Įkraunama...
Įkraunama...

Neužmiega be krūties

mano irgi be kruties neuzmiega
Atsakyti
QUOTE(Keberiokst @ 2010 07 15, 18:59)
musu mergyte taip pat neuzmiega be papulio,bet pas mane jau antra diena kaip pienuko labai nedaug,net nesupratau kaip jis taip greit eme ir pasibaige....galvojau maitinti iki metuku,nezinau ka reiks db daryti jau kury laika duodam paragauti misinuku,bet nei vienas nepatinka....mergytei tik 7men.,jei reiks nutraukti maitinima bus tikrai liudna...nors ir 7men yra gana neblogai bet vis uzpuola kaltes jausmas...:(ar teko kam nors atpratinti tokio,ar panasaus amziaus mazylius,ir kaip sekesi?

pamegink gerti daugiau, turetu padeti. Prisipilk asoti keleta kartu per diena ar buteli pvz 2 l vandens, arbatos, kad butum tikra, jog pakankamai per diena skysciu isgeri. Pienukui gamintis reikia skysciu. Gal del karsciu organizmas taip sureagavo? I prakaita isejo...
Ir dek vaikuti daznai prie kruties, gal padauges vel.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laukimas: 16 liepos 2010 - 22:40
QUOTE(renaciute @ 2009 03 11, 08:50)
Sveikos, na matyt daug mamu taip kankinasi...
Man viena gydytoja patare - jei nakti kelsis reikalauti valgyt, duoti vandenuko atsigert, ir taip nuolat. Supras kad neskanu, ir nebevalgys po to naktimis. Ji pati 3 vaikus uzaugino, sake naktimis is viso niekada nemaitino, bet ir pienelio buvo ir problemos su vaiku miegu dingo. Pati taip nebandziau, kai jau nuspresiu nevalgdinti nakti, bandysiu taip...

Nors aisku verks.

Turiu tokia pacia problema, gerai,kad as ne viena tokia biggrin.gif Duodu as jam vandenuko, atsigeria ir reikalauja toliau papuko (vietoj soskes) paprastos neima,misinio ir pieno negeria smile.gif Labai noriu jau atprantinti, bet nezinau kaip mums 10 men.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ++++: 19 liepos 2010 - 11:07
Pasiskaitinejau ir pagalvojau, kaip gerai, kad as neturiu tokios problemeles ax.gif Nuo pat gimimo neleidau mazylei zaisti, kabeti ant papo. Pripratinau prie ciulptuko blush2.gif Tik matydavau, kad pradeda tik ciulpti, bet nebevalgyti, istraukdavau ir kisdavau ciulptuka, jei verkdavo. Bet uz tai mano krutine yra tik maistas. Pavalgo ir pati nusuka galvyte thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(kreveciuke @ 2010 07 19, 21:49)
Pasiskaitinejau ir pagalvojau, kaip gerai, kad as neturiu tokios problemeles  ax.gif  Nuo pat gimimo neleidau mazylei zaisti, kabeti ant papo. Pripratinau prie ciulptuko  blush2.gif Tik matydavau, kad pradeda tik ciulpti, bet nebevalgyti, istraukdavau ir kisdavau ciulptuka, jei verkdavo.  Bet uz tai mano krutine yra tik maistas. Pavalgo ir pati nusuka galvyte  thumbup.gif

va sita reikala ir as taip darau drinks_cheers.gif thumbup.gif ir neleidziu pamacius su krutine tik uzmigt.Jei atsibunda ir nori valgyt ,ikisu dar karta,bet prasidejus vel zaidynems,kisu tutke mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos mamytės. Noriu Jūsų patarimų. Jau seniai apie tai mąsčiau, bet dabar jau reikalas pribrendo smile.gif Mano mergina be papulio gyventi negali. Dieną tai viskas kaip ir normaliai, valgo mano pienuką, jau ir daržovienes verdu, įvairias košytes. Bėdos kaip ir nėra. Na bet naktį, ypač pastarosiomis, tiesiog negaliu atplėšti. Jau, rodos, snaudžia, bet tik ištraukus spenelį vėl ima kišti nosytę arčiau, arba tiesiog griebia nagučiais ir traukia arčiau. Speneliai dabar tokie jautrūs, vos ne kaip pirmąjį maitinimo mėnesį. Bandau apgauti, pakišu buteliuką (iš jo geria normaliai, kai pvz., paskaitose būnu, jai čia ne naujiena), bet tada iškart zirzti pradeda, išsibudina. Čiulptukas jai kaip žaisliukas dantenoms pakasyti. Jau taip pasiilgau normalesnio miego, tačiau bijau, kad tokią čiulptukę,kaip mano dukrytė bus labai sunku atpratinti nuo naktinių čiulpinėjimų. Beje, ir skaičiau kažkur, kad nuo pusės metukų vaiką reikia apratinti nuo naktinių valgymų. Neįsivaizduoju kaip tai padaryti. Beje,o ar gali čiulpimo refleksas padidėti dėl dygstančių dantukų. Jai jau ne už kalnų 9 mėn, o dantuko - nė vieno.
Dar pamenu kai mama tik gimus dukrai sakė: "Tik nebūk jai vietoj čiulptuko". Bet kadangi pirmas vaikas, tai klaidų pridariau auginimo. Kitais kartais jau gudriau elgčiaus manau. Gal kažkaip galimą šitą bėdą apšalinti. Laukiu patarimų... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(sarafea @ 2010 07 19, 23:22)
va sita reikala ir as taip darau  drinks_cheers.gif  thumbup.gif ir neleidziu pamacius su krutine tik uzmigt.Jei atsibunda ir nori valgyt ,ikisu dar karta,bet prasidejus vel zaidynems,kisu tutke  mirksiukas.gif

Gerai kad Jusu vaikai ciulptuka pripazino smile.gif Kiek manajai nebamdziau kisti, tai su liezuviu ismeta lauk ir dar tokia grimasa padaro, kad suprantu, jog sito s..jai nereikia. o kartais net pradeda klykti, kad kisu jai ciulptuka. tai belieka siulyti krutine. Ji irgi dazniausiai pavalgiusi, nusisuka, bet ne visada. Bet as kazkaip ir nesiparinu. Man paciai patinka atsigulti vakare su dukrele ir ja migdyti. Aisku ijungiu sau telika ir ramiausiai ilsiuosi, o dukrele krutine ciulpia ir taip uzmiega smile.gif Ateis laikas ir pati atpras ir pabegs is lovos. O mums mamos vis dar noresis jausti vaikelio siluma ir kvapa, bet, deje, vaikas taps savarankiskas. Todel as miegaujuosi siomis trumpomis palyginus su gyvenimu akimirkomis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ksesanko @ 2010 10 07, 13:09)
Gerai kad Jusu vaikai ciulptuka pripazino smile.gif Kiek manajai nebamdziau kisti, tai su liezuviu ismeta lauk ir dar tokia grimasa padaro, kad suprantu, jog sito s..jai nereikia. o kartais net pradeda klykti, kad kisu jai ciulptuka. tai belieka siulyti krutine. Ji irgi dazniausiai pavalgiusi, nusisuka, bet ne visada. Bet as kazkaip ir nesiparinu. Man paciai patinka atsigulti vakare su dukrele ir ja migdyti. Aisku ijungiu sau telika ir ramiausiai ilsiuosi, o dukrele krutine ciulpia ir taip uzmiega smile.gif Ateis laikas ir pati atpras ir pabegs is lovos. O mums mamos vis dar noresis jausti vaikelio siluma ir kvapa, bet, deje, vaikas taps savarankiskas. Todel as miegaujuosi siomis trumpomis palyginus su gyvenimu akimirkomis smile.gif

Mano situacija tokia pati - vienas prie vieno, ir net amzius panasus smile.gif visi man aiskina, kodel miega su tavim vienoj lovoj, kodel nesioji tiek daug, kodel taip, kodel anaip... o as dziaugiuosi tomis akimirkomis kol jis salia smile.gif man taip gera kai prabudus nakti ji matau salia , pabuciuoju,apkamsau ir toliau snaudziam (aisku siuo atveju tetis lieka nuskriaustas,nes miega kitam kambari rolleyes.gif ). Na ir kas, kad mazai poilsio, nepatogu, bet planuojant vaikeli tam ir ryztames, kad reikes taikytis prie naujo zmogucio smile.gif Dziaugiuosi kol galiu ir neketinu skustis thumbup.gif Ateis laikas, kai prasysim, kad atsigultu salia,kad prisiglaustu, o bus jau velu, nes bus musu turteliai uzauge wub.gif
Atsakyti
Kiekviena mama džiaugiasi akimirkomis su savo vaikeliu. Kol nesusilaukiau mažytės, nežinojau, kad galima ka nors taip stipriai mylėti. Aš irgi puikiai jaučiuosi kai maitinu savo lelytę, apsikabinu ją, kuo arčiau prisiglaudžiu. Tik ne tada kai papuliai tokie nugriaužti, kad jau baisu prieš paduodant biggrin.gif Kas kartą maitindama prisimenu kokia ji buvo kaip gimė, kaip augo, kaip ką išmoko naujo ir pan. Tada suprantu kaip greitai ji auga ir pagalvoji, kad tas laikas galėtų ir lėčiau eiti. Dar norisi pasidžiaugti angelėliu, kurį bet kada gali apkabinti ir pabučiuoti. O bučiuoji tai šimtus kartų dienoje: kai pakeli, kai paguldai, kai kažką rodai, kai šoki, kai miega ir t.t. O tomis akimirkomis kai dėl ko nors būna sunku, tai vaiko šypsena dažniausiai nuramina ir suteikia jėgų. Aš ir savo pažįstamoms, kai jos būna pavargusios, visada sakau, kad viską mes mamos ištversim, juk gyvenimo kontekste šis laikas labai trumpas. Bet manau kiekviena mama vaiko auginimo etape norėtų kuo mažiau rūpesčių, nes esame ne tik mamos, bet dar ir moterys. Kai yra išeitis iš kokios nors situacijos, geriau ja ir pasinaudoti. Ir tai visai nereiškia, kad mažiau mylime savo vaiką.
Atsakyti
Ir mano sunus yra "papinukas". Ypac nakti, keliasi n kartu, bet kadangi miegam kartu, tai labai didelio nuovargio nejauciu. Man tokia situacija nesukelia nepatogumu. As savo vaikui nedaviau ciulptuko, tai matyt jam reikia patenkinti ta ciulpimo refleksa.
O kita vaika auginciau taip pat, is nesiosiau ir per prievarta nebandyciau migdyti.

Atsakyti
QUOTE(M.Rasele @ 2010 10 07, 22:14)
Ir mano sunus yra "papinukas". Ypac nakti, keliasi n kartu, bet kadangi miegam kartu, tai labai didelio nuovargio nejauciu. Man tokia situacija nesukelia nepatogumu. As savo vaikui nedaviau ciulptuko, tai matyt jam reikia patenkinti ta ciulpimo refleksa.
O kita vaika auginciau taip pat, is nesiosiau ir per prievarta nebandyciau migdyti.

As irgi ne labai suprantu kaip galima vaikuti pripratinti uzmigti viena smile.gif Tikriausiai reiketu savaite klausytis vaiko klyksmu. Mano sirdis neislaikytu sad.gif Kadangi jokiu nepatogumu nejauciu migdydama ir miegodama kartu su dukrele, tai ir nesiruosiu kazko keisti. Manau vaiko charakteris ir psichologine sveikata svarbiau, negu mano patogumas. Dauguma mamu nepagalvoja apie tai sad.gif
Atsakyti
Manasis jau virš 4 mėnesių kaip papinukas. Bet man tai malonumas, o ne kančia 4u.gif biggrin.gif
Atsakyti