Įkraunama...
Įkraunama...

27-oji ONKO kertelė

QUOTE(Art. @ 2010 06 15, 22:38)
Iš tikro turi būti Lietuvoje toks daiktas, kaip Pozitronų emisijos tomografas su kompiuteriniu arba magnetiniu tomografu. PET-CT.
Jau seniai mūsų valdžia nutarusi jį turėti... tačiau dėl intrigų tar didžiųjų gydymo centrų nesugeba nutarti kur jį statyti.

PET yra rimčiausia diagnostinė įranga onkologijoje, čia ne "šešėlių" teatras, kur nuo žiūrinčio gydytojo kvalifikacijos priklauso ką jis mato nuotraukose. Tad kas turi sveikatos ir pinigų važiuoja į Lenkiją... Arba dar kur į europą...

jau apsispręsta - PET bus Kaune
problema yra dėl kažkokio reagento... kurį reikia atsigabenti, nes pas mus gamintis ar išgauti - brangu žiauriai... tipo tas reagentas galioja tam tikrą laiką, o atsigabenimas užima laiko
Atsakyti
Visoms styprybės . sveikit .
Atsakyti
QUOTE(SVETA K. @ 2010 06 16, 17:58)

As rytoj vaziuoju i Vilniu,veza mus "Kraujas",bus ten renginis Gyvas dangus  http://www.gyvasdang..._dangus.html,to paciu ir svesim"Kraujo" gimtadieni smile.gif

tai susitiksim, dar Kaune ir mane prigriebsit su kompanija wub.gif
Atsakyti
QUOTE(labins @ 2010 06 16, 21:58)
jau apsispręsta - PET bus Kaune
problema yra dėl kažkokio reagento...  kurį reikia atsigabenti, nes pas mus gamintis ar išgauti - brangu žiauriai... tipo tas reagentas  galioja tam tikrą laiką, o atsigabenimas užima laiko

Logiška būtų Kaune. Bet kažkas aiškiai čia ne taip, tas reagentas per trumpai galioja, kad būtų galimą jį atsivežti iš užsienio. Matyt dar vienas PET bus Vilniui, o branduolinis reaktorius reagentui gaminti -- tarp vilniaus ir Kauno.

g.gif Čia aš taip iš savo galvos prisimislijau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Deganti @ 2010 06 17, 00:00)
tai susitiksim, dar Kaune ir mane prigriebsit su kompanija  wub.gif

O,super thumbup.gif Taip,sake kad dar Kaune paimsim zmoniu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Deganti @ 2010 06 16, 23:00)
tai susitiksim, dar Kaune ir mane prigriebsit su kompanija  wub.gif

Gyvas dangus

thumbup.gif clap_1.gif Kaip tik mano vaikai bus Vilniuje, visokie stojamieji prasideda... Būtinai ateis...
Atsakyti
Labas rytas, ateinu pasidžiaugti gera savijauta, beveik nesijaučia chemijos padarinių, privalgiau pusryčiams braškių ir beveik galiu šokt biggrin.gif

QUOTE(.GABIJA. @ 2010 06 16, 10:58)
Na mano tulžies šalinimo operacija praėjo labai gerai.

Gabija, kaip džiaugiuosi dėl tokių gerų žinių, nei mts, nei akmenų nereiks nešiotis. Aš vis mamą kalbinu, kad nelauktų ir eitų operuotis, bet ji vis laukia, kada aš pasveiksiu, o tada jau ji rūpinsis savim.

QUOTE(Edmė @ 2010 06 16, 13:36)
Grek, tai kažin tikrai kuo toliau tuo geriau? Man sakė kažkas, kad paskui pripranti, tai kažkaip suabejojau, nes man abi buvo labai panašiai. Spaudimas tai ir man pakrenta. Labai migdo. Po pirmos chemo galvoju, kas čia man darosi, pasimatavau, tai 90/60, nes šiaip į aukštesnį. Kavos išgėriau ir kaip mat sveikata pasitaisė. Bet po antros tai kavos iiilgai nenorėjau, nors ir migdė mažiau.

nebūtinai taip turi būti. Bet aš jau galiu palyginti 5 chemijas, tai man jau 3 buvo lengvesnė palyginus su pirmom 2, o paskutinis karta iš viso, tik ryte šiek tiek jaučiasi, o paskui viskas ok. Bet turiu likimo draugę tai jai atvirkščiai - pirmi kartai buvo lengvesni, o dabar kuo toliau, tuo sunkiau vargšiukei.

QUOTE(arune @ 2010 06 16, 14:41)
Mudvi su dukra išlekiam šeštadienį į Palangą, pusseserė išvažiuoja į JAV dviem mėnesiams, ir pasiūlė mums savo butą. Nesėdėsim ten ištisai, bet kelis kartus po savaitę nuvažiuosime. Pirmam kartui vežamės dar dukros draugę, ji man kaip dukra, kasdien būna, vienam name gyvename. Labai laukiu tos išvykos, norisi pakeisti aplinką  smile.gif  Kompą ten turėsiu, kaip gerai,  thumbup.gif , nes be jo jau sunku, priklausomybė 

kaip faina, gero poilsio jum, uch kaip noriu prie jūros ir aš wub.gif

Tai jau pradedam laikyt kumščius už Pinacea, a ne? lauksim naujienų.

Svetai ir Degančiai - gerų įspūdžių ir puikios kelionės bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kudle @ 2010 06 16, 00:44)
na va ir as praversiu Jusu namuciu duris .... siandien suzinojau, kad mano  geros drauges dukrai storosios zarnos vezys      kokia stadija dar neaisku, tik zinau ,kad kita pirmadieni operuos  Gal kas esat susidurusi su sia liga ?
O Gabyte yra sukurusi dar viena temuke

Mano mamai vakar irgi diagnozavo zarnyno vezi... operuos penktadieni arba sestadieni. Gal tikrai kazkas galetu parasyti, kas susidures Ar yra vilties...
Atsakyti
QUOTE(Ruanda @ 2010 06 17, 09:50)
Mano mamai vakar irgi diagnozavo zarnyno vezi... operuos penktadieni arba sestadieni. Gal tikrai kazkas galetu parasyti, kas susidures Ar yra vilties...

Vilties visada yra.Mano žarnynas irgi pritrumpintas.Sunkiau, kad po operacijos rodos tik į ketvirtą dieną valgyti sultinio gavau.Pradžioje vandens tik lūpoms suvilgyti, o paskui gali gerti kiek nori.
Nors skauda, bet judėti reikia tiek kiek liepia daktarai.Paprašai, kad suleistų nuskausminamųjų ir į žygį apie lovą.Verstis reikia šonu.Jei skausmu pateisinsi nenorą judėti , susidarys sąaugos, o tada jau skaudės visą gyvenimą ir bus problemos , jei reiks daryti kada nors vėl operaciją.
Nesikuklinkit prašyti nuskausminamųjų.Klinikose jų negaili.
Sėkmės.
Atsakyti
QUOTE(Ruanda @ 2010 06 17, 09:50)

Sveika, vasario 19 suzinojome, kad mano zmogui zarnyno vezys, 4 stadija, metastzes kepenyse,plauciuose Is pradziu buvo labai sunku. Ypatingai. Dar kai gydytojai pasako i akis, kad vilties nera. O po to pamaciau, kad jei pamesti vilti- tai kam tada viskas? Svarbiausia neskaityti visokiu statistiku ir pan. Jos bjaurios. Bet kai surenki 4 stage survivors colon cancer, zinokit, kiek daug ismeta istoriju apie gyvenancius ir su tokiomis stadijomis. Taip kad medikai su savo statistikom viena, o gyvenimas - kita. Labai priklauso nuo zmogaus nusiteikimo. Pazistu moteri, kuri su 3-ia labai pikto vezio stadija pagijo ir gyvena, bt ji niekada net nemane, kad bus kitaip, kad ji nepasveiks. BUvo optimiste ir darbstuole. Gyveno savo gyvenima ir tiek. smile.gif Tikekite. IR mamai butinai sakykite,kad negalima nuleisti ranku. NIekada. O ypac sergant veziu.
MEs nusipirkome chemijos metu gerti ish zhnomos zholininkes farmaceutes j.balvociutes (www.jadvyga.lt) arbatu kepenu valymui ir sidabrazoles saknu, manau, jei jums darys chemija- nusipirkite. Nepakenks. Nes chemija visu irma trenkia per kepenis.
Dabar - jau siandien vaziuoju pasiimti savo zmogaus is KLP po 8-os chemijos. Mano zmogus jauciasi gerai. Sulig kiekvienu kartu kraujas vis gereja. Metastazes sumazejo, kitos- isnyko. Turekite vilti visada. Pasiteiraukite gydytoju del gesavit arba wobe mugos e. Tai ne panaceja, taciau padeda imunitetui po chemiju.
Zodziu -nenusiminkite. Jei ka- rasykite, pasistengsiu padeti kaip tik galesiu.
V
Atsakyti
Kudle, Ruanda, man storosios zarnos vezys operuotas pries pusantru metu, praejau 6 chemoterapijas. viskas apsitvarke, jauciuosi gerai, dirbu, vaikus auginu ir tikiu, kad sulauksiu anuku smile.gif
jei reikia kokios info - rasykit.
Atsakyti
sveikos... jungiuos prie jusu, nes man butinai reikalinga informacija, ir pasidalinti savo liudesiu... pries lygiai 2 savaites mamai pradejo sllaudeti galva, skausmas nezmoniskas visa diena buvo, bet vakare aprimo ir mes jau lengviau atsiputem, deja neilgam. praeita pirmadieni skausmas sugrizo, tada ligonine, tomografija, palata. kt parode daryni, mrt patvirtino - auglys. vakar operacija, o snd gydytojo verdiktas : tarp G3 ar G4 . po savaites tikslus atsakymas, ir spinduliavimas. as to dar pilnai nesuvokiu, bet zinau kad prognozes nekokios. jauna mama mano, tik 47metai. bijau visko. labiausiai kad mus gali bet kada ishskirti...
Atsakyti