Įkraunama...
Įkraunama...

27-oji ONKO kertelė

QUOTE(simona24 @ 2010 06 23, 20:48)
Na zinote tas ir sunkiausia kad ji nesutinka vaziuoti chemoterapijai neturi visai jegu ir bijo kad po jos bus visai blogai. Ji nezino kad metastazes kepenyse yra ir niekaip neapsisprendziu ar pasakyti ar ne, gal kitaip i ta gydyma reaguotu  g.gif

Labai subtilus ir individualus dalykas - pasakyti ar ne. Čia labai sunku ir ką patarti - vienam tai gali būti geras spyris ir ligoniukas gali pakilti kovoti, o kitą gali sugniuždyti visiškai. Tai lieka tau pačiai spręsti, nes tu mamytę gerai pažįsti....

Pas mus namučiuose irgi nuotaikos nekokios. Mamytei silpna, papykina, dar skauduliuoja visi kauliukai, valgyti nenori, spaudimas 95, širdelė 115 plaka, o blogiausia, kad kantrybės taip pat nebėra - mamytė pikta, suirzusi ir sakosi, kad nieko jai nebereikia. Senai begirdėjau tuos žodžius... verysad.gif Šiandien darėmės kraujuko tyrimą bendrą - viskas gerai, bet tas silpnumas neramina. Skambinausi gydytojai - sako, kad nuo gydymo. Tai paklausiau, ar negalėtume , jei per daugiadienes šventes prireiktų, atvykti į onkologinę, kad sulašintų lašinių - tai sakė perspės sesutes. Apie tai užsiminiau mamytei, kad rytoj galėtume nuvažiuoti (nes mūsų miestelyje nemoka dar su portais aptarnauti) - tai nė girdėti nenori.
Meldžiu Dievo, kad rytoj išauštų geresnė diena ir tikiu.

Arūne 4u.gif - tikiuosi gerai jau atostogauji pajūryje su dukriuku ?
Visoms mergaitėms sveikatos ir gražių švenčių. Janytes pasveikinsiu rytoj... wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 23 birželio 2010 - 19:10
Mergaitės, dar vienas klausimukas. Kažkada , kai kalbėjom apie porto įdėjimus, kažkuri mergaitė sakėsi, kad pati kartais mamai lašinę pastatydavo . Ar negalėtų man atsiliepti į a.ž.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 23 birželio 2010 - 19:16
QUOTE(rasų lanka @ 2010 06 23, 20:16)
Mergaitės, dar vienas klausimukas. Kažkada  , kai kalbėjom apie porto įdėjimus, kažkuri mergaitė sakėsi, kad pati kartais mamai lašinę pastatydavo . Ar negalėtų man atsiliepti į a.ž.

Jeigu neklystu, tai buvo Dailė.
Aš irgi noriu pasimokyti, sakiau prašysiu sesučių, kad parodytų prieš pastarąjį lašinimą, Bet kilo nesklandumų - pusvalandį trys subėgusios sesutės dirbo, niekaip kraujas nepasirodė, jau maniau, kad gerai nebus. Dėkui dievui, šiaip ne taip "įtraukė". Bet kur jau ten tokiomis aplinkybėmis pasimokysi...
Atsakyti
4u.gif
Gabija, dekui blush2.gif

Atsitiktinai uztikau si trumpa straipsniuka, tad pasidalinu - zinau, kad cia yra serganciuju siomis ligomis
Naujiena gydant melanomas ir sarkomas
Atsakyti
QUOTE(something else @ 2010 06 23, 21:35)
Jeigu neklystu, tai buvo Dailė.
Aš irgi noriu pasimokyti, sakiau prašysiu sesučių, kad parodytų prieš pastarąjį lašinimą, Bet kilo nesklandumų - pusvalandį trys subėgusios sesutės dirbo, niekaip kraujas nepasirodė, jau maniau, kad gerai nebus. Dėkui dievui, šiaip ne taip "įtraukė". Bet kur jau ten tokiomis aplinkybėmis pasimokysi...

Ačiū, paklausiu Dailės. Aš kaskart stebiu taip pat , kai mamytei lašina. Sesutė gera - viską paaiškina, ko klausiu. Paskutinį kartą irgi kraujukas nepasirodė, tai kvietėsi chirurgą . Taip pat buvom sunerimusios. Pasirodo, kad prieš pradedant įtraukti kraujuko, reikia to tirpalo, jei kraujukas nesirodo įšvirkšti pirmyn truputi , o tada traukti į save . Taip pat pabaigoj lašinimo praplauna su fiziologiniu viena ampule ir viena ampule Heparino.
Atsakyti
QUOTE(Inesa33 @ 2010 06 23, 17:16)
pas mane namuos ir serga. as padet negaliu tik sveikai shert ir paglostyt, nes gyvunelis. siandien as supratau - kad viskas taip laikina

Laikykis. Užjaučiu. O glostymas labai padeda. Tada gyvunelis jausis saugiau ir ramiau. 4u.gif Juk jis toks pat šeimos narys.
Atsakyti
QUOTE(rasų lanka @ 2010 06 23, 18:58)

Tai paklausiau, ar negalėtume , jei per daugiadienes šventes prireiktų, atvykti į onkologinę, kad sulašintų lašinių - tai sakė perspės sesutes. Apie tai užsiminiau mamytei, kad rytoj galėtume nuvažiuoti (nes mūsų miestelyje nemoka dar su portais aptarnauti) - tai nė girdėti nenori.
Meldžiu Dievo, kad rytoj išauštų geresnė diena ir tikiu.

Laikykitės wub.gif viskas bus gerai... po blogumų visada ateina didesni gerumai 4u.gif
O kad nemoka portų aptarnauti - apsileidimas. Laikas nestovi vietoje, o medikai galėtų biški ir pasistengti.
....
Mes jau irgi namuose. Tėveliukas geros nuotaikos. thumbup.gif Karts nuo karto sako, kad jaučiasi, kaip pora šimtų gramų išlenkęs smile.gif Bet laksto po namus ir kampus apžiūrinėja - ar viskas tvarkoje. Tik labai pergyvena, kad į sodą nevežėm... O ko ten? Kad koks skersvėjis perpūstų? O tada uždegimas įmanomas tikrai. Tegu pasėdi kelias dieneles namuose.
Vis tik jam supylė vieną Doxą (25 mlg)... Bet gydytojas nieko apie ją man nesakė, nors su juo kalbėjau išvakarėse. Ką čia gali reikšti? Šnd jis operavo ir nesusitikau sad.gif kitas patikrinimas liepos vidury numatytas - iki tol ramūs galime būti.
Aišku, po Doxos visą parą teveliukui buvo blogai - tabalavo širdelė, kraujo spaudimas šokinėjo, šaltkretys - kaip ir aną kartą, prieš metus, bet ligoninėje pastatė lašelinę, dar su sesutėmis paflirtavo ir šiandien jis jau energingas ir pilnas energijos. Kad tik viskas būtų gerai per tas šventes. g.gif

va tokios žinios

Atsakyti
QUOTE(-zuvedra- @ 2010 06 23, 18:04)
labutis, turbut daznai pastebejot kad skaitau jusu pokalbius.bet parasyt nedrystu. blush2.gif serga mano taip pat artimas zmogus.kruties vezys.operuota, gavo 6k.chemo.darbar laukia svitinimas. gal zinot ar po svitinimo buna pasalinis poveikis? blush2.gif

Sveika, mano liga tokia pat, ta pati gydyma praejau, beliko svytinimas doh.gif Dar nezinau juo pasalinio poveikio, tik zinau, kad daznai nudegina doh.gif Tad reikia prasyti, kadgerai nureguliuotu aparata, ir butinai tepti po svytinimo. Man drauges, kuriu mamos tai praejo rekomendavo rusiska tepaliuka Eplan, man ji atveze is Maskvos 4u.gif Sake geriausiai nuo svytinimo nudegimo padejo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(world @ 2010 06 22, 22:12)
Gal cia yra dar kas nors susidures su skrandzio veziu? Butu labai idomu jeigu kazkas pasidalintu patirtimi mirksiukas.gif

Labutis visoms,
uzbegau pas jus trumpai pasitarti. Mano mama serga skrandzio veziu. Neoperavo. Dabar jau praejo dvi savaites po pirmos chemoterapijos. Nezinau ka jai lasino, bet chemoterapija buvo agresyvi. Pirma savaite jautesi visai neblogai, bet antra savaite temperatura buvo dvi dienas pakilusi ir dabar istisai ja pykina, silpna. Ar normalu, kad taip ilgai pykina? Ja isleido po chemo ir israse Zofrano penkias ampules. Sake visu nesunaudoti ir i kita chemija atsivezti. Tai ji tuos vaistus taupo ir nesileidzia doh.gif . Negi ju neimanoma daugiau gauti, be recepto nusipirkti? Ir kaip daznai juos galima leistis? Cerukalis tai visai nepadeda.

World, musu irgi tokia pat beda verysad.gif . Dabar laikykites ir laukite operacijos, per ja tikrai visa padetis paaiskes, bent jau mums taip buvo. Tikekimes, kad viskas bus gerai, isoperuos ir ta augli pasalins ar net visa skrandi salina kartais, tai irgi nieko baisaus. Zmones ir be skrandzio ilgai ir laimingai gyvena. Laikykites.
Atsakyti
QUOTE(Samta0204 @ 2010 06 23, 21:04)
Sveika, mano liga tokia pat, ta pati gydyma praejau, beliko svytinimas doh.gif Dar nezinau juo pasalinio poveikio, tik zinau, kad daznai nudegina doh.gif Tad reikia prasyti, kadgerai nureguliuotu aparata, ir butinai tepti po svytinimo. Man drauges, kuriu mamos tai praejo rekomendavo rusiska tepaliuka Eplan, man ji atveze is Maskvos 4u.gif Sake geriausiai nuo svytinimo nudegimo padejo 4u.gif

vajei unsure.gif o zinot ar tas svitinimas persiduoda aplinkiniams ?seimos nariams? blush2.gif

Sveikatytes daug daug daug visoms 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(-zuvedra- @ 2010 06 23, 23:22)
vajei  unsure.gif o zinot ar tas svitinimas persiduoda aplinkiniams ?seimos nariams? blush2.gif

Sveikatytes daug daug daug visoms  4u.gif

Sveikos,

sako,kad nepersiduoda, tėtis (prostatos vėžys) gavo 70 Gy, prieš gydymą PSA buvo 4.3, po trijų savaičių paprašė pakartoti tyrimą tai PSA buvo 1 su trupučiu, viso švitinimo metu gėrė šaltalankio ir varnalėšų aliejų, kad mažiau dirgintų žarnyną, be to varnalėšų aliejus valo kepenis, atrodo, jų pagrindu pagamintas Verdin ir Carsil. Dar gėrė caratiniod complex (antioksidnta). Šalutinį poveikį, nuolatinį nuovargį jautė viso švitinimo metu, labai krito kraujo spaudimas. Pasibaigus gydymui po 2 savaičių nuovargis jau taip nebekamuoja. Toliau geriam antioksidantus, stiprinam imuninę sistemą
Atsakyti
QUOTE(-zuvedra- @ 2010 06 24, 00:22)
vajei  unsure.gif o zinot ar tas svitinimas persiduoda aplinkiniams ?seimos nariams? blush2.gif

Ne,nepersiduoda.Pries metus mane svitino ir klausiau gydytojos,nes namie buvo vaikas 2 metuku,tai tikrai nepersiduoda 4u.gif

Salutinis poveikis minimalus,nuovargis,galvos skausmai (bet tikrai ne visiems) man buvo sunku ryti maista (svitino tarpuplauti ir sonus),bet po chemiju net nekreipiau demesio i tai.Nes cia tikrai smulkmenos. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SVETA K.: 23 birželio 2010 - 23:12