Įkraunama...
Įkraunama...

Čili pipirai, paprikos

QUOTE(madmuazele @ 2010 06 26, 22:27)
As turiu 1 ciliuka (nezinau tik koks-anyta dave) - auginu vazone... Is pradziu zydedavo ir mete ziedelius, pasiskaiciusi sia tema, nutariau juos "padulkinti" - jau yra keli uzsimezge vaisiai... noriu paklausti, ar man kiekviena ziedeli reikia "padulkinti" ar pakako, kad is pradziu tai dariau ir daaugiau ju neliesti - bus pipiriuku ir taip?

Reiks kiekviena ziedeli...
Atsakyti
aciuks.gif bet gi neatsiminsiu kuri lieciau, o kurio dar ne mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2010 06 27, 08:50)
aciuks.gif  bet gi neatsiminsiu kuri lieciau, o kurio dar ne  mastau.gif

O tai jau ką, gaila lyšną kartą pakutenti?....Gal dvynius pipirus užmegs... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Edexa @ 2010 06 27, 09:41)
O tai jau ką, gaila lyšną kartą pakutenti?....Gal dvynius pipirus užmegs... smile.gif

lotuliukas.gif gal ir man priburs..
Maniau, kad per daug ir nesveika... "Uzkutensiu" juos biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos. Kadangi jau pradedam ragaut ciliukus, tai papasakosiu ir jums pastebejimus biggrin.gif

Taigi:
- mano auginami mini belle bordo - visu pirma rudos spalvos uzaugo, visu antra - visai ne cili kaip zadejo loretos.sodai - o mini paprika. Siaip skonis neblogas, tokia sultinga...
- jalapenas pailgasis - graziai sunoko raudonas, tik gal mazokas kaip jelapenui ir forma tokia truputi per daug pailga - bet siaip astrus, skonis geras...
- jalapenas trumpasis - vietoj zadeto trumpo, bet tokio pailgo vaisiaus uzaugo apvalus mazdaug vysnios dydzio. Kol pilnai sunoks nesulaukiau - tiksliau jau senokai stovi zali ir nenoksta, tai vakar viena paragavom - sausas, kitas - ir ne kiek NEASTRUS blink.gif - tikiuosi stebuklo sunokstant - bet nemanau, kad kazkas pasikeis
- Mikronas G - astrus, bet toks kietokas - gal irgi dar sunoks, nes suvalgem dideli, bet zalia ax.gif kol zalias - siaip sau - tiesa kol kas pas mane pats astriausias kiek valgem...
- vengriska aitrioji paprika - vyras suvalge, tai sake, kad nelabai astrus, bet siaip skonis nieko. Aisku suvalges nenusiplove ranku, pasitryne akis, tai poto visa vakara verke ax.gif cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aaagnex: 28 birželio 2010 - 07:08
QUOTE(aaagnex @ 2010 06 28, 08:08)
Sveikos. Kadangi jau pradedam ragaut ciliukus, tai papasakosiu ir jums pastebejimus  biggrin.gif

Aisku suvalges nenusiplove ranku, pasitryne akis, tai poto visa vakara verke  ax.gif  cool.gif

Kaip gerai, kad nepamiršti ir skonio subtilybėmis pasidalint 4u.gif Tikrai buvo įdomu sužinot.
Reiškia LORETOS sėklutės gali ir ne visiškai atitikt tikrovę....
MIKRONAS G turėtų skonį įgauti kai sunoks, žalias vaisius visada truputį sunkiau įkandamas. Bet irgi skanus smile.gif
Va ta vengriška man ir iš grožio pusės labai patiko.

Na, o tavo vyro nuotykis lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

P.S. ai, o tie apvalūs smulkūs čiliukai gal pasitaikė dekoratyviniai? Užtai ir skonis kaži koks.....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Edexa: 28 birželio 2010 - 07:56
Del mikrono, tai uz tai ir parasiau, kad zalia valgem... o siaip idomiausia, kad isivaizdavau, kad tas G, tai reiskia, kad geltonas - o ziuriu, kad visgi bus raudonas turbut...

Jeigu kas kitiems metams isigysit geltonu ar baltu cili pipiru - kokias 5 seklytes mielai nupirkciau ax.gif gal kazka susitartumem apsikeist ax.gif
Aisku nusipirkciau per ebay, bet, kad ten man kiekiai milziniski biggrin.gif

Beje - tikrai nenoriu daryt antireklamos niekam - tiesiog megstu daiktus vadint tikraisias ju vardais. Ir jeigu man kazkas nepatiko, tai nereiskia, kad ir kitiems nepatiks - cia tiesiog mano individuali nuomone... kuria pasidalinu, nes tikiu, kad gal kazkam bus idomu ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aaagnex: 28 birželio 2010 - 08:06
QUOTE(aaagnex @ 2010 06 28, 08:58)

Jeigu kas kitiems metams isigysit geltonu ar baltu cili pipiru - kokias 5 seklytes mielai nupirkciau  ax.gif  gal kazka susitartumem apsikeist  ax.gif 

Beje - tikrai nenoriu daryt antireklamos niekam

Dėl antireklamos supratau, jai kažkam nepavyko, dar nereiškia, kad visa produkcija nekokybiška mirksiukas.gif Taigi galim pirkt ir viską išbandyti pačios.

O dėl tų geltonų čili...tai jei tau tiktų, galiu duot tų kur man brolis iš Olandijos parvežė AJI YELLOW sėklučių (jei tikrai pavadinimas atitinka veislę kaip buvo ant dėžutės parašyta) Ten pailgi ryškūs geltoni čiliai, maždaug 10 cm ilgio. Ragavau, aštrūs tikrai...pusę kepalo duonos suvalgiau po to lotuliukas.gif
Tiesiog pabandysi juos pati.

Juos paragavusi aš irgi truputį akį pasikrapščiau.... doh.gif lotuliukas.gif Bet dar matau blink.gif
Atsakyti
Edexa, aš irgi noriu sėklyčių blush2.gif blush2.gif blush2.gif

Dėl Mini belle bordo... taip mėgstančiam aštriai savo tėveliui užfundyjau atseit čili doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Osvile: 28 birželio 2010 - 08:30
vaisių skonis labai priklauso nuo auginimo sąlygų, stiklas nepraleidžia ultravioletinių spindulių. Todėl natūralu, kad paprika, kuri auga šiltuose kraštuose, lauke, turės visai kitą skonį nei pas mus LT 4u.gif
Atsakyti
Edexa - NORIU!!! bigsmile.gif
QUOTE(Osvile @ 2010 06 28, 09:29)
Edexa, aš irgi noriu sėklyčių blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif

Dėl Mini belle bordo... taip mėgstančiam aštriai savo tėveliui užfundyjau atseit čili doh.gif

kazkaip iki vakar vis tikejausi, kad gal nu nors truputeli bus astresnes, nei paprastos paprikos - bet tikrai ne... Siaip skonis man patiko - bet cili niekaip pavadint negali ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Gaudvilė @ 2010 06 28, 09:35)
vaisių skonis labai priklauso nuo auginimo sąlygų, stiklas nepraleidžia ultravioletinių spindulių. Todėl natūralu, kad paprika, kuri auga šiltuose kraštuose, lauke, turės visai kitą skonį nei pas mus LT  4u.gif

Nori pasakyt, kad cili pipiras gali pasidaryt paprika saldziaja vien del to, kad auga ant palanges blink.gif (beje mano langai seni, paprasto stiklo, ne stiklo paketai)

jeigu skonis skiriasi auganciu siltnamyj, lauke ir ant palanges - tai mano zinute auginantys lauke ar siltnamyj tiesiog praleiskit ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aaagnex: 28 birželio 2010 - 08:45
QUOTE(aaagnex @ 2010 06 28, 09:40)
Nori pasakyt, kad cili pipiras gali pasidaryt paprika saldziaja vien del to, kad auga ant palanges  blink.gif  (beje mano langai seni, paprasto stiklo, ne stiklo paketai)

vaisių forma turėtų atitikti, bet kur augdama daržovė, bet skoninės savybės yra kita medalio pusė wink.gif

Beje, kas liečia čiliukus ir kitus aštriuosius, yra viena gudrybė kaip padaryt, kad įgautų aštrumą. Tačiau dabar niekaip neprisimenu doh.gif Prisiminsiu - parašysiu wink.gif
Atsakyti