Įkraunama...
Įkraunama...

27-oji ONKO kertelė

QUOTE(Liutukeee @ 2010 06 08, 19:01)
Mama irgi gere MEGACE,nors irgi bijojo,negere kelis menesius,bijojo paskaicius vaistu anotacija.Bet kai Adis pradejo gert-tai ir ji isdriso.Apetitas pagerejo tuojpat.Buvo israse po 20ml,bet ji gere po 15ml.Berods 2sykius dienoj  g.gif ,nors gal ne,jauciu 1syki.

Juos israso gyd.chemoterapeutas.Jie kompensuojami,kitaip tai berods virs 750lt.buteliukas kainuoja.Yra pienelis ir tabletes.Mamai skirdavo pieneli.Isgere beveik 3buteliukus.
Dar turim maziausiai du likusius.Jei kam reikia-mielai atiduosim.

Sudomino mane irgi sitie vaistai.Mano mama pagrinde del zarnyno ir vargsta,kamuoja dideli skausmai.Gal jai padetu?Ji del zarnyno ir valgo vos kelis saukstus per diena.Nusilpo labai.Guli ligononeje,net chemijos antros neduoda.Stiprina lasinem.Gydytoja nesiule tokiu.Ir isvis,labai atzagariai kalba.Ir numerio savo neduoda.
Atsakyti
QUOTE(skorpee @ 2010 06 08, 20:41)
vis paskaitau čia,mama tą patį išgyveno,ir žinai kai jau nebepasikėlė iš lovos,pradėjo verkti ir pasakė,leiskit man ramiai numirti,jai vis blogėjo,kol vieną dieną parėjus iš mokyklos pasakiau viskas stokis baik tu turi tikėti,net nebandai čia gulėti ir laukti pabaigos,tu turi dar dėl ko gyventi ir tu gyvensi tik tikėk mama tikėk prašau unsure.gif  tada man buvo tik 14 metų....... 4u.gif  ir mama šiandien sako ačiū,kad įspyrei man į užpakalį,aš tada tikrai supratau,kad negaliu juleisti rankų, daug iškesta,pašalinta gimda ir visos kitos skaudžios procedūros,bet šiandien jinai su mumis džiaugiasi anūkėliu wub.gif  wub.gif  svarbiausia iš visos širdies tikėti... medikai mamai irgi nieko nežadėjo,liepė ruoštis.... 4u.gif  4u.gif
nepykit,kad įlindau 4u.gif

Tokios zinutes suteikia vilties... Daug.. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Viti17 @ 2010 06 08, 21:46)
Tokios zinutes suteikia vilties... Daug.. smile.gif

wub.gif taip.....mano pačios teta susirgo krūties v.tai dabar ji jau pensijoje, ir sveika ir guvi, o tai buvo, gal berods prieš 25 metus, aš visai vaikas buvau, nelabai ką atsimenu, tik žinau, kad buvo šeimoje sujudimas g.gif Tikėjimas daug ką daro....aišku, reikia ir gydymo mirksiukas.gif
Atsakyti
http://www.youtube.c...ated....tiesiog labai grazi daina vakarui wub.gif
Atsakyti
Sveikutės, Mergaitės 4u.gif Kaip gera skaityti laimingas istorijas. wub.gif wub.gif

QUOTE(GREK @ 2010 06 08, 19:38)
Rasų lanka, kaip tos atostogos, kaip mama, vis matau, paskaitai, o nieko nerašai.

Mūsų atostogos visame karštume. karsta.gif Paskaitau kiekvieną dieną, visada esu su Jumis, bet daug laiko praleidau ieškodama informacijos, įvairių žinelių. Nerašau, kad neužduočiau kitoms mergaitėms širdelių, nes tikrai neturėjau ką linksmo ir parašyti. Bet dabar jau vis tiek parašysiu... blush2.gif Mamytei penktadienį sulašino antrą Gemzaro dalį - praėjus savaitei po chemijos gavo dar dalį chemijos. Labai jos norėjom, nes anksčiau nepavykdavo, nes neatsistatydavo kraujukas, o dabar stebuklingai jis atsistato (bent jau kol kas). Tai ojojojojoj - tokių temperatūrų apturėjom - virš 39, odos alergijų, piktų širdelių ir pilvelių. Dar kapanojamės, bet jau daug geriau, daug geriau... Kiekvieną dieną beveik bendravau su chemodaktaryte. Ir taip keistai būdavo. Dieną apie 37,2, o vakare ir naktį šauna iki virš 39. Teko trukdyti gydytoją ir per savaitgalį blush2.gif
Šiandien nuvažiavome pasidaryti kraujuką, manėm, gal pasilpęs labai. Pasirodo viskas thumbup.gif , bet prieš procedūrą prie mamytės priėjo mūsų mieloji rūpestingoji šeimos gydytoja (ji visada mamytę pakalbina, pastiprina žodžiu), tai pakišo lapuką , kad padarytų CRB tyrimą tuo pačiu. Taip bandžiau atkalbėti mamytę, kad atidėtume kitam kartui tą tyrimą (nes juk ir taip aišku, kad rodys), bet ir mano mamytė rūpestingoji - negi apvils daktarytę... Padarė... doh.gif Tai atsakymą procedūrų sesutė išnešė be žodžių (nors visada šypsodavosi ir dar išaiškindavo reikšmes), įdavė lapuką ir pabėgo... doh.gif Vėl rūpestis. Bariausi su savimi, kam neatkalbėjau mamytės. Ir vėl skambinausi gydytojai, kad paaiškintų kaip elgtis, kai toks atsakymas. blush2.gif doh.gif Mamytė tai susierzinusi dėl negalėjimo, tai vėl sako - turiu ištverti, lai tik tos blogiukės baigiasi...
O dabar apie puikiąsias atostogas. 4u.gif Mamytė šiandien jau valgo ir skaniai. Planuoja , kad nuvešim ją į turgų šeštadienį ir ji nupirks gražių gėlyčių ant tėvelių kapelių, taip pat galvoja, kad šiais metais turi būtinai užsikoncervuoti paprikų sus pomidorų minkštimu, nes kartais reikia "širdį atgauti". Aš šią savaitę einu toliau į meditacinius ir kitokius kursus - toliau atsistatinėju po mokslo metų. Kitą savaitė taip pat bus karšta - atvažiuoja pas mus draugė prancūzė į svečius - ir kaip tik, kai mamytę turėsim vežti chemijai. Dievulis sudėlios viską į savo vietas - jis geriau žino , kaip tai padaryti... wub.gif

Visoms kuo geriausios sveikatėlės, net ir toms, kurios netiki nono.gif Linkiu , kad kiekviena būtumėt laimingos istorijos pagrindine veikėja. wub.gif

Art 4u.gif ačiū ...Adis patirtis mums kaip oras...

Carvel 4u.gif - ačiū jau paklausiau... Labai gražu... Saldžių sapnelių...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 08 birželio 2010 - 22:44
QUOTE(skorpee @ 2010 06 08, 20:41)
nepykit,kad įlindau 4u.gif

Ačiū, kad įlindai, skorpee,... Geros žinios čia labai laukiamos.

QUOTE(rasų lanka @ 2010 06 08, 23:35)
Sveikutės, Mergaitės 4u.gif

Stiprybės jums, Rasų lanka. Svarbiausia, nepameskite tikėjimo ir kantrybės. Gerai, kad turite kontaktą su onkologe, kad galite bet kada paskambinti, pasitarti. Tai labai svarbu. Savaitgalį pranašauja šiltesnį orą, galės mamytė lauke pabūti, atsigauti. Apkabinu...
-----------
user posted image
Atsakyti
QUOTE(rasų lanka @ 2010 06 08, 23:35)
tai pakišo lapuką , kad padarytų CRB tyrimą tuo pačiu...

Ką reiškia trumpinys CRB?

Rasų lanka, laikykitės abi viena į kitą pasiremdamos : )
Atsakyti
QUOTE(something else @ 2010 06 09, 15:12)
Ką reiškia trumpinys CRB?

C reaktyvus baltymas. jo padidejimas rodo infekcija, uzdegima.
Atsakyti
Laba diena. Ačiū, kad esate. Perskaičiau jau beveik visas temas. Rytoj mums pirma chemoterapija unsure.gif Kaip tai vyksta? Ant lapuko net neparašyta kelinta valanda ateiti, o mes nepaklausėm blush2.gif Gal galite padėti ir parašyti, kaip tai vyksta? Kiek valandų? Ačiū iš anksto smile.gif
Atsakyti
QUOTE(waterloo @ 2010 06 09, 19:24)
Laba diena. Ačiū, kad esate. Perskaičiau jau beveik visas temas. Rytoj mums pirma chemoterapija unsure.gif Kaip tai vyksta? Ant lapuko net neparašyta kelinta valanda ateiti, o mes nepaklausėm  blush2.gif Gal galite padėti ir parašyti, kaip tai vyksta? Kiek valandų? Ačiū iš anksto  smile.gif

Čia turbūt priklauso nuo to, kokius vaistus leis, todėl parašysiu kaip elgiuosi aš, gal bus aiškiau. Turiu talonėlį, sakykim, rytdienai. Pasižiūri, kada tavo gydytoja chemoterapeutė dirba, keliauji pas ją su kompensuojamų vaistų pasu, ten gydytoja parašo vaistukų, tada žingsniuoji į vaistinę, nusiperki juos + 3 butelius vandenuko, keliauji pas sesutes, ten tau baksteli ir pakabina lašelinę. Aš kabau 3 valandas, tada namo smile.gif

Rasų lanka doh.gif atostogos čia? Stiprybės jum 4u.gif

Ai, dar pasiguosiu unsure.gif Šiandien pridaviau kraujuką, vos ne vos. taip sužalojo rankelę schmoll.gif 5 kartus dūrė, pradūrė veną, ranka išsipūtė ir pamėlo blink.gif žiauriai skauda. Tepu Liotonu, bet rezultatas kol kas nekoks. Dabar sėdžiu su spiritiniu kompresu. Kaip dar galiu pagelbėt savo venom? Kitą savaitę dar laukia kraujo tyrimai ir chemija doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GREK: 09 birželio 2010 - 18:55
Apie MEGACE, jau viską už mane parašė Liutukeee. Pusseserė pradėjo gerti nuo 10mg.iki 20mg (palaipsniui) ir vieną kartą dienoje.Šiaip viskas yra parašyta kaip vartoti instrukcijoje.Man atrodo, šiuos vaistus skiria ne prie visų onko. ligų.
Atsakyti
[quote=GREK,2010 06 09, 19:52]
Čia turbūt priklauso nuo to, kokius vaistus leis, todėl parašysiu kaip elgiuosi aš, gal bus aiškiau. Turiu talonėlį, sakykim, rytdienai. Pasižiūri, kada tavo gydytoja chemoterapeutė dirba, keliauji pas ją su kompensuojamų vaistų pasu, ten gydytoja parašo vaistukų, tada žingsniuoji į vaistinę, nusiperki juos + 3 butelius vandenuko, keliauji pas sesutes, ten tau baksteli ir pakabina lašelinę. Aš kabau 3 valandas, tada namo smile.gif

Didėlis dėkui. Kažkiek lengviau dabar. ax.gif
Papildyta:
O ... dar klausimas: į chemoterapiją reiktu eiti pavalgius ar geriau nieko nevalgyti? unsure.gif Ir ten sesutės priima visą dieną?
Atsakyti