Įkraunama...
Įkraunama...

Čili pipirai, paprikos

aaagnex, bandyk augint habanerus, tiems astrumo turetu netrukt lotuliukas.gif o gal jus priprate labai astriai valgyt? as tai kolkas tik laukiu derliaus tai nieko apie astrumus negaliu pasakyt, bet zinau kad kuo aukstesnej temperaturoj auga, tuo stipresnes skonines savybes aisku ir astrumas matyt.
Atsakyti
QUOTE(ne mama @ 2010 06 28, 09:57)
aaagnex, bandyk augint habanerus, tiems astrumo turetu netrukt lotuliukas.gif  o gal jus priprate labai astriai valgyt? as tai kolkas tik laukiu derliaus tai nieko apie astrumus negaliu pasakyt, bet zinau kad kuo aukstesnej temperaturoj auga, tuo stipresnes skonines savybes aisku ir astrumas matyt.

Oi tikrai ne. As astriai tikrai nevalgau. Na vyras gal astriau gali valgyt... Habanerus auginsiu kitais metais ax.gif
Nu su musu orais, tai aisku tos silumos ne stebuklai, bet auga ant pietines palanges, tai vakar vidurdieni daigykloj, kuri stovi ant tos pacios palanges 45 laipsniai silumos buvo - tai manau, kad tikrai pipirams ne per salta... biggrin.gif

Nu bet nusaukit nepatikesiu - kad paprika pipiru gali patapt biggrin.gif kad ir karstyj augant blush2.gif
beje - pagooglinus maciau, kad bel pepper - saldzioji paprika blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(ne mama @ 2010 06 28, 09:57)
bet zinau kad kuo aukstesnej temperaturoj auga, tuo stipresnes skonines savybes aisku ir astrumas matyt.

Va šioj vietoj matau tiesos lašelį ir tikiu, kad saulė ir temperatūra turi reikšmės.
Papildyta:
QUOTE(Osvile @ 2010 06 28, 09:29)
Edexa, aš irgi noriu sėklyčių blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif

OSVILE, gerai, per A/Ž
Atsakyti
QUOTE(aaagnex @ 2010 06 28, 10:06)
Nu bet nusaukit nepatikesiu - kad paprika pipiru gali patapt  biggrin.gif  kad ir karstyj augant  blush2.gif 

ilgai reiktų filosofuot, bet skirtingos tautos, skirtingo išprūsimo žmonės vieną ir tą patį žodį savaip interpretuoja. Čili gali būti ir paprika biggrin.gif
Na, bet nesileidžiant į ilgas diskusijas, sugalvojau padaryt eksperimentą. Turiu parsivežus džiovintų aitriųjų pipiriukų karolius, kadangi jų ten pakankamai - auginti pati ir net neplanavau. Tačiau dabar jau įdomu pasidarė, kur šuo pakastas bigsmile.gif

Beje, ten sėklų "pakankamai", jei pavyks "užsiauginti" nors kiek panašaus aštrumo, kaip ir džiovinti karoliai, galėsiu padovanoti sėklų ar daigų wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 28 birželio 2010 - 09:37
QUOTE(Gaudvilė @ 2010 06 28, 10:34)
ilgai reiktų filosofuot, bet skirtingos tautos, skirtingo išprūsimo žmonės vieną ir tą patį žodį savaip interpretuoja. Čili gali būti ir paprika  biggrin.gif
Na, bet nesileidžiant į ilgas diskusijas, sugalvojau padaryt eksperimentą. Turiu parsivežus džiovintų aitriųjų pipiriukų karolius, kadangi jų ten pakankamai - auginti pati ir net neplanavau. Tačiau dabar jau įdomu pasidarė, kur šuo pakastas  bigsmile.gif

Beje, ten sėklų "pakankamai", jei pavyks "užsiauginti" nors kiek panašaus aštrumo, kaip ir džiovinti karoliai, galėsiu padovanoti sėklų ar daigų wink.gif

lauksim eksperimento pabaigos ir isvadu bigsmile.gif patinka man eksperimentai ax.gif
jei eksperimentas pavyks - stoju i eile pirma del seklyciu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(aaagnex @ 2010 06 28, 10:41)
lauksim eksperimento pabaigos ir isvadu  bigsmile.gif patinka man eksperimentai ax.gif
jei eksperimentas pavyks - stoju i eile pirma del seklyciu  blush2.gif

sutarėm biggrin.gif
Atsakyti
as is tokio dziovinto karolio daiginau- sudygo is 4 seklyciu 3. bet matyt kazkokie labai laukiniai ilgai augantys ciliukai ten buvo- nes lapeliai smulkuciai labai buvo ir isleide vienus tikrus lapelius nejudejo beveik 2 menesius, o galu gale numire. tai taip ir nesuzinojau ar butu tokie pat vaisiai uzauge. gal kitamet vel pabandysiu smile.gif
Atsakyti
Nu mano ,kur du čili liko balkone,tai vaisių gausybė,o kur darže dar nei vieno.Bet manau tų dviejų per akis,nes tik vyras valgo.O aštrumas karsta.gif
Atsakyti
QUOTE(*GREISI* @ 2010 06 28, 11:08)
Nu mano ,kur du čili liko balkone,tai vaisių gausybė,o kur darže dar nei vieno.Bet manau tų dviejų per akis,nes tik vyras valgo.O aštrumas  karsta.gif

o kokius augini?
Atsakyti
QUOTE(aaagnex @ 2010 06 28, 11:09)
o kokius augini?

Jalapenas vienas,o kitas iš senukų pirktas,tai nežinau pavadinimo,tokie paiilgi ir aštrūs.Bet kaip minėjau kiti du darže vienu metu pirkti,tai dar vaisių neturi ir šiaip šiltnamyje ar lauke daug žiedų nukrenta,o balkone nei vienas.
Atsakyti
QUOTE(*GREISI* @ 2010 06 28, 11:13)
Jalapenas vienas,o kitas iš senukų pirktas,tai nežinau pavadinimo,tokie paiilgi ir aštrūs.

Seniuose pardavinėjo CAYENNE. Buvau radusi etiketėj parašyta.

O kaip tavo BULGARIAN CARROT, neišsilaikė?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Edexa: 28 birželio 2010 - 10:39
QUOTE(Edexa @ 2010 06 28, 11:33)
Seniuose pardavinėjo CAYENNE. Buvau radusi etiketėj parašyta.

O kaip tavo BULGARIAN CARROT, neišsilaikė?

Jo cayenne,o bulgarian dar yra,bet bėda,kad iš vazonų visi užrašiukai sugebėjo dingti lotuliukas.gif .Čia ,kur sodyboje auga ax.gif
Atsakyti