Įkraunama...
Įkraunama...

Neužmiega be krūties

QUOTE(julima @ 2008 02 03, 22:02)
As savo vaikiuka labai myliu... wub.gif

na aš asmeniškai neabejoju, kad tu vaiką myli 4u.gif . bet va vaikas, paliktas vienas uždarytas prieblandoje, gali ir kitaip pajaust... verysad.gif

QUOTE(Irongė @ 2008 02 04, 10:08)

o vadinti mamytes pagaliau leidžiančias pailsėti ir vaikui ir sau, vaiko kankintojomis, yra mažų mažiausiai žiauru.

jei vaikutis lengvai ir pakankamai greitai užmiega ant krūties ar ant rankų ir paskui taikiai miega, tai aišku nieko blogo taip daryt. bet jeigu tai vargina visą šeimą, ir vaikas dėl to neiššsimiega, jūs esate patys geriausi tėvai, kad padėjot vaikui pagaliau išmokti užmigti kitaip ir geriau išsimiegoti.

o ko tu mano postą cituoji???? aš niekur nepavadinau tos mamos "kankintoja". aš tik pasakiau, kad man šis metodas atrodo labai žiaurus. ir pateikiau savo argumentus kodėl.

ps. mano vaikui 1,4 m. maitinu krūtimi. užmiega tik prie krūties, būdrauja vakarais ilgai prie jos, kartais net po valandą ir ilgiau. naktį taip pat kelis kartus prašo krūties. niekada nėra išmiegojės neprabudęs visą naktį. aš šią problemą sprendžiu kitaip - nusipirkom labai didelę lovą ir miegam ramiausiai visi 3. išsimiegam ir mes (nes naktį žindau praktiškai miegodama, tik suverkia, ištraukiu krūtį ir miegam abu toliau) ir vaikelis. dieną irgi užmigdau prie krūties, po to dieną kartais perkeliu į lovytę miegot, kad priprastų šiek tiek prie jos. vakare irgi jei pati su vaiku nenulūžtu perkeliu nors porai val jau užmigusį į lovytę (tiesa ne visada tai pavyksta). kai atsibunda, pasiėmu pas save likusiai nakties daliai.
mums labai gera visiems 3 miegot, tėtukui irgi malonu, kai vaikelis prie jo prisiglaudęs snaudžia wub.gif . manau kad kol vaikutis mažas, reikia mėgautis tomis artumo akimirkomis, kurias jis teikia wub.gif . nes užaugs ir nebeprisikviesi ir nebenorės nei prisiglaudimų nei apsikabinimų.
kai nustosiu žindyt, po truputį imsiu pratint miegot lovytėj. bet tikrai ne taip drastiškai, ne vieną tamsoje. o į atskirą kambarį be 3 m tikrai nekraustysiu. vyresnysis į savo kambarį išsikraustė būdamas beveik 4. ir nebuvo nei vienos verksmų nakties, jis tai priėmė kaip iššūkį: va, jau didelis aš, turiu SAVO kambarį thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(ingalp @ 2008 02 04, 18:26)
na aš asmeniškai neabejoju, kad tu vaiką myli 4u.gif . bet va vaikas, paliktas vienas uždarytas prieblandoje, gali ir kitaip pajaust...  verysad.gif
o ko tu mano postą cituoji???? aš niekur nepavadinau tos mamos "kankintoja". aš tik pasakiau, kad man šis metodas atrodo labai žiaurus. ir pateikiau savo argumentus kodėl.
ps. mano vaikui 1,4 m. maitinu krūtimi. užmiega tik prie krūties, būdrauja vakarais ilgai prie jos, kartais net po valandą ir ilgiau. naktį taip pat kelis kartus prašo krūties. niekada nėra išmiegojės neprabudęs visą naktį. aš šią problemą sprendžiu kitaip - nusipirkom labai didelę lovą ir miegam ramiausiai visi 3. išsimiegam ir mes (nes naktį žindau praktiškai miegodama, tik suverkia, ištraukiu krūtį ir miegam abu toliau) ir vaikelis. dieną irgi užmigdau prie krūties, po to dieną kartais perkeliu į lovytę miegot, kad priprastų šiek tiek prie jos. vakare irgi jei pati su vaiku nenulūžtu perkeliu nors porai val jau užmigusį į lovytę (tiesa ne visada tai pavyksta). kai atsibunda, pasiėmu pas save likusiai nakties daliai.
mums labai gera visiems 3 miegot, tėtukui irgi malonu, kai vaikelis prie jo prisiglaudęs snaudžia  wub.gif . manau kad kol vaikutis mažas, reikia mėgautis tomis artumo akimirkomis, kurias jis teikia  wub.gif . nes užaugs ir nebeprisikviesi ir nebenorės nei prisiglaudimų nei apsikabinimų.
kai nustosiu žindyt, po truputį imsiu pratint miegot lovytėj. bet tikrai ne taip drastiškai, ne vieną tamsoje. o į atskirą kambarį be 3 m tikrai nekraustysiu. vyresnysis į savo kambarį išsikraustė būdamas beveik 4. ir nebuvo nei vienos verksmų nakties, jis tai priėmė kaip iššūkį: va, jau didelis aš, turiu SAVO kambarį  thumbup.gif

atsiprašau, kad cituoju smile.gif
kodėl metodas "žiaurus" (man rodos tai visai atitinka "mama kankintoja", ne ji gi naudoja tuos žiaurius metodus), ir kodėl ji uždaro tą "vaiką tamsoje" ? visa šeima pagaliau gali ramiai miegoti ir pailsėti, jūsų šeima tai daro kitaip, nei tos mamytės, ir kodėl tai blogai?

mano mažius iki šiol keliasi naktimis ir tai manęs visiškai nevargina, nes tai 1-2 kartai per naktį, o kartais ir nė vieno. bet kai jis visą naktį prakabėdavo ant krūties, kurį laiką lyg ir buvo viskas OK, kol nepradėjau žliubti ir pulti į neviltį dėl bet kokio menkniekio , rytais atsikeldavau pavargusi, skaudėdavo nugarą, petį, ir dar daug visko. ir tai ne dėl to, kad nemyliu, ir nenoriu jo maitinti, o todėl kad ŽIAURIAI PERVARGAU. O vaikas lygiai taip pat zirzdavo, nevalgydavo jokio maisto daugiau, vakare ir dieną sunkiai užmigdavo, nors ir akivaizdžiai matėsi kaip jis pavargęs ir neišmiegojęs. tai ar tu vadintum meile šito būvio palaikymą? aš vadinu meile tai, kas padeda abiems sveikai gyventi. o mokymas savarankiškai užmigti, nebūtinai palikimas vieno tamsoje. juk gali ir prie šviesos, ir su blausia lempele, ir su mylimiausiais daiktais, visiškai įprastoje aplinkoje, kurioje vaikas visą dieną būna. ir jis pakankamai sąmoningas tą suprasti, jam gi ne 1 mėnuo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Irongė: 04 vasario 2008 - 17:50
QUOTE(Irongė @ 2008 02 04, 17:45)
atsiprašau, kad cituoju smile.gif
kodėl metodas "žiaurus" (man rodos tai visai atitinka "mama kankintoja", ne ji gi naudoja tuos žiaurius metodus),

na sory, tu čia pati ją kankintoja pavadinai, ne aš schmoll.gif .

o metodas man atrodo žiaurus todėl, kad nė metukų neturinčiam kūdikiui reikia ne lempelės, ne žaisliukų ir ne mėstamos aplinkos, o MAMOS. ir jis tą labai aiškiai parodė tą mamą 5 naktis šaukdamas verysad.gif .
anyway, kiekvienas žmogus elgiasi kaip jam atrodo teisinga. bet jei jau šį "metodą" rekomenduoja viešame forume, tai visiškai natūralu, kad atsiras daug jam nepritariančių.
aš nepritariu. ir niekam nerekomenduoju taip elgtis. nesugalvočiau niekad savo kūdikio klykinti 5 naktis. ir siūlau kitoms nedaryt taip.
Atsakyti
QUOTE(ingalp @ 2008 02 04, 17:26)

aš šią problemą sprendžiu kitaip - nusipirkom labai didelę lovą ir miegam ramiausiai visi 3. išsimiegam ir mes (nes naktį žindau praktiškai miegodama, tik suverkia, ištraukiu krūtį ir miegam abu toliau) ir vaikelis. dieną irgi užmigdau prie krūties, po to dieną kartais perkeliu į lovytę miegot, kad priprastų šiek tiek prie jos. vakare irgi jei pati su vaiku nenulūžtu perkeliu nors porai val jau užmigusį į lovytę (tiesa ne visada tai pavyksta). kai atsibunda, pasiėmu pas save likusiai nakties daliai.
mums labai gera visiems 3 miegot, tėtukui irgi malonu, kai vaikelis prie jo prisiglaudęs snaudžia  wub.gif . manau kad kol vaikutis mažas, reikia mėgautis tomis artumo akimirkomis, kurias jis teikia  wub.gif . nes užaugs ir nebeprisikviesi ir nebenorės nei prisiglaudimų nei apsikabinimų.
kai nustosiu žindyt, po truputį imsiu pratint miegot lovytėj. bet tikrai ne taip drastiškai, ne vieną tamsoje. o į atskirą kambarį be 3 m tikrai nekraustysiu.

oj musu lova tai didele,tikrai didele patikek. 200x200. Bet jis sugebedavo nakti taip "susivartyt",kad mes su vyru pastoviai ant krastelio miegodavom.
Aisku,kai maitini krutimi,tai patogumas,kai vaikas kartu su tavimi miega,bet tai jau buvo nebemaitinimas.As pasidariau vaiksciojanti soske!!!

man negaila.savo vaikui nieko negaila.dabar kai papukas ne vienintele priemone uzmigimui viskas susistate i savo vietas.mazius zino,kad vakare apsirengiam pizama,isgeriam pienuka, padainuojam lopsine ir i lovyte.

jei matau,kad jam tikrai silumos ir paguodos reikia,leidziu ir prie papuko.Bet vel visas naktis taip praleist kaip anksciau tikrai nenoreciau.

tevelis dziaugesi aisku,kai mazylis prie jo prisiglaudes miegodavo,bet dar labiau dziaugiasi dabar,kai gali net tik mamyte,bet ir jis pats vakare uzmigdyt savo suneli. juk anksciau to nebuvo imanoma...
QUOTE(Irongė @ 2008 02 04, 17:45)

mano mažius iki šiol keliasi naktimis ir tai manęs visiškai nevargina, nes tai 1-2 kartai per naktį, o kartais ir nė vieno. bet kai jis visą naktį prakabėdavo ant krūties, kurį laiką lyg ir buvo viskas OK, kol nepradėjau žliubti ir pulti į neviltį dėl bet kokio menkniekio , rytais atsikeldavau pavargusi, skaudėdavo nugarą, petį, ir dar daug visko. ir tai ne dėl to, kad nemyliu, ir nenoriu jo maitinti, o todėl kad ŽIAURIAI PERVARGAU. O vaikas lygiai taip pat zirzdavo, nevalgydavo jokio maisto daugiau, vakare ir dieną sunkiai užmigdavo, nors ir akivaizdžiai matėsi kaip jis pavargęs ir neišmiegojęs. tai ar tu vadintum meile šito būvio palaikymą? aš vadinu meile tai, kas padeda abiems sveikai gyventi. o mokymas savarankiškai užmigti, nebūtinai palikimas vieno tamsoje. juk gali ir prie šviesos, ir su blausia lempele, ir su mylimiausiais daiktais, visiškai įprastoje aplinkoje, kurioje vaikas visą dieną būna. ir jis pakankamai sąmoningas tą suprasti, jam gi ne 1 mėnuo.

tai va tai buvo ir pas mane!!! Nebezinojau ko griebtis.As dar jauna mamyte ir vaikas mano pirmas!

Tik manau ,kad vaikai istengia daug daugiau suprast nei mums atrodo.Bent jau maniskis.Jis tai tikrai zino kaip visus sokdint!Nakti visus namus ant koju sukeldavo!Pora kartu net uosviene yra uzlipus i virsu paziuret ka mes su tuo vaiku darom.

Atsakyti
QUOTE(ingalp @ 2008 02 04, 19:07)
na sory, tu čia pati ją kankintoja pavadinai, ne aš  schmoll.gif .

o metodas man atrodo žiaurus todėl, kad nė metukų neturinčiam kūdikiui reikia ne lempelės, ne žaisliukų ir ne mėstamos aplinkos, o MAMOS. ir jis tą labai aiškiai parodė tą mamą 5 naktis šaukdamas  verysad.gif .
anyway, kiekvienas žmogus elgiasi kaip jam atrodo teisinga. bet jei jau šį "metodą" rekomenduoja viešame forume, tai visiškai natūralu, kad atsiras daug jam nepritariančių.
aš nepritariu. ir niekam nerekomenduoju taip elgtis. nesugalvočiau niekad savo kūdikio klykinti 5 naktis. ir siūlau kitoms nedaryt taip.

va tas mane ir piktina, kai pradeda vadinti 'Žiauriais metodai', 'klykinimu' ir pan...
o kad vaikas pagaliau ramiai miega ir džiaugiasi gyvenimu, tai dzin. svarbu mūsų nuomonė tam tikrais klausimais.
suprantu, kad tieisog pasakei savo nuomonę, bet tavo nuomonė kabino mano jausmus, todėl ir pasisakiau. ir taip sunku, pasidalini savo patirtim, ir dar gauni kritikos... tai ir pasidarė skaudu už tą mamytę... verysad.gif verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(julima @ 2008 02 04, 19:14)

tai va tai buvo ir pas mane!!! Nebezinojau ko griebtis.As dar jauna mamyte ir vaikas mano pirmas!

Tik manau ,kad vaikai istengia daug daugiau suprast nei mums atrodo.Bent jau maniskis.Jis tai tikrai zino kaip visus sokdint!Nakti visus namus ant koju sukeldavo!Pora kartu net uosviene yra uzlipus i virsu paziuret ka mes su tuo vaiku darom.

labai tave suprantu doh.gif bet net nepavadinčiau to šokdinimu - vaikas žino kaip viskas vykdavo iki šiol, tos pačios tvarkos bando pasiekt ir toliau. o kai supranta, kad dabar jau viskas pasikeitė, priima šią naują tvarką, viskas ir susidėlioja į savo lentynėles. Jau nuo kelių mėnesių kūdikiai pradeda daug suprast, o jau vienerių metų tikrai daug ką supranta.
Atsakyti
QUOTE(ingalp @ 2008 02 04, 18:07)

o metodas man atrodo žiaurus todėl, kad nė metukų neturinčiam kūdikiui reikia ne lempelės, ne žaisliukų ir ne mėstamos aplinkos, o MAMOS. ir jis tą labai aiškiai parodė tą mamą 5 naktis šaukdamas  verysad.gif .

as niekam primygtinai sito metodo nesiuliau,tiesiog papasakojau kokia situacija pas mus buvo.

Taip nebuvo,kad per tas 5 naktis/vakarus as ne karto neiejau pas savo vaika i kambari.Kelis kartus buvau ji vel iskelusi ir leidau zaist,bet ar tai normalu kai su 10 men. vaiku reikia iki 1 val nakties tampytis,kol jis ir as is nuovargio jau alpdavom.

daviau jam ir papuka ,kad tik nusiramintu,bet jis jau nebegerdavo tik kandziodavosi ir znaibydavosi.

Mes isbandem viska.tikrai viska.
Lovyte ilgai pas mus miegamajam stovejo,bet jis nemiegodavo joje nors tu ka.taip ir sededavau visa su skaudancia nugara ir nusalusiomis kojomis puse nakties supamojoje kedeje...Brrr

manau ,kad kiekviena mama zino kas savam vaikui geriausia.Tokia padetis nebegalejo ilgiau testis.

tai galima isivaizduot kokios nuotaikos budavo diena.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo julima: 04 vasario 2008 - 18:42
QUOTE(Irongė @ 2008 02 04, 18:22)
Papildyta:
labai tave suprantu doh.gif  bet net nepavadinčiau to šokdinimu - vaikas žino kaip viskas vykdavo iki šiol, tos pačios tvarkos bando pasiekt ir toliau. o kai supranta, kad dabar jau viskas pasikeitė, priima šią naują tvarką, viskas ir susidėlioja į savo lentynėles. Jau nuo kelių mėnesių kūdikiai pradeda daug suprast, o jau vienerių metų tikrai daug ką supranta.

tu teisi. as gal neteisinga zodi parinkau... As gi pati ji tai ir buvau ismokinus,tik su papuku uzmigt. doh.gif

na mes bet kokiu atveju dabar ismokom miegot.Ir dziaugiames tuo labai. tongue.gif
forume skaiciau,kad daug mamu turi tas pacias problemas,manau,kad kiekviena ir savo metodus turi.

gal ir be klykinimu galima apseit,bet mums deja neisejo.
Atsakyti
Smilga, bet kad tavo vaikiukas dar visai mažutis wub.gif . Tai visiškai normalu, kad jis verkia, prabunda, nori mamos. Suprantu, kad vargina, labai suprantu ( mano pupai 2, ji dar 2-3 kartus keliasi ). Kantrybės 4u.gif . Viskas susitvarkys. 4u.gif
Atsakyti
Is tiesu, jei vaikas per kelis menesius jau yra igyjes vienoki ar kitoki tevams nelabai patinkanti iproti, tai yra tik du budai - arba pakeisti ji cia jau isdiskutuotu budu, arba tiesiog su tuo susitaikyti ir laukti kol vaikelis uzaugs. Tiek vienas, tiek antras variantas yra normalus ir geras. Tevai patys geriausiai pazista save, savo vaika, suvokia savo principus, kuriu nori laikytis ir kuriais remiantis auginti bei aukleti vaika.

As nuo pat pradziu buvau pasiryzusi stengtis, jog krutis butu tik maitinimo saltinis, o uzmigti pratinsiu lovyteje ir viena. Kadangi taip elgiausi nuo pradziu, jokiu "klykinimu" neprireike. Todel, Smilga, spresk pati. Musu situacija panasi, mazyle iki 4 menesiu naktimis nesikeldavo, o dabar pradejo keltis 2-3 kartus valgyti. Kai karta prabudo ir tarp maitinimu, paglosciau, pabandziau duoti soske, bet neemiau ant ranku. Vaikas virktelejo tik kelis kartus, paskui kniurksejo, kniurksejo ir uzmigo. Daugiau nesikelia, tpiu tpiu. Taip kas musu atveju kaip ir buvo panaudotas panasus metodas, tik jis labai neskausmingai praejo, gal todel, kad is pirmo karto.

Yra labai gera fraze - tik gimes vaikas, yra tuscias popieriaus lapas, ka teveliai i ji "prirasys", tuo vaikelis ir vadovausis 4u.gif
Atsakyti
Nu ir prirasete jus cia visos 4u.gif
Pas mane ta pati beda,tiksliau,naktimis valgo 2-3k,bet as labai nesureiksminu! Dabar dar neramesne,ne sdantukai dygsta smile.gif Man nesunku atsikelti ir pamaitinti,dabr jau pardejau karvute spienuka duoti,diena MP nebevalgo.
Visi vaikuciai skirtingi,akip ir ju mamos,tai as asmeniskainesu uz tiosmaziuku rekinimus verysad.gif
Atsakyti
beje, identiska tema yra:
http://www.supermama...showtopic=54623

17 puslapiu prirasyta pasiskaitymui mirksiukas.gif
Atsakyti
Pas mus ta pati beda keliasi nakti daznai reik papuko nei soskes nei buteliuko neima nuo gimimo, tai sunku labai ypac jei nori kam palikti, tai be manes ji neuzmiega, nebent dar lauke vezime gali uzmigdyti, nezinau nei ka patarti nes paciai reiktu patarimo ka daryt.
Atsakyti