Įkraunama...
Įkraunama...

27-oji ONKO kertelė

QUOTE(GREK @ 2010 06 01, 14:42)

blink.gif eik tu sau kiek visko prisikaičiau.

liudna pasidaro paskaicius komentarus po straipsniais - kai zmones is nevilties yra pasiruose uz siaudo griebtis, o tas Andy patarimus zarsto i kaire ir i desine... ar tai atsakinga?
Atsakyti
QUOTE(Edmė @ 2010 06 01, 10:33)
Sveikos 4u.gif
Gal kuri susidūrėt ir galit atsakyti. Aš šiandien , antrą dieną po chemijos, buvau savo šeimos klinikoje susilašinti ringerį. Tai ta paslauga kainuoja. Aš kažkaip abejoju ar turiu mokėti. Gydausi Kauno klinikose, bet gyvenu kitam mieste, tai važiuoti susilašinti į klinikas man neapsimoka, nors klinikose  sekančią dieną sulašina ir mokėti nereikia.

Vilniuje Seskines poliklinikoje ta paslauga mokama.Neikaip neiskovojau savo nevaikstanciai mamai nemokamos paslaugos.Tiesa,net isivaizdavau,kad tokiems sunkiems ligoniams turetu statyt lasalines ir namuose.Pasirodo ne.Rasiau uzklausima i ligoniu kasas,bet atrase,kad viskas priklauso nuo poliklinikos politikos.

Viena moteris pasakojo,kad pas jos anyta Silutes rajone ateidavo felcere(ar sesute)ir nemokamai sulasindavo lasalines namuose.
Papildyta:
Oduvancikai,mieloji, 4u.gif nebeturiu nei ka parasyt,vakar skaiciau ir taip liudna daresi.Buk stipri!
Atsakyti
QUOTE(arune @ 2010 06 01, 10:51)
Nepasikliaukite šeimos daktarės ir net ginekologės čiupinėjimu!  Mane jos abi čiupinėjo, ir sakė kad tau nieko čia nėra, "nepastebėtai praėjęs mastitas", o st.jau 3 buvo. Jei ne mano kategoriškas prašymas siuntimo pas onkologus, čia jau neberašyčiau.

Kadangi aš jau pažymėta, tai šeimos gydytoja pačiupinėjusi negaili ir siuntimo.
Papildyta:
QUOTE(GREK @ 2010 06 01, 14:42)
. Vakar prašiau vyro, kad nukirptų, bet va čia jaučiu turėsiu problemų. Aišku, padrebės rankelės ir nukirps, bet labai jau dukra keistai sureagavo - labai prašė nesikirpt dar  g.gif Nesupratau, nuteikinėju jau seniai, kad reiks, bet kaip realiai pamatė, kad kirpsim, tik išblyško visa, puolė ant kaklo ir "mama, nesikirpk". dar laukiu, bandau kalbint - nekalba šita tema. Oi, ta paauglystė  doh.gif

Nereikia šio darbo užkrauti šeimos nariams.Tai labai sunki morališkai procedūra.Aš net peruką nakčiai vonioje nusiimdavau ir išeidavau su skarele.Taip ir miegodavau, nes juokinga , bet šalo galva.
Aš užėjau į pirmą kirpyklą ir tai nepažįstama kirpėja sakė, kad rankos drebėjo, nes mano tada dar neblogi plaukai buvo.

Papildyta:
QUOTE(Edmė @ 2010 06 01, 13:18)
Sunku skaityti ir girdėi tokias istorijas. Vakar, besilašindama chemiją,  irgi panašią istoriją išgirdau iš šalia gulinčios moters. Kažkaip iš vis, galvoju, kad dažnai tokias istorijas girdžiu. Galiu tik paguosti...
Aš tai į Ambrės nuorodą buvau įlindus. Prisikaičiau visko g.gif .

Nereikia skaityti jokių baisių istorijų.Kaip buvo vienam, bus kitaip kitam.Tai nuodas jūsų psichikai ir vilčiai bei nusiteikimui pasveikti.
O smulkiai aprašantys savo artimųjų agoniją turėtų pagalvoti kaip jaučiasi besigydantys, kurie visus kančių modelius prisitaiko sau.Jei reikia patarimo klauskim patarimo, o kam traumuoti tokiais vaizdiniais tuos , kuriems sava kančia per kraštus liejasi.
Lašant chemijai įsijunkit telefono radiją, užsidėkit ausinukus ir neklausyti kas kam nutiko.Geriau žiūrėkit į chemiją kaip į draugą, lašant pamedituokit apie tai , kad ji jus gydo, žudo blogasias lasteles.Galima prisigalvoti daug įvairių pagirų-afirmacijų chemijai.Kalbėkit maldeles už savo sveikatą.Įsivaizduokit save sveikomis.
Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo .GABIJA.: 01 birželio 2010 - 16:39
Man plaukus kirpti nedriso niekas, o tik viena jauna giminaite, t.y. sesers marti. Ji drasiai su skutimosi peiliuku vonioje nuskusdavo, kai reikedavo ir tai darydavo po pirmo chemijos kurso, nes i antra jau su peruku eidavau. Galvai budavo labai salta, as nakciai apsimuturiuodavau plonu frotiniu ranksluosciu.
Atsakyti
QUOTE(.GABIJA. @ 2010 06 01, 17:25)
Nereikia skaityti jokių baisių istorijų.Kaip buvo vienam, bus kitaip kitam.Tai nuodas jūsų psichikai ir vilčiai bei nusiteikimui pasveikti.
O smulkiai aprašantys savo artimųjų agoniją turėtų pagalvoti kaip jaučiasi besigydantys, kurie visus kančių modelius prisitaiko sau.Jei reikia patarimo klauskim patarimo, o kam traumuoti tokiais vaizdiniais tuos , kuriems sava kančia per kraštus liejasi.

Sutinku 100 procentų. Bet reikėtų pabūt forume ilgesnį laiką, kad suprastum, kaip čia reikėtų elgtis. Šiandien onkologiniam iš pažiūros inteligentiška maloni moteris užkalbino mane, ir pradėjo giliai lyst į dūšią, o aš ne iš tų, kur bet kam širdį atlapoju. Trumpai pasakiau, kad buvo recidyvas po 4 m., tai jos akys paliko blink.gif Su tokiu siaubiaku pasižiūrėjo, ir gailesčiu, ir dar kažkuo. norėjosi kuo greičiau pasišalinti, ką ir padariau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arune: 01 birželio 2010 - 18:27
QUOTE(arune @ 2010 06 01, 19:26)
Sutinku 100 procentų. Bet reikėtų pabūt forume ilgesnį laiką, kad suprastum, kaip čia reikėtų elgtis. Šiandien onkologiniam iš pažiūros inteligentiška maloni moteris užkalbino mane, ir pradėjo giliai lyst į dūšią, o aš ne iš tų, kur bet kam širdį atlapoju. Trumpai pasakiau, kad buvo recidyvas po 4 m., tai jos akys paliko  blink.gif  Su tokiu siaubiaku pasižiūrėjo, ir gailesčiu, ir dar kažkuo. norėjosi kuo greičiau pasišalinti, ką ir padariau  smile.gif

Gal ji sveika? Man atrodo, kad sergantis šia liga niekada taip nesielgs, nes jis su tuo gyvena ir supranta kitą.
Atsakyti
QUOTE(Edmė @ 2010 06 01, 19:44)
Gal ji sveika? Man atrodo, kad sergantis šia liga niekada taip nesielgs, nes jis su tuo gyvena ir supranta kitą.

O gal buvo sokiruota,kad po 4m.recidyvas,kiti gi tiki,kad isoperuos ir viskas.Mano mama,kad ir labai inteligentiska moteris,bet labai labai tikejo,kad liga neatsinaujins,net minciu apie recidyva neturejo.
O siaip juk zmones skirtingi,vieni viska issipasakoja,kiti ne.As kiek su mamyte praleisdavau laiko prie kabineto-tai sutikau labai daug zmoniu,kurie labai noredavo issipasakot.Jausdavosi,kad daugiau neturi kam pasipasakot,todel pasakoja zmonems,kurie serga tokia pat liga kaip ir jie.Kiti net apsikeisdavo tel.nr.Mamyte bendravo su keletu moteru,su kuriomis susipazino pooperacineje palatoje.Tarp kitko-visoms joms puikiai sekasi,nei vienai nera recidyvo.Visoms buvo kruties vezys.
Atsakyti
Na, mergaites, net nezinau kaip parasyti, kartais galvoju, jog as cia tureciau maziau eiti ir kaip .GABIJA. sako vaidinti visiskai sveika, kaip ir jauciuosi. Tik nezinau kas cia vis traukia prisijungti, gal tas, kad cia Jusu daugelis yra tokios geros, na tokios, kad tik susidures su sia liga zmogus tampa, juk visikai kitomis spalvomis pamatai pasauli ir pagalvoji, juk tiek nedaug truksta ir tavo gyvenimas cia zemeje gali pasibaigti, todel as kiek imanydama save drasinu ir visiems rekiua, kad man viskas gerai, man nieko neskauda, as jauciuosi sveika ir laiminga. As dziaugiuosi savo namuciais, savo varlyciu kolekcija, as dziaugiuosi, kad rytais nubundu ir nejauciu jokiu simptomu jog kazkuri kuno dalis jaustus negerai wink.gif... Netgi jau mintuys apie koki dieduka kyla, kad galeciau i lovyte isitempti. Ux, seniai toki jausma esu patyrusi, kai vyras savo rankomis apkabina ir liecia ten kur jautru. uuuu toks noras pasistaipyti ok.gif yu.gif oro_buckis.gif , megstu paerzinti bernus pasenejusius, o jie jauciu kaip dar trepsi aplinkui. lotuliukas.gif
Atsakyti
Labas vakariukas, 4u.gif 4u.gif

QUOTE(something else @ 2010 05 31, 23:52)
Zofranas tabletėmis? Negirdėjau šitokio dalyko. Kas Jums jį išrašo? Chemoterapeutė?

QUOTE(romantikė @ 2010 05 31, 23:55)
Man irgi viena karta po chemijos israse tabletem.  blink.gif  Netiko visiskai.

Taip - namučiuose Zofranas tabletėmis. Per praeitus kartus visada turėjome - mamytei padėdavo ir suveikdavo puikiai, o kai lašindavo chemiją , tai suleisdavo leidžiamų. Dabar irgi pasakė, kad sekantį kartą išrašys tabletėmis, nes vienu kartu negali išrašyti ir leidžiamų ir geriamų. Kadangi buvo chemija ir reikėjo tų vaistukų, tai išrašė leidžiamų.
QUOTE(Viktorija9 @ 2010 06 01, 02:34)
Neramu labai man,mama atvesta jau i Kauna is vakaro.Ryt ryte turetu ideti porta.Bet labai silpna ji siandien,labai silpna.

Viktorija, parašyk, kaip sekėsi mamytei ir kaip ji jaučiasi. Tikiuosi, kad viskas pavyko kuo geriausiai. wub.gif

QUOTE(arune @ 2010 06 01, 10:08)
Rasų lanka, kaip šiandien mamytė? Labai tikiuosi, kad pagerėjo, kiekviena nauja diena atneša kažką naujo, iš vakaro atrodo viskas prastai, o ryte - žiūrėk jau spinduliukas... Tegul jis ateina  4u.gif

Ačiū, Arūne 4u.gif . Na, naktis praėjo labai gerai. Mamytė miegojo. thumbup.gif Iš ryto buvo šneki ir pailsėjusi ir jau į lauką išėjo savo žolynais pasiinteresuoti. didis.gif Tik vakare spaudimas laaaaabai nukrito. Didysis 94 rodė, o širdutė tabalai, tabalai vėl. Kaip ir praeitą kartą... Žinom tokį būdą kaip greit pasikelti spaudimą, bet jis jau "labai nelegalus" topsecret.gif Nelabai sveikas, bet mamytė juo pasinaudoja... Kai tik žemas spaudimas ją "pritraukia " labai prie lovytės - tėtė ant šaukštelio galo atneša druskos ir mamytė ją suvalgo. Spaudimo pakilimas garantuotas, bent jau mums - šokteli iki 120 po kurio laiko...
Papildyta:
QUOTE(Patriccija @ 2010 06 01, 22:03)
Netgi jau mintuys apie koki dieduka kyla,...

hihihi.gif
O apie kokių varlyčių kolekciją kalbi? Varlyčių - varliukų? mastau.gif Ar varlyčių, kurias vyrai nešioja kaklaraiščio vietoje?
Šaunuole, taip ir toliau laikykis.... Ir kad tavo tie norai kuo greičiau išsipildytų... wub.gif
Papildyta:
QUOTE(arune @ 2010 06 01, 11:51)
Nepasikliaukite šeimos daktarės ir net ginekologės čiupinėjimu! 

Visiškai sutinku. Net ir onkologai nekurie negali tiksliai pasakyti, o apie ginekologus tai jau nėra nė kalbos - gal vienas kitas, bet tokių vienetai. Aš pas savo ginekologę nueinu tik siuntimo, jei pati nepakišu atsakymo iš onkoginekologės, net nepasidomi , kaip ir kas, nors pati kažkada pas ją nusiuntė. Dabar jai atrodo tikriausiai, kad ji visai ne prie ko. Mamytės chemoterapeutė gera, tai ji mane užregistruoja ir echoskopui ten pat , pasako kada atvykti, pasikelti kortelę... Labai dėkinga jai. Užregistruoja tada, kai turime vežti mamytę, kad vienu važiavimu du zuikiai būtų nušauti... Nors irgi atrodo, kad būtų reikalinga dar viena nuomonė...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 01 birželio 2010 - 20:59
cia rasydama nenorejau nieko iskaudinti, 4u.gif bet kai nutinka nelaime,nepastebi aplinkos ir savas skausmas atrodo didziausias.noretusi isgirsti kad buna taip, kad gyditojai nieko gero nezada,bet zmogus vis tiek bent trumpap laikui isveikia sia liga.siandiena mums gereja atrodo trupuciuka geriau,pasake kad tiki kad dar pasveiks.norisi tuom tiketi. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(karamele666 @ 2010 06 01, 22:27)
cia rasydama nenorejau nieko iskaudinti, 4u.gif

Viskas gerai, čia gi tokia tema, jog tam, kad kažko netyčia neįskaudintum - visai tylėti reiktų... Aš, beje, irgi čia lankausi ligonio artimojo statusu, tad mokausi tik paklausti informacijos arba ja pasidalinti, jei kas paklausia. Savo ar mamytės savijautas stengiuosi nutylėti. O ką daryti - paverki, žmogus, kamputyje, kai jau iki kaulų smegenų savigaila suiima, ir eini toliau. Gyvas žemėn nesulįsi.

Rasu lanka, Romantike, dėkui už info apie Zofrano tabletes, paklausiu chemoterapeutės progai pasitaikius, ar mums tiktų.
Atsakyti
QUOTE(karamele666 @ 2010 06 01, 23:27)
cia rasydama nenorejau nieko iskaudinti, 4u.gif bet kai nutinka nelaime,nepastebi aplinkos ir savas skausmas atrodo didziausias.noretusi isgirsti kad buna taip, kad gyditojai nieko gero nezada,bet zmogus vis tiek bent trumpap laikui isveikia sia liga.siandiena mums gereja atrodo trupuciuka geriau,pasake kad tiki kad dar pasveiks.norisi tuom tiketi. smile.gif

Karamele 4u.gif , jei gerėja, tai tuo ir gyvenkit. Gyvenkit visada šia diena. Dabar yra gerai - džiaukitės, rytoj vėl bus dabar - bus geriau - ir vėl džiaukitės. O tikėti visada reikia, net ir ypač tada , kai jokio gydymo nebelieka. Kartais tikėjimas tik ir gydo.
Stiprybės jums. wub.gif
Jautri ši temutė. Daugelis prieš ateinant iš mūsų ilgai ją tyliai skaitė nedalyvaudamos. Sunkumų smulkmenos čia nereikalingos, nors ir pačios kartais jų neišvengiam. Bet čia renkamasi, kad gyventi , pergyventi sunkumus ,ir išgyventi, ir atsitiesti. Todėl reikalinga kuo daugiau geresnių emocijų, palaikymo žinelių ir patarimų atradimo...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 01 birželio 2010 - 21:55