Įkraunama...
Įkraunama...

Čili pipirai, paprikos

QUOTE(Edexa @ 2010 06 20, 07:17)
Geltonos tikrai netaps raudonom. Jei jau geltona, tai sunokusi. Skink ir valgyk. Auginu kasmet VALENCIA, man jos pačios skaniausios paprikos.

Raudonos veislės paprikos raudonomis iškart pradeda darytis iš žalios spalvos.

P.S. Tiesa, jei VALENCIA, tai ji iš pradžių irgi būna žalios spalvos, vėliau palaipsniui tampa oranžine, nu tokia tamsiai geltona.

ot tai ačiū tau, apšvietei 4u.gif
Valencia iš tiesų žalia dar (pagal paprikų formą nutariau, kad ten Valencia - nu pirkau gi tokias). O su California Wonder, reiškia, pravalas gavosi - ant pakelio buvo išpaišytos raudonos, gavosi geltonos g.gif Buvau nuskynus vieną - vyras paragavęs nutarė, kad dar neprinokusios. Na, tegu pakabo ant krūmelių, pribręsta. Bet derlingos anos - po 7-8 dideles jau kabo bigsmile.gif
O genėt jų nereik? Išsikrūmino jau kaip reikalas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 20 birželio 2010 - 21:07
Kadangi pipirai susirgo, tai pasirodau, kol dar turiu ka parodyt ax.gif
Po vakarykscio nugenejimo lapu... kadangi lapu beveik nebera, tai stengiausi parodyt vaisius... (atsiprasau uz foto kokybe, bes diena siandien apsiniaukus, o fotoaparatas musu naujasis ne super kokybiskas, senasis paskolintas)

1. Jamaican red
user posted image
2. Meedi Fuser Csipic
user posted image
3. Mikronas G
user posted image
4. mini belle bordo (sitas turbut paprika saldzioji, bet tikiuosi neuzpyksit, kad keliu cia, nes kol kas dar nei vieno nesuvalgem, tai vis dar nesu 100 proc del jo isitikinus)
user posted image
5. pepper hot mix
user posted image
6. vazonin r
user posted image
7. vengriska aitrioji paprika (del sitos pavadinimo nesu isitikinus, panasu, kad pipiorai bus geltonos spalvos - beje - viena vyras suvalge, tai sake nelabai astrios, bet dar nesunoke, nes seklos nesubrandintos)
user posted image
8. Tas kuris turejo but purple tiger - paaiskejo, kad tikrai ne - taigi - ir vel neziniukas
user posted image

Ai beje, pastebejau toki idomu gan dalyka - maziausiai serga neziniukas, jamaican red ir mini belle bordo... Tai jie arba atsparesni ligoms arba veikia tai, kad toliausiai stovejo nuo agurku, kuriems susirgus ir prasidejo visos bedos (beje agurkai sekmingai palaidoti siuksliu deej - nuosirdziai bijau, kad netektu ten palaidot ir ciliuku)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aaagnex: 21 birželio 2010 - 09:21
QUOTE(aaagnex @ 2010 06 21, 10:12)
4. mini belle bordo (sitas turbut paprika saldzioji, bet tikiuosi neuzpyksit, kad keliu cia, nes kol kas dar nei vieno nesuvalgem, tai vis dar nesu 100 proc del jo isitikinus)
user posted image

Na, pas mane jis irgi auga, čili, nors dar neragavau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2010 06 20, 22:06)

O genėt jų nereik? Išsikrūmino jau kaip reikalas.

Gal negenėk, vienais metais nuskabiau, sumažinau viršūnių skaičių, tai kažkaip visai nenusisekė....visai mažai derėt ėmė, dar žiedai nubyrėjo, šnipštas... Jau kiek pačios numes žiedų ar neištemps paprikų išaugint, tai tiek tegu ir būna.

Valencia paprika tokia kubo formos, labai gražūs vaisiai.
Atsakyti
QUOTE(Osvile @ 2010 06 21, 10:34)
Na, pas mane jis irgi auga, čili, nors dar neragavau biggrin.gif

Seklas pirkai is www.loretos.sodai.lt? As kiek varciau internetinius psl uzsienietiskus, tai bel pipirai gi saldieji. Tuoj sunoks, tai galesiu konkreciau pasakyt... Siaip radau ir bel bordo ir bel mix, tik visi paprikos, todel ir sakau, kad gali but saldusis ax.gif o bel ir belle, tai cia mano manymu tik suprancuzintas pavadinimas rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(aaagnex @ 2010 06 21, 10:12)
Kadangi pipirai susirgo, tai pasirodau, kol dar turiu ka parodyt  ax.gif

blink.gif kaip gaila, toks miškas buvo...o tai kas nutiko?... Jei nuo agurkų, tai gal voratinklinė erkė užpuolė?
Atsakyti
QUOTE(Edexa @ 2010 06 21, 10:42)
blink.gif kaip gaila, toks miškas buvo...o tai kas nutiko?... Jei nuo agurkų, tai gal voratinklinė erkė užpuolė?

Nezinau. nelabai as atskiriu ligas. lapai atrode taip kaip baklazano, tai iskabiau visus negailestingai...

beje - kazkoki simtakoji gyvi radau ant lapu - bet toks nemazas - puikiai iziurimas, gal kaip muse dydzio...

Kad isskabiau negaila, kad miskas buvo, tai kam jis reikalingas - gi ne lapus valgysim, tik tiek, kad visai palaidot nenoreciau - visgi tiek auginta... Tikiuosi, kad turedami maziau lapu, tures galimybe lengviau pasveikt...

o kuo purkst, jei butu erke voratinkline?

Siandien virsiu asiuklius - purksiu ju nuoviru - o ka daugiau daryt - nzn doh.gif
Atsakyti
negenėsiu pioneer.gif
Aha, tos kubo formos gražiai atrodo net ir žalios. Laukiu, kol pradės spalvą keist wub.gif Gal taip apetitnai atrodys, kad net ir aš valgysiu biggrin.gif
Mama vakar pažiūrėjusi į paprikas garsiai pagalvojo, kad kitais metais reiks statyt trečią šiltnamį - vien paprikoms biggrin.gif
Atsakyti
aaagnex, gal tu ir teisi, bet tada labai jau mažos paprikos biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Osvile @ 2010 06 21, 10:52)
aaagnex, gal tu ir teisi, bet tada labai jau mažos paprikos biggrin.gif

nu todel ir mini - as taip mastau - po kokios savaites papasakosiu kiek jis cili, kiek saldusis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(aaagnex @ 2010 06 21, 10:48)

o kuo purkst, jei butu erke voratinkline?

Siandien virsiu asiuklius - purksiu ju nuoviru - o ka daugiau daryt - nzn doh.gif

Nu paklausyk, ką patarsiu. Pirmiausiai prieš purkšdama asiūklias, pipirų abi lapų puses nuvalyk skudurėliu suvilgytu vandens ir degtinės tirpalu (ten gi tų lapų nedaug...), maišyk lygiomis dalimis. Kai arielka išdžius, nupurkšk asiūkliais.
Papildyta:
QUOTE(saintlina @ 2010 06 21, 10:48)

Aha, tos kubo formos gražiai atrodo net ir žalios. Laukiu, kol pradės spalvą keist  wub.gif  Gal taip apetitnai atrodys, kad net ir aš valgysiu  biggrin.gif

Valgysi. Aš jų nemėgau, bet kai paragavau VALENCIA, pasidariau valgytoja- mėgėja-profesionalė lotuliukas.gif
Atsakyti
Edex, o kokios dar paprikos iš tavo patirties skanios, gražios ir derlingos? Čia aš jau apie kitus metus galvoju biggrin.gif

O čiliukai mano nelabai kažkokie.. žydėt žydi, bet nieko neužmezga - žiedelis baigia žydėt ir nukrenta.
Atsakyti