O as dar visa prikisu darzoviu skanumelis
Sia nakti MB partempe dideli sama Gal kas zinote daugiau kokiu receptu
Su tokiu samu, mes dvi savaites maitinsimes , tai reikia kuo daugiau receptuku susirasi, kad neatsibostu
Su tokiu samu, mes dvi savaites maitinsimes , tai reikia kuo daugiau receptuku susirasi, kad neatsibostu
Sveikos,
Šiandien pirmą kartą ragavom vyro pagautą šamą. Kadangi kažkokių ypatingų receptų neradau, tai dariau labai paprastai: supjausčiau gabaliukais, dėjau druskos, juodųjų pipirų, įspaudžiau kelias česnako skilteles ir pusės citrinos sultis. Pamarinavau gerą valandą, po to voliojau miltuose ir kepiau aliejuje. Dar prikepiau nemažą kalną svogūnų. Valgiau aš su virtomis bulvėmis ir raugintu agurku, vyras su duona.
Turiu pasakyt, kad labai skani žuvis (kažkuo primena karpį). Dumblo kvapą matyt česnakas panaikino, nes jo praktiškai nesijautė (o aš labai nemėgstu ežerinių žuvų būtent dėl to kvapo, bet dabar valgiau ir dar norėjau ). Ir kas svarbiausia, ši žuvis turi tik pagrindinį nugaros kaulą ir pelekuose esančius kauliukus, jokių ašakų. Super žuvis, mums labai patiko
Šiandien pirmą kartą ragavom vyro pagautą šamą. Kadangi kažkokių ypatingų receptų neradau, tai dariau labai paprastai: supjausčiau gabaliukais, dėjau druskos, juodųjų pipirų, įspaudžiau kelias česnako skilteles ir pusės citrinos sultis. Pamarinavau gerą valandą, po to voliojau miltuose ir kepiau aliejuje. Dar prikepiau nemažą kalną svogūnų. Valgiau aš su virtomis bulvėmis ir raugintu agurku, vyras su duona.
Turiu pasakyt, kad labai skani žuvis (kažkuo primena karpį). Dumblo kvapą matyt česnakas panaikino, nes jo praktiškai nesijautė (o aš labai nemėgstu ežerinių žuvų būtent dėl to kvapo, bet dabar valgiau ir dar norėjau ). Ir kas svarbiausia, ši žuvis turi tik pagrindinį nugaros kaulą ir pelekuose esančius kauliukus, jokių ašakų. Super žuvis, mums labai patiko
QUOTE(G.Jurgita @ 2010 08 19, 19:50)
Sveikos,
Šiandien pirmą kartą ragavom vyro pagautą šamą. Kadangi kažkokių ypatingų receptų neradau,
Šiandien pirmą kartą ragavom vyro pagautą šamą. Kadangi kažkokių ypatingų receptų neradau,
G.Jurgita,
Šamas labai skanus keptas orkaitėje{folijoje]su daržovėmis
O,taip pat skanu troškintas su daržovėmis{parika+svogūnas+krapai petražolės+grietinėlė}
Kad nesijaustų dumblo kvapas ji naikinatokie prieskoniai{krapai,petražolės,muskatas,kvapieji pipirai}
Dar yra tokios žuvys,kaip antai:
vėgėlė,lynas
Šios žuvys yra giminingos šamui,nes jose nėra ašakų,tokių,kaip pas kitas
Šamas skaniausiais arba pagamintas garintuve, bet geriausia file , o ne visa žuvis, arba kepta filė ant kedro lentutės, ant griliaus lauke
Garinimas:
naudojama minimumas prieskonių, neriekia jokių majonezinių marinatų. Valgoma su daržovėmis.
Kepimas ant kedro lentutės, griliaus:
pritrinama prieskoniais, tik negalima daryti šlapio marinato. Prieš kepant leisti žuviai apžiūti truputį. Uždėti ant škaitusios kedro lentutės ir kepti . Taip pat labai skanu kepta menkė, garinta irgi.
Tai 2 mano mėgstmiausios žuvys, ir paruošimo būdai irgi labiausiai patinka šie
O rukytas šamas išvis pasaka
Garinimas:
naudojama minimumas prieskonių, neriekia jokių majonezinių marinatų. Valgoma su daržovėmis.
Kepimas ant kedro lentutės, griliaus:
pritrinama prieskoniais, tik negalima daryti šlapio marinato. Prieš kepant leisti žuviai apžiūti truputį. Uždėti ant škaitusios kedro lentutės ir kepti . Taip pat labai skanu kepta menkė, garinta irgi.
Tai 2 mano mėgstmiausios žuvys, ir paruošimo būdai irgi labiausiai patinka šie
O rukytas šamas išvis pasaka
QUOTE(Taurė @ 2010 08 24, 08:12)
Šamas skaniausiais arba pagamintas garintuve, bet geriausia file , o ne visa žuvis, arba kepta filė ant kedro lentutės, ant griliaus lauke
Garinimas:
O rukytas šamas išvis pasaka
Garinimas:
O rukytas šamas išvis pasaka
Taure,gal gali parašyti,kaip reikia teisingai šrūkyti šamą
AČIŪ
Aš tai kelis receptus išbandžius:
- folijoj tiek cielą, tiek supjaustytą, su daržovėm, orkaitėj, bet tada daugiau troškintas šamas gaunasi;
- tiesiog skardoj orkaitėj (neuždengtą) nesupjaustytą - minimaliai prieskonių (druska, pipirai, muskatas), greta ant skardos supjaustytų išaliejuotų daržovių (bulvė, morka, burokas) - 40min ir viskas gatava - labai skanu ir, svarbiausia, labai mažai laiko paruošimui;
- Kūčioms bandžiau gabalėliais supjaustytą keptuvėj kept - po to šaltą valgėm - irgi patiko, panašu į karpį;
- o šiandien bandysiu garinti su džiovintais pomidorais ir citrinomis, pagal receptą, kurį radau internete. Ypač sudomino ta žirnelių košė vietoj bulvių košės.
Tikiuosi, gausis skaniai!
- folijoj tiek cielą, tiek supjaustytą, su daržovėm, orkaitėj, bet tada daugiau troškintas šamas gaunasi;
- tiesiog skardoj orkaitėj (neuždengtą) nesupjaustytą - minimaliai prieskonių (druska, pipirai, muskatas), greta ant skardos supjaustytų išaliejuotų daržovių (bulvė, morka, burokas) - 40min ir viskas gatava - labai skanu ir, svarbiausia, labai mažai laiko paruošimui;
- Kūčioms bandžiau gabalėliais supjaustytą keptuvėj kept - po to šaltą valgėm - irgi patiko, panašu į karpį;
- o šiandien bandysiu garinti su džiovintais pomidorais ir citrinomis, pagal receptą, kurį radau internete. Ypač sudomino ta žirnelių košė vietoj bulvių košės.
Tikiuosi, gausis skaniai!
sena as siandien gavau samuka lauktuviu, ir noreciau pasiteirauti, gal kas rukinotes tiesiog pridejau kruva prieskoniu ir nezinau ar keptis ar rukinti...pagelbekite su idejomis didelis ACIU
Bandysiu ir aš ruošti šamą. Didelį partempė
Dabar geriausio recepto paieškose
Čia radau nemažai receptų, kaip paruošti šamą, gal kam pravers:
http://giedrupe.weeb...i-receptai.html
Gaminau šamą su apelsinų padažu, labai patiko.