Įkraunama...
Įkraunama...

27-oji ONKO kertelė

Labas vakarėlis,

Panašu, kad mokslo metai mokykloje ir muzikoje mažajai jau baigėsi karsta.gif
Šiandien J.Gruodžio muziejuje buvo koncertas - labai gražus, daug jaunų pianistų, visi labai stenėgėsi thumbup.gif Paskui vaikams kiemely buvo vaišės ir edukacinė programa.
Informacija apie J.Gruodį buvo pakankamai įdomi - žmogus "persigrūdinęs" jaunystėj sirgo reumatais, turėjo silpną širdį. Žmona viską darė, kad jam būtų gerai. Vaikams patiko Gruodienės iš saldainių popieriukų išlankstytos figūrėlės, patys bandė, tik nelabai pavyko...Bet įdomiausia man pasirodė jo saviįtaigos kortelės. Turėjo daug jų pasidaręs. Tekstai "Aš turiu stiprią valią..", "Aš sukursiu simfoniją...", "Aš noriu..." taip priminė mūsų pašnekesius...Taigi vos ne prieš šimtą metų prasilavinę žmonės irgi darė tą patį, ką mus moko .GABIJA., ką mokė adis ir kitos. Net nemoku pasakyt, koks tas jausmas, kai tas korteles vaikams išdalino ir jie skaitė....

O paskui puikus oras - miškely klasės išleistuves pasidarėm - vel žaidimai, dešrelės, uodai doh.gif

Dar liko Dainų šventė blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(something else @ 2010 06 01, 23:46)
Viskas gerai, čia gi tokia tema, jog tam, kad kažko netyčia neįskaudintum - visai tylėti reiktų...

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Man jokios itakos neturejo ir neturi kazkeno pasakojimai nei fizinei,nei psichologinei buklei.Koks buvo vaistu poveikis-toks buvo,kokios buvo komplikacijos-tokios ir buvo.Ir tikrai nemanau ,kad jeigu kas perskaitys,kad jei A... skaudejo nugara po chemijos,tai ir B... skaudes.Manau bloga buna kiekvienam skirtingai,nepriklausomai nuo musu noru.O jeigu kas paklaus,o kitas atsakys:taip,gali buti,gali skaudeti,gali vemti,man buvo panasiai,kreipkis i medikus,arba daryk ta ir ta-gal kazkam palengves,gal kazkam bus ramiau kad cia nepavojinga GIVYBEI.Bet visos mes skirtingos...Kazkas gali laikyti viska savije,viduje.Kazkam lengviau issipasakoti.Ir negalim jems to uzdrausti.
Man jeigu buvo blogai -tai ir rasiau kad buvo blogai,kai yra gerai-tai yra gerai ,o apsimesti as nemoku.Ir isvis tada nesuprantu,kam ta tema? Mano manymu-padeti vieni kitiems.Kam tada pasiguosti? Ar visos tylesim dabar,aj,kokios didvyres mes ,kentesim tyliai unsure.gif
Tai iseina taip ,kad mergaitems rasu lankai,ifauru ,somehting else,ambre renatuxass ir kitiems isvis cia nerasyti apie ju ligoniuku bukle???Nepasakoti kad veme,ar viduriavo ir pan.?? Ar jeigu kam nors recidyvas geriau nerasyti? Gal nutyleti,kad neisgazdinti kitu?Gal kas nors perjautriai sureguos?

Cia taip pat ,kaip ir visu ,mano asmeniska nuomone.

Rasu lanka ,skaitau kad mamytei visai neblogai po chemijos thumbup.gif Taip ir toliau 4u.gif

Ifauru ,smagu del sventes smile.gif

Patriccija ,kokie norai biggrin.gif thumbup.gif thumbup.gif Saunuole tu musu wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SVETA K.: 01 birželio 2010 - 23:24
P.S. man remisija jau beveik metai smile.gif baisu ir dziaugtis,tfu,tfu,tfu...gydymas baigesi geguzes 27,gydytuoja aiskino kad remisija ,mano atveju skaitosi praejus 1-2 menesiams po gydymo.Ir pati didziausia tikimybe susrgti 1s metais.,tai pirma etapa galima sakyti iveikiau...bent iki birzelio 29
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SVETA K.: 01 birželio 2010 - 23:46
Pritariu SVETAIK,as bandau ismokt daugka nutylet,bet nemoku,negaliu...Kartais pavyksta,bet net mamai negaledavau nepasakot tikrosios situacijos,aisku daugka susvelnindavau,bet meluot negaledavau.Man daugkas sakydavo"tu sakyk,kad viskas gerai,kad tyrimai geri,kad dabar pailsesi,o paskui tau vel lasins chemijas...",tipo meluok,nes tas melas bus vardan mamos sventos ramybes.Na,bet negaledavau as taip.Mama visa gyvenima mokino sakyt tik tiesa ir mate mane sakancia tik tiesa.Tai kaip gi as buciau galejusi jai meluot,suteikt kvailas viltis.

Ech!Kaip gerai,kad mes visi skirtingi.

O siaip tai as labai suprantu visus ir visas,kurie slaugo ligoniukus.Man paciai jau buvo pakrike nervai.Siuo metu matau keleta tokiu artimaisiais besirupinanciu moteryciu,kurioms lygiai t.p.pakrike nervai.Joms tikrai labai sunku,kartais man atrodo,kad daug sunkiau nei patiems ligoniams.Jos tikrai ne is blogos valios puola cia rasyt,jos tiesiog saukte saukiasi pagalbos.Man norisi kiekvienai padet,bet nelabai isgaliu,pati daznai sudepresuoju,o ir laiko stoka.Vis dar neatsigaunu.

Myliu jus visas labai!

Samta,turbut supykai ant manes,parasei,kad nebedejuosi ir dingai!Atleisk man,tikrai nenorejau izeist!Tiesiog paskutiniu metu jautriai sureaguoju kai zmones skundziasi tokiais dalykais kaip,kad didelio baliaus kelimu vaikui ir pan.Kai sirgo mama-mes visai nesventem sunaus 6-ojo gimtadienio.
Man tai labai gaila serganciuju,kurie neturi pinigeliu vaistams,slaugai ir kt.butiniems dalykams,net maistui.Vat tada jau beda.O tokie dalykai kaip buitis man paskutiniu metu visai nublanko.Pradejau viska vertint kitaip.
Atsakyti
QUOTE(SVETA K. @ 2010 06 02, 00:44)
P.S. man remisija jau beveik metai smile.gif baisu ir dziaugtis,tfu,tfu,tfu...gydymas baigesi geguzes 27,gydytuoja aiskino kad remisija ,mano atveju skaitosi praejus 1-2 menesiams po gydymo.Ir pati didziausia tikimybe susrgti 1s metais.,tai pirma etapa galima sakyti iveikiau...bent iki birzelio 29

group.gif Kaip faina Svetuk, niu ir aš labai nesidžiaugsiu, kad nenubaidyt laimės wub.gif
Atsakyti
QUOTE(SVETA K. @ 2010 06 01, 23:57)
Tai iseina taip ,kad mergaitems rasu lankai,ifauru ,somehting else,ambre renatuxass ir kitiems  isvis cia nerasyti apie ju ligoniuku bukle???Nepasakoti kad veme,ar viduriavo ir pan.?? Ar jeigu kam nors recidyvas geriau nerasyti? Gal nutyleti,kad neisgazdinti kitu?Gal kas nors perjautriai sureguos?

Sveta, nesupratai... viskuo šiame forume reikia dalytis, viskuo, ir tavo paminėtos moterys tą daro labai subtiliai ir gerai. Mane asmeniškai skaudina, gąsdina labai sunkaus ligonio, na, išeinančio, būklės aprašymas. Tik tai. Na nesu aš tokia stipri, kad tai lengvai suvirškinčiau.

O mūsų kasdienybė, pojūčiai po ch.,recidyvai - ar kiti negerumai - tai visai kas kita. Žinoma, reikia dalytis.

Papildyta:
QUOTE(Liutukeee @ 2010 06 02, 00:53)
Tiesiog paskutiniu metu jautriai sureaguoju  kai zmones skundziasi tokiais dalykais kaip,kad didelio baliaus kelimu vaikui ir pan.Kai sirgo mama-mes visai nesventem sunaus 6-ojo gimtadienio.
Man tai labai gaila serganciuju,kurie neturi pinigeliu vaistams,slaugai ir kt.butiniems dalykams,net maistui.Vat tada jau beda.O tokie dalykai kaip  buitis man paskutiniu metu visai nublanko.Pradejau viska vertint kitaip.

drinks_cheers.gif Liutukee. Mamos liga pakeitė ir tavo požiūrį į daug ką. Stprybės tau. Guodžia tik tai, kad tu labai stengeisi, ir padarei viską, kas tavo jėgoms.
Atsakyti
Sveikos, ko tai mieganti gražuolė šiandien rolleyes.gif Gyvenu 11 aukšte, tai per langą nesimato nieko blink.gif tik baltas rūkas lyg siena stovi už lango. Fe, nesmagu, noriu saulytės.
QUOTE(arune @ 2010 06 01, 19:26)
Šiandien onkologiniam iš pažiūros inteligentiška maloni moteris užkalbino mane, ir pradėjo giliai lyst į dūšią,

jo, va prie šito dar nepriprantu ir prie kupinų užuojautos žvilgsnių unsure.gif

QUOTE(Patriccija @ 2010 06 01, 21:03)
Na, mergaites, net nezinau kaip parasyti, kartais galvoju, jog as cia tureciau maziau eiti ir kaip .GABIJA.  sako vaidinti visiskai sveika, kaip ir jauciuosi. Tik nezinau kas cia vis traukia prisijungti, gal tas, kad cia Jusu daugelis yra  tokios geros, na tokios, kad tik susidures su sia liga zmogus tampa, juk visikai kitomis spalvomis pamatai pasauli ir pagalvoji, juk tiek nedaug truksta ir tavo gyvenimas cia zemeje gali pasibaigti, todel as kiek imanydama save drasinu ir visiems rekiua, kad man viskas gerai, man nieko neskauda, as jauciuosi sveika ir laiminga. As  dziaugiuosi savo namuciais, savo varlyciu kolekcija, as dziaugiuosi, kad rytais nubundu ir nejauciu jokiu simptomu jog kazkuri kuno dalis jaustus negerai wink.gif... Netgi jau mintuys apie koki dieduka kyla, kad galeciau i lovyte isitempti. Ux, seniai toki jausma esu patyrusi, kai vyras  savo rankomis apkabina ir liecia  ten kur jautru. uuuu toks noras pasistaipyti  ok.gif  yu.gif  oro_buckis.gif , megstu paerzinti bernus pasenejusius, o jie jauciu kaip dar trepsi aplinkui.  lotuliukas.gif

Patriccija, net nesugalvokit taip pasielgt, čia tokio pavyzdžiai kaip jūsų daugumos senbuvių mum reikalingi kaip oras bigsmile.gif Pas ką gi mes tada paklaustume ko?
Drąsiai rėkit ir toliau apie savo sveikatą, tada ir mes drąsiau pasijusim.
Ačiū visom senbuvėm, kad esat, kad galim kaip pas mamą atbėgt ir išsiverkt, išsipasakot, pasiguost ax.gif
user posted image

QUOTE(rasų lanka @ 2010 06 01, 22:50)
Jautri ši temutė. Daugelis prieš ateinant iš mūsų ilgai ją tyliai skaitė nedalyvaudamos. Sunkumų smulkmenos čia nereikalingos, nors ir pačios kartais jų neišvengiam. Bet čia renkamasi, kad gyventi , pergyventi sunkumus ,ir  išgyventi, ir atsitiesti. Todėl reikalinga kuo daugiau geresnių emocijų, palaikymo žinelių ir patarimų atradimo...

agam, šniukštinėjau tris mėnesius tyliai, verkiau ir džiaugiausi kartu su jumis ax.gif
Smagu, kad mama taip šauniai laikosi smile.gif

QUOTE(ifauru @ 2010 06 01, 22:57)
O paskui puikus oras - miškely klasės išleistuves pasidarėm - vel žaidimai, dešrelės, uodai  doh.gif

Kokia faina šventė wub.gif ir su uodais, be kurių taip suprantu šiemet neįvyks joks renginys gamtoje lotuliukas.gif

QUOTE(SVETA K. @ 2010 06 02, 00:44)
man remisija jau beveik metai

topsecret.gif tyliai tyliai džiaugiamės su tavim ploja.gif

QUOTE(Liutukeee @ 2010 06 02, 00:53)
O tokie dalykai kaip  buitis man paskutiniu metu visai nublanko.Pradejau viska vertint kitaip.

Taip, pasikeičia požiūris š daugumą dalykų, savo neramią sąžinę užcementavau giliai rūsy ir dabar jau ramiai praeinu pro neplautus bliūdus, išmėtytus žaislus, dulkeles. Susitvarkau viską tada kai pati to noriu, nes jau pirmai tai man kažkokia liga buvo dėl tos netvarkos doh.gif
Atsakyti
QUOTE(arune @ 2010 06 02, 09:12)
...skaudina, gąsdina labai sunkaus ligonio, ... būklės aprašymas. Tik tai. Na nesu aš tokia stipri, kad tai lengvai suvirškinčiau.

O mūsų kasdienybė, pojūčiai po ch.,recidyvai - ar kiti negerumai - tai visai kas kita. Žinoma, reikia dalytis.

Iš tikro "kertelė sielai" yra čia. Realiame gyvenime neturi kam pasiskųsti, išsipasakoti. Pasiskųsi mamai, tėčiui -- nuvarysi į kapus anksčiau laiko. Pasipasakosi mylimai uošvienei ar uošvui, verks per naktis... Bandai kaimynei ar draugei, lekia nuo tavęs kaip nuo kažko... Kol eini iškėlęs galvą, stiprus visi sako -- o kokia (koks) šaunuolė (-is), kaip gerai laikosi, o taip serga... Mano a. a. net man visko neišsakydavo, o tikrai manau buvome artimi. Matyt saugojo mane.
Neturi žmonės, kam išsipasakoti... Psihologinės tarnybos pas mus ko gero tik formalumas... Kabinetai yra visur, sėdi antraeilininkė psichologė tik kokias 2 val per dieną. Kiek prašė ateiti į ligoninės palatą maniškė, neatėjo.
Už tat kur chemoterapijos kabinete, ar eilėje pas gydytoją dažnai pasitaiko žmonių kurie nori tik išsipasakoti, apie tavo bėdas nesiklauso, nori tik savo išlieti. Net tekdavo bėgti nuo tokių tikrai.
Ir čia forume buvo momentų kai kažkas pasakodavo vaizdingai kokios spalvos skysčiai iš burnos... Atsimenu mano a. a. tiesiog kelias dienas neidavo prie kompiuterio... Taip jai negera nuo to būdavo. Tad tikrai yra sunku skaityti.
Svarbiausia nuostata yra NESUSITAPATINTI, visada žinoti kad kiekvienas serga skirtingai, kad kiekvieno liga yra kitokia. Jeigu kažkam taip buvo, tas visiškai nereiškia kad ir man taip pat bus. Reikia tikėti stebuklais, nes net gydytojai nežino kaip ir nuo ko čia viskas vyksta. Kiek galima ieškoti teigiamų dalykų, mūsų "Pasaka" labai pamokanti.
Skųstis reikia, bet nepamiršti ir kitų aplinkui esančių, esame jautruoliai smile.gif
Atsakyti
Sveta, dziugu girdeti tokias tavo naujienas. Labai tikiuosi ir linkiu, kad remisija testusi visa likusi tavo gyvenimeli 4u.gif

As pasiemiau siuntima BMR 06.22 d, bet nebijau - esu sventai isitikinusi, kad viskas yra gerai. Nors kai kurie mazi skausmeliai ten sen vis sujaukia mintis, bet jie "kasdieniai" - susitrenkta ranka, kelis smile.gif

Oduvancik, Samta - tausokit save, rupinkites savimi 4u.gif
Rasu lanka, stiprybes jums ir jusu mamytei, jus laikotes sauniai. Nors ir buvo sunkumu "pakeliui" i sia chemija, bet juos iveiket, saunuoles!

Visoms kitoms stiprybes, vilties ir t.t., ir pan. Retai beparasau, bet skaitau kasdien apie jus.
Atsakyti
Dedu nuorodėlę - gal kam pravers:
relaksaciniai pratimai
Atsakyti
QUOTE(ifauru @ 2010 06 01, 21:57)
Labas vakarėlis,

Dar liko Dainų šventė blush2.gif

tai susimatysim 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(SVETA K. @ 2010 06 01, 23:57)
drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif
Tai iseina taip ,kad mergaitems rasu lankai,ifauru ,somehting else,ambre renatuxass ir kitiems  isvis cia nerasyti apie ju ligoniuku bukle???Nepasakoti kad veme,ar viduriavo ir pan.?? Ar jeigu kam nors recidyvas geriau nerasyti? Gal nutyleti,kad neisgazdinti kitu?Gal kas nors perjautriai sureguos?

Cia taip pat ,kaip ir visu ,mano asmeniska nuomone.

Sveta , o čia jau taip perlenkei lazdą , kad gal geriau nebekomentuosiu.
Sėkmės visoms.Sveikatos , stiprybės ir tikėjimo ir kuo daugiau teigiamų emocijų.

user posted image
Atsakyti