tikrai žinau ką reiškia toks malonumas Aš savo mažylį ir nesenai atpratinau, nes kas valandą keldavosi. Čia man labiausiai padėjo tėtis. kai reikdavo migdyti aš išeidavau ar pas kaimynus ar bent jau į virtuvę, kad nematytų ir su buteliuku migdydavo. Klykimas budavo tikrai didelis, bet neilgas, nes mamos tai nėra. O po keletos dienų aš jau ir pati užmigdydavau be papo. Su rankyte glosto ir net dabar taip gaila, bet nieko nepadarysi.
QUOTE(rimama @ 2005 12 27, 17:54)
Pirmą dieną kai jau nebedaviau tai ir mergytė verkė ir aš verkiau, kad negaliu jos nuraminti. Būčiau turėjus pieno tai turbūt būčiau maitinus iki kol baigsis arba ji atsisakys (nors netikiu, kad vaikai patys atsisako).
Pas mus panasi situacija. 11 men- o naktim geriam pienuka, kokius 3 kartus. Diena iseina uzmigt ir be pienuko. Bet labai jo nori anksti ryte ir vakare. Taip noretusi naktim issimiegot, bet mazasis apzora pabunda ir kaulija. Dar blogai tas, kad jis miega musu lovoj. Savos lovytes nepripazista. Tai nezinau, kaip su sia blogybe kovot. Galvoju, jau nuo kokiu metuku imsiuosi grieztesniu priemoniu. Linkiu visoms stiprybes.
QUOTE(RamuneM @ 2005 12 28, 13:07)
Žinau, kad norisi visus namiškius apsaugoti nuo nemolonių situacijų, ypač jei naktys neramios, bet reikia tas situacijas kažkaip keisti. Jei trūksta pienuko, t.y., jo nėra, tai ir nereikia duoti krūties vaikeliui (krūties žalojimas ir tikrai nebus naudos vaikučiui, juolab mamytei). Taip, jis reikalaus, galbūt neims nei čiulptuko, nei buteliuko, bet tai laikina. Tai turi suprasti ir visa likusi šeima, kad tai laikina. O progų vaikutį atpratinti galima surasti, tik reikia jų paieškoti. Išleiskite į svečius savaitgaliui savo namiškius, o pačios imkite ir kantriai supuokite, dainuokite ir jokiais būdais nesinervuokite, kad gal pirmą naktį praverks mažutėlis. Nėra kito būdo jam, sau ir kitiems namiškiams padėti. Dar kartą sakau, geriausiai, kai tai daro ne mama, bet ne visuomet yra tokia galimybė.
Tikra tiesa pasakyta, tikras zaidimas gaunasi, vaika kankinu ir taipogi save. Bet dabar jau vyras isvaziavo i suomija, mociuciu prasysiu, kad paimti savaitgaliui dicke ir meginsiu mazaji atpratinti nuo kruties
QUOTE(RamuneM @ 2005 12 27, 19:20)
Tik neleisk žaisti su tavo krūtimi naktimis. čia jau reikia tavo stiprybės ir tirkai daugiau kaip vieną kartą neduok. Aš pradžioje pripratinau tik du kartus valgyti, paskui vieną kartą, o dabar visai neduodu ir būna naktų, kad jis prazirzia, bet neketinu nusileisti, nes tuomet visas darbas bus niekas ir reiks vėl iš naujo jį mokyti, o tai bus dar sunkiau, nes žino kaip mama palenkti į savo pusę
ką reiškia pripratinau tik du kartus valgyti, o paskui tik vieną? o jei vaikas nori, tai ką daryti? nešioti ant rankų? manoji naktį mane baisiai išnaudoja , keliasi kokius 4 kartus ir tai mane jau varo į neviltį
QUOTE(jkrista @ 2006 01 09, 01:51)
ką reiškia pripratinau tik du kartus valgyti, o paskui tik vieną? o jei vaikas nori, tai ką daryti? nešioti ant rankų? manoji naktį mane baisiai išnaudoja , keliasi kokius 4 kartus ir tai mane jau varo į neviltį
Visi jie kažkokius savo norus pareiškia, bet ateina laikas, kai naktį valgyti jau nebereikia, o jie vis dar prašo. Taip, nešioju, tempiu laiką ir po truputį iš 4-5 kartų liko tik du. Paskui kurį laiką pagyvenom su dviem. Kai šiek tiek atsigavau aš ir vyras (nesvarbu, kad jis dirba daug, bet man padeda), vėl mažių už ragų Šianakt pirma naktis, kai visai nepabudo. Nuo 21:30 miega ligi šiol. Jei dar ryt taip pat miegos, aš po truputį pradėsiu džiaugtis
QUOTE(Nolana I @ 2005 12 28, 23:01)
o mano dukrytė jau antra savaitė naktimis prašo krūties kas 1 val. ir taip iki maždaug 5 val, po to ilgesnis miegelis iki 8 val. pietų miega tris kartus po 45 min. jau nebežinau ko griebtis, vaikštau kaip zombė
Jei palaipsniui vaikučiui augant naktinis miegas vis ilgėja (pagal teorijas), tai mums atvirkščiai: 3 mėn išmiegodavo po 5-6 val, 4-5 mėn jau valanda trumpiau keldavosi 2 kartus , 6 mėn pabusdavo tris kartus, 7 mėnesių - jau 3-4 kartus,o 8 mėn sugrįžo vėl į naujagimystės laikotarpį.
Jei palaipsniui vaikučiui augant naktinis miegas vis ilgėja (pagal teorijas), tai mums atvirkščiai: 3 mėn išmiegodavo po 5-6 val, 4-5 mėn jau valanda trumpiau keldavosi 2 kartus , 6 mėn pabusdavo tris kartus, 7 mėnesių - jau 3-4 kartus,o 8 mėn sugrįžo vėl į naujagimystės laikotarpį.
Pažįstama situacija. Kuo dukrytė labiau auga, tuo dažniau keliasi naktį - tai aš, nebeturėdama jėgų, pasiguldau šalia savęs į lovą, ji prisisiurbia kaip koks siurbliukas ir taip pramiegam iki ryto. Ryte atsikeliu nutirpusiom alkūnėm, skaudančiais šonais ir išvis kartais nesuprantu, miegojau ar ne . Bandžiau vakare pamaitint košele, kad būtų sotesnė, bet matyt ne tame problema, nes jokio skirtumo nepajutau - čiulpia kaip čiulpusi... Reiks matyt sukaupti jėgas ir bandyt retinti tuos tarpus kiek įmanoma. Sekmes ir kantrybės visoms
Pasmane tai dar grazesnesituacija
Vyresnioji dukryte jau buvo atpratus nuo to malonumo, kol mama neparsiveze seses...(tarp ju 1,3 skirtumas)
Kai pamate, ka maziukei duodu, pareiske savo teises i papuka, ir neatsisako iki siol.
Tai buna dienu, kai abi siurbia vienu metu
O didziajai neduot negali, nes tada seses nemyles... Ir kakaryne taip atidarytu, kad turbut tektu mamytei su mazaja sesute pabegt.
Taivat taip ir gyvenam. Bet as tai kazkaip is to dideles problemos nedarau. Dziaugiuosi, kad didzioji, jau 1,8 o nei serga nei ka:)
Vyresnioji dukryte jau buvo atpratus nuo to malonumo, kol mama neparsiveze seses...(tarp ju 1,3 skirtumas)
Kai pamate, ka maziukei duodu, pareiske savo teises i papuka, ir neatsisako iki siol.
Tai buna dienu, kai abi siurbia vienu metu
O didziajai neduot negali, nes tada seses nemyles... Ir kakaryne taip atidarytu, kad turbut tektu mamytei su mazaja sesute pabegt.
Taivat taip ir gyvenam. Bet as tai kazkaip is to dideles problemos nedarau. Dziaugiuosi, kad didzioji, jau 1,8 o nei serga nei ka:)
QUOTE(Melodyy @ 2006 01 12, 16:26)
jei tiket prietarais, tai tokie zmones kaime buvo vadinami atzindukliais ar pan ir buvo manoma, kad jie tampa raganiais ir gali nuziureti zmones...
Nenoriu gasdinti, nes netikiu prietarais, bet jei jau dukryte buvo atpratusi, tai vel pradeti zindyti yra neprotinga
As ta vargstu su savo mazaja, nes irgi neprotingai prisipratinau ant savo galvos ir ji kone istisai mane ciulpia kai miega tai as irgi kaip zombis vaikstau ir kuo didesne, tuo savininkiskiau ji su mano papuliais elgiasi, kisa rankas prie sveciu ir galetu istisai apsikabinus su gais guleti bet dabar jai vel dygsta dantukas, man egzaminai, tai vis atidedu egzekucijas
nu tai ka, raganiuke auginu
bet uz tai mano vaikas neserga, va
bet uz tai mano vaikas neserga, va
QUOTE(Žiedė @ 2006 01 04, 13:12)
Tikra tiesa pasakyta, tikras zaidimas gaunasi, vaika kankinu ir taipogi save. Bet dabar jau vyras isvaziavo i suomija, mociuciu prasysiu, kad paimti savaitgaliui dicke ir meginsiu mazaji atpratinti nuo kruties
O manikiai kai pamatydavo kruti tai sokidavosi is dziaugsmo, tada galvoji, kaip gali atimti is vaiko toki malonuma, paskui vel, kai visa nakti pakankina, kai net skauda speneliai, vel galvoji, reikia atpratinti ir pan...
QUOTE(Melodyy @ 2006 01 26, 19:09)
maniškis vakare be papulio irgi neužmiega, bet aš čia nematau nieko blogo