Įkraunama...
Įkraunama...

Šamas

O as dar visa prikisu darzoviu skanumelis wub.gif wub.gif
Atsakyti
Turejau ir as ta dziaugsmeli smile.gif , beje o kepiau kaip iprasta, kaip ir visas zuvis. Samo mesa yra riebesne, tai kitakart bandysiu i folija ir pasaut i orkaite. mirksiukas.gif
Atsakyti
Sia nakti MB partempe dideli sama smile.gif Gal kas zinote daugiau kokiu receptu 4u.gif
Su tokiu samu, mes dvi savaites maitinsimes biggrin.gif , tai reikia kuo daugiau receptuku susirasi, kad neatsibostu biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos,
Šiandien pirmą kartą ragavom vyro pagautą šamą. Kadangi kažkokių ypatingų receptų neradau, tai dariau labai paprastai: supjausčiau gabaliukais, dėjau druskos, juodųjų pipirų, įspaudžiau kelias česnako skilteles ir pusės citrinos sultis. Pamarinavau gerą valandą, po to voliojau miltuose ir kepiau aliejuje. Dar prikepiau nemažą kalną svogūnų. Valgiau aš su virtomis bulvėmis ir raugintu agurku, vyras su duona.
Turiu pasakyt, kad labai skani žuvis (kažkuo primena karpį). Dumblo kvapą matyt česnakas panaikino, nes jo praktiškai nesijautė (o aš labai nemėgstu ežerinių žuvų būtent dėl to kvapo, bet dabar valgiau ir dar norėjau biggrin.gif). Ir kas svarbiausia, ši žuvis turi tik pagrindinį nugaros kaulą ir pelekuose esančius kauliukus, jokių ašakų. Super žuvis, mums labai patiko smile.gif
Atsakyti
QUOTE(G.Jurgita @ 2010 08 19, 19:50)
Sveikos,
Šiandien pirmą kartą ragavom vyro pagautą šamą. Kadangi kažkokių ypatingų receptų neradau,


G.Jurgita,

Šamas labai skanus keptas orkaitėje{folijoje]su daržovėmis

O,taip pat skanu troškintas su daržovėmis{parika+svogūnas+krapai petražolės+grietinėlė}

Kad nesijaustų dumblo kvapas ji naikinatokie prieskoniai{krapai,petražolės,muskatas,kvapieji pipirai}

Dar yra tokios žuvys,kaip antai:
vėgėlė,lynas

Šios žuvys yra giminingos šamui,nes jose nėra ašakų,tokių,kaip pas kitas
Atsakyti
Šamas skaniausiais arba pagamintas garintuve, bet geriausia file , o ne visa žuvis, arba kepta filė ant kedro lentutės, ant griliaus lauke 4u.gif

Garinimas:

naudojama minimumas prieskonių, neriekia jokių majonezinių marinatų. Valgoma su daržovėmis.

Kepimas ant kedro lentutės, griliaus:

pritrinama prieskoniais, tik negalima daryti šlapio marinato. Prieš kepant leisti žuviai apžiūti truputį. Uždėti ant škaitusios kedro lentutės ir kepti . Taip pat labai skanu kepta menkė, garinta irgi.

Tai 2 mano mėgstmiausios žuvys, ir paruošimo būdai irgi labiausiai patinka šie 4u.gif

O rukytas šamas išvis pasaka bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Taurė @ 2010 08 24, 08:12)
Šamas skaniausiais arba pagamintas garintuve, bet geriausia file , o ne visa žuvis, arba kepta filė ant kedro lentutės, ant griliaus lauke  4u.gif 

Garinimas:



O rukytas šamas išvis pasaka  bigsmile.gif


Taure,gal gali parašyti,kaip reikia teisingai šrūkyti šamą
AČIŪ
Atsakyti
Aš tai kelis receptus išbandžius:

- folijoj tiek cielą, tiek supjaustytą, su daržovėm, orkaitėj, bet tada daugiau troškintas šamas gaunasi;
- tiesiog skardoj orkaitėj (neuždengtą) nesupjaustytą - minimaliai prieskonių (druska, pipirai, muskatas), greta ant skardos supjaustytų išaliejuotų daržovių (bulvė, morka, burokas) - 40min ir viskas gatava - labai skanu ir, svarbiausia, labai mažai laiko paruošimui;
- Kūčioms bandžiau gabalėliais supjaustytą keptuvėj kept - po to šaltą valgėm - irgi patiko, panašu į karpį;
- o šiandien bandysiu garinti su džiovintais pomidorais ir citrinomis, pagal receptą, kurį radau internete. Ypač sudomino ta žirnelių košė vietoj bulvių košės.
Tikiuosi, gausis skaniai!
Atsakyti
sena as siandien gavau samuka lauktuviu, ir noreciau pasiteirauti, gal kas rukinotes g.gif tiesiog pridejau kruva prieskoniu ir nezinau ar keptis ar rukinti...pagelbekite su idejomis 4u.gif didelis ACIU
Atsakyti

Bandysiu ir aš ruošti šamą. Didelį partempė doh.gif
Dabar geriausio recepto paieškose essen.gif

Čia radau nemažai receptų, kaip paruošti šamą, gal kam pravers:
http://giedrupe.weeb...i-receptai.html

Atsakyti
Gaminau šamą su apelsinų padažu, labai patiko.
Atsakyti