Įkraunama...
Įkraunama...

27-oji ONKO kertelė

QUOTE(labins @ 2010 07 06, 22:55)

Kad Napoleonas nunuodytas arsenu tai tik spėjimas. Yra kita versija, kad plaukuose arsenas atsirado dėl to, kad jo tais laikais būdavo sienų dažuose. Tad su ta diagnostika taip ir yra, skaičius matai, o ką jie reiškia niekas nežino.
Papildyta:
QUOTE(virruki @ 2010 07 06, 20:47)
Sveiki, jungiuosi ir as, foruma paskaitineju senokai, ... ir jau si savaitgali bus menuo...

Užuojauta ir stiprybės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Art.: 06 liepos 2010 - 22:21
QUOTE(something else @ 2010 07 04, 00:38)
O kaip su receptu? Tiko lietuviškas ar be recepto parduodami? Žvilgtelėsiu, kokios jo kainos PL.

recepto nereikejo, nuejo pasake pavadinima ir gavo- jie ten kaip maisto papildas registruoti.
Atsakyti
Daug ka dabar daryciau kitaip, nepasitikeciau vienu gydytoju. O mum nesiseke nuo pat pirmos dienos, kai tik vyras pasijuto blogai (nors slapinosi krauju, net 4 menesius gyde nuo akmenliges ir dar uztvirtino, kad augliu nera), nors KT padare, tik po to, kai pamate, kad yra inksto geldeleje auglys. Nors rado tik antra stadija, tik 8 menesius buvo ramu.Po to atsirado metastazes plauciuose (buvo tik dvi), bet chemoterapija buvo neveiksminga, ir nors padarius plauciu nuotrauka (po dvieju chemoterapijos kursu) buvo parasyta, kad dinamika neigiama, gyd. onkologe nusprende toliau ja testi, nors as asmeniskai su ja kalbejau ir sakiau, kad vyrui blogeja. Po keturiu kursu pradejo blogeti kraujas ir bendra savijauta, nes organizma nuodijo chemoterapija, o liga toliau plito.
Galeciau rasyti ir rasyti, bet pirmam kartui gal uzteks cia jus gasdinti, pati pazystu,daug zmoniu, kurie po kelerius metus jau gydosi, kiti jau ir nebesigydo-gyvena iprasta gyvenima. Deja, mum buvo skirta kitaip.
Rasykit, jei kam kils klausimu,pati patapau gydytoja, gal kam galesiu padeti....nes daug ka suzinojau deja per velai. Geros dienos
Atsakyti
labas visiems ir naujokams po 4u.gif
Deja ir mano galvelej pilna visokiu dvejoniu... rentgenas ana savaite "parode" žymią teigiamą dinamiką. šnd pasidariau KT. gydytoja, kuri aprašinėja, sakė, "na blogiau tai gal ir nėra, lyg kai kurie židinukai (plaučiuose) sumažėję, bet dar žiūrėsiu, matuosiu, skaičiuosiu". Taip pat patvirtino man tai, ką aš ir pati žinau - rentgenas tokio dydžio židinukų nemato, be to juos užstoja sinusai, tai KĄ jos aprašinėja - tik joms vienoms žinoma. o mano onkologė tai baisiausiai man aiškina, kad rentgenas labai gerai, viską mato, labai ryškiai vos ne geriau nei KT. kitą savaitę turi būt chemija, nežinau jau ka ir daryti... 3 schemos jau išbandytos. rytoj pasiimu KT atsakymą ir nežinau, jaučiu sakysiu atidedam, einu dar kitur pasikonsultuoti... Ar jei konsultuojatės pas kitą gyd., savam sakot? gali gi įsižeisti.
Atsakyti
QUOTE(A-Z @ 2010 07 07, 15:03)
kitą savaitę turi būt chemija, nežinau jau ka ir daryti... 3 schemos jau išbandytos. rytoj pasiimu KT atsakymą ir nežinau, jaučiu sakysiu atidedam, einu dar kitur pasikonsultuoti... Ar jei konsultuojatės pas kitą gyd., savam sakot? gali gi įsižeisti.

Mūsų situacija panaši. Praėjusią savaitę mamai buvo ketvirta chemo, rezultatas niekinis. Nežinau ką bedaryti. Nebežinau... Matyt, bandysiu jau pas Bloznelytę belstis...
Kai ėjau konsultacijos pas kitą gydytoją, saviškei nesakėm. Nemanau, kad įsižeistų, bet tikėtina, jog pasijustų nejaukiai...
Atsakyti
QUOTE(something else @ 2010 07 07, 16:15)
Mūsų situacija panaši. Praėjusią savaitę mamai buvo ketvirta chemo, rezultatas niekinis. Nežinau ką bedaryti. Nebežinau... Matyt, bandysiu jau pas Bloznelytę belstis...
Kai ėjau konsultacijos pas kitą gydytoją, saviškei nesakėm. Nemanau, kad įsižeistų, bet tikėtina, jog pasijustų nejaukiai...

maniškė, pasak visų, labai gera gyd. Bet man asmeniškai tas jos gerumas tai tik milžiniškos eilės už durų. ech...
Atsakyti
Sveikos 4u.gif . Man irgi nuo praeitos savaitės mintis stovi galvoje-ar veiksmingas cheminis gydymas. Iš kur žinoti? Kokie tyrimai tai parodo? Aš gavau tris. Jaučiu nuvažiuosiu, pačiupinės, pastuksens pilvą, kraujas normalus: "viskas gerai, leidžiam ketvirtą". Tai va, ką turėčiau klausti? Nežinau. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Edmė @ 2010 07 07, 16:46)
Sveikos 4u.gif .  Man irgi nuo praeitos savaitės mintis stovi galvoje-ar veiksmingas cheminis gydymas. Iš kur žinoti? Kokie tyrimai tai parodo? Aš gavau tris. Jaučiu nuvažiuosiu, pačiupinės, pastuksens pilvą, kraujas normalus: "viskas gerai, leidžiam ketvirtą". Tai va, ką turėčiau klausti? Nežinau. g.gif

echoskopija, rentgenas, kompiuterinė tomografija, magnetinis rezonansas... priklausomai kur, kokio dydžio ir pan. Gali būti kad ir apžiūra paprasta kažką pasako, jei augliukas čiuopiamas pirštais ir galima įvertint ar sumažėjo. Įvedus gaunamų vaistų pavadinimus, kartais išmeta googlas sveikatos ministerijos tokias nuorodas,kur aprašomas vaistas, jo sudėtis, kam skirtas, detalizuojamos schemos ir būna rekomendacijos, kiek laiko tą vaistą naudoti, tada vertinti, jei toleruojamas ir veiksmingas, tęsti, jei ne, - ne. pabandyk paieškoti pagal savo vaistą, iš kompensuojamų vaistų knygutės suvesk pavadinimą 4u.gif
paprastai būna ten rekomenduojama kad po 2 kursų aiškintis ar yra poveikis ar ne. Bet gydytojai dažnai taip pat sako, kad nespėjo dar suveikti, leidžiam dar. ir nesinori su gydytojais koliotis, bet kita vertus ne C vitaminą gaunam. ir kam tos rekomendacijos, jei nieks jų nesilaiko. doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo A-Z: 07 liepos 2010 - 15:27
QUOTE(Edmė @ 2010 07 07, 15:46)
Sveikos 4u.gif .  Man irgi nuo praeitos savaitės mintis stovi galvoje-ar veiksmingas cheminis gydymas. Iš kur žinoti? Kokie tyrimai tai parodo? Aš gavau tris. Jaučiu nuvažiuosiu, pačiupinės, pastuksens pilvą, kraujas normalus: "viskas gerai, leidžiam ketvirtą". Tai va, ką turėčiau klausti? Nežinau. g.gif

Po 3-jų chemo darė markerį ir dar rodos kompiuterinę.

O ką daryti jei vaistas neveiksmingas? Pasirinkimo ne milijonas.Aš jau gavau 4-ių rūšių chemo, dabar vėl kyla markeris .Deja atrodo, kad vėžys kimba į limfmazgius.Dar normos ribose, bet ta normos riba greit gali būti pasiekta.Gydytoja sakė , kad tokiu atveju ,jei prasidės recidyvas grįšim prie seniausiai naudotų pirminių chemo.Remisija dar tik 10 mėn.Štai ir visas asortimentas.Pirma chemo buvo cis platina.Teks vėl vemti 6 dienas.

Gal kitų vėžių rūšių atveju viena , kita gydymo kombinacija daugiau, to nežinau.
Atsakyti
Tikrai konsultuociaus pas kita gydytoja, kitoje ligoninje ir niekam nieko nesakyciau.Ir as dabar galvoju, kad reikejo iskart , kai buvo aisku, kad dinamika neigiama kreiptis pas Bloznelyte-Plesniene, butu nesutikus gydyti, nors buciau zinojus, kad viska padarem, dabar, kai po keturiu chemoterapijos kursu, metastazes isplito po visus plaucius(net iki 6cm dydzio) sugalvojo pakeisti chemija. Net pradet iskart mes jos negalejom, nes pradejo kilt auksta temperatura, labai suprastejo kraujas, CRB buvo net 250. O po chemijos (vieno kurso) pradejo silpt, dust, sunkiai vaiksciot. Kai paskui suzinojau, ta chemija buvo labai panasaus veikimo, kaip ir pirmoji , tik zymiai toksiskesne. Uztat juokingai man skamba pasakymas apie individualu kiekvieno onkologinio ligonio gydyma. Niekas tikrai nepersistenge ieskodamas mums to gydymo, o kai buvo jau labai blogai ir as su pacios surasta informacija apie papildoma gydyma pvz. Wobenzyn E paklausiau gydytojos ar mums jis tiktu, tai syptelejus pasake, kad savo artimiesiems ji juos skyre. Kodel as to negalejau suzinoti anksciau, kai tik pradejom gydytis?
Mokykites is musu klaidu, konsultuokites su kuo tik galit, juk nebutina ir ligoni visur tampyti, nuotraukas ir israsus juk atiduoda i rankas.
Tai tiek tam kartui, vel labai issipleciau, gal ir kartojuosi...visiem geros sveikatos .
Atsakyti
Sveikos, as ka tik suzinojau, kad tetis serga kasos veziu, liudna labai ir baisu. Rytoj jis vaziuoja pirmos konsultacijos pas onkologa. Gal kas esate susidure su sito organo veziu. Internete tai labai baisios prognozes prirasytos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo agave: 07 liepos 2010 - 18:51
Sveikutės, Mergaitės ir Art 4u.gif 4u.gif
Atsakyti