skonį, nei pagal kvapą į čili nepanašu. Net šalia čilių augindama BELLE BORDO, aštrių iš jų nepadarysi.

REKLAMA smile.gif :

Bet man ji patinka, skani kaip obuoliukas, labai dekoratyvūs vaisiukai ir, kiek matau, labai derlinga net kambaryje auginama. O jei dar balkone atviram augintum.....derlius butų išvis thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Edexa: 09 liepos 2010 - 09:24