Įkraunama...
Įkraunama...

Berniuko "intymiosios vietelės" priežiūra

QUOTE(Venta @ 2005 12 28, 13:00)
Prašom pasidalinti, kaip kas prižiūrit "šią vietelę"? Kaip prausiat?
Kažkaip pasiskaičiau ligų skyrelyje, kad vaikučiams atsirado problema su infekcijom, kai mamytės prausdamos neatsmaukia odelės. Mes kasdien prasiamės, bet odelės netraukiam. Tai pradėjau galvoti, kad tikriausiai blogai darau. Nors sveikatos problemų iki šiol neturėjom nei su vyresniuoju sūnum, nei su mažuoju.
Kas žino, kaip reikia iš tiesų daryti?

as vaika prausiu kaip visada,nieko neatitraukineju,bet mama mano liepe tai daryti,nes kaskur skaite,kad vyriskos problemos del prostatos ir baisesniu ligu yra butent nuo to,kad vyrai neprasia savo vieta,tai yra kad neatitraukineja,paskaicius sia temele tai isitikinau kad butent reikia tai daryti mirksiukas.gif
Atsakyti
nu nzn, as tai pries atitraukinejimus. kad vyrai turi nusipraust taip - manau tiesa, bet ne vaikai.
gal nesvankiai nuskambes, bet papasakosiu. prisimenu mano giminaitis, su kuriuo atvirai kalbedavom apie viska (jam tada apie 17m buvo), pasakojo, kad pirma sex'a turejo ir po to jam itruko odele ir galvute pasidare jautresne ir skausminga, na jis kitaip pasake, tipo ,,ir pas vyrus yra c..a" (gal suprasit).
tai as vis bijau, kad maziukui nepadaryt ko negero. plius kol neplovinejama taip, tol ramiau, o paskuj pradesit atitraukinet, gali blogiau pasidaryt sad.gif
o uzdegimai buna ir mergytem ir berniukam, bet ir perpust gali ir pasust, ir todel paraust.
Atsakyti
nezinau man tai skamba irgi kaip vaiko prievartavimas.pas mano suneli ten ir taip labai siaura-gyditojei sako,kad jei iki 3metuku nepageres ir jam skaudes,reiks operuoti(lazeriu),o tiksliau apipjaustyti.atvirai pasakius,gal ir ne visos mamytes tokios nuomones,bet as net uz tai-manau tai higieniau.nes turbut tikrai nepaslaptis kiekviena moteris yra maciusi vyru pasidydziavimus ir nesvarbu kaip daznai jie prausiasi,bet ten vistiek daug nesvarumu buna lotuliukas.gif mano vyras apipjaustyma pasidare pries keturis metus,jis l patenkintas ir as skaitau thumbup.gif .lovos reikalai gal net ir pagerejo.aisku gal mano nuomone skyresi nuo kitu,lietuvoj tai gal ne taip kalbama ar suprantama (as gyvenu vokietijoje)bet jei mano mazyliui tai savaime neatsidarys tai tikrai as uz tai.nes dabar buna pas mus irgi problemeles su paraudymais , istinimais ir t.t.ir tikrai nesuprantu kaip jus mamytes galite stoveti ir stebeti kaip jusu vaika drasko-niekada to neleisciau.kartais tokiu dalyku prisiskaicius pagalvoju,kad visdelto lt dauguma gyd. sundaktarei doh.gif sakau tai nes tikrai daug girdejusi ir patyrusi artimu zmoniu kailiu.aplamai kauno klinikose mazai geru tebeliko,visi tik laukia kol i kisene ikisi ir dar pasiziuri kiek ohmy.gif tipo man net neuzteks benzui nuo namu iki darbo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(livida @ 2008 03 23, 23:42)
<...>

na, as asmeniskai manau,kad apsipjaustymas - vyro asmeninis reikalas, na, uz vaika to nespresciau, nebent del sveikatos. taciau gink dieve, niekad nesmerkiu ir net nesiryztu stengtis vertint tokios mamos kaip tu, nes kiekviena jauciam kas vaikui geriau wink.gif
del prausimo...mergaites makstys gi irgi atviros, pleve dengia jas ne aklinai. tai gal ir reiktu plaut vidu? doh.gif
nezinau, man tikrai nesuvokiama. gal praejus kuriam laikui suprasiu kad as neteisi ir prisiminsiu tai kaip nemoksiskuma smile.gif nes jau ne karta per metus ir 3 men taip nutike buvo
Atsakyti
QUOTE(ruta_vyshnia @ 2008 03 24, 00:55)
na, as asmeniskai manau,kad apsipjaustymas - vyro asmeninis reikalas, na, uz vaika to nespresciau, nebent del sveikatos. taciau gink dieve, niekad nesmerkiu ir net nesiryztu stengtis vertint tokios mamos kaip tu, nes kiekviena jauciam kas vaikui geriau wink.gif
del prausimo...mergaites makstys gi irgi atviros, pleve dengia jas ne aklinai. tai gal ir reiktu plaut vidu?  doh.gif
nezinau, man tikrai nesuvokiama. gal praejus kuriam laikui suprasiu kad as neteisi ir prisiminsiu tai kaip nemoksiskuma smile.gif nes jau ne karta per metus ir 3 men taip nutike buvo

gal as ne taip isireiskiau,bet turejau omeny jei mano vaikui skaudes ir jis negales be skausmu i tualeta eiti-tai tikrai busiu uz tai.o siaip kaip paauks jo asmenynis reikalas bus tai daryti ar ne.nes mano vaikas svarbiausias man uz viska pasauly,manau kaip ir kiekvienai-tikrai "nekisciau "jam savo nuomones jei tai nebutu butina
Atsakyti
pas mano sūnelį buvo labai siaura skylutė, kad visiskai nesimatė galvutės. Šiaip neatsmaukus, o šiek tiek patraukus odytę, turėtų matytis galvutė. Jam vis parausdavo pimpaliukas, tai pasiprašiau suntimo pas chirurgus ir jie pasakė, kad per siaura skylutė. Jokio apipjaustymo nedarė, tik šiek tiek įpjovė odytę.Visa procedūra tetruko gal kokias 5 minutes. Dabar viskas liux. Kartais parausta, bet tada kelis kart dienoj vonelėj pasėdim, porą kartų per mėnesį atsmaukiu vandenyje besėdinčiam.
Maniškiui tada buvo 2 metukai. Kartu su mumis buvo dar vienas berniukas , jam 6 metai buvo, jam taip pat įpjovė odytę. Draugės vaikui taip pat įpjovė. Su darželio auklėtoja išsikalbėjau... jos vaikinukui irgi įpjovė... Daug kam reikia pagelbėti
Atsakyti
QUOTE(livida @ 2008 03 24, 13:55)
gal as ne taip isireiskiau,bet turejau omeny jei mano vaikui skaudes ir jis negales be skausmu i tualeta eiti-tai tikrai busiu uz tai.o siaip kaip paauks jo asmenynis reikalas bus tai daryti ar ne.nes mano vaikas svarbiausias man uz viska pasauly,manau kaip ir kiekvienai-tikrai "nekisciau "jam savo nuomones jei tai nebutu butina

oj, as matyt irgi netaip pasakiau. as norejau pasakyt, ka ir kaip as daryciau, o del smerkimo ir pan - atsakiau i tavo kalba apie lietuviu poziuri i apipjaustyma smile.gif nes dauguma smerkia net nezinodami nieko apie tai, o as nedrisciau smerkt zmoniu, jei jie daro kazka tikedami kad tai pades. gi nesistengiam samoningai blogai vaikam daryt smile.gif
Atsakyti
matot lt visai kitaip matyt daro tuo reikalu,nezinau tai negaliu pasakyti nieko.pas mus(gyvenu vokietijoje) vaiku gyd. nusiunte mus pas urologa,ten buvome jau 2 kartus,tai jis iskart pasake jei niekas nepasikeis ir vaikui skaudes tai reketu apipjaustyti(tisliau jie cia su lazeriu kaskaip daro,mano pazystamos sunui 2,5m dare),o apie ipjovima man niekas neuzsimine,reikes kita karta paklausti,nes uz poros men. vel reiks profilaktiskai eiti. g.gif siandien kaip maziu maudziau pabandziau siek tiek ten atsmaukti,bet cry.gif nieko nepavyko,isvis nieko nesimato,aisku nenorejau jam ten skausmu sukelti ir per prievarta daryti ir tai jis irkart sucipe-matyt skaudejo.nes prisiskaicius cia siek tiek issigandau nes niekada neatsmaukineju isplauti,tai galvoju pabandysiu gal ten tikrai purvu prisirinke.deja nuvyle mane visa tai nes pas ji isvis beveik neatsismaukia,galvutes tai nei trupucio nesimato verysad.gif ,bet tikiuosi su laiku bus viskas thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(ruta_vyshnia @ 2008 03 24, 18:32)
oj, as matyt irgi netaip pasakiau. as norejau pasakyt, ka ir kaip as daryciau, o del smerkimo ir pan - atsakiau i tavo kalba apie lietuviu poziuri i apipjaustyma smile.gif nes dauguma smerkia net nezinodami nieko apie tai, o as nedrisciau smerkt zmoniu, jei jie daro kazka tikedami kad tai pades. gi nesistengiam samoningai blogai vaikam daryt smile.gif

nieko svarbu,kad dabar suprantame .o jei dar griztant prie tos temos,tai aisku cia kiekvieno vyro reikalas,kiek esu su is lt vyrais sia tema kalbejusi tai nei vienas nieko gero nepasake.tarkim mano vyrui tai buvo butina.nors ir kaip jis prisiziuri ir t.t. bet jam buvo atsirade tokie kaip spuogeliai ,nors mes ir nesupratom nuo ko, tai del to turejo tai daryti,bet dabar 100%patenkintas ir dziaugiasi,kad padare.bet cia kievieno privatus reikalas schmoll.gif
Atsakyti
o ka gali pasakyt zmogus kuris nesusidures su tuo smile.gif

griztant prie temos. nu vis ziuriu i pimpaliuka ir niekaip nesiryztu atitraukt odeles. kazkaip man labai didelis psichologinis stabdis. matyt, isitikinimas ir tiek. na, tikiuos nesigailesiu veliau del to.
Atsakyti
QUOTE(ruta_vyshnia @ 2008 03 25, 11:24)

griztant prie temos. nu vis ziuriu i pimpaliuka ir niekaip nesiryztu atitraukt odeles.

jei nera reikalo tai ir atsmaukinet nereikia. Atsmaukti plovimui kartais reikia jei yra per siaura apyvarpe (pasako chirurgas) ir polinkis kauptis nesvarumams , kurie gali sukelti infekcija (mums per siaura apyvarpe buvo slapimo taku infekcijos priezastis). o siaip ner ko ten listi schmoll.gif
Atsakyti
auginu du bernus, ir nieko neatsmaukinėju, dičkiui buvo vieną kartą uždegimas, tai kai nuvažiavom pas chirurgą jis mums pasakė jei kartosis uždegimai teks kištis medicinai, bet ačiū die nebepasikartojo, o gydėmės paprastai kalio parmanganato tirpalo vonelės ir ramunėlių vonelės ir pasveikom labai greitai, linkiu visų mamų sūnaitėliams būti su sveikais peliukais 4u.gif
Atsakyti
As tai pat du berniukus auginu ,neatsmaukineju,o ir negalima lyst paciom,gali ir uzstrikt galvute,o tada tai ne kas.Geriau su gydytojais tartis.Siaip voneles geras dalykas.Sekmes visom
Atsakyti