Įkraunama...
Įkraunama...

Berniuko "intymiosios vietelės" priežiūra

o as vakar buvau pas vaiku gydytoja paklausiau ar reik atsmaukinet ? tai ji man sako juk seniai reikejo jau... mano sunui dabar 1 metai 11 men. na ka grizau namo ir bandziau apiplaut.. bet pas ji neatsismaukia, per siaura ten. ( per prievarta nieko ten nedariau tik pabandziau)kaip as nervinaus visa nakti kad tiek laiko nieko nedariau ir dabar kazkas jam negerai. bet dabar paskaicius kad kitos ir neliecia ramiau man..
Atsakyti
Apsiplaunam su muiliuku ir viskas, nors prisiskaiciusi ir as bandziau ten kazka atsmaukti, bet vaikas pradejo saukti, tai nuo to laiko ten nelendu schmoll.gif Ir siaip nemanau, kad seniau mamos tai darydavo, o berniukai vistik uzaugo vyrais smile.gif
Atsakyti
Mano dvieju menesiu sunucio peliuko galiukas paraudo (pries tai jokiu problemu nebuvo), tad nusprendziau kiek galima atsmaukti ir kagi radau baltas apnasas, pavaliau su vatyte, kelis kartus praploviau ten su ramuneliais ir praejo. Anksciau nieko neatsmaukinejau, ir buvau tokios nuomones kad ten lysti nereikia, o dabar gal geriau karts nuo karto perplaut kiek imanoma, kad vaikui traumos nebutu, ir mazesne infekcijos rizika. Be to vyro nuomone tokia kad reiketu laikytis ir ten higienos.
Kai viskas gerai, jokiu bedu nera, tai saunu, bet nevisiems berniukams taip buna.
Atsakyti
Prisiskaičius istorijų kartą pabandžiau... bet nieko nesigavo, kažkiek atsismaujė, bet nesimatė ten jokių nešvarumų, tada ir nelendu blush2.gif g.gif
Atsakyti
Na aš galiu papasakoti apie šituos dalykelius iš musų patirties ax.gif . Nors tikrai dažnai ir plaunam, ir pan. savo pasididziavima blush2.gif , bet pasitaiko ir mums šitų nemalonių problemėlių. Kai pirmą kartą paraudo ir ištino (1m.), iš tikro labai išsigandau. Vaikas nei šlapinosi, nei aišku leido bent piršteliu paliesti, nes tikrai labai skaudėjo. Bet išsivertėm be chirurgų pagalbos, gyd liepe nusipirkti antibijotikų(pavadinimą užmiršau blush2.gif ), daryti kalio permaganato voneles, sake padės. Mes taip ir darėm, dar priedu darydavau ir ramunėlių voneles. Tai nors ir su didžiuliais skausmais, išvalėm tuos pūliukus. tada taip pat labai daug apie tai skaičiau, visų klausinėjau ir pan, ka daryti, kad tai nepasikartotų. daug kas sakė, kad gal nuo pamperių, ir kad reikia atsmaukinėti, pravalyti ten viską. Bet db jau praėjo daug laiko, kai prausiames nieko jam neatsmaukinėju, nes tikrai skauda jam, tad neleidžia net prisiliesti, o pamperiu jau nuo 1,5 m. nenaudojam, bet tos pačios problemėlės neišnyko. Karts nuo karto vis parausta, bet db greitai išsigydom, iškart kalio permaganato vonelės, ir viskas gerai thumbup.gif . O visa tai sūnui pasirodo vyksta todėl, kad pas jį truputuką iš vienos pusės priaugusi apyvarpė doh.gif . Todėl, jei aš būčiau jam kažką atsmaukinėjusi, būčiau tik pakenkusi unsure.gif . 6 m. sakė gyd reikės mažytės operacijos, ir viskas tikiuosi tada susitvarkys ax.gif . Tad sekmės Jums su jūsų angeliukais mirksiukas.gif
Atsakyti
sveikos,
taip, nuo pirmu dienu reikia atsmaukineti ir pavalyti svelniai tas baltas apnasas.
Jei to nedarysime, berniukai tures problemu su apyvarpes atsismaukimu paauge.
Kursuose aiskina , kad neliesti, bet gydytoja pas kuria gydymes santariskese, visoms mamytems grieztai liepia valyti.
Higienos sumetimais kitose salyse berniukai todel ir yra apipjaustomi.
Atsakyti
sveikutes,pasidalinsiu ir as patirtimi 4u.gif
pries pora dienu gryzome is ligonines,operavo kirksnies isvarzele..tai chirurgas bare,kad peliuko neatsmaukiu..sake buvo pilna baltu apnaseliu..ir jei dar ilgiau nebutu isvales,butu prasidejusi infekcija..nors kiek prausdavau visada truputi ta odele pasmaukdavau..bet pasake,kad butinai maudant reikia pilnai atsmaukti..o musu gyd.sake priesingai-nelysti..tai va..norejau paklausti tukurios atsmaukia..kokios spalvos atitraukus turi buti galvute?pas mus ryskiai bordine..ir vaikui tas baisiai nepatinka..
Atsakyti
Kiekvienas daktaras toki svarbu dalyka komentuoja vis savaip, nesamone g.gif galima - negalima, speliojimai kazkokie.
Atsakyti
QUOTE(Arven @ 2009 05 24, 20:04)
Taip yra todel, kad iki mazdaug 3 metuku berniukam budingas fiziologinis apyvarpes angos siaurumas - atsmaukus gali buti sunku vel grazinti, tai gali buti skausminga ir pan. Veliau ta angele praplateja ir reikia plauti apyvarpes maiseli, kad nesikauptu nesvarumai, kaip ir suaugusiems.
Jei anga labai siaura, vaikui gali buti netgi sunku slapintis, slapimas susikaupia apyvarpeje, ji issipucia - tokiu atveju gali reiket chirurgo pagalbos.
Kai kuriem vyram net ir suaugus islieka siaura apyvarpe, tada rekomenduojamas apipjaustymas, nes kartojantis uzdegimams gali susidaryti randai, suaugti apyvarpe su varpos galvute, be to lytiniu santykiu metu moteriai nuolat inesama infekcija.
Papildyta:
Galima ir su svirkstuku be adatos praplaut apyvarpes maiseli virintu vandeniu nieko neatsmaukinejant, bet tai dazniau ligonineje atliekama.


mum ta problema yra,nzn ar ja galima taip pavadint, nuo 2-3men kazkur kai slapinasi peliukas issipucia kaip balioniukas,gydytoja sake yra apyvarpes susiaurtejimas iki kazkiek metu nieko nedaro,laikui begant susitvarkys viskas,jei kiltu uzdegimai tada darytu apipjaustyma, bet mum jau 2metai bus ir niekad nera buve ne paraude peliuko galiukas,tfu tfu tfu... nesam tureje uzdegimo,apiprausiu paprastai su muiliuku ir viskas,
Atsakyti
Gal galit pasakyti kaip tas permanganato voneles daryti? Kiek tu grudeliu? kokiam vandens kiekiui ? 4u.gif dekui
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ada21lt: 13 birželio 2010 - 12:37
Sveikos 4u.gif
Gal esat kuri susidurusi su tokiu berniukisku reikalu, vienzo mano vaikinui (2m5men) pasikabino kazkoks vandens maiselis po pimpaliuko galiuku g.gif Klausiau ar skauda, sake kad ne. Bet taip staigiai, pries piet dar nebuvo, o po pietu ziuriu kad jau. Pagal aprasymus kuriuos radau internete niekas netinka schmoll.gif Nei ten fimoze nei balanopostitas schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lapkrituke: 11 liepos 2010 - 15:41
Labas,na mums jokiu kokas bedu nebuvo,bet kai pasiskaitai tai ir iskyla yvairus klausymai.
Aisku noreciau pasitarti su gydytoju,tad kur man kreiptis?Ar pas savo pediatra ,ar pas chirurga? Ar ieskoti urologo paslaugu?
Aciu 4u.gif
Atsakyti