Paraudimas tai iššutimas. Pasistenkit dažniau keisti sauskelnes, naudokit kremą su cinku paraudusioms vietelėms. Ir po maudynių prieš dedant sauskelnes leiskit odelei pilnai išdžiūti (ypač raykšlytėse), palikit vaikutį paplikinėti.
Dėl baltų spuogelių siūlyčiau kreiptis į gydytoją.
O naudoti muilo tikrai nepatarčiau...net ir užpakaliukui jo nereikia, užtenka vandenuku apiprausti ir viskas. Muilas gali tik dar labiau išprovokuoti bėrimus ir paraudimus, juk kūdikio odelė tokia jautri.
Sėkmės.
Papildyta:
Beje, nežinau kaip LT, bet aš UK ir čia gydytojai nerekomnduoja (manoji netgi griežtai uždraudė) naudoti bet kokius miltelius (talką, pudrą) mažylio užpakaliukui. Juos naudojant smulkios dulkelės patenka į kūdikio kvėpavimo takus ir gali išprovokuoti tam tikras kvėpavimo takų ligas.
Dėl spuogelių ir aš nieko nepasakysiu, o dėl visa kito: ar keičiat sauskelnes iškart pakakinus vaikučiui (kakis itin prisideda prie tokių kaip jūsų mažiuko odelės bedų)? Ar naudojat drėgnas servetėlės? Jei taip, vėlgi erzinat leliuko odelę, geriau sudrėkinkit medžiagytę (geriausia bambukinę nes labai labai švelni ji) vandeniu ir apvalykit arba iš vienkartinių retkarčiais naudočiau nebent tokias). O užpakaliukui gydyt kremų pasiūla didžiulė, mano vaikučiui akimirksniu suveikdavo sudocream (bet tepiau gal kokius 5 kartus per visą pampersinį laikotarpį), geriau prasisukti su migdolu, sviestmedžio ar kokosų ekologišksais, nerafinuotais, šalto spaudimo aliejais, nors dabartinėj situacijoj aliejaus neužtektų, tik kad kremas gydyti iššutimą irgi dar labiau nesuerzintų. Nors jei turit galimybę, nulėkit į priimamąjį, ir gydytojai konkrečiai patars, ką naudot vaikučiui.
Kudikiui gimus mums stebuklingai padejo aliejus skirtas praustis. Is pradziu labai skeptiskai ziurejau, kaip eilini brukala, kazkokai komercine mada ir panasiai, bet karta gavau dovanu 500 ml "Oilatum" , regis taip vadinosi, turi buti ir visokiu kitokiu firmu, as rasau tik ta kuri turejau. Aliejus skirtas butent i vonele. Vaikuti numuilavus, nuprausus, pakeisti vandeny ir ipilti tokio tipo aliejaus, puse arba pilna kamsteli, priklausomai nuo vandens turio. Na ir dar 10 - 15 min pasiturksti, pazaisti, pabendrauti. Todel, po tokios voneles nereikia atskirai vaiko trinti, masazuoti jokiais kremais, aliejais, cinkais ar panasiai. Visi pasutimai susitvarko, visos rinkutes pasisavina alieju, suminkstina, odele nesauseja, nepleiskanoja, pvz mes neturejome nei 1 pleiskanos ant galvytes, kaip dazniausiai buna naujagimiams. Ir tokio didelio butelio aliejaus uzteko mums iki 1 m. Kol galu gale sunaudojau pati. Manau tai pats geriausias budas, nes sutaupot daug ant nereikalingu kremu ir svarbiausia, kad visos vieteles buna "pateptos"
Sveikos mamytes, turiu 4 metu dvynukus ir problema tokia , kad vieno peliukas kaip vyro jau , o kito odele visiskai neatsitraukia. Vakar buvom pas gydytoja ir patare apipjaustyti. is viso to man baisiausia , kad gaus pilna narkoze. GYd sake tai yra pasirinkimo reikalas daryt operacija ar ne.
Kas yra is jusu susidure su tokiom problemom ir gali ka patart. Tiesa gyvenam ne Lt.
Kas yra is jusu susidure su tokiom problemom ir gali ka patart. Tiesa gyvenam ne Lt.
QUOTE(Asta27 @ 2015 01 07, 11:49)
Sveikos mamytes, turiu 4 metu dvynukus ir problema tokia , kad vieno peliukas kaip vyro jau , o kito odele visiskai neatsitraukia. Vakar buvom pas gydytoja ir patare apipjaustyti. is viso to man baisiausia , kad gaus pilna narkoze. GYd sake tai yra pasirinkimo reikalas daryt operacija ar ne.
O odele iki paauglystes gali neatsitraukti ir niekas jokiu problemu nedaro. Labai daug informacijos yra sia tema, as tikrai neskubeciau.
sveikos, auginu antrą berniuką ir matau daug skirtumų tarp jų. pirmajam keičiant sauskelnes, valinėjant pasistodavo pimpaliukas. dabar antrajam sūnui jau 9mėn, bet nepastebėjau, kad pasistotų. labai nerimauju, ar jam viskas gerai. o pediatrės nedrąsu klausti. gal taip nepergyvenčiau, jei nėštumo metu nebūčiau gėrusi hormominių vaistų duphaston. esmė tokia, kad iki nėštumo 3mėn gėriau duphaston ir pirmas 16 nėštumo savaičių teko kažkur girdėti, kad šis hormoninis vaistas gali pakenkti berniukų vyriškumui gal kas besilaukiančios berniukų gėrė šį vaistą. ar šiaip kas iš patirties galit išsklaidyti mano abejones. ačiū
QUOTE(padraika22 @ 2015 02 05, 13:45)
sveikos, auginu antrą berniuką ir matau daug skirtumų tarp jų. pirmajam keičiant sauskelnes, valinėjant pasistodavo pimpaliukas. dabar antrajam sūnui jau 9mėn, bet nepastebėjau, kad pasistotų. labai nerimauju, ar jam viskas gerai. o pediatrės nedrąsu klausti. gal taip nepergyvenčiau, jei nėštumo metu nebūčiau gėrusi hormominių vaistų duphaston. esmė tokia, kad iki nėštumo 3mėn gėriau duphaston ir pirmas 16 nėštumo savaičių teko kažkur girdėti, kad šis hormoninis vaistas gali pakenkti berniukų vyriškumui gal kas besilaukiančios berniukų gėrė šį vaistą. ar šiaip kas iš patirties galit išsklaidyti mano abejones. ačiū
Aš iki 18 nėštumo sav. gyd.skyrimu gėriau duphaston'ą, kai buvau nėščia su sūnum. Bet nuo ankstyvos kūdikystės su tuo reikalu viskas tvarkoj. Aš net atsimenu gyd.paklausiau ar normalu, jei ryte keičiant sauskelnes būna erekcija. Aišku juokėsi ir sakė, kad taip yra, normalu. O dėl duphaston'o veikimo aš irgi tą patį girdėjus
O jūs gal nebijokit pediatrės užklaust, juk gyd.
maniškiam nesistoja keičiant pampersą Negėriau jokių vaistų nėštumo metu.
QUOTE(Vitulka @ 2015 02 05, 15:17)
maniškiam nesistoja keičiant pampersą Negėriau jokių vaistų nėštumo metu.
Todėl ir reik kalbėtis su gyd. Man buvo aktualu ar normalu (nors klausti, tai nebuvo jauku, taip ir galvojau, jog juoksis), man atsakė - taip. Kaskart keičiant pampersus, taip nebūdavo. Bet tik pabudus ryte ir iškart keičiant sauskelnes, tai pasitaikydavo.
Tai gal visiškai normalu, kad taip ir nebūna. Aš tai asmeniškai nežinau
Na, nežinau, ar tai dėl to, bet šiandien atsmaukus pamačiau, jog prie galvutės oda priaugus
Ryt skambinsiu gydytojai, konsultuotis
QUOTE(Vitulka @ 2015 02 08, 12:37)
Na, nežinau, ar tai dėl to, bet šiandien atsmaukus pamačiau, jog prie galvutės oda priaugus
man atrodo, kad tokiem maziukam ir turi dar buti priaugus
Maniskiui 4.5, tai tik gal nuo 4 metuku atsismauke pilnai. Pries tai kiek megindavau paziureti ar atsmaukti, tai sakydavo, kad skauda, tai nelindau. O kai atrado pats savo pele, tai matyt paciam besiciupinejant viskas ten atsidaro pilnai
QUOTE(Becel @ 2015 02 09, 13:20)
man atrodo, kad tokiem maziukam ir turi dar buti priaugus
Maniskiui 4.5, tai tik gal nuo 4 metuku atsismauke pilnai. Pries tai kiek megindavau paziureti ar atsmaukti, tai sakydavo, kad skauda, tai nelindau. O kai atrado pats savo pele, tai matyt paciam besiciupinejant viskas ten atsidaro pilnai
žinai, mamos viskas neramina.
Gavau siuntimą pas chirurgą, o galvojau urologo reikalas. Nesvarbu, vis tiek pjaustyt neduosiu taip iškart