QUOTE(world @ 2010 06 25, 21:31)
Ligonis labai jau laukia opracijos ir tikisi, kad po jos jam bus geriau, to laukiame ir visi mes, artimieji. Gydytojas sake, jog salins 3/4 skrandzio, jeigu operacija vyks pagal ju plana.
Tikėkitės tik gerų rezultatų iš operacijos. Ir siųskite savo ligoniukui kuo šviesesnes minteles. Kai aš gulėjau prieš keletą metų ligoninėje po pilvelio operacijos, mano lovos kaimynė buvo šauni 50-metė moterytė. Jai visiškai pašalino skrandį (operacija truko apie 8 val.) ir iš kažkokio organo ( ar tai stemplės ar dar kažkokio - dabar nebepamenu ) suformavo mažą "kišenėlę", atliekančią skrandžio funkcijas. Per laiką ji turėjo suaugti ir padidėti. Valgyti pradėjo jinai po labai nedaug. Bet dar kai skambinomės po 2-jų metų - tai jau buvo atsigavusi, valgė beveik viską - net ir grybus su spirgučiais . Tik kiekiai nedideli, vaistukai turėjo būti naudojami pastoviai ir reguliarus skranduko tikrinimąsis. Prieš operaciją visi tyrimai rodė, kad tai onkoligelė. Kadangi abi beveik mėnesį ligoninėje gulėjome ir laukėme savo pooperacinių tyrimų rezultatų, tai puikiai galėjau matyti, bendrauti ir žinoti, kaip žmogutis jaučiasi, kuo gyvena po tokios operacijos. Tyrimai parodė, kad nieko pikta nėra. O ji jau iš ligoninės buvo parėjusi į namučius prieš operaciją (kadangi buvo savaitgalis) susitvarkė spintas, drabužėlius, davė nurodymus vyrui "jeigu kas", parašė laiškus vaikams ir tėvams "jeigu kas". Taigi, jų neprireikė.
Ir jūs tikėkit, nes visko gero buna ir tai šalia mūsų arba mums patiems.
Mes šiandien laikomės neįtikėtinai puikiai. Mamytė net neprigulė dieną, daug šnekėjom, išvyliojau ir į lauką, kad iki vartelių mane palydėtų . Pereinam ant rūgštaus maisto ir visai nebenorim mėsytės. Braškės per saldžios, tai darome vandenuko su daug daug citrinos. Gal nieko tokio kepenėlėms... Vakar manęs paklausė ir einant miegoti išgėrė raminančią, sakė miegojo puikiai, šiandien vėl sakė pakartos... Aš nebespėju persiorientuoti į mamytės nuotaikas ir savijautą - vakar taip blogai šiandien taip gerai... Dienos, vertos deimantų...
Ačiū visoms už gerus žodžius... Ir ramaus , sveikatingo ir gero savaitgalio visiems...
Papildyta:
QUOTE(something else @ 2010 06 25, 17:51)
Į šitą nebuvau atkreipusi dėmesio, dėkui už info.
Aš stoviu šalia ir klausiu sesutės, "ką dabar leidžiat" , "o ką dabar leidžiat", "kodėl tas turi užsispausti", ir t.t.t.t. Ačiū sesutei už kantrybę...