Įkraunama...
Įkraunama...

Socialinės pedagogikos studentės

QUOTE(barbaliejo @ 2011 08 23, 14:17)
sveikute, ar studijuosi soc pedagogika dieniniame?

Labas, studijuosiu dieniniame smile.gif gal būsim kursiokės ar kolegos? smile.gif
Atsakyti
Sveikos, studentes mirksiukas.gif

Jau kelerius metu stebiu si foruma ir ivairias temas. Taciau tik dabar pajutau poreiki prisijungt prie jusu. Studijuoju ŠU soc.pedagogika neak.skyriuje, IV kursas. Labai noriu paprasyt pagalbos... Gal kas turite etnografinio tyrimo su neigaliaisiais pavyzdi (ne mokykloje)? Spiria beda, neisivaizduoju, kaip tas darbas turi atrodyti.. Savo ruoztu galesiu pasidalinti savo turimais darbais ir informacija. Aciu labai smile.gif
Atsakyti
Nemalonu kai žmonės nori bendrauti tik tada kai reikia naudos gauti smile.gif
Atsakyti
O apie ka norit bendraut? Kalbos apie destytojus jau ir taip neigiamu padariniu padare.
Apie paskaitas, studiju kokybe, praktika? okey. tik nuo to neasiejamas ir darbu rasymas. Apibendrinant: praktika su neigaliaisiais, etnografinis tyrimas (kad ir kas jis bebutu..)
Ir nauda matuojama ne materialiniu aspektu. Bendravimo poreikio patenkinimas - irgi naudos siekimas sau smile.gif) joa, islaikiau sociologijos ir socialines psichologijos egzaminus smile.gif Esu istikima sios temos stebetoja, ir turbut suklydau prisijungdama.
Atsakyti
QUOTE(LinksmaiLiudna @ 2011 09 29, 23:27)
O apie ka norit bendraut? Kalbos apie destytojus jau ir taip neigiamu padariniu padare.
Apie paskaitas, studiju kokybe, praktika? okey. tik nuo to neasiejamas ir darbu rasymas. Apibendrinant: praktika su neigaliaisiais, etnografinis tyrimas (kad ir kas jis bebutu..) 
Ir nauda matuojama ne materialiniu aspektu. Bendravimo poreikio patenkinimas -  irgi naudos siekimas sau smile.gif) joa, islaikiau sociologijos ir socialines psichologijos egzaminus smile.gif Esu istikima sios temos stebetoja, ir turbut suklydau prisijungdama.

Oho, labai smalsu kokių neigiamų padarinių padarė kalbos apie dėstytojus supermamoje? Nuoširdžiai, būtų įdomu sužinoti. O etnografinį tyrimą aš turiu, įvertintą puikiai, tačiau dalintis jau negaliu, nes vienai tavo kolegei jau padovanotas. Tai sudėtingas darbas, plati labai apimtis.
O bendrauti galima ne tam, kad apvaryti dėstytojus ar studijų procesą, o tam, kad pasidžiaugti kas patinka, kas davė naudos, buvo prasminga ir t.t. Aptarti praktikos vietas, aišku, jei į tą praktiką buvo eitab bent kiek ilgiau nei pasiimti parašą.
Atsakyti
Na, buvo uzvires surmulys del to, kaip atsiliepta apie destytojus ir ju elgesi egzaminu metu. Apvaryt neturiu ko, gal kartais skaudu, kai netinkamai, atmestinai ivertina, bet dziuginantis ivertinimas uzgozia tai smile.gif Asmeniniai pagyrimai motyvuoja tolesniam darbui biggrin.gif
Man ir nereikia darbo, tik pavyzdzio, kad uzmest aki, kaip atrodo. Praktika atlikau saziningai - 3 savaites (kaip ir visas kitas), o sitoj paskutinej praktikos vietoj dar ir likau savanoriauti. Tik uzsiminus apie isplestinius planus ir apie grupes renginius, tik ispute akis ir liko nieko nesuprate.
Zinoma, kyla sunkumu bendraujant su neigaliaisiais (siuo atveju su aklaisiais ir silpnaregiais), ypac norint suburti juos i grupe ar renginiui (,,mes ne bezdziones cirke", ,,uzsieme ir taip, renginiu ne vienas"). Labai nenoriai bendrauja, nes sunkiai uzmezga pokalbius su svetimais. Tai va, situacija ne is lengvuju. Vaikams ar ugdymo istaiga lankantiems neigaliesiems, mano manymu,butu lengviau sukurt grupes uzsiemimu metodika, ir tuos isplestinius uzsiemimu planus.
Dar sis tas del socialinio pedagogo praktikos: praktikos tiksle keliskart minimas scialinis darbas. Vadinasi, praktika grista juo? Taigi kodel baige socialine pedagogika zmones negali dirbt socialiniais darbuotojais, jei bene visos praktikos socialinio darbo pagrindu? unsure.gif
Atsakyti
O kodėl negali? Aš susidūrus tik su atvirkštine situacija, kai baigęs socdarbą asmuo negali dirbt mokykloj, nes neturi pedagogo kvalifikacijos. Ne kad labai norėčiau dirbt su vaikais mokykloj, bet atlyginimas sakyčiau neblogas smile.gif
Atsakyti
Socialinio darbo soc.pedagogai dirbti negali. Tiksliau uzimti socialinio darbuotojo pareigu, isskyrus vaiku globos namus, soc.rizikos seimas, VTAS. Toks istatymas ir nieko nepadarysi. O grudo mus i tas praktikas, kiek su negales zmonem dirbom, o is tiesu ne ten turejom praktikuotis...
Atsakyti
Taciau studiju programoje nurodyta, kad baige studentai gales dirbti socialiniais pedagogais, socialiniais darbuotojais. Todel ir rinkausi sias, o ne socialinio darbo kolegijoje studijas.
Velniava.
Atsakyti
Taip, apgavystė netgi, sakyčiau. Bet yra kaip yra.
Atsakyti
visgi esu patenkinta destomais dalykais. Tik ne logika, teise ir vadyba umn.gif
Pasatarosios egzaminas jau ryt censored2.gif
Atsakyti
QUOTE(LinksmaiLiudna @ 2011 09 30, 18:10)
Taciau studiju programoje nurodyta, kad baige studentai gales dirbti socialiniais pedagogais, socialiniais darbuotojais. Todel ir rinkausi sias, o ne socialinio darbo kolegijoje studijas.
Velniava.

Sveikutes, as taip pat rinkausi butent soc pedagogika,kadangi man ji pasirode platesne nei soc darbuotojo, beto pas Alifanovienė buvo mokama kad kiekvienas soc pedagogas gali buti soc darbuotoju, o vat nekiekvienas soc darbuotojas gali buti soc pedagogu.

Vat pasigirsiu ,kad labai bijau Alifanovienos soc darbos strukturos egzamino bet islaikiau, tai labai patenkinta.
Atsakyti