QUOTE(ne mama @ 2010 06 28, 09:57)
aaagnex, bandyk augint habanerus, tiems astrumo turetu netrukt o gal jus priprate labai astriai valgyt? as tai kolkas tik laukiu derliaus tai nieko apie astrumus negaliu pasakyt, bet zinau kad kuo aukstesnej temperaturoj auga, tuo stipresnes skonines savybes aisku ir astrumas matyt.
Oi tikrai ne. As astriai tikrai nevalgau. Na vyras gal astriau gali valgyt... Habanerus auginsiu kitais metais
Nu su musu orais, tai aisku tos silumos ne stebuklai, bet auga ant pietines palanges, tai vakar vidurdieni daigykloj, kuri stovi ant tos pacios palanges 45 laipsniai silumos buvo - tai manau, kad tikrai pipirams ne per salta...
Nu bet nusaukit nepatikesiu - kad paprika pipiru gali patapt kad ir karstyj augant
beje - pagooglinus maciau, kad bel pepper - saldzioji paprika
QUOTE(ne mama @ 2010 06 28, 09:57)
bet zinau kad kuo aukstesnej temperaturoj auga, tuo stipresnes skonines savybes aisku ir astrumas matyt.
Va šioj vietoj matau tiesos lašelį ir tikiu, kad saulė ir temperatūra turi reikšmės.
Papildyta:
QUOTE(Osvile @ 2010 06 28, 09:29)
Edexa, aš irgi noriu sėklyčių
OSVILE, gerai, per A/Ž
QUOTE(aaagnex @ 2010 06 28, 10:06)
Nu bet nusaukit nepatikesiu - kad paprika pipiru gali patapt kad ir karstyj augant
ilgai reiktų filosofuot, bet skirtingos tautos, skirtingo išprūsimo žmonės vieną ir tą patį žodį savaip interpretuoja. Čili gali būti ir paprika
Na, bet nesileidžiant į ilgas diskusijas, sugalvojau padaryt eksperimentą. Turiu parsivežus džiovintų aitriųjų pipiriukų karolius, kadangi jų ten pakankamai - auginti pati ir net neplanavau. Tačiau dabar jau įdomu pasidarė, kur šuo pakastas
Beje, ten sėklų "pakankamai", jei pavyks "užsiauginti" nors kiek panašaus aštrumo, kaip ir džiovinti karoliai, galėsiu padovanoti sėklų ar daigų
QUOTE(Gaudvilė @ 2010 06 28, 10:34)
ilgai reiktų filosofuot, bet skirtingos tautos, skirtingo išprūsimo žmonės vieną ir tą patį žodį savaip interpretuoja. Čili gali būti ir paprika
Na, bet nesileidžiant į ilgas diskusijas, sugalvojau padaryt eksperimentą. Turiu parsivežus džiovintų aitriųjų pipiriukų karolius, kadangi jų ten pakankamai - auginti pati ir net neplanavau. Tačiau dabar jau įdomu pasidarė, kur šuo pakastas
Beje, ten sėklų "pakankamai", jei pavyks "užsiauginti" nors kiek panašaus aštrumo, kaip ir džiovinti karoliai, galėsiu padovanoti sėklų ar daigų
Na, bet nesileidžiant į ilgas diskusijas, sugalvojau padaryt eksperimentą. Turiu parsivežus džiovintų aitriųjų pipiriukų karolius, kadangi jų ten pakankamai - auginti pati ir net neplanavau. Tačiau dabar jau įdomu pasidarė, kur šuo pakastas
Beje, ten sėklų "pakankamai", jei pavyks "užsiauginti" nors kiek panašaus aštrumo, kaip ir džiovinti karoliai, galėsiu padovanoti sėklų ar daigų
lauksim eksperimento pabaigos ir isvadu patinka man eksperimentai
jei eksperimentas pavyks - stoju i eile pirma del seklyciu
QUOTE(aaagnex @ 2010 06 28, 10:41)
lauksim eksperimento pabaigos ir isvadu patinka man eksperimentai
jei eksperimentas pavyks - stoju i eile pirma del seklyciu
jei eksperimentas pavyks - stoju i eile pirma del seklyciu
sutarėm
as is tokio dziovinto karolio daiginau- sudygo is 4 seklyciu 3. bet matyt kazkokie labai laukiniai ilgai augantys ciliukai ten buvo- nes lapeliai smulkuciai labai buvo ir isleide vienus tikrus lapelius nejudejo beveik 2 menesius, o galu gale numire. tai taip ir nesuzinojau ar butu tokie pat vaisiai uzauge. gal kitamet vel pabandysiu
Nu mano ,kur du čili liko balkone,tai vaisių gausybė,o kur darže dar nei vieno.Bet manau tų dviejų per akis,nes tik vyras valgo.O aštrumas
QUOTE(*GREISI* @ 2010 06 28, 11:08)
Nu mano ,kur du čili liko balkone,tai vaisių gausybė,o kur darže dar nei vieno.Bet manau tų dviejų per akis,nes tik vyras valgo.O aštrumas
o kokius augini?
QUOTE(aaagnex @ 2010 06 28, 11:09)
o kokius augini?
Jalapenas vienas,o kitas iš senukų pirktas,tai nežinau pavadinimo,tokie paiilgi ir aštrūs.Bet kaip minėjau kiti du darže vienu metu pirkti,tai dar vaisių neturi ir šiaip šiltnamyje ar lauke daug žiedų nukrenta,o balkone nei vienas.
QUOTE(Edexa @ 2010 06 28, 11:33)
Seniuose pardavinėjo CAYENNE. Buvau radusi etiketėj parašyta.
O kaip tavo BULGARIAN CARROT, neišsilaikė?
O kaip tavo BULGARIAN CARROT, neišsilaikė?
Jo cayenne,o bulgarian dar yra,bet bėda,kad iš vazonų visi užrašiukai sugebėjo dingti .Čia ,kur sodyboje auga