oi tos vyrisko pasididziavimo bedos ne ka prastesnes uz moteriskasias bedeles... Bet ta tik supratau, kai susilaukiau sunaus...
Turime patirties siuo klausimu
. Kai atsitiko pirma karta, - dar buvau zalia ir nelabai supratau kas ir kaip. Nuvykom pasirodyt pas hirurge klinikose, tai ta net neperspejus, padoriai nepaaiskinus, paeme vaika neva "apziuret" ir puole draskyt jam pypuli
Vaikas klykia, zviegia is skausmo, net kraujytis pasirode, mes abu su vyru apsale stovim
.... Ir dar visa litanija atskaite, kad be jokiu islygu privalome sitaip atplesineti odele kiekviena diena
... Kadangi dabar jau esu patyrus siuo klausimu
, tai tikrai zinau, jog nebuvo butinybes sitaip draskyt vaiko. Isvis esu pries toki prievartini vaiko zalojima
Ateis laikas atsidalins ta odele naturaliai. Toks draskymas gali net pakenkti
Nekalbu apie krastutinius atvejus, kai niekas kitas nebepadeda. Bet musu gerb. medikai nelinke cackintis ir nesiterliodami
issprendzia visas bedas paprasciausiu, bet sakyciau gana drastisku budu
O ko cia vozotis? Atsmauki per jega ir jokiu problemu
! O mes susitvarkom ir be tokiu ziauriu intervenciju. Jei pamatau, kad galiukas rausta (siaip laikomes kasdienines higienos, kaip visi normalus zmones
), arba jei vaikas jau pradeda skustis (ne daznai taip buna) tuoj padarau vonele is lakisiaus ir ramuneliu arbatos. Mirkom maziausiai tris kart dienoj, bet po 10-15min (kiek jau vaikas iskencia ramiai pabuti
), po sios proceduros tepame saltalankiu aliejumi tiek kiek imanoma giliau prieiti, bet
jokio prievartinio plesymo. Taip pat geriame labai daug skysciu, ypac tos pacios ramuneliu arba lakisiaus arbatos. Kalio permanganatas gerai, bet jei nuolat jame mirkysi - labai issauseja odele, velgi niezti, diskomfortas
. Zinoma, reikia vozotis. Bet as jau geriau pasivozosiu, nei leisiu eksperimentuot su savo vaiku
Ir kol kas tvarkytis mums su sitom problemelem visai neblogai sekasi
Sekmes ir jums