Įkraunama...
Įkraunama...

Čili pipirai, paprikos

QUOTE(*GREISI* @ 2010 06 28, 11:43)
iš vazonų visi užrašiukai sugebėjo dingti  lotuliukas.gif .Čia ,kur sodyboje auga  ax.gif

Kvaili vagys, nežino ką imt, užrašiukų prisireikė....
Gaila, dabar nepapasakosi koks kokių skonis. Nu bet BULGARIAN gi oranžinis lygtai, atskirsi ir taip ax.gif
Atsakyti
o as seniuose sugebejau nusipirkt kazkoki "cubana hot" - nera tokio jokioj google paieskoj lotuliukas.gif nors siaip labai gerai auga ir irgi biski panasus i cajenus- ilgi tokie vaisiai bet is pradziu buna stati, paskui nusvyra nuo storio- dabar jau yra kokie 7 tokie apie 10cm ilgio ir toliau zydi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Edexa @ 2010 06 28, 11:51)
Kvaili vagys, nežino ką imt, užrašiukų prisireikė....
Gaila, dabar nepapasakosi koks kokių skonis. Nu bet BULGARIAN gi oranžinis lygtai, atskirsi ir taip ax.gif

Nu ir prajuokinai lotuliukas.gif
Atsakyti
gelbekit merginos papriku augintojos as pirmi metai auginu siltanamyje paprikas ir net pavydu paziurejus i jusu darzoves neauga jos man visai deda pumuriukus ir prie pumpuriuko sakeles juoduoja gal kam yra taip buve gal zinot pagebet joms .tame paciame siltnamyje auga agurkai ir pomidorai puikiai
Atsakyti
QUOTE(indreivile @ 2010 06 28, 20:57)
sakeles juoduoja gal kam yra taip buve gal zinot pagebet

Vaje vaje, be taškų, be kablelių...mixas...jau taip skubėjai rašyt.... tongue.gif

Nagi nusiramink, gal ne taip jau blogai ten, jei su pomidorais ir agurkais tvarkoj. O kaip tos šakelės juoduoja? Pelėsis koks užsidėjęs, ar sausos, sudžiūvusios šakelės, gal lūžta, gal lapai nuvytę ir pageltę?....

Gal tai tiesiog augant paprikai natūraliai ties išsišakojimais darosi tamsios šakelės. Nes pas mane irgi matosi, kad stipriai "juoduoja", bet reik iš arčiau ir atidžiau pažiūrėt, tai dažniausiai paaiškėja, kad taip turi būti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Edexa @ 2010 06 30, 14:57)
Vaje vaje, be taškų, be kablelių...mixas...jau taip skubėjai rašyt.... tongue.gif

Nagi nusiramink, gal ne taip jau blogai ten, jei su pomidorais ir agurkais tvarkoj. O kaip tos šakelės juoduoja? Pelėsis koks užsidėjęs, ar sausos, sudžiūvusios šakelės, gal lūžta, gal lapai nuvytę ir pageltę?....

Gal tai tiesiog augant paprikai natūraliai ties išsišakojimais darosi tamsios šakelės. Nes pas mane irgi matosi, kad stipriai "juoduoja", bet reik iš arčiau ir atidžiau pažiūrėt, tai dažniausiai paaiškėja, kad taip turi būti smile.gif

nera ne pelesio nei lapai nuvyte tik ties ta vieta kur deda pumpura juoda ir anei viena paprika dar nepasirode cry.gif . pagalvojus gal tikrai jei butu koia liga tai butu jau nuvytusios mano paprikos nes taip jau stovi koki menesi. g.gif
Atsakyti
Na kartais kaip kokia veislė, mano pavyzdžiui violetinė, tai pabalę ties ta vieta kur žiedukai turi buti- keistai kažkaip, bet pirmi metai turiu violetinę, o raudona ,tai ten pajuodę, kaip ir jūs sakote, bet jei nevysta, gal viskas gerai su jom. Mano labai ilgai stovėjo vietoje, bet dabar pajudėjo - pradėjau aš joms dušą daryti kai tik atvažiuoju, nes kaimynė sakė, kad joms labai patinka mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(indreivile @ 2010 06 30, 20:27)
pagalvojus gal tikrai jei butu koia liga tai butu jau nuvytusios mano paprikos nes taip jau stovi koki menesi. g.gif

Vargu ar serga tavo paprikutės. Tada būtų pageltę ar dėmėti, skylėti lapai. Ar visai nukristų... Gal tavo paprikai truputį kalio ir fosforo trūksta, tai dėl to ir žiedeliai sunkiau mezgasi. Jei visai neauga, tai azoto irgi reiktų.
Jei labai nesibaidai chemijos, tai nupirk nors truputį kokybiškų trąšų ir patręšk nestipriu tirpalu. Jei nori tik ekologijos, bandyk raugintomis dilgėlėmis. Tik tada padaryk stipresnį tirpalą, maždaug 1:1 (dilgėlių raugas+vanduo) santykiu.
Tuo marmalu laistyk du kartus per savaitę, kol pasitaisys nors truputį.
Šiaip per 10 dienų rezultatas turėtų matytis smile.gif
Atsakyti
Papasakosiu juoka - nu jums gal ir nebus, juokinga, bet man sypsena kelia biggrin.gif

Taigi - pries pora dienu plaudama nuo kenkeju cili pipirus virtuvinej kriauklej nulauiau viena vengriskos aitriosios paprikos vaisiu... kadangi jau didelis - galvoju - suvalgysiu ax.gif
paragavau prapjovus - visai neastrus verysad.gif . Supykau ir numeciau ant stalo ta prapjauta pipiriuka. rolleyes.gif
Siandien ryte atsikeliu, ziuriu - stovi vis dar ant stalo jau net apvytes blush2.gif - galvoju - nugi gaila ismest blush2.gif - suvalgysiu, na ir kas, kad neastrus... biggrin.gif

Atsipjoviau beveik puse cool.gif - susidejau i burna ir taip ramiai kramtau... O gi jauciu, kad astru blink.gif Taip astru, kad galvojau reiks koki litra pieno isgert lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(aaagnex @ 2010 07 03, 10:49)

Atsipjoviau beveik puse  cool.gif - susidejau i burna ir taip ramiai kramtau...

Gal tu su visom sėklutėm susikišai burnon? blink.gif čia juokas pro ašaras doh.gif žinau ką tai reiškia...gerklę į kitą pusę išverst norisi....

Nežinau ar man šiandien juoktis unsure.gif tiek to pasijuoksiu tongue.gif .....palieku naktimis atvirą šiltnamį, tai šįryt radau vaizdelį....mano vilkšunis šiltnamyje nuo dūšios pasidarbavęs, iškasęs toooookią katakombą tarp paprikų, kur, tikriausiai keturratis tilptų ir, pliumpt, įmetė mylimą kauliuką...paslėpė mat...palaidojo jį beveik su visom mano paprikom..... doh.gif

.....šiandien visą rytą traukiau iš duobės ir sodinau paprikas, nežinau kas ten iš jų bus doh.gif ...kauliuką irgi radau...
Atsakyti
QUOTE(Edexa @ 2010 07 03, 11:37)
Gal tu su visom sėklutėm susikišai burnon? blink.gif čia juokas pro ašaras doh.gif  žinau ką tai reiškia...gerklę į kitą pusę išverst norisi....

Nežinau ar man šiandien juoktis unsure.gif tiek to pasijuoksiu tongue.gif .....palieku naktimis atvirą šiltnamį, tai šįryt radau vaizdelį....mano vilkšunis šiltnamyje nuo dūšios pasidarbavęs, iškasęs toooookią katakombą tarp paprikų, kur, tikriausiai keturratis tilptų ir, pliumpt, įmetė mylimą kauliuką...paslėpė mat...palaidojo jį beveik su visom mano paprikom..... doh.gif

.....šiandien visą rytą traukiau iš duobės ir sodinau paprikas, nežinau kas ten iš jų bus doh.gif ...kauliuką irgi radau...

Nugi ne - be sekluciu - bet jas ispjaudama palaiziau pirsta, tai itarimas toks minimalus buvo kiles, kad gali but bedos lotuliukas.gif

O pas tave tai ziauru blink.gif - buciau ko gero verkus kokia valanda siltnamyj stovedama, tada vilksuniuj ko gero ryksciu atrasyciau, tada pasiskusciau vyrui, klausdama ka dabar daryt, nesulaukus atsakymo dar kokia valanda pabliovus, o tada jau buciau ejus sodint lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(aaagnex @ 2010 07 03, 11:46)
Nugi ne - be sekluciu - bet jas ispjaudama palaiziau pirsta, tai itarimas toks minimalus buvo kiles, kad gali but bedos lotuliukas.gif

O pas tave tai ziauru  blink.gif - buciau ko gero verkus kokia valanda siltnamyj

Ai...tai kad tas aviganis ir taip suprato ką padarė, stovėjo, žiūrėjo už kampo galvą iki pat uodegos įtraukęs....Žiemą jis visus savo puodus šiltnamyje užkasa...ten gi žemė taip neįšąla...kad žinotum, kiek pavasarį perkasinėdama žemę aš ten lobio randu doh.gif

Prilaisčiau savo paprikas, beveik paskandinau, dabar žiūrėsiu. Iš kraštų dar liko nesuniokotų, paragavimui užteks smile.gif
Atsakyti